Chytej.cz

který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku necteno

30.7.2010 | FISHERBOY | 33.720 zobrazení | 173 odpovědí

Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:

http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce

klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 11. srpna 2010 ve 21:50 ® PetrC reakce na …

troutkiller> a co od potřebného prutu požaduješ? Dragon nemusím a ani nechci. Dragon je jen pro vyvolené…

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:48 ® PetrC reakce na …

osprey> Lukáš Okumu dost chválil a chválí a nemám sebemenší důvod jeho slovům nevěřit. Víš, oni jsou si v podstatě všechny navijáky natolik podobné, že až na výjimky je jedno, po kterém sáhneš.
A rozdíl mezi kouskem za 1 000 kaček a 10 000 kaček? No, mohlo by se diskutovat.

Také mám navijáky s datem výroby před dvaceti i třiceti roky. A naťapaly se dost a teď si je hýčkám, takže vydrží.

A jinak jsem si zatočil s navijáky za pár stovek a určitě budou sloužit dlouhá léta. Ale to je na další diskuzi. A asi dlouhou diskuzi.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:36 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Brouka neřešim,prut jo:-) Daiwa nic takového nedělá a s Dragonem to byl propadák!Máš nápad?

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:32 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Jednu Okumu mám, relativně levnou. Práci odvedla za ty prachy slušnou. Hlavně za feederem – má moje největší ufeederovaný fiše. Pořád je použitelná, ale nějak se propadla v hierarchii kolovrátků tak nízko, že vodu vídá už velmi zřídka.

Takže jednou možná budu tvrdit, že mi vydržela 20 let a to je na Okumu slušný, ne?

A jinak znám dva spokojené majitele té skworovy VS 30 a nestěžují si. Dali mi i zatočit a nijak mě to neuráželo.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:26 ® PetrC reakce na …

troutkiller> ty vole, to jsem četl. Ale Lukáš je dobrej kluk, mám ho rád a jistě to nemyslel tak, jak to vyznělo.
Hele vole, může psané slovo vyznít? Co vole, myslíš že jo, vole?

:-)) :-))

Také nemám Okumu, ale třeba není špatná. Třeba za málo peněz dává hodně muziky a až si ti, co na dražší a „lepší“ zatím nemají, jednou budou moci dovolit dražší, tak si určitě rádi radost udělají. Vím co píši, sám jsem to prožil.

Jo a už nejsem druhý odstavec v kravíně, všiml sis?

Co za typ prutu potřebuješ a jak moc chceš být za snoba (:-D :-D )?

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:13 ® troutkiller

PetrC> Já sem snob protože to řekl brouk:-)) )Vole:-)) A hlavně nemám Okumu!!!Zanecháme skotu a radši pojdme vymyslet nějakej ten prut:-))

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:10 ® PetrC reakce na …

troutkiller> hele vole, vím, vole, že jsi velkej snob, vole, tak toho nech, vole… Jo vole…

:-D :-D

A kdo je to snob? Ten co má Daiwu, Abu anebo šimáno? Jsem z toho nějakej…

Vole.

;-) ;-)
reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:06 ® PetrC reakce na …

osprey> když jsem byl po delší době v sobotu na rybách, tak jsem si ani nebrnknul. V podstatě je to už několik týdnů, co jsem si nebrnknul, ale nejsem z toho vybrnkaný.
Sumce jsem naposledy viděl minulý rok a snad se ještě letos dočkám. Alespoň jednoho. Tak alespoň si ho povodit a klidně mi může srovnat háky, vyrvat očka anebo cokoli jiného.

U vody se spí hezky, ale přiznávám se, že jsem pod širákem naposledy spal před…
No, ono to těch let pár bude.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 21:05 ® troutkiller

Já pořád řešim ten klacek k tomu Plutonu:-) Jerkáč už mám tak chci něco na velké woby!Provedl sem pokus s Destinou a dost to nevyšlo:-( (

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:59 ® troutkiller reakce na …

PetrC> Hele vole snob už sem tu já jo!:-)) ))

reagovat
Středa 11. srpna 2010 ve 20:49 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Celkem nic, vyházel jsem si před půlnocí sumíka a on mi drze spadnul. Vzal mi gumu pod nohama, sekal jsem nahoru, takže to asi chytil do horního kartáče a během takové té první „kotrmelcovačky“ se mi vyvlík.

A že jsem to měl dál domů, tak jsem tam přespal. Ale nebylo to holt jako v peřinách…

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 18:59 ® PetrC reakce na …

osprey> rozum mi radí, žena mi káže – ještě jeden kousek a jsem v řiti. Prostě jsem chůdě s nedostatkem navijáků.
No fakt.

:-O :-O (tenhle smajl se mi moc líbí)

Víš co je nejhorší?
Potřebuješ MP s návinem různých průměrů vlasce – hmmm, mám…
Zajisté by se hodilo i několik barevných odstínů – hmmm, sice existuje tolik barevných variant, ale toto není důvod…
A stejně je nejhezčí ten černý.
Potřebuješ MP s malou kapacitou a lehkou cívkou pro lehké nástrahy – hmmm, i toto mám ošetřeno…
Musíš zkompletovat některé výrobní řady – hmmm, to se ti řekne, ale to bych musel být skutečně hodně ujetý. (Ale za mlada, to se děly věci, to jo)

Ale máš pravdu, vidím to na dlouhou cestu a snad se doberu konce. A když ne konce, tak alespoň předposlední zatáčky…

Tak piš, co se stalo a co se mělo stát a nestalo se.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 18:47 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Rozum by hledal cestu, jak si vlastnictví další MP zdůvodnit.

