Chytej.cz

prut na candáty necteno

15.8.2010 | Paja73 | 8.911 zobrazení | 50 odpovědí

Ahoj, ač ryby chytám hodně dlouho, tak přívlač šla vždy kolem mě dost obloukem, začínal jsem kaprařinou, nyní je mou jedničkou feeder. Proto bych potřeboval poradit s výběrem prutu. Na podzim se chystám poprvé na Rio Ebro tak jsem si řek proč tam nezkusit okrajově vláčku na candáta. Jenže se ve přívlačových prutech téměř vůbec nevyznám. Tak prosím o radu co pořídit na tuto příležitost, jakou gramáž? Naviják neřeším tam použíji Shimano Aspire 2500 RA které mám na feedrech. stačí mi něco lacinějšího, feedery mám hodně kvalitní, ale vláčení se do budoucnost asi moc věnovat nebudu tak mi stačí něco řekněme do 2000,– i měně. Díky všem za případné rady co pořídit.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 17. srpna 2010 ve 14:45 ® Stroft reakce na …
Stroft

osprey> Já jsem také zastánce delších prutů a to všeobecně…když match tak 4,80m,když bolo tak 7m,když feeder tak 4,20.Ale na lodi je to uplně naopak.

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 ve 14:41 ® Stroft reakce na …
Stroft

kerob> Nezlob se, ale z Tvé reakce je zřejmé, že z lovem z lodi na přívlač máš velmi malé skušenosti a proto nebudu dále mrhat energii.Petrův zdar.

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 ve 12:18 ® kerob
kerob

PetrC> njn smula, budes muset dal pouzivat tuctovej cajk na kterej nejdou ryby :-D

reagovat
Úterý 17. srpna 2010 v 9:10 ® PetrC reakce na …

kerob> tak mám smůlu, velikou smůlu! Byl jsem stoosmdesátýdesátý a pro velký zájem byl tento skvost prodán ještě před uveřejněním inzerátu.
To mám ale pech, že?

Přesto ti děkuji, máš to u mne a až budeš někdy potřebovat, tak víš co…
Že?

:-D :-D
reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 18:57 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> ze jses to ty…, ale tahle nabidka se nebude opakovat! Naprosta senzace na vsechny ryby a zvlast na ty, ktery si prejes chytit.

http://chytej.cz/bazar/8737/

jen neznam tu menu, budete se muset nejak dohodnout :-D

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 17:59 ® PetrC

Hernajs, vy to máte ale promyšleně promyšlené!
Fakt že jo.
To by jste mi mohli poradit nějaký zaručeně zaručený prut na štiky – letos mi nějak nejdou.
Fakt že jo.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 17:50 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> ja jsem zvyklej chytat 2,70 a 3m, jen chvejivku mam 2,55. Pokud vezmu do ruky neco kratsiho mam okamzite problem – vodim vsechny nastrahy jinak a jak jsem rozhozenej, tak vetsinou hovenko ulovim a popravde receno, nevidim ani k pouziti takto kratkych (1,8) prutu duvod. Vahu nepocitam a v lodi mi delsi neprekazi.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 17:39 ® osprey reakce na …
osprey

Stroft> Já se teď zpětně učím chytat s krátkými pruty. Vždycky jsem měl něco kolem 180 cm, ale na dlouhou dobu jsem takovým prutům skoro odvykl. Na lodi chytám obvykle s podobnými suchozemci jako jsem sám a prostě holt člověk musí občas hodit oko po sousedech.

