Vyhledávání
Je potřeba, nebo není ???
21.8.2010 | Andreas81 | 5.627 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 10. září 2010 v 18:56 ® kerob reakce na …
-
Andreas81> vec pohledu, me naopak prijde, ze povolenky jsou moc levny na to, co ti davaj za moznosti. Dva dny na soukromaku stojej stejne jako celosvazovka + vsechny poplatky okolo a pokud neni clovek uplnej lempl, tak vody CRS maj stale co nabidnout. Kdyz to vezmu ad absurdum, tak za ty dva tisice a neco si muzes v extremnim pripade odnest od vody 2,5 tuny ryb nebo 730 ks ryb uslechtilych a ten kdo ryby nebere se na to muze kouknout tak, ze si za ty penize muze relativne neomezene zachytat na stovkach reviru.
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 17:31 @ Andreas81
-
Nechci tu na nic házet špínu, ale snad ještě jednu věc a to k RL a povolenkám … zdá se mi, že na to, co RS může nabídnout je to opravdu předražené … je to smutné, ale je to tak :,( Brněnská přehrada, když byla vypuštěná … měla se bagrovat a co se stalo ? Skutek utek a možná do toho jednou hrábnul bagr … :,( Jestli jste tam byli, ta víte, kolik bordelu tam bylo naplaveno … no raději bez komentáře … tak čáááu a třeba se na sokromácích potkáme
reagovat - Pátek 10. září 2010 v 17:22 @ Andreas81
-
Ahoj všem, tak jsem po dlouhé době přišel a nestačím se divit, co se tu rozjelo za debatu
reagovatNo, popřemýšleli jsme s přítelkyní a shodli se na tom, že se nám RL nevyplatí … jelikož zas tak často k vodě nemáme čas chodit a popravdě RL mi příjdou s povolenkami dost předražené
Mám chatu u Brněnské přehrady a asi bych neměl odvahu sníst rybu z té příšerné vody
Takže občas zajdeme na soukromák ( v Popůvkách u Brna ) … bude nás to stát 150 kč stylem " chyť a pusť " ale to je jedno … mě nejde o večeři, jako spíš o relax
Takže všem děkuji, mějte se moc hezky, plno úspěchů a když to tak čtu, jsem fakt rád, že se vyhnu řadě zbytečných paragrafů … čááu … asi je to fakt kocourkov, nejen u mě v práci
- Čtvrtek 9. září 2010 v 11:05 @ oldaP
-
dej volovi funkci a je problém, normální RS mně nic neřekne, když malý dítě chytá se mnou. A chci vidět jak RS pokutuje 2 drzý ostrý 190cm hochy. Mělo by být do 10let možnost chytání se mnou. Svaz akorát vybírá prachy za brigády a písáky zarostlý jak sviň. Nechápu k čemu mám zapisovat datum lovu, když nic nechytnu, a paragraf 13 odstavec 9 říká, že jsem povinen zapsat ulovené ryby a nejen ryby přivlastněné jak je uvedeno dále !!!! Takže kocourkov
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 ve 22:12 ® hraji reakce na …
-
petrikveprik> to, že něčemu nerozumíš, ještě neznamená, že tomu nerozumí někdo jiný. Zákon stanoví podmínky, za kterých je možné provádět rybolov, prováděcí vyhláška to upřesňuje. RS je ustanovena státem k tomu, aby dohlížela na dodržování zákona. Proto je povinna zasáhnout v případě, že rybolov provádí osoba bez příslušného oprávnění. Pokud nezasáhne, dopouští se zneužití pravomoci úřední osoby z nedbalosti. RS tím, že složila slib se zavázala dodržovat zákon. A v jeho intencích se musí chovat. Protože pokud pomine takovéto porušení zákona, pak může pominout cokoliv a je vlastně zbytečná. Funkce RS není vůbec o tom, že se rozhodneš co budeš a co nebudeš kontrolovsat, pak jsi RS na hovno. Něco jako úplatnej policajt.
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 17:42 ®
-
Promiň, ale výkon funkce RS je vždy o jednotlivci. Pokud je s prominutím minoň, je mimoněm vždy a všude. Pokud je jak má být, pak i jeho výkon je O.K. Možná jsi narazil na nějakého mimoně, ale jsou i normální. Ale zkus se taky vžít do kůže RS. Kolik musí vyslechnout „odborných“ připomínek, výmluv a invektiv různých „disciplinovaných“ a „ukázněných“ rybářů. Pokud možno pronesených polohlasem a za zády. A kolikrát musí prokázat kus osobní odvahy při kontrolách různých jednotlivců a partiček. Tak si to přeber. Mimochodem nehájím RS pro, že bych byl členem. To nejsem. Ani být z výše uvedených důvodů. Nejsem sangvinik.
