Chytej.cz

který z těchto ,,těžších" průtů - na vláčku necteno

30.7.2010 | FISHERBOY | 33.723 zobrazení | 173 odpovědí

Zdravím, opět já, Fisherboy, sem cpu nějaký dotaz, protože bych rád slyšel váš názor.. chci si koupit nějakej proutek na těžší vláčku… . Mám proutek do 30 g tak abych si rozšířil možnosti. Mohli byste mi něco doporučit? Cílená ryba – štika, candát, aby to přežilo i sumce kdyby se splet. Ideálně cenově prut kolem tisícovky, když bych se hodně kroutil tak i 1500:D :D ale vejš už ne.. Zatim jsem koukal na rsp-fishing, tam bych volil z těchto prutů:

http://www.rsp-fishing.cz/…-40-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-70g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-30-80g-akce

http://www.rsp-fishing.cz/…-21-50g-akce

klidně navrhněte i jiné, budu jedině rád za každou dobrou radu. Díky chlapi:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 31. července 2010 v 16:49 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Jetli koupíš to Millenium hlavatka, dostaneš sestvu s jedním skutečně silným prvkem – a zbytek?

Naviják nějaký starší – jaký? Pokud to pojmeš opravdu vážně, možná se ti podaří definitivně se ho zbavit.

S nákupem 150 m dobré pletenky počítáš?

Nástrahy máš? Dobře se podívej, jak dopadl Scanixův Shad Rap, když mezi osmdesátkami a metrovkami konečně zabrala větší ryba.

Já bych se na to být tebou vykašlal a pokud ty sumce chceš seriózně chytat, pořídil bych do další sezóny komplet výbavu. Okopíroval bych ji od Prutose, má to opravdu vychytené a nestálo to tolik.

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 16:34 ® spike
spike

osprey> Dík za nabídku, ještě o tom proutku popřemýšlím. Ono i to Millenium hlavatka nevypadá zle ale objednávat přes internet něco co jsem nedržel v ruce nemám moc rád. Letos vyřeším proutek a nějaké nástrahy a příští rok se mrknu i po novém navijáku, zatím postačím s jedním starším:-)

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 16:24 ® sethy reakce na …
sethy

spike> poradím, rád, ale až zítra, letím na selátkopivo

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 16:20 ® osprey
osprey

Ještě mám jednu nabídku. Já jsem v sumčí kategorii upgradoval a stojí mi tu Shimano Technium do 50 g. Sumce 108 cm na kontě má a nebyl s ním žádný problém. Přitom je to slušný prut i na větší štiky a tak.

Koukal jsem, že jedeš na sraz. Můžu tam ten prut vzít a vyzkoušel by sis ho.

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 16:15 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Vem si třeba tu Destinku. Anebo si nech poradit od sethyho – loví vaše sumce na vaší vodě, tak je naprosto v obraze.

Tady u nás je sumec dost vzácné zboží, takže já jich zas tak moc nemám. Ale co mám to auto, jsou možnosti lepší.

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 15:28 ® spike reakce na …
spike

osprey> Takže raději bych měl sáhnout třeba po tom Millenium hlavatka? Z toho co jsi o něm napsal ,,těžký zabijácký kyj na ryby od metru nahoru" jsem vyvodil, že se nejedná o žádný gumový proutek:-)

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 15:22 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Na sumíky opravdu ne. Já se svým castingovým na sumce nikdy nepomyslel, Sander, pokud vím, s normální verzí jednoho ztratil.

U vás je voda relativně otevřená a nějakou metrovku bys na to snadno udolal, ale máte tam i větší kusy a ten prut silovými rezervami dvakrát neoplývá.

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 15:13 ® spike reakce na …
spike

osprey>Právě ten Silver Edition jsem si chtěl na sumíky letos koupit. Jak to tady čtu mrknu ještě po něčem jiném:-)

reagovat
Sobota 31. července 2010 ve 14:49 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Z troutkillerovy reakce vidíš, že mezi těmi jednotlivými modely budou značné individuální rozdíly. Zde na jihu Čech se prostě vyskytuje Destinka do 42 g jiná než ty, s kterými máš zkušenosti. Je to model 255 nebo 260 cm s dělenou rukojetí a Slidera 10 cm obhospodaří jako malinu.

Ony i ty pruty s dělenou a nedělenou rukojetí nemají všechny ve stejné gramáži a délce stejný blank. Je v tom trošku chaos.

