Chytej.cz

teleskop nebo dělička necteno

2.8.2010 | Tino | 17.801 zobrazení | 37 odpovědí

dneska v rybářství v Blatné jsem viděl i feederové teleskopy. Myslíte si, že o tom prutu má cenu uvažovat, nebo je to ještě horší než obyčejná lowendová dělička?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 9. května 2012 ve 12:51 ® Jeff
Jeff

Můj první feeder byl od Mivardi telefeeder matrix 3,3m – spokojenost, sem tam ho ještě vyvětrám. Poté co jsem zjistil že feeder ano, tak jsem pořídil dělené Mivardi Imperium 3,6 medium a heavy – podle mě hodně dobré pruty. Na ten medium jsem zdolal i metrového sumce. Ale nikdy jsem nechytal na shimano, semu a jiné :-) Jediné co mě vadí tak na jednom prutu se mi lehce loupe korek, jinak mi tyhle pruty prostě sedí :-)

reagovat
Úterý 8. května 2012 ve 14:18 ® čaryfukX reakce na …

prut muže byt iliskovy když maš dobry navijak a cit pro ryby a umiš čist vodu tak nachytaš i na ten liskač

reagovat
Neděle 6. května 2012 ve 13:39 @ pitrs123

já mám třídílnou děličku od mivardi fanatic carp 3,6m.třikrát mi praskla špička ,jednou při náhozu a dvakrát při tahání ryby spíše rybičky,ani jednou neuznali záruku už od mivardi nechci ani gumičku

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 11:27 ® kerob reakce na …
kerob

CeP> cetl jsem to nekolikrat a nevsiml jsem si, ze by nekdo psal, ze je od urcite urovne nutne mit delicku, psano bylo, ze pokud je rybar na urcite urovni, delicku oceni (aspon tak jsem to pochopil ja), coz neni ani radikalni nazor a ani blbost, je to fakt aspon u vetsiny rybaru. To co pises o zkusenostech je naprosta pravda, nicmene kolik fajnsmekru chyta s podprumernym cajkem? podle me se vyznam slova fajnsmekr a podprumerny cajk docela vylucuje a to prave proto, ze fajnsmekr bude na nejake urovni a bude u cajku preferovat funkci pri cinnosti, ke ktere byl urcen, nebude preferovat skladnost a cenu. Takze teleskopy vypadavaj ze hry. A kdyz je nekdo kopyto, tak mu opravdu nic nepomuze, ale takovej clovek si poradnej cajk koupi bud kuli tomu, ze se mu proste libi a nebo bude chytat s hruznejma klackama, protoze netusi, ze jsou hruzny. A s tim, ze cajk je to posledni co ovlivni uspech nesouhlasim. Pokud je clovek lempl, tak muze mit – jak sam pises – pozlacenej klacek a bude mu to plat prtny, ale obracene – kdyz bude mit clovek s fajnovejma rukama, citem a zkusenostma v ruce mizernej cajk, tak ho to na 100% ovlivni k horsimu.

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 10:29 ® sus1 reakce na …

CeP> A copa já???!!!:-))

reagovat
Středa 15. září 2010 ve 20:22 ® CeP reakce na …
CeP

Piranha> Pripojuji se k Tino.vi ze je to hodne radikalni nazor. S uvodem jeste souhlasit mohu, to ano, teleskop ma nejspis svuj zenit za sebou. Co se tyka toho, ze kdo chce chytat na urovni, treba stredni, musi nutne mit delicku je IMHO trochu mimo. Kdyz nekdo kopytem jest, nema k rybolovu gebír, ani delicka s pozlacenyma ockama mu nepomuze a dostane krute narezano od fajsmekra s podprumernym cajkem, ktery ale ma schopnost cist vodu, ma cit pro rybu a dokaze zvolit spravnou sestavu. Zkratka podle mne je cajk az to posledni, co ovlivni rybarke uspechy. Um je dulezitejsi a klidne budu tvrdit ze 2/3 rybaru nedoceni a nevyuzije kvalit sveho vybaveni. Casto je porizeni toho ktereho nadobicka spise otazkou image. Ja myslim ze kazdy kus ma sveho kupce.

