Vyhledávání
prut na candáty
15.8.2010 | Paja73 | 8.907 zobrazení | 50 odpovědí
Ahoj, ač ryby chytám hodně dlouho, tak přívlač šla vždy kolem mě dost obloukem, začínal jsem kaprařinou, nyní je mou jedničkou feeder. Proto bych potřeboval poradit s výběrem prutu. Na podzim se chystám poprvé na Rio Ebro tak jsem si řek proč tam nezkusit okrajově vláčku na candáta. Jenže se ve přívlačových prutech téměř vůbec nevyznám. Tak prosím o radu co pořídit na tuto příležitost, jakou gramáž? Naviják neřeším tam použíji Shimano Aspire 2500 RA které mám na feedrech. stačí mi něco lacinějšího, feedery mám hodně kvalitní, ale vláčení se do budoucnost asi moc věnovat nebudu tak mi stačí něco řekněme do 2000,– i měně. Díky všem za případné rady co pořídit.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. února 2011 ve 23:54 ® osprey reakce na …
-
jižan> Jo, já ho nepokoušu
A o PC mi nemluv. dnes mi kikslo na 8 hodin a bylo to trudných 8 hodin. Jdu spát, ale někdy se zase zastav. A já se zase zastavím za tebou na moři.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 23:48 ® jižan reakce na …
-
osprey> Mladej kluk, chce být zajímavej.
Tak trošku monitoruju, PC mi teď stávkoval a tak to doháním
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 23:36 ® osprey reakce na …
-
jižan> Nechci bejt přísnej. Ale kolega dal podobné výkřiky skoro do všech diskuzí, tak se mu pokouším naznačit, že diskuze vypadá jinak.
A prut na candáty ostatně taky…
Jo – rád tě tu vidím.
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 23:22 ® jižan reakce na …
-
Zdravím. Nebuď na něj tak přísnej
reagovatTen prut měl v ruce když zabral candát a tak zákonitě musí být nej
- Pondělí 7. února 2011 ve 21:42 ® osprey reakce na …
-
břitva> Co se pokoušíš sdělit tím výkřikem ze tmy?
Lightning je ideální prut na candáty? V jaké délce? Na wobblery nebo na gumy? S vlascem nebo s pletenkou? Jaké další pruty jsi zkoušel?
reagovat - Pondělí 7. února 2011 v 18:21 ® břitva
-
berkley lightning do 30g
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 15:44 ® petrcech
-
Samozdřejmě že mě spousta věcí vadí. Bylo to myšleno ze srandy, tak mi prosím nepište že jsem lhostejný.
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 15:42 ® petrcech reakce na …
-
Paja73> Asi bych bral ten Savagear. Ačkoli jsem ten prut nedržel, působí na mě dobrým dojmem. Já si ho na příštím veletrhu rybaření v Brně zkusím.
reagovat - Sobota 21. srpna 2010 v 15:36 ® petrcech
-
Jak.novi> Nemám k tomu důvod.
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 v 18:37 ® kubas reakce na …
-
Paja73> http://www.milobrno.cz/…2-55m-10-28g já pořídil předvčera něco takovýho, ale né na loď…
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 v 17:25 ® osprey reakce na …
-
Paja73> Víš, ono to tematicky občas ujede, ale není důvod to vlákno uzavírat. Až diskuze zcela uvadne, zapadne mezi ty stovky, možná tisíce jiných zapadlých v archivu.
Konec konců, něco k tématu tady je a případný návštěvník diskuze se kromě jiného může dozvědět i to, že délka prutu do lodě je velmi diskutabilní faktor, nad nímž jsou dlouholetí praktikové schopni se zhádat až do krve
Já si jsem jist, že jsem v lodi použil pruty od 180 cm do 270 cm (možná i jiné, ale tím už si jist nejsem). Neměl jsem problémy s žádnou délkou. Ona je taky otázka, jestli člověk poskakuje s nástrahou pod lodí nebo třeba obhazuje rákosiny apod. Těch 240 cm je takový kompromis všech kompromisů – prut, se kterým se dá dělat skoro všechno. Speciál si koupíš sám, až si na problematiku uděláš vlastní názor.
