Vyhledávání
který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku
30.7.2010 | FISHERBOY | 33.720 zobrazení | 173 odpovědíZdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:
http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce
http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce
klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. srpna 2010 v 15:21 ® FISHERBOY
-
omlouvam se ze vstupuji do diskuze..nakonec tu Destinu už p. Procházka nemá, takže jsem koupil ten Silver Edition…
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 1:35 ® hecht reakce na …
-
osprey> No, já ten můj cajk teď dost šetřím. Za poslední tři nebo čtyři noční vycházky neštrejchnuto o rybu. Nebýt nějaké té vázky, tak se ani brza neprotočí, prut neohne a wobler na pařezu nezůstane.
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 0:28 ® osprey reakce na …
-
hecht> Já ho nerozmotával zas tak dlouho, ale musel jsem ho pak ještě rozebrat. Je fakt, že díky MP dost výrazně rostou mé technické zalosti a stoupá odvaha k dalším výletům do útrob mašinek s kličkou.
Jinak tě mohu ujistit, že dobrý smekáč vydrží víc než potřebujem.
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 0:22 ® hecht reakce na …
-
pepa-č> No, já se nechci chlubit, ale ospreyův MP jsem měl zamotán za slabých 0,15 vteřiny, a rozmotávání měl Míra tuším na celej večer. No, a tím mám letos řekl bych vybráno
reagovat - Neděle 8. srpna 2010 v 0:08 ® hecht reakce na …
-
osprey> Nevěřím tomu, že by Ti to šlo s tou pravoručkou tak blbě
reagovatFakt je ten, že jsem od jara ochladnul, už se do MP tak neženu.Smekáč je u mě fakt větší jistota.Když si vzpomenu na ten jarní MP seznamovací, nebo spíš zamotávací večer …
- Sobota 7. srpna 2010 v 19:07 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> To jsi ty. Já radím hechtovi
Ten chytá s levorukým MP asi jako já s pravorukým…
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 ve 13:11 ®
-
Je to fakt subjektivní – já mám přirozenější a automatizovanější pocit a více zakořeněný drill s MP. mám s ním v sumě odchytáno určo víc než se smekáčem.
Letos jsem zamotal jednou, prvním hodem při zahájení – no zamotal – rozmotáno bylo za 15 vteřin. tím mám pro letošek vybráno a motání se nekoná.
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 1:06 ® osprey reakce na …
-
hecht> Smekáč je lepší v tom, že je v noci o dost těžší ho zamotat. V kritických situacích se uplatní tvé dlouhodobé návyky (vem si, když já mám rychle sáhnout po brzdě – pravidelně používám 4 typy brzd a občas ruka zaváhá).
reagovat - Pátek 6. srpna 2010 v 19:54 ® Prutos reakce na …
-
hecht> Odborníka si nech od cesty. To, že je smekáč lepší než mp je jen můj subjektivní pocit. Prostě mi líp sedí, líp se mi s tím chytá. Tobě slammer vydrží 10 a více let, minimálně. Já ho drtím 3 (nebo 4) roky a nejeví známky opotřebení.
reagovat - Pátek 6. srpna 2010 v 19:45 ® FISHERBOY
-
Jinak, jdu do toho Dragonu Destiny .
reagovat - Pátek 6. srpna 2010 v 19:45 ® FISHERBOY
-
tak díky kluci za tipy, především velice děkuji Ospreyovi, který mi tu udělal dobrý rozbor, ale i za to, že mi často odpovídá i v jiných diskuzích.
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:48 ® džigit reakce na …
-
spike> zatím jsem ho moc neuplatnil,momentálně dostávají příležitost „červený a modrý“ od Spro. Fujitsu má těžší převod-je dost rychlý a to jsem zatím nevyužil.Tak nějak mi víc na vláčku sedí RedArc,ještě,že stál jen dvojku
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:45 ® džigit
-
osprey> pak už je to ale docela řacha
reagovatasi bych to pak viděl na smekáč.Leda v budoucnu,ale to už tu nebude co chytat :-/
- Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:39 ® spike reakce na …
-
džigit> Toho REDA co jsi koupil na veletrhu jsi dal na přívlač?
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 2:15 ® hecht
-
Prutos> ta 360ka je v plánu na příští rok i u mě, možná mám na věc blbej názor, ale než hledat multík za 6 a více tisíc, zkusím to s tím Slammem za 2tisíce. Nevěřím, že bych ho byl schopen nějak brzo odrovnat, vzhledem k tomu, kolik toho asi chytnu a nahážu.Beru Tě jakožto sumcovláčkoodborníka, a tak se zeptám, v čem je pro tebe smekáč této kategorie lepší než MP?
reagovat - Čtvrtek 5. srpna 2010 v 0:09 ® osprey reakce na …
-
džigit> Ten už mám, jsem s ním spokojen, ale extrémní námahu zatím nepodstoupil. Jak se zdá, hledáme výkonnější stroj.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 23:44 ® džigit reakce na …
-
osprey> abych byl v obraze při případných pomluvách
reagovatjedná se o tohle? http://www.fishing-mart.com.pl/…4-k8513.html
- Středa 4. srpna 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> Na pravou nééééééé!
