Vyhledávání
Kde jsou vecí okouni???
2.8.2010 | Shrek23 | 7.421 zobrazení | 68 odpovědí
Poslední dobou zjišťuju že mizí velcí okouni. Kde jsou ty časy kdy jsme jezdily na vláčku na velký okouny a za pár hodin jsme měli deset okounu kolem 40 cm a plno menčích jsme pouštěli . Teď když vytáhnu za sezonu pět okounů nad 30cm je to zázrak a je to čím dál horší a horší. Byl bych pro aby tahle ryba dostala šanci a dali jí míru aspoň 25cm. Kdo je pro aby se dala okounovi tahle šance???
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 8. srpna 2010 v 18:05 ® Shrek23 reakce na …
-
chosebaits> Držim ti palce ať vám to dobře dopadne.
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 18:00 ® Shrek23 reakce na …
-
kerob> tak že jestli ti dobře rozumim tak ty bereš ty menší ryby jen jako potravu . Tím pádem jim nedáváš šanci vyrůst. Tak kdo je tady pak barbar????
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 15:47 ® chosebaits reakce na …
-
cormoran> No,mělo.Také jsem vstoupil do této díry jménem svaz!!§ MO to odhlasovala,ale kraj to odpálil nesmyslnejma argumentama,ale tím nic nekončí,ale pro mě začíná.Vždyť mi v MO určitě víme o daném problému víc než ty co seděj v kanclu a v životě tuto vody neviděly.Od čeho je hospodář na daném revíru,když nezmuže nic????
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 15:29 ® cormoran reakce na …
-
chosebaits> Hmm, to jsem si říkal, že jakmile to projde na schůzi, je vyhráno. Lidi z příslušné MO do toho vidí asi nejvíc a když si něco odhlasují, mělo by jim být vyhoveno..
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 ve 13:49 ® chosebaits reakce na …
-
kerob> Ten velkej starej trofejní okoun zajisté není tak produkce schopnej jako ti právě dospělí a aby se toho dožili je třeba je chránit.TADY JE PROBLÉM.
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 ve 13:46 ® chosebaits reakce na …
-
cormoran> ta štika tam šla s okounem a bylo smeteno vše ze stolu!!! Až skopíruji odpovědi z kraje na téma okoun a štika,tak to dám sem.Jinak tímto krokem já nekončím,přiostřím žiletky a budu válčit dál,nenechávám se v životě odseknout a případný odpor mi dodává ještě více síly!!!
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 ve 13:42 ® chosebaits reakce na …
-
Cudla> Nekoukal,ale kouknu.Až budete vědět termín,tak dej vědět a doladíme to a čem bala řeč.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 ve 22:13 ® 17_Rosta reakce na …
-
je to asi 4 roky zpátky a chytli jsme s tatou 2 kusy po půl hodině 43 a 49cm
reagovatkrásná rybička
bylo to na modlanech v Teplicích
od té doby nic šli jsme jako každý rok na uhoře a přišly tihle 2 krasavci a krásně bojovali
- Sobota 7. srpna 2010 ve 13:50 ® kerob
-
Shrek23> ten velkej okoun produkuje ty maly, z tech malejch prezijou jen nejsilnejsi jedinci, kteri by pak meli produkovat opet ten poter (vetsina poteru je sezrana a slouzi jen k potrave), jenze kdyz toho velkyho vezmes, tak… je to jako bys z chovu koni dal vzdycky toho nejlepsiho do salamu a pak se divil, ze se „kvalita“ chovu snizuje.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 10:19 ® Shrek23 reakce na …
-
Robur> to zas u nás je jich dost ale o velkýho nezakopneš a když jo tak je to náhoda.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 8:56 ® Robur reakce na …
-
Shrek23> já chtěl jen dokázat na 5km řeky nějaká fakta, před 3 dny sejm zloušel čeřínkovat a okouna nad 5 cm jsem nedostal žádného a 4 potěrové jsem vytáhl za půl hoidny, takže fakt bída.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 8:07 ® Shrek23 reakce na …
-
Robur> to je jedno za jakej revír mluvíš.Taotáska je na všechny revíry.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 8:02 ® Shrek23 reakce na …
-
Stroft> ty to asi nechápeš ? Dřív když jsi šel na vláčku tak jsi tahol výc okounů než za posledních pár let a O TOM JE TOHLE TÉMA.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 7:49 ® Shrek23 reakce na …
-
kerob> nechápu jak to myslíš tím že je to barbarský brát okouny nad 40cm??? Proti tomu když si nějakuj fičak nachyta kýbl okounků a jiného potěru a z toho použije 8rybek a zbytek mu v kýbly pochcípá a tak je vylije zpátky do vody. Tak teďmi řekni co je barbarskýho???
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 12:37 ® Salmo1
-
Takže velké okouny sežereme a zakrslé pouštíme.Čas udělá své a výsledek nemůže být jiný než je dnes.„Velcí lidé mají velké děti a velký ryby mají také velké děti“.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 10:53 ® cormoran reakce na …
-
chosebaits> Je to sice mimo téma, ale snad se toho tolik nestane..Jak jste dopadli s tou štikou?