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 ve 14:34 ® Jak.novi reakce na …
-
petrcech> Tobě nevadí nic.
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 ve 14:10 ® Paja73
-
Panové myslím, že se diskuze dost vzdálila od původního tématu, proto prosím adminy o případní smazání nebo uzamknutí tohoto vlákna.
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 ve 14:06 ® petrcech reakce na …
-
kerob> Mě to vůbec nevadí.
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 v 0:17 ® kubas reakce na …
-
kerob> nikomu by to asi zase tak nevadilo, ale ta fotka to nakopla asi
reagovat - Pátek 20. srpna 2010 v 0:03 ® kerob reakce na …
-
kubas> ted si na to kap. Ja spis nechapu o co jde vam, proc vas jeden anonym tak tlaci.
reagovat - Čtvrtek 19. srpna 2010 v 18:36 ® kubas reakce na …
-
kerob> já už vím JV se stydí „jen“ za takový čudly
reagovat. Jinak celkem nechápu o co ti de
- Středa 18. srpna 2010 ve 22:33 ® troutkiller reakce na …
-
kerob> Zrovna tenhle týpek je bez smajla
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 22:07 ® kerob reakce na …
-
jasne, jsem Leos Mares
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 21:42 ® troutkiller reakce na …
-
kerob> Ty asi budeš nějaká mediální hvězda že se za tu hlavu tak stydíš!
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 21:41 ® kerob reakce na …
-
troutkiller> sel jsem do toho proste bezhlave
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 21:40 ® troutkiller reakce na …
-
kerob> Jak je možný že se dá bez hlavy chytit takovej Bolen???
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 21:25 ® kerob reakce na …
-
Stroft> mozna, proc by ne? Tva neanonymita a ani stari te automaticky nijak nenadrazuje nad treba toho 16ti leteho anonyma, je dulezity co je napsano a jak je to oduvodneno a je rozdil mezi popsanim vlastnich zkusenosti a delanim vola z nekoho jenom proto, ze neci zkusenosti jsou odlisne. A timto koncim, vice klidne pres osobni postu.
reagovat - Středa 18. srpna 2010 ve 20:34 ® Stroft
-
Myslím, že o tyto kecy Paja73 nestojí.Ale možná si nechá poradit od anonimního 16tilétého kluka co už loďku viděl
reagovat - Středa 18. srpna 2010 v 16:15 ® kerob reakce na …
-
Stroft> Nevidim duvod se za sebe stydet a taky se za sebe nestydim, ale taky nevidim duvod o sobe kricet do sveta info, ktery muze byt kazdymu ukradeny. Navic pochybuju, ze se vetsina z tech X tisic uzivatelu zna navzajem osobne. To mi prijde popravde receno docela nerealny. A je tady par lidi, se kterymi se znam osobne a o ostatni znamosti az na par vyjimek opravdu nestojim. To, proc jsem se zaregistroval, je pristup k informacim a moznost naopak nektere informace poskytnout a k tomu opravdu nepotrebuju vyplneny profil. O debatu s nekym, kdo ji odmita jen z toho duvodu, ze mam prazdny profil, stejne nestojim a pokud nekdo uzna, ze by debata mohla byt plodna a zajimava, tak mu zas muze byt jedno, co mam v profilu. Pokud mas problem s mym profilem, tak me proste ignoruj, ja to preziju… nicmene ty se se mnou vybavujes i kdyz pises presnej opak
reagovatmozna to tak zhavy nebude
- Středa 18. srpna 2010 v 15:52 ® Stroft reakce na …
-
kerob> Většina lidí, co se na chytej pohybuje delší dobu, se již zná osobně.Proto, nemůže do karty psát bláboly.Ale pokud se za sebe stydíš nic nevyplňuj, ale neočekávej že se s Tebou bude někdo vybavovat.