Jeden postreh k cele diskuzi. Rozhodne budu vice verit lidem, kteri maji s teleskopem odchytane stovky prutohodin, nez nekomu kdo ho pravdepodobne ani nedrzel. Ti prvni vedi o cem mluvi a tyka se to predevsim ospreye, tucnaka a konec koncu urcite i Piranhy.

Tino> Jeste pro tebe na zaver. Telefeeder, tedy spis telepicker byl muj prvni co jsem koupil, odchytal jsem s nim dve sezony a nalapal spoustu peknych rybek. Se skladanim i s montazi jsem nikdy problem nemel. Jednoduse slozim teleskop, vyndam feederovou spicku, prilozim ji k telu a zagumickuju. Proste, super skladne.

reagovat
Středa 15. září 2010 v 11:19 ® kerob reakce na …
kerob

Tino> zatimco volba benzin/nafta je jen o osobnich preferencich a ve vysledku muzou byt oba pohonny agregaty spickovy ve vsech smerech (motory TDI v Seatech vyhravaj i zavody proti benzinum), tak teleskop nikdy nedosahne vykonu a pocitu ze zdolavani jako deleny prut, mezi blankem a „rourou“ je proste rozdil velkej. Jedina vyhoda teleskopu je skladnost, jina neexistuje. A jedinej teleskop, kterej ma pravo na existenci je podle me plavackovej bic a bolonezka. Vse ostatni je podle me vzdy lepsi delene.

reagovat
Středa 15. září 2010 v 10:55 ® Tino
Tino

Nakonec jsem se rozhodl pro děličky. Ale ta pakárna srovnávat vlasce, protože nesundávám část montáže, to je věc… U teleskopu bych to musel sundat všechno, tam by se asi špička zlomila… Ale uznávám, že na transport to bude jednodušší.

Piranha: docela radikální názor. Asi bychom dlouho diskutovali, co je to střední úroveň. To je jako tvrdit, že benzínu odzvonilo a kdo chce jezdit nějak na úrovni, tak musí mít turbochrochtáka nebo auto mladší 5ti let. ;-) Flame začínat nebudem…

reagovat
Středa 15. září 2010 v 10:41 ® Piranha
Piranha

Jednoznacne deleny prut a to ve vsem.Teleskopu uz odzvonelo, tedy aspon pro toho, kdo chce chytat a chyta malinko na nejaky stredni urovni.

reagovat
Středa 15. září 2010 v 7:13 ® Helle reakce na …

Já na dva Universum TeleFeeder 3,6 m chytám už 3 rokem a vzhledem k tomu, že upřednostňuji pohodlí při transportu, tak si je nemohu vynachválit. Mimochodem dostal jsem na ně pár parem kolem 70 cm a kapra 73 cm, takže zase tak špatné, jak se všude píše, nejsou.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 8:49 ® Tino
Tino

taky mám oblíbený dvoudílný licenční shakespeare (korek, černý blank omotaný spirálově, očka připevněná oranžovou nití), ale už jsem koukal, že začíná praskat u díry vrchního dílu. A kombinace feederu a na těžko je vražedná. Bolí hlava od neustálého kroucení. :-)

Koukám, že vybrat prut je docela peklo, je to jako s rabama na výběr foťáků, co člověk to pochopitelně jiná rada… Ale to jestli sedí prut se dá poznat až u vody. To by chtělo nějakou zkušebnu prutů u vody… :-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 20:37 ® sus1

Sander> Jeden pán z KT chytá na Tokozy řikal,řiká, že by zatim nic neměnil,plně mu vyhovujou.Inu ???…:-)
Jsem tady (ne na webu) o trošku dýl,než …,tak už jsem slyšel ledacos a něčemu se už dávno přestal divit.:-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 19:37 ® Sander
Sander

sus1 > kdybych měl pádla, nezdál by se mi ten prut v rukojeti silný jak násada od lopaty. Scanix přehání.