Já mám levačku jen na točení kličkou a šťourání v nose.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 12:24 ® PetrC reakce na …
-
pepa-č> na pravou ruku máš UC 6×xx, že? Ano, šestková velikost je trochu širší, ale také nemám kdovíjak velké dlaně a dlouhé prsty.
Původní Mörrum bylo nabízeno od velikosti 3600 po 6600, takže by si Míra určitě vybral a 5600 je, co se týče výdrže a kapacity celkem v pohodě.
reagovat
Otázkou je, sehnat ho v dobrém stavu za dobrou cenu. Případně sehnat UC. - Středa 4. srpna 2010 v 11:19 ® reakce na …
-
PetrC> viděl jsem ospreye, když jsem mu půjčil svůj cajk na pravou ruku. Takže to Morrum je vyloučeno. Věř mi.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 1:12 ® PetrC reakce na …
-
Prutos> tak dobrou…
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 1:00 ® Prutos
-
Právě jsem se přistihl podřimujíc na stole. Tož dobrou
PS: Brzdy tam proberem taky .)
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:57 ® PetrC reakce na …
-
osprey> také mi Abu vyhovuje. Po všech stránkách.
Hmmm, takže sedmitisícovku ne. Tak jedině sehnat starý dobrý UltraCast, případně sehnat původní Mörrum anebo zůstat u C3.Odkaz nemám, ale asi by se dalo něco vyhledat, to ano. A pokud na to nespěcháš, jako že asi ano, tak toto probereme na srazu. Vypadá to, že budu mít čas (ale nebudu říkat hop, dokud jsem nepřeskočil, že?).
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:52 ® osprey reakce na …
-
PetrC> Mě by Abu zcela vyhovovalo, podmínkou jsou ty dlouhé hody a odolnost. Velikost samozřejmě jen taková, aby to splnilo svůj účel. Nemám zrovna medvědí tlapy.
Nějaký odkaz na menší bytelný MP používaný např. pro vláčku na moři by nebyl?
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:52 ® PetrC reakce na …
-
osprey> a zkusil jsi tahat SSR a Mag18 onou Daiwou? Schválně to zkus a uvidíš. Jo a Daiwa má stejné převody jako šimáno, SPRO, Ryobi a všechny ostatní značky a přesto…
reagovat
Zkrátka to zkus a uvidíš. - Středa 4. srpna 2010 v 0:48 ® PetrC
-
Prutos> co ti na brzdě u C3 vadí?
reagovat
Cvrček je při přívlači zbytečný.
Slammer je… No, je to Slammer a jednou jsem ho v krámě zkoušel a zdál se být hodně bytelný. Přesto jsem přesvědčen, že je MP vhodnějším navijákem. - Středa 4. srpna 2010 v 0:45 ® Prutos reakce na …
-
osprey> Ta moje charisma původním určením na tresky pravdu je
Tak to asi bude vyžadovat silně nekompromisní vercajk.Okovávat ryby je to poslední co bych chtěl.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:44 ® PetrC
-
osprey> s vhodnějším MP budeš mít klid. Otázkou je, výběr.
Osobně se domnívám, že by C3 ve velikosti 6×xx bohatě stačila, ale jako šťastný majitel UCčka vidím tento MP jako vhodnější. Zkus e-bay apod. Jinak jdou použít i jiné MP (myslím tím od Abu), ale jde o větší kousky, které se už hůř vejdou do dlaně: velikost 7×xx. Jde s nimi parádně nahazovat a je jistota, že vydrží. U jiných značek nemám jednak aktuální zkušenosti a jednak mám obavu o finanční stránku, co by stál skutečně odolný a spolehlivý vrhací MP.Jo a když dojde na lámání chleba, tak ti často nepomůže sebesilnější vercajk. Kor v místech, kde nesmíš povolit ani mrť.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:43 ® osprey
-
PetrC> Ještě mě tak napadlo – já SSR i MAG 18 F tahám s Rudou krysou (SPRO Red Arc). A nějak mi nepřijde, že by v tom byl problém, i když je to jen pár vycházek za rok.
To Branzino by to dalo, Daiwa má dobré převody.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 0:39 ® osprey
-
Prutos> Náročný je ten flek. Ztráty ryb jsou tam takové, že bych se tam jinak snad ani neodvážil chytat.
Když se tam s Kev Spinem do 80 g vyndá jedna ryba z kdoví kolika, tak už to fakt musí být drsné. A to jsou i ryby dost pod zmíněných 150 cm. Zajímá mě to, ale jet tam jen okovávat ryby se mi nechce.
V nejhorším si toho Penna nechám do Norska – kolega Sliver kdysi napsal, že stejně jsou všechny Penny na tresky.
reagovat