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 17:33 ® reakce na …
-
superweb> ustanovení zákona upřesńuje prováděcí vyhláška. V ní to mohlo být uvedené.
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 17:31 ® kerob reakce na …
-
petrikveprik> obavam se, ze jsi uhodil hrebicek na hlavicku…
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 17:29 ® reakce na …
-
petrikveprik> Jo bejvávalo. Do 10 let to dlouho už není pravda, alespoň v JČ.
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 16:48 ® reakce na …
-
Nejsem a ani bych nechtel byt. Soucasne fungovani RS jak vnimam ja je absolutne proti memu presvedceni. Kdybych to mel delat ja, predpokladam, ze by se to nekterym lidem hodne brzo prestalo libit a to by pak nebylo dobre..
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 16:42 ® timbab reakce na …
-
petrikveprik> Jsi RS?
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 16:35 ® reakce na …
-
hraji> Vůbec nerozumím tomu, proč RS v praxi by měla vůbec řešit takovou malichernost. Vím, že zákon je zákon, ale já do toho ještě mimo zákon zapojuji i zdravý rozum. Řeknu to jinak..
Někomu vadí chytající přítelkyně, ale to že k vodě chodí pytláci vyloženě bez papírů (kteří si nezaplatili nikdy vůbec nic) a drancují vodu to už nikdo neřeší (pochopitelně ze strachu). Taková přítelkyně totiž nikomu přes hubu nedá.. Proč si nevychutnat snadnou oběť a nezdrbat (byť oprávněně) obyčejného rybáře který má vše zaplacené, v pořádku a jen půjčil prut přítelkyni)
reagovat - Pátek 27. srpna 2010 v 16:23 ® reakce na …
-
hraji> ano zákony platí pro všechny s tím musím souhlasit. Akorát mě udivuje, že nějaká ženská si chce zkusit zachytat a vyhrotí se to v takovou scénu.. Milý kolego rekl bych: „tady ty papíry máte“ Za nejaké dohadování mi ty papíry nestojí..
reagovat - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:13 ® stump
-
Léta se mnou má přítelkyně, pozdější manželka jezdila a občas jezdí dodnes, na ryby. Na pruty se vždy směla jen dívat. Nechtělo se mi stále dokola něco vysvětlovat, rozmotávat motanice, navazovat zbatečně utrhané sestavy atd. Raději chytám sám a s ní o tom „zasvěceně“ hovořím.
reagovat - Čtvrtek 26. srpna 2010 v 17:22 ® tucnak11 reakce na …
-
superweb> Ajak 5 lety ogar muže dostat rybařsky listek pokut nezloži rybařske zkoušky a nedostane potvrzeni že je udělal,jak ditě neumi psat,jo rybařsky kroužek jenom zahrani, jen je ot 7 let bo ho vedu uš 18 let,no R.Straž zavira oči to je pravda bo jak hceš vštěpovat lasku k přyrodě a rybařeni,jen ot malička,tak jak ja ,ot 4 let ogara tahal jisem na ryby,teras chyta 2 ligu muha.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 13:34 ® tomashr
-
Nutno dodat, že získání RL nemusí být problém. Pominu různé vyložené prasárny, kdy nějaká MO napíše doklad o splnění kvalifikace jen za úplatu, to by se nemělo. Ale je řada MO, kde sice přezkoušení dělají a není to úplná formalita, nicméně nevyžadují žádné školení, lze rovnou skládat test. Pokud si zájemce projde párkrát demo testy na webu ČRS a naučí se pár základů z BP a zákona (lovné míry, hájení, atd.), tak by neměl mít problém tím projít. A přitom nejde o žádné „ulejvání“ – na zákonu 99/2004 v tom rozsahu, který je požadován pro RL opravdu nic není, to se musí každý naučit tak za týden, když tomu dá každý večer hodinu místo televize.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 12:56 ® hraji reakce na …
-
superweb> kolego, samozřejmě, že jak ČRS tak MRS mají povolenky pro mládež od 8 do 15 let. A stojí například u nás v MRS 250 Kč na rok, což určitě není nic drahého. Problém totiž není v povolence, ale v získání Rybářského lístku. To upravuje zákon 99/2004Sb. a jeho prováděcí vyhláška a to je jedna z neopominutelných podmínek pro získání povolenky.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 12:28 ® superweb reakce na …
-
tucnak11> ono to tak vlastne v zakone nikdy nebylo. Bylo to v rybarskem radu, ale zakon vzdy jasne stanovoval ze rybarit smi jen drzitel platneho listku a povolenky. Rybarsky rad byl v rozporu se zakonem(pricemz zakon je nadrazena norma), ale porybni to tolerovali – ti rozumni to toleruji dodnes.
