Chytej.cz

který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku

30.7.2010 | FISHERBOY | 33.724 zobrazení | 173 odpovědí

Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:

http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce

klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 4. srpna 2010 v 0:34 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Nemůžu si pomoct,ale brzda na C3 se mi vážně vůbec nezamlouvá. To že nemá cvrka je až ten poslední problém. Pokud by tě zajímalo s čím že to chytám, tak mám 360ku slammera.

Osprey: Vůbec nejsi náročný :-D

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:28 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Díky. Takže potřebuju vhodnější MP.

Co bys mi doporučil?

Problém je, že se mi doma objevila rozumná sestava pro sumčí vláčku a tím pádem buduju tu nerozumnou. Základem budiž můj Penn Millenium Baitcast Salmon. Požadavek – udržet rybu 150 cm v proudu prakticky na místě. Prut to zvládne, u šňůry je to otázka, co koupím. Potřebuju tím pádem bytelný multík, co daleko hází (požadavek je 70 m a nevím, jestli to dokážu já sám) a hodně vydrží.

Pokud to budu mít, možná poprosím jednoho kamaráda, zda by mě nevzal na jedno místo, kde ryby jsou, ale je těžké je vyndat.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:26 ® PetrC reakce na …

Prutos> tak to je zajímavé. Takže ti na těžkou přívlač víc vyhovuje klasický SN? Skutečně zajímavé!
Právě brzda na MP předčí jakýkoli SN, byť by byl sebebytelnější. Něco jiného je ale držení prutu, tady není o čem diskutovat. Pohodlí je pohodlí, a to jde i MP stranou.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:20 ® PetrC reakce na …

osprey> C3 a Record jsou v podstatě shodné MP a liší se jen v detailech.
Jak jestli ustojí zatížení pletenky na 40kg? No, pokud by byly zatíženy na tvrdo (bez prutu), tak bys jistě narazil na problém kontaktu cívky s rámem, ale při „běžné“ zátěži by neměl nastat problém. Přesto se obávám toho, že ti raději doporučím poohlédnout se po vhodnějším MP.
Víš, ono je to podobné tomu, jako bys chtěl po Daiwa Morethan Branzino aby utáhla SSR anebo Mag18.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:13 ® Prutos
Prutos

PetrC> Kdepak, nemyslím. Jedna za sezónu by stačila..ale i to je moc neskromné přání. Těžké vláčky si momentálně užívám plnými doušky, na podzim budu rád, když budu moct do ruk popadnout něco lehčího.
C3 mi na sumcovláčku nepřipadá ideální ani zdaleka. Brzda za moc nestojí a celkově mi na silový rybolov nesedí držení prutu. Není nad bytelný smekáč.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:08 ® osprey reakce na …
osprey

PetrC> Jaké jsou podle tebe pevnostní meze multíků jako je C3 a Rekord? Ustojí to plné zatížení pletenky na 40 kg (ona je v reálu nemá, takže to bude míň)?

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:03 ® PetrC reakce na …

Prutos> už podruhé mi vypadlo písmenko. Omlouvám se.

reagovat
Středa 4. srpna 2010 v 0:02 ® PetrC reakce na …

Prutos> přitom je to firma s letitou tradicí, ale asi se o ní běžně nemluví.

A myslíš, že běžně na jerky ulovím tucty štik nad 80cm? Vůbec ne, ale pěkně se s nimi u vody vyblbnu.
Máš pravdu, C3 by byla škoda a při lovu sumců přívlačí je dokonce praktická. Tak si kup vhodný prut a má vystaráno.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 23:43 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Fakt to slyším prvně.
No nevyhovuje…pro daný účel je dobrý. Ale nejsou tu ty ryby, takže ani výsledky. Zbavit se C3 je mi ale líto, i když ho k vodě téměř neberu. Na sumcovláčku je to pro mě nepoužitelný.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 23:12 ® PetrC reakce na …

Prutos> neznáš RST? Jak je to možné? RST je hlavně o mouše, ale má i skvělé pruty pro přívlač. Jejich pruty mi sedly, a to má s výběrem prutů většinou velké problémy.
Prostě a lidově a z mého pohledu: RST = jiný Sportex.

Copak? Penn ti nevyhovuje?

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 22:46 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Tak o značce RST slyším prvně. Kruci, člověk aby se na starý kolena učil, že existuje nějaký RST… Mimochodem toho jerkového Penna mám taky,ale uvažuju že se ho zbavím. Nemám pro něj využití.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 22:37 ® PetrC reakce na …

Prutos> vlastním jerkové pruty Penn několik let a od Sportexu také pár proutků mám. No, se Sportexem jsem spokojen více než patnáct let – ty brďo, toto letí.
A šejkspír? Tak s ním lovil táta, a Ugly Stick? Vážně to jsou skvělé pruty, nejsou sice nejrychlejší, nejlehčí, nejkrásnější a vůbec nejprutovatější (mrkni třeba na pruty RST), ale klidně do těchto prutů půjdu znovu a znovu. Navíc nevykrvácím, jako v případě RST.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 21:59 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Teď vážně. Z nabídky Pennu i Sportexu bych si bez problémů vybral. Od obou značek prut mám, ale líbí se mi i jiné modely. Dragon v téhla kategorii taky cosi povedeného nabízí,ale asi bych do něj nešel. Žádný šejkspír se mi do ruky ještě nedostal.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 21:43 ® PetrC reakce na …

