Chytej.cz

Kde jsou vecí okouni??? necteno

2.8.2010 | Shrek23 | 7.422 zobrazení | 68 odpovědí

Poslední dobou zjišťuju že mizí velcí okouni. Kde jsou ty časy kdy jsme jezdily na vláčku na velký okouny a za pár hodin jsme měli deset okounu kolem 40 cm a plno menčích jsme pouštěli . Teď když vytáhnu za sezonu pět okounů nad 30cm je to zázrak a je to čím dál horší a horší. Byl bych pro aby tahle ryba dostala šanci a dali jí míru aspoň 25cm. Kdo je pro aby se dala okounovi tahle šance???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 2. srpna 2010 ve 22:55 ® Shrek23
Shrek23

Nevim kdo kam jezdí na ryby ale pamatuji časy když jsme jezdily na okouny na ohře a nebyl tam problém chytit krásné okouny. Poslední dobou je tam zázrak chytit aspoň jednoho okouna.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 22:08 ® Cudla
Cudla

míra 25cm se mi jeví jako moc ,nelze to brát plošně. Stačilo by 15–20cm podle lokality,zákaz používání jako nástražky,tím se hubí dost populace.Je zajímavý že se jim daří dost na pstruhovkách.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14485.jpgfoto/forum/2010/th-img14486.jpgfoto/forum/2010/th-img14487.jpg
Pondělí 2. srpna 2010 ve 21:02 ® spike reakce na …
spike

petrcech> Jezdíš k nám často?

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:49 ® petrcech reakce na …
petrcech

spike> Když pod jedním jezev u vás poklesla během 5 minut voda, viděl jsem na kameních okouní miminka. Chytám tam dost dlouho, ale vetšího a ni memnšího jsem tam nechytil.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:18 ® spike reakce na …
spike

osprey> U nás okouni skoro nejsou. Ti sumci je totálně vydrancovali, slyšel jsem to samé od rybářů z úseku řeky o 13km dál. Navíc sumci potlačují štiku a ta už taky není tak hojná co se sumci přemnožili.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:13 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Podle podmínek. V extrémním případě stačí pět let, v druhém extrému se toho ten okoun prostě nedožije. Prostě chcípne stářím menší.

Shrek23: Kde by byli? Sežraní, v lepším případě jen popíchaní. Kromě lidí trpí na kormorána a do kolen je sráží i vzmáhající se populace sumce. Viděl jsem lokalitu, kde jsem chytal okouny 30 + a každý třetí byl orazítkovaný kartáči.

Ale v drtivé většině jsou sežraní rybáři, pseudorybáři a podobnými individui. Stačí mi vidět, co se děje u nás.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:00 ® spike reakce na …
spike

Libor> Mě to spíš jak vtip přišlo jak realita. Něž okoun vyroste do velikosti 35+ tak to trvá sakra dlouho.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 19:50 ® Libor
Libor

shrek23> no to je jasný, jestli jste je brali tak tam už nejsou a jsou tam jen ty menší – můj mizerný pokus o vtip :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1