Třeba bych si rychle zvykl na krátký.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 14:51 ® kerob reakce na …
kerob

Stroft> delku lode si nevybavuju, je to normalni pramice (ne moje) a ve trech lidech ma uz celkem ponor, 4 lidi ani nahodou. Jediny, co musis udelat je to, ze se rozhlidnes pred tim nez nahodis – zadnej problem a stejne bych to delal i s 1m klackem. Jeste se nam takhle nepodarilo nic zlomit nebo vyvolat jakkoukoliv rizikovou situaci. A co se delky klacku tyka… tak ja osobne nemam rad klacky pod 2,5m a to za jakekoliv situace (krome direk…), kamarad to ma stejne, ale hranici ma 2,7 a ten treti vlaci (a velice dobre a uspesne) z lode s pickerem 3m. Popravde nevidim duvod pro kratky pruty (krome jerkovani, ale to neprovozuju) a prut stejne couha z lode nad vodu, takze v lodi neprekazi…

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 ve 13:24 ® Stroft reakce na …
Stroft

kerob> Tak to jste šikulové.Já mám loď 4,40m a ve dvojko jsem po dvou dnech na prášky.Asi jsem hodně neskromný:-)) Na ryby si jezdím užívat, né sledovat pohyby spolurybářů a dávat bacha aby jsme se náhodou nezamotali.K čemu je dobrý 3metrový prut na loď?

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 10:53 ® kerob reakce na …
kerob

Stroft> chytame casto 3 z pramicky a ja mivam prut vetsinou nejkratsi – 270. Zbyle 2 jsou 3m a ze bysme se nejak sermovali, to fakt ne…

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 0:52 ® Stroft reakce na …
Stroft

Paja73> Pozor se svoji lodi, je to přísně zakázano.Každa loď musí mít španělské číslo a musí projít přes dezinfekci.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 v 16:06 ® Paja73

Pánové díky, ještě se poinformuji o jaké lodě jde /jednu si vezou sebou, jedna bude pronajatá na místě/ pak uvidím co zvolit, myslím. že vláčení do budoucna moc nedám takže bych asi preferoval něco univerzálnějšího co délky týká.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 v 15:27 ® osprey reakce na …
osprey

Stroft> Chytávali jsme tři s dvěstě sedmdesátkami a nějak si nevybavuju, že bychom se klackovali. A to byly různé skupiny i lodě a neřekl bych, že to byly zrovna parníky.

Vím, ale, že máš z lodě odchytáno nejmíň desetkrát tolik co já a to mi nedává moc velké právo se hádat:-D

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 v 15:02 ® Stroft reakce na …
Stroft

osprey> Jestli ho to chytne, tak nezůstane u jednoho kousku:-) a na Ebro kde budou 3 na lodi se ze 240 pošermují:-) Osobně z lodi chytám se 180, bez rukojeti gramáž do 20.Ale na Ebru musí počítat se sumcem tak těch 40gr. je takový kompromis.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 13:43 ® osprey reakce na …
osprey

Stroft> Asi máš pravdu, ale ten prut mu zůstane i pak. Považoval bych to za univerzálnější vol­bu.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 13:07 ® Stroft
Stroft

Proto, že jistě nebudeš na lodi sám, šáhnul bych po kratším než je 240cm.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 12:28 ® osprey reakce na …
osprey

Paja73> Všechny tři jsou dobré, rozhodovaly by věci, které já nezjistím prohlížením prutu někde na výstavě a subjektivní dojmy, které jsou v tvé kompetenci.

Ten Savage Gear byl v Brně na veletrhu v akci za 1200 Kč, pak by skoro nebylo co řešit.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 12:10 ® Paja73

osprey> díky za radu, ano na candáty by se mělo jezdit lodí /kapři a sumci ze břehu/, líbí se ten Dragon Destiny ve slevě, Sportex je také určitě super, tak se budu rozhodovat. Ještě jednou dík :-)

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 v 11:33 ® osprey
osprey

Je to kapku problém. Co vím, na Ebru se chytají candáti hlavně z lodě a na gumy nebo na různé systémky s mrtvou rybou. Oboje spíš asi s těžší hlavou, ale jak moc těžkou nevím, nebyl jsem tam. Kdybych tak jel, asi bych bral gumy na hlavách 7 – 20 g a prut do 40 g v délce 240 cm (je to s ohledem na převažující lov z lodě).

Bral bych něco takového:

http://vmfeichtinger.cz/…n-%5B8255%5D

http://mavep.cz/…ream_bs_2402

http://www.rsp-fishing.cz/…-10-35g-akce

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1