Chytej.cz

Asi jsme přišli o český kaprařský rekord necteno

15.8.2010 | osprey | 3.792 zobrazení | 26 odpovědí

Zaslechl jsem nedávno na jihu Moravy historku o kaprovi 116 cm / 31 kg.

Uloven by měl být zřejmě dost pochybným způsobem někde na Dyji pod Novými Mlýny a kolektivně sežrán. Důkaz o jeho existenci v podobě snímku či šupiny neexistuje, ale „viděla ho celá hospoda“. Neslyšel jsem, ovšem, která.

Neví někdo něco bližšího? Mraky kaprařů „pasou“ po „třicítce“ z našeho území a evidentně budou mít cestičku k této metě zase o trošku těžší. Na druhou stranu, možná je tato ryba (pokud existovala) důkazem, že není nereálné něco takového chytit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 5. září 2010 ve 20:42 ®  reakce na …

To se bavíš asi o Bsety…nebo tak nějask se jmenovala, byla to jikernačka. Doslova do písmene bouchla, přežrala se luštěninami…Romeo

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 23:04 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Ono v reálu to pytláctví byl asi rozumný pokus o záchranu 30 kg masa představující nemalou národohospodářskou hodnotu.:-)

Ve své podstatě chvályhodný počin – nasytil rodinu a známé rybou, která by už na prut nikomu nevzala a zbavil vodu potenciální mrtvoly.

A teď vážně. Jsou tisíce případů pytláctví, které mi leží v žaludku mnohem víc.

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 21:59 ® Kazan
  • tom → což o to, media zájem mají, otázku spíš je kdo jim zavolá aby mohli udělat reportáž. Ale co říci k níže uvedenému jak píše sosak, kdy kapra nějakej pašák natře gafem, protože mu bylo nevolno. To je na reportáž o pytláctví jak vyšitý.
reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 21:49 ® -tom- reakce na …

[OT] Otázka je, jestli o to u nás média vůbec stojí. Mám takovej pocit, že se informuje jen o Kubovi Vágnerů, pak o albínovi ze Světa, když se loví, a nakonec už jen tradiční zpráva o dostatku ryb na vánoční trh. Ale možná se pletu, delší dobu nemám televizi a noviny téměř nečtu :-) [/OT]

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 21:27 ® osprey reakce na …
osprey

tony.bobo> Tohle byla ryba v Anglii. Žila roky v nějakém soukromáku, asi 50 x ji chytili a zase pustili a protože to byl zřejmě největší kapr v Británii, tak byl slavný a dostal se po smrti i do médií.

To když u nás na řece kdysi chytili sto pětku, vyfásla trojobal a nedozvěděl se o ní ani okresní plátek.

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 v 18:24 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

osprey> V pohodě to sem nevěděl že jich je víc.

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 v 16:55 ® osprey reakce na …
osprey

tony.bobo> Jenže to mluvíš o úplně jiné rybě.

sosak> Snad je to on. Sedí váha a přibližně doba ulovení a ryb 30+ není zas tak moc. A nebo to není on:-))

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 v 16:17 ® tony.bobo
tony.bobo

Já teda nevím ale dnes sme se o tom bavili v práci a chlapy říkali že to včera ukazovali ve zprávách a že údajně pošel stářím.Ještě říkali že měl 41 let.Ale neviděl sem to ale zas nemám důvod jim nevěřit jsou to nerybáři a byli z toho vcelku vykulení.

reagovat
Středa 18. srpna 2010 v 19:15 ® Helmut2

:-> Kapr, větší jako metr, má po preparaci vždy zajímavou hodnotu… dá se dobře zpeněžit (u nás i v zahraničí). Je škoda, že onen lovec to nevěděl nebo nemá kontakt na preparatora.

reagovat
Středa 18. srpna 2010 v 15:33 ® sosak

Zdarec lidi, tak Vam muzu rict neco blizsiho, jelikoz „lovce“ znam, v hospode s nim nikde nebyl. Kapr nebyl chycen pod prehradou na rece ale u hraze na D5. Ryba byla gafovana u brehu kde se motala v poslednim tazeni (asi nevolnost). Ryba nemela 116 ale 112 a 31kg. Z toho duvodu se nechlubil. Jsou mezi vami ti co by s kaprem obleteli treba i TV, ale ne pro kazdeho znas je vrcholem uspechu. Jinak dole na rece je kapru opravdu dost, vse to jsou ale nizci kapri, 85cm 6kg atd.

reagovat
Středa 18. srpna 2010 ve 13:25 ® nedby

to nemohl být rybář ten by rybu vyfotil a pustil jedině pytlák jí může sežrat jen jestli to byla pravda někdy letí mezi rybáři takové míry ryb že se člověk divý byl jsem světkem kapra 108 CM na Labi

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 ve 22:34 ® kerob reakce na …
kerob

Helmut2> nebo treba prasatum, tem o kvalitu masa nejde. Hlavne ji nepustit!