reagovat
Je asi problem do zakona vecpat ustanoveni, ze treba deti do 10 let mohou chytat bez platneho listku. Na druhou stranu je jasny, ze kdyz chces dite s rybolovem seznamit, je nesmysl zarizovat mu drahou povolenku(kdyz ani nevis jestli ho to bude bavit). Jedine legalni reseni je v dnesni dobe asi soukromy revir(nejaky mensi rybnicek, kde chteji cca 100 Kc na den – je jich dost). Logickym resenim by bylo udelat kategorii povolenky pro deti treba do 10 – 12 let, ktera by stala par stovek. - Pondělí 23. srpna 2010 v 17:38 ® tucnak11
-
Kamarade musiš koupit ji povolenku inač to neide.Kdysy bylo že děti do 10 let mohli chytat na jeden prut samozřejme na jeden muj prut,pytomcy to zrušili,to znamena jak idu s vnukem 5 letym tak měl by spravně mit povolenku,kde ten stat spěje s takovyma dementami co jisou na vyrholu a rozhoduji.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 14:39 ® hraji reakce na …
-
Robur> ano, to máš pravdu, lepší bude na přítelkyni zavolat Polici ČR, protože se dopustila pytláctví. Ovšem obyčejně bývá problém vysvětlit Policii, že ta neznámá paní násilím vzala rybářovi prut a proti jeho vůli si nahodila a co čert nechtěl, hned vedle něj. Je to jen otázka, kdo ze sebe udělá většího vola, jestli on a nebo ona. V případě pytláctví by došlo i na zabavení prutu.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 14:16 ® Robur
-
ono je to diskutabilní, protože kdo chytá bez povolenky, je ta přítelkyně…, takže sankcionovaná by měla být ona. Pokud tedy neexistuje nějaký paragraf, který by postihoval to, že jí ten rybář lovit umožnil, ale tomu to dokázat bude těžké.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 14:01 ® hraji reakce na …
-
petrikveprik> milý kolego, opravdu bych chtěl vědět, co hezkého byste mi řekl, kdybych měl v ruce vaši povolenku a vyjmenoval vám tři paragrafy, které jste porušil, a na závěr vám sdělil, že vám povolenku zadržím a přestupek nahlásím na příslušný krajský úřad. I slovní útok na RS se považuje za přestupek, takže by se vám to asi pěkně nasčítalo. Všem normálně smýšlejícím a uvažujícícm osobám je jasné, že zákonem stanovené podmínky platí pro všechny, dokonce i pro manželky, milenky a přítelkyně.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 13:02 ®
-
Pokud má přítelkyně do 10 let může chytat v doprovodu staršího 18 let
reagovat(samozrejmě joke) Teď vážně – já osobně bych to neřešil a dal ji prut ať chytá a klidně si to vyzkouší. A kdyby ji někdo pak něco chtěl říct, tak na to bych mu pak odpověděl svoje.. a co to raději sem psát nebudu..
- Neděle 22. srpna 2010 ve 22:23 ® Robur reakce na …
-
b.gun> takže pokdu dobře rozumím, zabavíš přítelkyni a předáš ji orgánu
.
jinak je to o toleranci,
některé soukromáky umožňují i 3 pruty
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 ve 20:02 ® b.gun reakce na …
-
Andreas81> Zabavení prostředků, kterými byl přestupek spáchán a nahlášení přestupku příslušnému správnímu orgánu. Ten pak může ve správním řízení jako sankci uložit až několikatisícovou pokutu … (viz Zákon č. 200/1990 Sb. o přestupcích, § 35 odst. 1 písm f): „Přestupku se dopustí ten, kdo neoprávněně loví zvěř nebo chytá ryby.“ Dle § 35 odst. 2 pak lze za přestupek podle odstavce 1 písm. f) uložit pokutu do 8 000 Kč a zákaz činnosti do jednoho roku.)
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 19:47 ® Ciffik reakce na …
-
Andreas81> a co takle nic neriskovat a poctivě si udělat papíry
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 18:13 @ Andreas81 reakce na …
-
Aha, děkuji za odpověď … hmm a nevíte, co by za to případně hrozilo za sankce ?
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 17:38 ® osprey
-
Můžeš ji brát na soukromáky, tam je to většinou o dohodě.
Na svazovce chytá ten, kdo má všechny potřebné doklady. Rozumný porybný bude schopen něco tolerovat. Já to dva roky dělal a k dětem, ženským a invalidům jsem býval dost vstřícný. Pokud bys jí dal podržet prut, zdolat rybu apod., nic bych neviděl. Pokud byste si třeba nahodili každý svůj feeder, tak už by se mi to dost nelíbilo.
Ale nespoléhej na to.
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 11:48 @ Andreas81 reakce na …
-
škoda
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 1:03 ® timbab
-
Andreas81> Pro koupi povolenky je potřeba úspěšné složení testu a tím pádem rybářskej lístek.
reagovat