Je to problém Dragonu, respektive distributora Petra Procházky, že neexistuje (zřejmě krom Nového Jičína) místo, kde by se veřejnost detailně seznámila s produkcí firmy. Na veletrzích nic, po krámech sem tam kousek… Když existuje 20 – 30 vláčecích prutů z jedné série (u Teamu asi ještě víc), končí to pak u takovýchhle de­bat.

Pro zadavatele otázky opakuji, že bych týden, případně měsíc nežral, nevolal a nejzdil autem, ale koupil bych tu Destinu. Proti tomu Silver Editionu je někde zcela jinde.

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 8:23 ® džigit

TD Silver Edition :-)

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 7:36 ® troutkiller reakce na …

FISHERBOY> Pokud koupíš tu Destinu 14–42 jak ti radí Osprey tak určo chybu neuděláš!Mám na ní hodně Sumcu přez metr,na moři metrového Halíka a u nás skoro metrového Candoše:-) Jen jedno upozornění:-) Pokud na něj budeš chytat ryby pod metr tak neni problém donutit rybu skákat žabky po hladině,protože ten prut s odpovídající šnurou má děsnou páru!Co se udávanejch gramu týče těch 42 je ve skutečnosti tak 80:-)) )

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 1:14 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> Já s ním chodím taky na sumce, ale s menšíma wobama. Od cca 10 do 30g. Jo mám i 3 metr ve stejné gramáží a ten mi přijde tužší.
Prut je to každopádně příjemný, ale 60g asi ne. Slidera10 jsem na něm odhazoval již s podstatně menší razancí a ideální už to nebylo.
Na ty menší sumíky dobrej proutek :-)

reagovat
Sobota 31. července 2010 v 1:05 ® osprey
osprey

sethy> Já viděl nedávno ten s dělenou rukojetí, kolega na něj mydlil sumce a byl to docela tuhý prut. Ty máš ještě tuším třímetr, že?

Já nám Destinku jen do 14 g a jediný, co jsem viděl je ten výše jmenovaný. Pokud chceš detaily, napiš majiteli – martind9.

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 23:53 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> 60g to myslíš vážně? Mám tenhle http://www.rsp-fishing.cz/…-10-42g-akce a strop co zvládne bez problému nahzovat, tahat a zaseknout je 7cm boxer (asi 20g) nebo 14ka magnum. Ale třeba takovej SSR14 kterej mam cca 45g už je za hranicí.

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 23:27 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

osprey> každopádně skok v ceně tam je značný , za tuhle cenu by to nemusel bejt špatnej proutek , to uznavam.

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 23:23 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

osprey> jak můžeš vědět že je do 60g???? kor když uvádí 42 max…sice to má nějakou rezervu, ale že by to bylo až o třetinu víc?? abych tam pak nedal nejakou 50g nastrahu a neudelalo to prask…to by mě asi p. Procházka poslal někam s reklamačkou..

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 23:08 ® osprey reakce na …
osprey

FISHERBOY>

Millenium hlavatka – těžký zabijácký kyj na ryby od metru nahoru

Mystery Salmon – sumcák, ostrá poměrně těžká tyč

Mystery Slider jerk – jerkáč, tj, krátký ostrý klacek

Team Silver Edition – rozumný prut na štiku, na sumce dost slabé, ale dal by se doporučit (mám ve verzi pro multík)

Překousni těch pár stovek navíc a vezmi si tohle. Počítej, že je to prut tak do 60 g, ale na větší nástrahy je super a sumce zvládá v pohodě (viděl jsem 140 cm). http://www.rsp-fishing.cz/…-10-42g-akce

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 22:59 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

inspo> jj :-D už se to blíží…ale nemusí to být jen z tohoto výběru…pokud byste měli jiný tip- klidne jinou značku, na Dragonu nelpím....... tak sem s ní:)

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 22:58 ® inspo

FISHERBOY> No vidíš, takže pomalu vylučovací metodou dojdeš k cíli. :-)

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 22:54 ® FISHERBOY
FISHERBOY

jo ten jerk 1.95 to jsem přehlíd ze je tak krátkej, ten bych vyloučil v tom případě..

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 22:53 ® FISHERBOY
FISHERBOY

jde o větší stojaté vody většího rázu …Seč, Mělice, ale i Labe..

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 22:48 ® inspo

To jsou ale dost rozdílné pruty. Hlavně tedy v délce jeden dost vybočuje. Kde chceš chytat?

Jinak z těchto čtyř bych byl asi taky pro ten TD Silver edition.

reagovat
Pátek 30. července 2010 ve 20:31 ® Sander
Sander

TD Silver Edition, bez debat :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1