Vyhledávání
který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku
30.7.2010 | FISHERBOY | 33.720 zobrazení | 173 odpovědí
Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:
http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce
klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 11. srpna 2010 ve 21:50 ® PetrC reakce na …
-
troutkiller> a co od potřebného prutu požaduješ? Dragon nemusím a ani nechci. Dragon je jen pro vyvolené…
reagovat - Středa 11. srpna 2010 ve 21:48 ® PetrC reakce na …
-
osprey> Lukáš Okumu dost chválil a chválí a nemám sebemenší důvod jeho slovům nevěřit. Víš, oni jsou si v podstatě všechny navijáky natolik podobné, že až na výjimky je jedno, po kterém sáhneš.
A rozdíl mezi kouskem za 1 000 kaček a 10 000 kaček? No, mohlo by se diskutovat.Také mám navijáky s datem výroby před dvaceti i třiceti roky. A naťapaly se dost a teď si je hýčkám, takže vydrží.
A jinak jsem si zatočil s navijáky za pár stovek a určitě budou sloužit dlouhá léta. Ale to je na další diskuzi. A asi dlouhou diskuzi.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 ve 21:36 ® troutkiller reakce na …
-
PetrC> Brouka neřešim,prut jo
reagovatDaiwa nic takového nedělá a s Dragonem to byl propadák!Máš nápad?
- Středa 11. srpna 2010 ve 21:32 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Jednu Okumu mám, relativně levnou. Práci odvedla za ty prachy slušnou. Hlavně za feederem – má moje největší ufeederovaný fiše. Pořád je použitelná, ale nějak se propadla v hierarchii kolovrátků tak nízko, že vodu vídá už velmi zřídka.
Takže jednou možná budu tvrdit, že mi vydržela 20 let a to je na Okumu slušný, ne?
A jinak znám dva spokojené majitele té skworovy VS 30 a nestěžují si. Dali mi i zatočit a nijak mě to neuráželo.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 ve 21:26 ® PetrC reakce na …
-
troutkiller> ty vole, to jsem četl. Ale Lukáš je dobrej kluk, mám ho rád a jistě to nemyslel tak, jak to vyznělo.
Hele vole, může psané slovo vyznít? Co vole, myslíš že jo, vole?Také nemám Okumu, ale třeba není špatná. Třeba za málo peněz dává hodně muziky a až si ti, co na dražší a „lepší“ zatím nemají, jednou budou moci dovolit dražší, tak si určitě rádi radost udělají. Vím co píši, sám jsem to prožil.
Jo a už nejsem druhý odstavec v kravíně, všiml sis?
Co za typ prutu potřebuješ a jak moc chceš být za snoba (
reagovat)?
- Středa 11. srpna 2010 ve 21:13 ® troutkiller
-
PetrC> Já sem snob protože to řekl brouk
reagovat)Vole
A hlavně nemám Okumu!!!Zanecháme skotu a radši pojdme vymyslet nějakej ten prut
- Středa 11. srpna 2010 ve 21:10 ® PetrC reakce na …
-
troutkiller> hele vole, vím, vole, že jsi velkej snob, vole, tak toho nech, vole… Jo vole…
A kdo je to snob? Ten co má Daiwu, Abu anebo šimáno? Jsem z toho nějakej…
Vole.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 ve 21:06 ® PetrC reakce na …
-
osprey> když jsem byl po delší době v sobotu na rybách, tak jsem si ani nebrnknul. V podstatě je to už několik týdnů, co jsem si nebrnknul, ale nejsem z toho vybrnkaný.
