Chytej.cz

Kde jsou vecí okouni??? necteno

2.8.2010 | Shrek23 | 7.420 zobrazení | 68 odpovědí

Poslední dobou zjišťuju že mizí velcí okouni. Kde jsou ty časy kdy jsme jezdily na vláčku na velký okouny a za pár hodin jsme měli deset okounu kolem 40 cm a plno menčích jsme pouštěli . Teď když vytáhnu za sezonu pět okounů nad 30cm je to zázrak a je to čím dál horší a horší. Byl bych pro aby tahle ryba dostala šanci a dali jí míru aspoň 25cm. Kdo je pro aby se dala okounovi tahle šance???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Sobota 14. srpna 2010 ve 20:38 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Shrek23> Skoušet je špatně,musíme tlačit aby se to někam pohlo a né čekat až tu žádný okoun a jiné ryby nebudou.Skoušet znamená čekat až se něco pohne a nato jaksi už moc času neni.To otázka,jestli není už trochu pozdě.

reagovat
Sobota 14. srpna 2010 ve 20:33 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

chosebaits> hold to musíme zkoušet dál . V praze má okoun míru a na lipně můžeš chytat na rybičky od deseti centymetrů a nesmíš tam čeřenovat.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 22:16 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Shrek23>No to je pravda,ale druhá věc je,proč píšou že někde je přemnožen? Toto byla žádost jen pro Nechranice a né pro celej kraj.Pokud já vím,tak na Nechranicích určitě okoun není přemnožen,ba naopak!!! Tu štiku nebudu raději ani komentovat.Aspoň vidíš ,že si tu neplácám játra a snažím-e se stím něco tady unás v MO Kadaň dělat,ale tady to také vše končí.Možná by fakt pomohlo zvednout tlak z více organizací.Otázka je, proč to takto dělat,vždyť každá MO a její hospodář snad pozná jaký má problém na té své konkrétní vodě.Dělat něco plošně je k ničemu!!!!!§§§§§§

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 20:46 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

chosebaits> To je zajímaví že to jinde jde a tady unás to nejde.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 20:31 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

chosebaits> Dík .

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 12:08 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Shrek23> máš to na mejlu

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 11:03 ® Jepik

Tak takovéhle cejni jsme chytali přímo v H K na Labi ale to už je tak 20 let.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:24 ® osprey reakce na …
osprey

17_Rosta> Pošli nám toho velkého do rubriky Trofeje. Myslím, že cejna 73 cm tam ještě nemáme.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 21:01 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

chosebaits> Můžeš mi to poslad do osobky??? Dík

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 20:59 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

Jepik> Ne tady se nepoukazuje na to zda si vezmeš velkýho okouna ale o to aby měli šanci dorůst do nějaké velikosti .

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 18:10 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

Tak minulý měsíc na labi jsme nachytali cejny přes 60cm+ největší asi 73cm takže jsou ale spíš na řekách . Jinak občas vemu rybu domu když je chut ale většinou jdou z5 a u okouna vždy z5 je to ryba která se mi moc líbí a mám k ní uctu :-)

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 13:42 ® chosebaits
chosebaits

Tady je odpověď z kraje na míru okouna a štiky.Kurňa,nejde mi to odeslat.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 10:06 ® Jepik

Je fakt že velkých okounů ubývá.Poukazujete na to že si je rybáři berou domů.Já nejsem žádný masař ale když jdu k vodě na okouny tak si jich taky pár vemu-no pokud se mi poštěstí na ně narazit.Je to pro mě nejchutnější ryba.Ono to je ale se všemi druhy ryb.Kde jsou ty časy kdy jsme chytali velké cejny kolem 40–50 cm a dnes je zázrak když ulovím několik přes 30 cm.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 9:42 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Cudla> jj,díky

