Chytej.cz

který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku

30.7.2010 | FISHERBOY | 33.720 zobrazení | 173 odpovědí

Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:

http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce

klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 10. srpna 2010 v 15:21 ® FISHERBOY
FISHERBOY

omlouvam se ze vstupuji do diskuze..nakonec tu Destinu už p. Procházka nemá, takže jsem koupil ten Silver Edition…

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 1:35 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> No, já ten můj cajk teď dost šetřím. Za poslední tři nebo čtyři noční vycházky neštrejchnuto o rybu. Nebýt nějaké té vázky, tak se ani brza neprotočí, prut neohne a wobler na pařezu nezůstane.

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 0:28 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Já ho nerozmotával zas tak dlouho, ale musel jsem ho pak ještě rozebrat. Je fakt, že díky MP dost výrazně rostou mé technické zalosti a stoupá odvaha k dalším výletům do útrob mašinek s kličkou.

Jinak tě mohu ujistit, že dobrý smekáč vydrží víc než potřebujem.

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 0:22 ® hecht reakce na …
hecht

pepa-č> No, já se nechci chlubit, ale ospreyův MP jsem měl zamotán za slabých 0,15 vteřiny, a rozmotávání měl Míra tuším na celej večer. No, a tím mám letos řekl bych vybráno :-))

reagovat
Neděle 8. srpna 2010 v 0:08 ® hecht reakce na …
hecht

osprey> Nevěřím tomu, že by Ti to šlo s tou pravoručkou tak blbě :-)) Fakt je ten, že jsem od jara ochladnul, už se do MP tak neženu.Smekáč je u mě fakt větší jistota.Když si vzpomenu na ten jarní MP seznamovací, nebo spíš zamotávací večer …

reagovat
Sobota 7. srpna 2010 v 19:07 ® osprey reakce na …
osprey

pepa-č> To jsi ty. Já radím hechtovi:-))

Ten chytá s levorukým MP asi jako já s pravorukým…

reagovat
Sobota 7. srpna 2010 ve 13:11 ® 

Je to fakt subjektivní – já mám přirozenější a automatizovanější pocit a více zakořeněný drill s MP. mám s ním v sumě odchytáno určo víc než se smekáčem.

Letos jsem zamotal jednou, prvním hodem při zahájení – no zamotal – rozmotáno bylo za 15 vteřin. tím mám pro letošek vybráno a motání se nekoná.

reagovat
Sobota 7. srpna 2010 v 1:06 ® osprey reakce na …
osprey

hecht> Smekáč je lepší v tom, že je v noci o dost těžší ho zamotat. V kritických situacích se uplatní tvé dlouhodobé návyky (vem si, když já mám rychle sáhnout po brzdě – pravidelně používám 4 typy brzd a občas ruka zaváhá).

reagovat
Pátek 6. srpna 2010 v 19:54 ® Prutos reakce na …
Prutos

hecht> Odborníka si nech od cesty. To, že je smekáč lepší než mp je jen můj subjektivní pocit. Prostě mi líp sedí, líp se mi s tím chytá. Tobě slammer vydrží 10 a více let, minimálně. Já ho drtím 3 (nebo 4) roky a nejeví známky opotřebení.

reagovat
Pátek 6. srpna 2010 v 19:45 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Jinak, jdu do toho Dragonu Destiny .

reagovat
Pátek 6. srpna 2010 v 19:45 ® FISHERBOY
FISHERBOY

tak díky kluci za tipy, především velice děkuji Ospreyovi, který mi tu udělal dobrý rozbor, ale i za to, že mi často odpovídá i v jiných diskuzích.

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:48 ® džigit reakce na …

spike> zatím jsem ho moc neuplatnil,mo­mentálně dostávají příležitost „červený a modrý“ od Spro. Fujitsu má těžší převod-je dost rychlý a to jsem zatím nevyužil.Tak nějak mi víc na vláčku sedí RedArc,ještě,že stál jen dvojku :-))

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:45 ® džigit

osprey> pak už je to ale docela řacha :-( asi bych to pak viděl na smekáč.Leda v budoucnu,ale to už tu nebude co chytat :-/

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 v 7:39 ® spike reakce na …
spike

džigit> Toho REDA co jsi koupil na veletrhu jsi dal na přívlač?

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 ve 2:15 ® hecht
hecht

Prutos> ta 360ka je v plánu na příští rok i u mě, možná mám na věc blbej názor, ale než hledat multík za 6 a více tisíc, zkusím to s tím Slammem za 2tisíce. Nevěřím, že bych ho byl schopen nějak brzo odrovnat, vzhledem k tomu, kolik toho asi chytnu a nahážu.Beru Tě jakožto sumcovláčkood­borníka, a tak se zeptám, v čem je pro tebe smekáč této kategorie lepší než MP?

reagovat
Čtvrtek 5. srpna 2010 v 0:09 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Ten už mám, jsem s ním spokojen, ale extrémní námahu zatím nepodstoupil. Jak se zdá, hledáme výkonnější stroj.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 23:44 ® džigit reakce na …

osprey> abych byl v obraze při případných pomluvách :-) jedná se o tohle? http://www.fishing-mart.com.pl/…4-k8513.html

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
osprey

pepa-č> Na pravou nééééééé!

