Chytej.cz

Zkušenosti s peletama na ebru necteno

12.8.2010 | Patula | 2.905 zobrazení | 7 odpovědí

Jelikož letos pojedu v říjnu na Ebro(poprvé),chtěl bych se prosím zeptat těch co tam byli ,jaké mají zkušenosti s chytáním sumců na pelety.Protože jak všude čtu ,tak se tam už snad jiným způsobem chytat nesmí.Zajímala by mě spotřeba a cena tak na týde.Ať vím do čeho jdu.díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 6. září 2010 ve 23:36 ® 

Ahoj… Osobně jsem na pelety nikdy nenachytal tak velké a takový počet sumců, jako na živé ryby a třeba na calamary. Zároveň jsem přečetl i mnoho článků od rybářů, kteří na Ebru chytali na pelety. Shlédl jsem fotky atd. Ryby krásné, ale tak nějak tomu nevěřím a pokud je to skutečně pravda, tak mi to připadá zbytečné! Psali i o krmení a bylo toho za den fakt na kila, myslím že psali o 20kg pelet za den. Vím, že na horním a prostředním toku řeky, jsou podmínky o něco přísnější. Já bývám na spodním toku. Smí se zde chytat na veškeré ryby. Vyjímkou je pouze kapr! Nesmí se celorečně chytat na malé kapříčky a na větší, pouze mimo letní období. V řijnu se mi osvědčilo z ryb kapr, perlín a úhoř. Mimo živých ryb calamary, játra a červi. Již jsem o tom psal a pozor na to, v celém regionu Katalánsko, na všech vodách je trestné pouštění sumců zpět do vody. Dejte si na to pozor, především na to, kdou u vylovení sumce je! Mnoho úspěchů. Romeo

reagovat
Středa 18. srpna 2010 v 16:15 ® Patula reakce na …

Tak že pelety a basta.jinak jedem na spodní.Rybka je povolená jako např.plotice.Ka­pr nee?

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 9:53 ® chosebaits
chosebaits

Pelety tam fungujou opravdu dobře,boilí na rybyně kterému jsem věřil prostě nejelo.Pokud jedeš na spodní,tak tam je povolena živá rybka a je uspěšná.

reagovat
Pondělí 16. srpna 2010 v 0:20 ® osprey reakce na …
osprey

macek2> Velice slušný. Doufám, že to tak chvíli vydrží, bo zatím se tam nechystám.

Mě by na tom lákala hlavně ta věc, že nerad nastražuju živou rybu a tam to prostě není nutné.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 23:51 ® macek2
macek2

osprey> při naši poslední desetidenní výpravě říjen 09 jsme v pěti nachyteli asi 16 sumců nejmenší 193cm nej 220cm a ti kapři? apsolutní senzace najelo jich do naší oblasti tolik že při odpoledním obědě jsem ani nevyvážel nebot bych se nenajedl, velikostně 70 až 100cm nej 104,106cm.denně asi 5 až 8 vědších kaprů na jednoho.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 23:23 ® osprey reakce na …
osprey

macek2> A s kolika rybami se dnes dá za ten týden v průměru počítat? (sumec a větší kapr – stačí opravdu velmi přibližně)

Rád bych si udělal představu, jak to tam dnes vypadá.

reagovat
Neděle 15. srpna 2010 ve 23:08 ® macek2
macek2

je to asi nejpoužívanějsí technika co se ve španel používá a taky učiná ovšem za predpokladu že se držíte hesla „čím víc tím líp“ co se týče intezity krmení my obvykle skrmíme jeden pytel (20kg) denně při ceně 60EU za pytel k jednomu místu,při naší poslední 10-ti denní výprave nás bylo pět a rozkrmily jsme dvě místa a aby jsme udrželi aktivitu museli jsme dodržet krmení jeden pytel na jedno místo což je 40kg denně, kolik nás to stálo si dokáže každý spočítat sám.Velká vyhoda je že když příjde záběr je to spravidla ryba 170cm a výše.Krmení a stejně tak i montáže se snažte zavážet do jednoho místa, například dve montáže tak 4metry na levo od H-bojky a dvě montáže na pravo od bojky, pokud budete pelety rozhazovat hodne do stran přilákají se tak rychle kapri.

reagovat