Sumce jsem naposledy viděl minulý rok a snad se ještě letos dočkám. Alespoň jednoho. Tak alespoň si ho povodit a klidně mi může srovnat háky, vyrvat očka anebo cokoli jiného.U vody se spí hezky, ale přiznávám se, že jsem pod širákem naposledy spal před…
reagovat
No, ono to těch let pár bude. - Středa 11. srpna 2010 ve 21:05 ® troutkiller
-
Já pořád řešim ten klacek k tomu Plutonu
reagovatJerkáč už mám tak chci něco na velké woby!Provedl sem pokus s Destinou a dost to nevyšlo
(
- Středa 11. srpna 2010 ve 20:59 ® troutkiller reakce na …
-
PetrC> Hele vole snob už sem tu já jo!
reagovat))
- Středa 11. srpna 2010 ve 20:49 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Celkem nic, vyházel jsem si před půlnocí sumíka a on mi drze spadnul. Vzal mi gumu pod nohama, sekal jsem nahoru, takže to asi chytil do horního kartáče a během takové té první „kotrmelcovačky“ se mi vyvlík.
A že jsem to měl dál domů, tak jsem tam přespal. Ale nebylo to holt jako v peřinách…
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 18:59 ® PetrC reakce na …
-
osprey> rozum mi radí, žena mi káže – ještě jeden kousek a jsem v řiti. Prostě jsem chůdě s nedostatkem navijáků.
No fakt.(tenhle smajl se mi moc líbí)
Víš co je nejhorší?
Potřebuješ MP s návinem různých průměrů vlasce – hmmm, mám…
Zajisté by se hodilo i několik barevných odstínů – hmmm, sice existuje tolik barevných variant, ale toto není důvod…
A stejně je nejhezčí ten černý.
Potřebuješ MP s malou kapacitou a lehkou cívkou pro lehké nástrahy – hmmm, i toto mám ošetřeno…
Musíš zkompletovat některé výrobní řady – hmmm, to se ti řekne, ale to bych musel být skutečně hodně ujetý. (Ale za mlada, to se děly věci, to jo)Ale máš pravdu, vidím to na dlouhou cestu a snad se doberu konce. A když ne konce, tak alespoň předposlední zatáčky…
Tak piš, co se stalo a co se mělo stát a nestalo se.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 18:47 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Rozum by hledal cestu, jak si vlastnictví další MP zdůvodnit.
Potřebuješ MP s návinem různých průměrů vlasce, zajisté by se hodilo i několik barevných odstínů, potřebuješ MP s malou kapacitou a lehkou cívkou pro lehké nástrahy, musíš zkompletovat některé výrobní řady…
Ještě je před tebou dlouhá cesta.
Já potřebuju… vyspat. Další z pokusů o pěknou rybu nevyšel. Ale sáhl jsem si.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 18:38 ® PetrC reakce na …
-
sethy> máš pravdu, on je trochu Daiwofil, ale v jádru je to hodný kluk a je v kolektivu oblíbený. Sice ne jako já, ale máme ho rádi.
Pokud ho potřebuješ, jdi do něj. Nebudeš litovat. Šimáno ti samozřejmě vydrží, nespoléhej na to, že ho odrovnáš lovem sumců, ale nedivím se ti, šimáno bych také nechtěl (
).
Není ale nad Abu. Že bych byl Abufil???
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 18:19 ® sethy reakce na …
-
PetrC> V případě trotkillera jo, v mém ne
reagovatJá jej budu asi nutně potřeobvat.
Nejsem si totiž jistý jak dlouho Citica, kterou jsem se rozhodl podrobit sumcotestu, vydrží. Ale za ten směšný peníz si nic jiného ani nezasloužila - Středa 11. srpna 2010 v 18:07 ® PetrC reakce na …
-
sethy> ani poloviční? No? Co myslíš?
Uznávám, je to hezký naviják a vlastnit ho není snobárna a ani zbytečnost.
Tedy zbytečnost, v mém případě, kdy jsem saturován, se o zbytečnost jedná.
Ba ne, chtěl bych víc a víc a víc MP, ale co by na to řekl rozum…reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 17:51 ® sethy reakce na …
-
PetrC> s jednim ne
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 17:45 ® PetrC reakce na …
-
sethy> neblbni, byl by z tebe snob…
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 15:09 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> ještě jednoho plutona…ach taky bych si dal říct
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 11:17 ® kerob reakce na …
-
džigit> psal do 1500, tak jsem mu dal link na neco pouzitelnyho pro danej ucel, Sirio je docela solidni navijak. Sorona jsem v ruce nikdy nemel, ale popravde receno ani po tom netouzim, nejak navijakum (smekacim) od Abu nefandim a nikdy me neoslovovaly, jeden jsem mel a to byla mizerie, tak mozna proto. Vnitrnosti exage fakt nejsou delany na vlaceni tezkejch nastrah, to Sirio je v tomhle ohledu na tom lepe.