Já mám levačku jen na točení kličkou a šťourání v nose.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 ve 12:24 ® PetrC reakce na …

pepa-č> na pravou ruku máš UC 6×xx, že? Ano, šestková velikost je trochu širší, ale také nemám kdovíjak velké dlaně a dlouhé prsty.

Původní Mörrum bylo nabízeno od velikosti 3600 po 6600, takže by si Míra určitě vybral a 5600 je, co se týče výdrže a kapacity celkem v pohodě.
Otázkou je, sehnat ho v dobrém stavu za dobrou cenu. Případně sehnat UC.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 11:19 ®  reakce na …

PetrC> viděl jsem ospreye, když jsem mu půjčil svůj cajk na pravou ruku. Takže to Morrum je vyloučeno. Věř mi.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 1:12 ® PetrC reakce na …

Prutos> tak dobrou…

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 1:00 ® Prutos
Prutos

Právě jsem se přistihl podřimujíc na stole. Tož dobrou

PS: Brzdy tam proberem taky .)

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:57 ® PetrC reakce na …

osprey> také mi Abu vyhovuje. Po všech stránkách.
Hmmm, takže sedmitisícovku ne. Tak jedině sehnat starý dobrý UltraCast, případně sehnat původní Mörrum anebo zůstat u C3.

Odkaz nemám, ale asi by se dalo něco vyhledat, to ano. A pokud na to nespěcháš, jako že asi ano, tak toto probereme na srazu. Vypadá to, že budu mít čas (ale nebudu říkat hop, dokud jsem nepřeskočil, že?).

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:52 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Mě by Abu zcela vyhovovalo, podmínkou jsou ty dlouhé hody a odolnost. Velikost samozřejmě jen taková, aby to splnilo svůj účel. Nemám zrovna medvědí tlapy.

Nějaký odkaz na menší bytelný MP používaný např. pro vláčku na moři by nebyl?

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:52 ® PetrC reakce na …

osprey> a zkusil jsi tahat SSR a Mag18 onou Daiwou? Schválně to zkus a uvidíš. Jo a Daiwa má stejné převody jako šimáno, SPRO, Ryobi a všechny ostatní značky a přesto…
Zkrátka to zkus a uvidíš.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:48 ® PetrC

Prutos> co ti na brzdě u C3 vadí?
Cvrček je při přívlači zbytečný.
Slammer je… No, je to Slammer a jednou jsem ho v krámě zkoušel a zdál se být hodně bytelný. Přesto jsem přesvědčen, že je MP vhodnějším navijákem.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:45 ® Prutos reakce na …
Prutos

osprey> Ta moje charisma původním určením na tresky pravdu je :-)

Tak to asi bude vyžadovat silně nekompromisní vercajk.Okovávat ryby je to poslední co bych chtěl.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:44 ® PetrC

osprey> s vhodnějším MP budeš mít klid. Otázkou je, výběr.
Osobně se domnívám, že by C3 ve velikosti 6×xx bohatě stačila, ale jako šťastný majitel UCčka vidím tento MP jako vhodnější. Zkus e-bay apod. Jinak jdou použít i jiné MP (myslím tím od Abu), ale jde o větší kousky, které se už hůř vejdou do dlaně: velikost 7×xx. Jde s nimi parádně nahazovat a je jistota, že vydrží. U jiných značek nemám jednak aktuální zkušenosti a jednak mám obavu o finanční stránku, co by stál skutečně odolný a spolehlivý vrhací MP.

Jo a když dojde na lámání chleba, tak ti často nepomůže sebesilnější vercajk. Kor v místech, kde nesmíš povolit ani mrť.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:43 ® osprey
osprey

PetrC> Ještě mě tak napadlo – já SSR i MAG 18 F tahám s Rudou krysou (SPRO Red Arc). A nějak mi nepřijde, že by v tom byl problém, i když je to jen pár vycházek za rok.

To Branzino by to dalo, Daiwa má dobré převody.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:39 ® osprey
osprey

Prutos> Náročný je ten flek. Ztráty ryb jsou tam takové, že bych se tam jinak snad ani neodvážil chytat.

Když se tam s Kev Spinem do 80 g vyndá jedna ryba z kdoví kolika, tak už to fakt musí být drsné. A to jsou i ryby dost pod zmíněných 150 cm. Zajímá mě to, ale jet tam jen okovávat ryby se mi nechce.

V nejhorším si toho Penna nechám do Norska – kolega Sliver kdysi napsal, že stejně jsou všechny Penny na tresky.:-)

reagovat