reagovat - Úterý 17. srpna 2010 v 17:46 ® kerob reakce na …
-
Stroft> rybu zvedam rukou z vody, nezvedam ji na prutu a nepouzivam z lodi podberak. Nevidim v tom problem. Spici jsem nikdy pri vylovovani ryby nezlomil a ani nevim proc bych mel – tech par desitek cm oproti tomu co chytas ty neni v tomto kritickych a s bolonkou do lodi nelezu, vetsinou tam lezu v posledni dobe se SpeedMasterem 2,7m.
ad moje karta: je mi lito, ze to beres takhle, ale kuli tobe si kartu vyplnovat nebudu, nebo mozna si tam neco uzasnyho vymyslim (jako spousta lidi zde), abych byl teda duveryhodnejsi, kdyz na ty karte tak zalezi a kazdej se tim hned ohani, co by sis predstavoval, ze si tam mam vymyslet, aby to bylo podle tvych predstav?
reagovat
Nemas moznost si to porovnat s realitou, takze vypovidaci hodnota je 0 at uz tam je pravda nebo uplny nesmysly… nebo treba nic. Nazor na uzivatele si lze udelat jen podle toho co a jak pise, vse ostatni je v tomto smeru k nicemu… - Úterý 17. srpna 2010 v 17:24 ® Stroft reakce na …
-
kerob> Možná, kdyby jsi vyplnil registarční kartu, budil by si ve mne větší důvěru.Nedokážu si představit jak s 3metrovým a více dlouhým prutem odhačkovavám rybu, to bych zlomil špici na každé druhé rybě.Snad nepoužíváš podběrák?Pokud ano, chudáci ryby
reagovat - Úterý 17. srpna 2010 v 16:12 ® Paja73
-
Tak po rozmýšlení a dalším brouzdání po netu, jsem se rozhodl, že nejspíš půjdu do toho Sportexu v délce 240 co mi doporučoval osprey, příští týden budu dokonce projíždět Přerovem, mavep tam má prodejny takže si budu moci proutek i osahat, popř si rozmyslet i gramáž 20 nebo 40g.
OT – díval jsem se že Mavep distribuuje vlasce Carbotex, před pár lety jsem je chtěl zkoušet na feederu, ale nakonec jsem se k tomu nedostal a nekoupil to, takže to zkusím letos, vezmu dvě špulky a testnu je, uvidím, myslím, že by to nemusel být na feeder vůbec špatný vlasec. Jinak používám převážně Stroft, Colmic fendreel, Trabucco a spokojenost, ale je potřeba občas zkusit i něco jiného
reagovat - Úterý 17. srpna 2010 v 15:25 ® kerob
-
Stroft> pletes se, to ze mam jiny nazor, jine zkusenosti a vyhovuje mi neco jineho nez tobe, jeste neznamena, ze nemam zadne zkusenosti. Z lode vlacim casto, naposledy tento vikend (viz foto v muj lov). Jinak jsem 22 let jezdil na Slapy, kde jsem kazdou volnou chvili travil na lodi s klackem (nekdy Jola, nekdy kanoe), poslednich par let travim skoro kazdej podzimni vikend na Orliku na lodi. Pokud reknu, ze mi kratkej prut nevyhovuje a ze v nem nevidim smysl ani na lodi, tak jsem si k tomu dosel sam na zaklade vlastnich zkusenosti a preferenci, fakt nevim, jak jsi na zaklade tech par prispevku zde vydedukoval to, co jsi vydedukoval, ale narovinu ti rikam, ze ses v tomto hodnoceni opravdu velmi, ale velmi mimo. Energii nemrhej, nepresvedcuj me ze nemam pravdu – mam tu svoji a ty mi tu tvoji taky nevnutis (nemas patent na rozum, stejne jako ho nemam ja), nikde neni psano zadny pravidlo, ze z lode musi byt kratkej a kdo ho nema tak…
reagovat