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 11:05 ® džigit
-
kerob> to bych si asi přidal
reagovatKdysi jsem tu uvažoval nad něčím takovým http://www.tropicliberec.cz/…l-na-navijak
a zepsuli mně za barvu,jen k techdatům navi se nikdo nevyjádřil - Středa 11. srpna 2010 v 10:39 ® kerob reakce na …
-
FISHERBOY> Exage na tento ucel fakt ne, je to „nalestena bida“ (a to jsem zarytej shimanista). V dany cenovy, bych se nebal treba tohohle:
reagovat
http://www.fish-pro.cz/…tdetail.aspx?… - Středa 11. srpna 2010 v 8:38 ® timbab reakce na …
-
troutkiller> Ten Atlatis vypadá dobře
reagovatS multíkama si moc nerozumím,stačí že je mám na prutech na bójku natož na vláčku
- Středa 11. srpna 2010 v 8:35 ® troutkiller reakce na …
-
timbab> Docela uvažuju o tom Atlantisu
reagovatPomalu pošlu Zaubery na klukovo pruty a asi do něj ve vel.5000 pujdu
Objednal sem si ještě jednoho Plutona ale musim k němu poschánět odpovídající prut vě 2.70–3m a vrhačka tak 80–100g
- Středa 11. srpna 2010 v 8:16 ® timbab reakce na …
-
troutkiller> Jo tak to věřím
reagovat - Středa 11. srpna 2010 v 8:13 ® troutkiller reakce na …
-
timbab> Letos mám nej Sumce na to Infinity-Q XP ale je mi líto takovej strojek rasovat na Sumcích
reagovatNa tuhle dřinu mám multík Pluton
Letos sem s nim vyndal dva bejky metr a metr patnáct!Bez mučení přisnám že to byla větší facha než ta 160!
- Středa 11. srpna 2010 v 7:55 ® timbab reakce na …
-
troutkiller> A co taková Okuma?
reagovatNe v tomhle s tebou souhlasím a myslím že i většina rybařů to potvrdí.Jo a co za Daiwu by jsi bral na sumce?
- Středa 11. srpna 2010 v 7:41 ® troutkiller reakce na …
-
FISHERBOY> Po tom co ti tady napíšu budu jistě zase označen za snoba ale já osobně bych s navi za litr na Sumce nešel
reagovatRadši našporuj a koukni se po něčem za 3–4 tisíce!Budeš mít navi na dlouhou dobu použitelnej třeba i na moře,jistotu že když to veme něco většího tak se ti navi nerozpadne v ruce a hlavně ušetříš těch prvních 1000 korun na něco co má smysl!Každej ví o mojí uchylce na Daiwu ale ted sem třeba držel v ruce Penn Atlantis a to je to o čem tu píšu!Moc pěknej strojek z kovu kterej se ti určitě nerozpadne po první merovce
- Úterý 10. srpna 2010 ve 23:07 ® FISHERBOY
-
blbej dotaz, ale jakej byste na ten Sil. Edition prdli naviják? probíralo se to tu, ale na mašiny jako penn , zauber , nebo takovy nemam peníze. ale velikost 4000 je asi odpovídající ne?cena opět…kolem 1000 .....1500 max..napadlo mě shimo exage FB 4000 covy na to?.díky a nezlobte se že furt otravuju.
reagovat - Úterý 10. srpna 2010 v 16:44 ® osprey
-
FISHERBOY> Ono to taky půjde a pokud jsi napsal, že chceš, aby to sumce jen „přežilo“, tak to se dělá tak, že se skloní prut a podrží cívka (u materiálů tak do 10 – 15 kg nosnosti podle velikosti navijáku)
reagovat