Potřebuješ MP s návinem různých průměrů vlasce, zajisté by se hodilo i několik barevných odstínů, potřebuješ MP s malou kapacitou a lehkou cívkou pro lehké nástrahy, musíš zkompletovat některé výrobní řady…

Ještě je před tebou dlouhá cesta.

Já potřebuju… vyspat. Další z pokusů o pěknou rybu nevyšel. Ale sáhl jsem si.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 18:38 ® PetrC reakce na …

sethy> máš pravdu, on je trochu Daiwofil, ale v jádru je to hodný kluk a je v kolektivu oblíbený. Sice ne jako já, ale máme ho rádi.

;-) ;-)

Pokud ho potřebuješ, jdi do něj. Nebudeš litovat. Šimáno ti samozřejmě vydrží, nespoléhej na to, že ho odrovnáš lovem sumců, ale nedivím se ti, šimáno bych také nechtěl (:-D :-D ).

Není ale nad Abu. Že bych byl Abufil???

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 18:19 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> V případě trotkillera jo, v mém ne:-1 Já jej budu asi nutně potřeobvat.
Nejsem si totiž jistý jak dlouho Citica, kterou jsem se rozhodl podrobit sumcotestu, vydrží. Ale za ten směšný peníz si nic jiného ani nezasloužila :-D

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 18:07 ® PetrC reakce na …

sethy> ani poloviční? No? Co myslíš?

:-D :-D

Uznávám, je to hezký naviják a vlastnit ho není snobárna a ani zbytečnost.
Tedy zbytečnost, v mém případě, kdy jsem saturován, se o zbytečnost jedná.
Ba ne, chtěl bych víc a víc a víc MP, ale co by na to řekl rozum…

;-) ;-)
reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 17:51 ® sethy reakce na …
sethy

PetrC> s jednim ne :-D

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 17:45 ® PetrC reakce na …

sethy> neblbni, byl by z tebe snob…

:-)) :-))
reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 15:09 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> ještě jednoho plutona…ach taky bych si dal říct:->

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 11:17 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> psal do 1500, tak jsem mu dal link na neco pouzitelnyho pro danej ucel, Sirio je docela solidni navijak. Sorona jsem v ruce nikdy nemel, ale popravde receno ani po tom netouzim, nejak navijakum (smekacim) od Abu nefandim a nikdy me neoslovovaly, jeden jsem mel a to byla mizerie, tak mozna proto. Vnitrnosti exage fakt nejsou delany na vlaceni tezkejch nastrah, to Sirio je v tomhle ohledu na tom lepe.

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 11:05 ® džigit

kerob> to bych si asi přidal :-) Kdysi jsem tu uvažoval nad něčím takovým http://www.tropicliberec.cz/…l-na-navijak
a zepsuli mně za barvu,jen k techdatům navi se nikdo nevyjádřil :-D

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 10:39 ® kerob reakce na …
kerob

FISHERBOY> Exage na tento ucel fakt ne, je to „nalestena bida“ (a to jsem zarytej shimanista). V dany cenovy, bych se nebal treba tohohle:
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?…

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 8:38 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller> Ten Atlatis vypadá dobře :-) S multíkama si moc nerozumím,stačí že je mám na prutech na bójku natož na vláčku :-))

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 8:35 ® troutkiller reakce na …

timbab> Docela uvažuju o tom Atlantisu:-) Pomalu pošlu Zaubery na klukovo pruty a asi do něj ve vel.5000 pujdu:-) Objednal sem si ještě jednoho Plutona ale musim k němu poschánět odpovídající prut vě 2.70–3m a vrhačka tak 80–100g

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 8:16 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller> Jo tak to věřím :-)

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 8:13 ® troutkiller reakce na …

timbab> Letos mám nej Sumce na to Infinity-Q XP ale je mi líto takovej strojek rasovat na Sumcích:-(( Na tuhle dřinu mám multík Pluton:-) Letos sem s nim vyndal dva bejky metr a metr patnáct!Bez mučení přisnám že to byla větší facha než ta 160!

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 7:55 ® timbab reakce na …
timbab

troutkiller> A co taková Okuma? :-D Ne v tomhle s tebou souhlasím a myslím že i většina rybařů to potvrdí.Jo a co za Daiwu by jsi bral na sumce?

reagovat
Středa 11. srpna 2010 v 7:41 ® troutkiller reakce na …

FISHERBOY> Po tom co ti tady napíšu budu jistě zase označen za snoba ale já osobně bych s navi za litr na Sumce nešel:-(( Radši našporuj a koukni se po něčem za 3–4 tisíce!Budeš mít navi na dlouhou dobu použitelnej třeba i na moře,jistotu že když to veme něco většího tak se ti navi nerozpadne v ruce a hlavně ušetříš těch prvních 1000 korun na něco co má smysl!Každej ví o mojí uchylce na Daiwu ale ted sem třeba držel v ruce Penn Atlantis a to je to o čem tu píšu!Moc pěknej strojek z kovu kterej se ti určitě nerozpadne po první merovce:-)

reagovat
Úterý 10. srpna 2010 ve 23:07 ® FISHERBOY
FISHERBOY

blbej dotaz, ale jakej byste na ten Sil. Edition prdli naviják? probíralo se to tu, ale na mašiny jako penn , zauber , nebo takovy nemam peníze. ale velikost 4000 je asi odpovídající ne?cena opět…kolem 1000 .....1500 max­..napadlo mě shimo exage FB 4000 covy na to?.díky a nezlobte se že furt otravuju.

reagovat
Úterý 10. srpna 2010 v 16:44 ® osprey
osprey

FISHERBOY> Ono to taky půjde a pokud jsi napsal, že chceš, aby to sumce jen „přežilo“, tak to se dělá tak, že se skloní prut a podrží cívka (u materiálů tak do 10 – 15 kg nosnosti podle velikosti navijáku) :-))

reagovat