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 19:34 @ Helmut2

S přerostlou rybou vždy na preparaci. Kdo by to maso jedl…

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 22:28 ® osprey
osprey

Luban> tomashr> Tam není mezi pytláctvím a sportovním rybařením tak ostrá hranice. Oboje se tam prolíná neskutečným způsobem. A ryby jsou tam taky neskutečné.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 21:11 ® Robur
Robur

pochybuji že ti Chuck Norris odepíše

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 20:35 ® sethy
sethy

Vím o kaprovi 115 co se chytl pri povodnich (kveten na moravě) v lese do podbřeká, ryb kolem 90 tam bylo fura.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 20:25 ®  reakce na …

osprey:keď ho nechytil normálny rybár,tak to boli pytliaci? A aby som predošiel nejakému domýšľaniu,normálny rybár je u mňa každý,ktorý si vyjde k vode uloviť rybku,chytí premerá, klepne po hlave a ide domov s pocitom úspešného lovca.Nehľadaj za tým žiadne znevažovanie druhých „kategórií“ rybárov…

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 18:14 ® tomashr reakce na …

osprey> Na to jsem se právě ptal – já znám dost lidí s podstatně „masařštější filozofií“ než jsem já, ale prakticky všichni by se s podobným úlovkem chlubili. Nejspíš by podobnou rybu zmasili, to asi ano (i když kdoví), ale určitá „lovecká úcta“ by tam asi byla.
Pokud ale šlo o nějaké pytláctví, tak pak nemám co dodat, škoda pěkné ryby :-((

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 17:35 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Vím o tom bohužel příliš málo, ale nemyslím, že ho chytil „normální“ rybář.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 15:45 ®  reakce na …

osprey:Ja si myslím to samé,čo Kazan.Aj normálny rybár, nie C&R, sa rád v médiách pochváli s úlovkom a to aj následnou kulinárskou úpravou…A to ešte častejšie a výraznejšie ,ako púšťači,lebo veci ako prezradenie revíru,idú mimo neho.Takto sa to deje na slovensku a verím,že obdobné je to aj v čechách,nakoniec sme si v mnohom podobné národy:)

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 14:52 ® osprey
osprey

tomashr> Nedávno se do Dyje vyplavili z Nových Mlýnů opravdu velcí kapři. Takže potenciál by byl.

A pokud jde o ten zbytek, pak mohu konstatovat, že kolem ryb existují i jiné reality a hodnotové žebříčky než ty, na které jsi zvyklý.

Kazan> Proč by to dělal?

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 13:27 ® Kazan

Podle mě se jedná o kachnu a nakonec není to poprvé co se něco podobného vypráví. Jak píše tomashr, člověk který se schopen sežrat tak velkou rybu si moc dobře uvedomí že pořízení fotky by mělo cenu zlata, obeslal by s ní všechny rybářské časáky, případně noviny a televizi. Je jasné že všechny soutěže o ceny by měl v kapse a to by si těžko nechal ujít.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 13:16 ® tomashr

Otázkou je, co je myšleno tím „pochybným způsobem ulovení“ – má to znamenat nějaké podseknutí, či dokonce čisté pytláctví?
Jinak mám zkušenost, že se většina „masařů“ s podobně velkou rybou ráda pochlubí a nijak netají – koneckonců pokud nejde o K70 revír, tak je právo na jejich straně, tak nemají co skrývat.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 12:24 ® MatesKGB
MatesKGB

Tak tohle opravdu nechápu. pochopím když si někdo vezme kapra kolem 60 ale takovou obludu a navíc se nechlubí ani fotkou:-O navíc to maso už nemůže být nijak extra. Zbytečně zmařená krásná ryba…:-(

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 12:09 ® HaD
HaD

No, je to smutné, pokud je to pravda. Jen nerozumím tomu zatmění, že se ani fotka neudělala. Holt je pro někoho taková hromada masa hypnotizující :-((

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 23:45 ® Tutan
Tutan

Typicky české :-93;

reagovat