Spousta lidí si ještě dneska nemůže vynachválit Lipno(prut), jen tak pro tvoji informaci…
:-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 19:07 ® sus1

Sander> Noo, je to též Mivardi,takže si myslim, že mají dobré pruty a finančně dostupné,čehož by mohl kolega využít.:-)
Já Imperium nevlastním, jen chodim ooobčas na ryby s jedním klukem,ten ho má a chválí ho.
Ad: Ty nemáš ruce,téhle velikosti se už řiká pádla.:-))

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 17:58 ® Sander
Sander

sus1 > a co to má společnýho s tím že jsem ti napsal o tom že je pro mě Imperium pekáč? :-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 17:52 ® sus1 reakce na …

kerob> No,než ten teleskop?
Tet kdybych nějakej sháněl,tak bych šel do Cartela od značky Sema.:-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 17:49 ® sus1

Sander> Já mam 2 roky( třetí sezonu) Spectrum Cros Feedr ve 3 m od Mivardi a nemůžu si na nic vůbec stěžovat.:-|

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 13:01 ® kerob reakce na …
kerob

ne, teleskop s feederovou spickou :-)

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 12:53 ® ART reakce na …
ART

kerob> no právě takže dělička s teleskopem dohromady

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 12:26 ® kerob reakce na …
kerob

mckvak8> je to teleskop s feederovou spickou

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 12:23 ® ART
ART

JEn se pozastavuji nad tím slovem teleskop. On to není ani teleskop, ale ani dělička je to takový namixovaný

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 12:13 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> ja se na nej dival v Mivardi a uprimne – zadna slava, ja bych to asi nechtel…

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 11:49 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > já s ním švihal na výstavě a zdál se mi dost hroznej.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 11:43 ® tucnak11
tucnak11

Teleskop co to je pamatuji si tak přes mhlu na ně,nikdy,je naročnějši na udryřbu a neni doba akce prutu.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 v 11:26 ® sus1

Tohle je dobrej proutek.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14507.jpg
Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:24 ® ART
ART

Koukni se po Mivardech, ty dělaj dobrý feeadry za rozumnou cenu. Jinak jak ste u těch tele feadrů, tak u nás jeden borec si ho vyrobil podomácku a chodí okolo rybníku a radí dědkům jak se chytaj ryby :-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:24 ® ART
ART

Koukni se po Mivardech, ty dělaj dobrý feeadry za rozumnou cenu. Jinak jak ste u těch tele feadrů, tak u nás jeden borec si ho vyrobil podomácku a chodí okolo rybníku a radí dědkům jak se chytaj ryby :-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 23:15 ® Tino
Tino

timbab: nevím… asi by to bylo taky možné… ale chytám na Lomnici, která není moc široká a hlavně má břehy zarostlé stromy. S 3,6 chytám jen veverky, nebo musím nahazovat v leže ;-)

Tak jsem hledal něco menšího a 3m se mi jeví akorát. A jestli to bude Light nebo Medium je mi celkem jedno. Na řeku nejezdím a max. se někdy podívám na Orlík.

Spíš se neumím rozhodnout, protože jsem se rybám začal věnovat letos po 20ti leté pauze.

Ale jako prcek jsem už taky feederoval na řece s teleskopem a pár parem jsem měl taky. A protože jsem je nechtěl zabíjet, tak jsem vlastně aplikoval ChaP :-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 22:39 ® sus1

Tino> Mivardi nějaké dělá.
http://www.mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

Nevim proč odkaz nefunguje,ale na Fish Pro jsou k nahlédnutí.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 22:37 ® stump
stump

Mám telefeeder od Semy V kategorii medium, lze k němu použít univerzální sema špičky 3,47 mm a lov s ním není úplně nejhorší. Používám jej pouze při cestování, když nemohu tahat velkou bagáž. Jinak chytám na děličky.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1