Vyhledávání
Vhodný vláčák a naviják s přední brzdou
2.8.2010 | Mireczech | 2.541 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím,
kdysi jsem chytával ryby, je to 10 let zpátky. Taková těžká amatéřina, prut lipno, naviják MK 110 (TOKOZ). Bavilo mě nejvíce vláčení, můj poslední úspěšný lov. 3 štiky (40cm) a jedna kolem 60 se mi vytřepla (nebylo divu s takovou „výzbrojí“.
Chtěl bych se začít věnovat přívlači. Chytat převážně štiky, okouny, boleny střední velikosti (pokud to tak lze říci). Návnadu zatím nevím, měl jsem rád woblery, okolo 7–10 cm, ale také rotačky (gramově nevím, ale typoval bych okolo 10g)
Vybral jsem si prut Daiwa Fisher TriForce 2,7m 8–35g nebo Shimano Catana BX Spinning délka 270cm zátěž 10–30g. (uvidím jak mi který sedne do ruky)
Naviják se mi šikuje více se zadní brzdou, ale zvyknu si klidně na přední, když je na přívlač doporučována. Vybral jsem si Naviják Shimano Catana 2500FA.
Nevím pak jestli pro začátek bude lepší vlasec a nebo koupit nějakou splétanou šňůru, např. Fire Line Crystal 0,17mm/10,20kg nebo Fire Line Crystal 0,15mm/7,90kg.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 22:56 ® Libor
-
Mireczech : 10–30g u shimana budeš s 10cm vobblery silně na hraně, ale záleží na wobbleru, štíhlý utáhneš, zavalité nebo hlubokopotápivé to bude horší.. .
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 21:30 ® FISHERBOY
-
Já bych Shimano Catana – naviják nekupoval. Kamarád má sestavu Catana – Prut i naviják..proutek šikovnej, lehoučkej ale ten naviják …ze začátku dobrý , teďka to je takový rozvyklaný, o jemnosti se nedá mluvit..Prut ano , ale navijak vážně ee
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 20:02 ® sus1 reakce na …
-
Tomik> Na hubu.
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 14:11 ® Robur
-
na to je jednoduchej recept, musíš tu cívku sundat z navijáku a hodit do proudu, on už to vyrovná
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 14:02 ® Tomik
-
Sus1> tak to se máš, bejt tebou chytám jenom na rotačky, protože rotačka si netroufne zkroutit pletenku.
PS1: obratlik je taky zbytečnej:) PS2: Po pár lovech dej echo jak jsi dopadl..
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:58 ® sus1 reakce na …
-
Tomik> Tak to je dobrý, já mam pletenku,Uf.
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 13:47 ® Tomik
-
Kazda rotačka krouti vlasec…
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 10:36 ® kerob reakce na …
-
zazatec> i 00 od Meppsu a dokonce i ta verze s chlupama na hacku krouti vlasec, respektive jeste jsem nemel jedinou klasickou rotacku, ktera by ho nekroutila aspon trochu. Srackovy rotacky kroutej kolikrat tak, ze po 3 nahozech se neda znova nahodit. Jedina vyjimka jsou rotacky s predsazenou excentrickou zatezi, ale ty zas nejdou pouzit vzdy a vsude. A karabinku s obratlikem pouzivam vzdy a neni to vsemocny, zcela logicky – kdyz se rotacka toci a ma odpor, tak se obratlik nemuze volne protacet a tudiz nepobere krouceni vlasce.
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 9:59 ® džigit reakce na …
-
zazatec> těžko uvěřit
reagovatzkoušel si ji nechat volně viset po vytáhnutí z vody.Jestli se nebude motat,jsi borec
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 9:40 ® zazatec reakce na …
-
Filip00> Chytám a dost často. Možná jsem si nevšiml kroucení proto, protože malý rotačky to nedělají a když chytám na větší dávám před ně lanko na kterým je obratlík.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 17:46 ® Filip00 reakce na …
-
zazatec> ne? a chytáš na ně vůbec?(rotačky)
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 17:17 ® kerob reakce na …
-
a kterou zazracnou znacku pouzivas?
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 16:58 ® zazatec
-
kerob> Ještě jsem se nesetkal s tím, že by rotačky kroutily vlasec.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 ve 12:45 ® kerob
-
u prutu fakt zalezi co ti sedne do ruky… tu daiwu neznam a v rade Catana jsou relativne slusny klacky za rozumny penize (ale taky ne vsechny). -navijak Catana neni spatna volba. Pro zacatek bude urcite lepsi vlasec.
Ohledne chytani na rotacky: fakt kroutej vlasec a to dost, snura je proti krouceni o neco odolnejsi, ale jak se pak jednou zamota, tak je to v prdeli uplne. Vlasec vymenis za par korun, ale snura je docela draha. Podle me se bez snury obejdes.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 v 11:34 ® petrcech reakce na …
-
Na takové ryby bych si vzl stroft, ale nevím jaké tam máte podmínky. Pro začátek bych doporučoval vlasec.
reagovat - Pondělí 2. srpna 2010 v 8:53 ® Robur
-
k prutu nevím, co se týče navijáku taky nevím
reagovat, ale obvykle bude mít 2 cívky, takže kup FL i vlasec a uvidíš. Ale rozhodně bych nekombinoval FL s rotačkou. Celkem dobrá rada ještě je, že naviják kupuj s udicí zároveň nebo aspoň společně zkoušej nasezené na prutu. Dosáhneš lepšího pocitu vyváženosti /sednutí do ruky/.