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 9:56 ® Cudla reakce na …
-
chosebaits> a v Praze to udělali.Zdravím koukal jsi na fotky v fotoalbu?Už se pomalu připravujem na příští rok.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 22:01 ® stump
-
Chytám nejvíc na Labi u Kolína a na Cidlině u Chlumce, včetně přilehlých tůní. Okouna jsem již několik let nechytil, stejně tak i ježdíka. Před 20 roky patřily tyto ryby k nejčastějším úlovkům.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 21:38 ® chosebaits reakce na …
-
mckvak8> Mi obyč.lidé neberu!!!! Jsem členem rybářského svazu a pokud na členské schuzy vznesu podmět a MO ho odhlasuje,tak kde je přeci problém.MO přeci ví nejlépe,co jí na jejich místních vodách trápí a co by bylo vhodné. Zapisuješ ulovky do ulovkáče a jestliže před xx lety se tahaly tuny okounu a dnes jen pár desítek kil,tak by se stím něco mělo dělat.Okoun říční je naše puvodní ryba a já jí v řece už nechytnu,max. někde na rybníku.Čeho se dočkáme,pokud nebudem nic dělat a jen přihlížet??? Nasazovat ho za pár desítek let jako lososa?????
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 20:05 ® ART reakce na …
-
chosebaits> minimální lovná míra by se mi taky líbila. Ovšem my obyčejní lidé s tim nmic nezmůžem, než jen podávat návrhy
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 18:14 ® Robur
-
pokud mohu hovořit za náš revír a mám ho u nosu, takže se považuji za znalce, tak před cca 7 lety se chytali okouni 20cm, vzalo se jich 5 a člověk měl chutnou večeři, dnes je takový okoun považován za trofjního na místní poměry a chytám tak 1 na 3 docházky a je to pořád horší- Kormoráni zde skoro nejsou, takže vinu má člověk. Divné je, že zmizel třeba i ježdík. Dravci se u nás chytají minimálně, zkoušíme sumce na žížalu a taky nic, takže u nás za to může člověk. Kromorán, sumec je v Brně nevinen.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 18:11 ® petrcech
-
spike> Docela jo. Hlavně jak po zahájené stoupla voda tak jsem tam byl skoro každý den. Dobře jsme si zachytali. Jezdím ale s tátou protože se k vám nemám jak jinak dostat. Občas taky jedu s nějakým kámošem, jak kdy.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 17:23 ® Stroft reakce na …
-
Shrek23> Není co promijet, psal jsi, kde jsou ti velci okouni a já jsem ti odpovídal že jsi je „sežral“.Je to srozumitelné?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:56 ® chosebaits reakce na …
-
Shrek23>Cudla-Jo hoši,letos jsme už dávaly požadavek na lovnou míru okouna na 20 cm a nebo omezení počtu nástražních rybek a víte jak jsme skončily???? Kraj to zamítl!!!!! Mělo se jednat pouze o Nechranice a odpověď byla uplně mimo .
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:45 ® kerob reakce na …
-
Shrek23> ono tech 40 a vic zas tak moc neni a kazdej kus odnesenej od vody muze byt znat. Ja osobne bych dal na par let okounovi hajeni uplne a pak bych ho zaradil do kategorie ryb „maximalne 2 denne“. Kazdopadne brat velky okouny mi prijde trosku barbarsky.
Nastesti jsou jeste vody, kde se mi podari za sezonu par (nekdy i desitek) tech z kategorie peknych (35–40) ulovit. Ale necekej, ze ti reknu kde…
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:44 ® Shrek23 reakce na …
-
mckvak8> problém jménem kormorán neni jen na jihu ale i na severu čech. No a právě proto bych byl pro aby tenhle krasavec dostal nějakou šanci.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:38 ® Shrek23 reakce na …
-
Stroft> promiň ale když si vemu pár okounů kolem 40cm a menší pouštim tak nemyslim žádné dvacítky .
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:32 ® ART
-
Jak říká osprey jsou sežráni. Co já vídám, je klasika kluk cca 14 let a má plnou tašku okounů cca 20cm. Potká ho porybnej zeptá se na co to má. Kluk dopoví na jídlo. Už jsem viděl i jak se parta dětí ale i dospělích organizují a chytají cíleně okouny, ale to co chytí tak i zabijou. S kormoránama jsem se ještě moc nesetkal. Je to asi záležitost jižních čech. Tady ve středu je likvidují sami rybáři.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:24 ® Stroft
-
Tuhle otázku beru jako vtip.Velké jste brali a menší pouštěli.Tak snad už víš, kde ti velcí jsou,ne?!
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:13 ® Losfedos
-
jsem na tom podobne,par let zpet nebyl problem nachytat spoustu slusnych kousku,ale rok od roku je to horsi,nevim jestli ten ubytek je zpusoben masarenim okounu,nebo cim…
reagovat