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 9:24 ® Cudla reakce na …
Cudla

chosebaits> krásnej zubatec,gratulace

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 9:20 ® Cudla
Cudla

Níže je psáno ,zvětšit nástrahu.Většinu velkých okounů jsem na pstruhovce chytil NE na smáčka nebo jinak vyvláčel,ale na mouchu pakomára volně klesajícího sloupcem .toto je stará verze ,nová je bez protihrotu na 12 háčku

reagovat
foto/forum/2010/th-img14555.jpg
Čtvrtek 12. srpna 2010 v 9:06 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Jak.novi> Já bych řekl,že je docela dost vod kde má okoun s rustem nad 20 cm problém.Ten okoun tam prostě nemá ty ony podmínky a prostě zakrní.Většinou se toto stává na rybnícíh ,když se okoun vysadí,tak má dost potravy a rychle se rozmnoží.Po delší doběje je okounu moc a potravy málo a jde to do kopřiv.Tady je zřejmé,že řeka si stím umí většinou poradit,tudíš okoun říční by měl být pouze na tosíh.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 22:24 ® Salmo1

To máte tak.U okouna jsou ryby v hejnu ± stejného stáří.Chycená ryba ze skupiny ryb je rybou+, ona je rybou, která dokázala zareagovat a uchvátit potravu jako první.O této rybě+ rozhodujeme, pokud je usmrcujeme ve velkém, začnou převažovat ryby-, na menších revírech je tento zvrat rychlejší, na větších revírech je tento zvrat pomalejší.Nikdy se nepovede usmrtit všechny ryby+, díky špatným úlovkům poklesne tlak v lovení jmenovaného druhu ryb a ryby+ se časem zase namnoží a vše je v pořádku.V případě okouna to může trvat klidně i desítku let.Výzkum v tomto případě není, je to pouze hypotéza. Úživnost, neúživnost revíru a zakrnění druhu je zase trochu jiná kapitola.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:24 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

To bylo taky vyzkoušeno spíš nemůžu na větší natrefit nějak :-) hledám místa zarostlý a nebo kde je vidět že něco honí malý rybičky ale nic :-) bez výsledku snad se to podá

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:23 ® Jak.novi
Jak.novi

17_Rosta> Zvětšit nástrahu?

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:14 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

To je možný ale zkouším i na malý rybičky kolem 3–5cm co nachytám do čeřenu nebo na žižalku a stejnej výsledek choděj okounci kolem 5cm :-D

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:12 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

17_Rosta> A není to tím, že ti ryby na gumové nástrahy (předpokládám, že jde o twistry a ripery) pečou. Přece jen to je dost okoukaná nástraha a asi to chce změnu.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:46 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

Takhle rád vláčím takže klasika gumovky kolem 5–6cm dřív jsem na ně chytal okouny v poho na jednom revíru jsem dokonce chytal styl na dno prostě průbežný olovo kolem 15g na háček žížalku a během pár hodin jich bylo kolem 20ks nejmenší cca 15cm největší 37

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:44 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

17_Rosta> Jakým stylem a hlavně na jakou nástrahu chytáš?

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:39 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

To je pravda akorát je v dnešní době najít kde se ta ryba nachází chodím asi na 4 rybníky dřív nebyl problém povedli se okouni kolem 40cm největší 49 ale poslední 2 roky nic tak nevím .

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

17_Rosta> Okouna kolem dvaceti centimetrů ulovíš na všech vodách, kde se okoun vyskytuje. A většinou není problém ho ulovit.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:09 ® 17_Rosta
17_Rosta

Kam na velké okouny v okolí Teplic ? alespon 20cm+ díky :-)

reagovat
Pondělí 9. srpna 2010 v 9:03 ® Filip00 reakce na …
Filip00

kerob> škoda ,že to tak není i u lidí (tzn jedinci, jejichz geneticky material je proste hodnotnejsi) výpujčka od Kerob)

reagovat
Pondělí 9. srpna 2010 v 5:34 ® Shrek23 reakce na …
Shrek23

kerob> Já vim co je to koloběch života. Ber to tak že plno znás zlikviduje ten potěr úmyslně ( jako krmení pro drůbež a prasata) nebo jinak .

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 18:37 ® kerob
kerob

Shrek23> ja ryby neberu vubec, na rybku taky nechytam a to, ze je vetsina rybi populace v prvni fazi zivota „k sezrani“ je fakt, se kterym taky nic neudelas. Tak to proste chodi, slabi jsou sezrani aby mohli prezit ti silnejsi – tzn jedinci, jejichz geneticky material je proste hodnotnejsi a to jou presne ti, co pak ve vode chybej kdyz je nejakej barbar pozve domu na gril.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1