Prutos> jůůů, jsem nadšený…

:-D :-D

Mimo mísu moc ne, je to i o životě a žití není jen o prutech apod.
Ale když pruty na „těžší“ přívlač (co si ale mám představit pod pojmem těžší přívlač?), tak nejen Sportex a Penn, ale i Shakespeare, který jsem již zmínil. Dragon jsem vynechal úmyslně.

reagovat
Úterý 3. srpna 2010 ve 21:21 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Nezapomněl jsem a tedy Tě chválím! :-)

Akorát se mi zdá, že už jsme tu krapet mimo mísu. Takže kyž prut na těžší vláčku, ta jedině Sportex, Penn…případně Dragon :-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 21:15 ® PetrC reakce na …

Prutos> to jsem nečekal, to jsem mile překvapen, to se cení, to si budu pamatovat, to se ti zkrátka povedlo…

:-) :-)

Tak píchej opatrně – nezapomeň, bez ochrany není bezpečného pichu a hlavně si hezky zapíchej. Na zítřek se těším a nezapomeň mě pochválit.

:-93; :-93;
reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:59 ® Prutos reakce na …
Prutos

PetrC> Pochválil bych,ale pomalu spěchám zapíchnout si do těla další hák. Pochválím zítra :-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:27 ® PetrC

Hernajs, to mě nikdo nepochválí? Tady je ale kolektiv, jen co je pravda. A to jsem se tolik snažil…

:-x :-x

Jo a mimochodem, to jste všichni zblblí Dragonmánií, Daiwománií a Sportexmánií?! No dobře, Sportex je klasika, no. Ale maniaci v davu jsou, to tedy jo!
A co takový Ugly Stik od šejkspíra? Skvělé, odolné, houževnaté, blbuvzdorné a hlavně levné proutky, které byly, jsou a budou věčné…

Například:
http://www.tropicliberec.cz/…-i-xt-zdarma

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:10 ® troutkiller reakce na …

osprey> Radim mi psal včera že lapnul 4 do 130cm a k nim nějaké Candoše:-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:07 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Vedeme, s přehledem. Problém je ale hlavně ten, že oni ty větší prostě nevyndají.

A jinak je to u nich týmová práce. Jeden ví, kde ti sumci jsou a druhý je umí chytat. Tak to dali dohromady.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 ve 20:01 ® troutkiller reakce na …

osprey> Co vím tak mistra Turka naučil chytat sumce Radim K.Co jsem se s ním otom bavil tak on chytá Labe a to je trochu jiná řeka než ten náš potok!Na druhou stranu co se vel.Sumcu týče tak zatim vedeme:-)

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 18:27 ® PetrC

A mám kličku, heč!!!

:-P :-P
reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 16:02 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Já tě nehaním. Spíš jde jen o to, že se teď bavím mimo web s Prutosem a Vaškem Turkem a oba loví v podmínkách, kdy jsou nároky na náčiní mnohonásobně vyšší.

U nás, jak se zdá, je to ještě docela brnkačka. To, co mi vypráví třeba Vašek, to je neskutečný masakr (v hlavní roli proud a vázky). Až se uvidíme, můžeme o tom poplkat.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 11:05 ® PetrC reakce na …

Prutos> ale nejvíc ty moje, pak ty tvoje, potom ty jeho, následně ty jejich a nakonec i ty tam těch.
Souhlasíš?

:-)) :-))

Ach jo, potřebuji sehnat kličku do navijáku, ale už téměř měsíc ani prd.

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 7:43 ® troutkiller reakce na …

osprey> Jednoho sem o kamen uřízl to je pravda.na druhou stranu je pravda že bych ho v tom místě uřízl i se šnurou na 100kg!Je tam hrana za kterou když se ryba dostane vyhrála:-((

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 1:55 ® Prutos
Prutos

PetrC> Máš recht, do kříže navíjejí asi všecky. Některé víc, některé míň. A čím víc, tím líp :-))

reagovat
Pondělí 2. srpna 2010 v 1:52 ® Prutos
Prutos

troutkiller> Nedramatizuj. Nenapsal jsem, ani si nemyslím, že lžeš. Je mi jasné, že jsou podmínky, kde i s relativně lehkým cajkem vyndáš pěknou rybu.
Jen mi nepřipadá spávné, doporučovat takové vybavení jako všeobecně vhodné, toť vše. To by si pak mohl kdejaký ogar myslet, že mu šňůra na 13kg musí bohatě stačit…vždyť na ni přece troutkuller vyndal sumíka 166 v pohodě. Bobry nelov, není to etické :-)

reagovat
Neděle 1. srpna 2010 ve 22:47 ® osprey
osprey

troutkiller> Něco jsi vyndal a něco taky nevyndal…

Tam, co tahá Prutos, je to jiný kafe. Fakt. Proud, vázky, těžký terén, větší ryby spíš po jedné a daleko od sebe. Těžké dostat záběr, snadné přijít o rybu.

Proto jsem si koupil svého Penna, je to brutální prut, na většině fleků u nás v kraji zbytečný.

reagovat
Neděle 1. srpna 2010 ve 21:31 ® PetrC reakce na …

troutkiller> ty a klaun? Tak to tedy…

Ale jo, jsem pro každou kašpařinu i šaškárnu…
Tedy teoreticky, no tak uvidíme, tedy jestli se uvidíme…

:-> :->
reagovat
Neděle 1. srpna 2010 ve 21:08 ® troutkiller

PetrC> Ta tvoje zpráva zní jako bych tam měl bejt za klauna:-)) ))

reagovat