Chytej.cz

Přeprava špiček necteno

25.7.2010 | Tino | 2.930 zobrazení | 18 odpovědí

Jak je nejlepší přepravovat špičky?

Asi mi napíšete, že v tubusu na to určeném, ale zajímalo by mě, jestli to jde jinak. Prostě abych pokaždé nemusel u vody dělat montáž znova. Samozřejmě jen když chodím na stejnou vodu a na stejné ryby.

Ptám se na to, protože jsem zlomil první špičku. :) A náhradní jsem si nechal doma, neb se lámou jen o velké ryby, že áno? Ale cejnky šlo chytat i bez prvního očka. :))

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 7. ledna 2011 ve 12:54 ® superweb
superweb

No vzhledem k tomu ze slozeni prutu a navazani je otazkou 5 minut, moc to neresim a vetsinou to slozim do obalu a pak navazu znova..kdyz se presouvam jen kousek behem dne, prelozim prut napul a opatrne polozim na ostatni veci do auta. Zpicku jsem jeste nezlomil.

reagovat
Středa 5. ledna 2011 ve 13:11 ® Kubajs
Kubajs

Jinak to určitě jde,ale pozor na to může se stát spousta věcí,které by tě pak mohli trošku sr*t.Buď špičku zlomíš a nebo jak bude mírně přihnutá pod vlivem zátěže a bude ti to třeba ležet doma koutě delší dobu tak tu špičku budeš mít přihnutou napořád

reagovat
Úterý 4. ledna 2011 ve 22:07 ® feederxxx
feederxxx

Ahoj, já nechávám špičku na prutu a nosím to tak ve futrálu,a při přenosu jsem ještě špičku nezlomil…(díly prutu mám u sebe samozřejmě svázaný)

reagovat
Sobota 7. srpna 2010 v 18:34 ® jenda1
jenda1

špičku jsem zlomil pouze při balení.. blbě jsem to odhadl a vyjel závážím v noci až nahoru a bylo to :o) u originálních špiček není potíž s transportní délkou , je stejná , jako základní díly prutu , nebo kratší.. ale mám měkkou špici , kterou vozím na prutu a ona o cca 10cm přečuhuje přes při sbalený délce.. tady si to o zlomení přímo říká i ve futrále :o( řeším to tak , že na tu špičku navléknu trubičku , ve který jsem ji koupil a já pruty svazuju pletenejma gumičkama do vlasů , taže vršek feederu stáhnu i s tou trubičkou.. nikdy jsem s tím neměl potíž :o)

reagovat
Čtvrtek 29. července 2010 v 10:16 ® ferdoz

prikladám foto, ospravedlňujem sa za kvalitu.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14441.jpg
Čtvrtek 29. července 2010 v 9:10 ® Padis reakce na …
Padis

Robur> škoda je nechat balit.

reagovat
Čtvrtek 29. července 2010 v 1:31 ® Robur
Robur

špičky je nejlépe si v cukrárně nechat zabalit do krabice, v papíru je doneseš sračkoidní, k vodě je nenosím

reagovat
Středa 28. července 2010 v 19:24 ® CeP
CeP

hraji> Trianu mam taky ve 4,50. Kupoval jsem ji na nacelnikovo doporuceni a dobre jsem udelal. Je fakt ze vydrzi vsechno. Vydrzela by i kdybych s ni mlatil zedniky na stavbe… :-D

reagovat
Středa 28. července 2010 v 16:10 ® hraji reakce na …
hraji

CeP> to máš z toho, že kupuješ jakési divné značky, kdybys koupil tu jedinou správnou (jakou má například náčelník pif), pak nic nezlomí ani Ufouni ani perlíni natož ty.

reagovat
Středa 28. července 2010 v 11:30 ® Robur
Robur

Cepe, akú mačku?

reagovat
Středa 28. července 2010 v 11:12 ® ferdoz

škoda že to výrobci už nerobia tak, ako na mojej prvej pickerke -nejaký eurohold – tam je jedna špica na prúte a druhá je zastrčená v špunte, ktorý uzatvára spodný diel a vložená do rukoväte. Celkom zaujímavé, akurát pri narábaní s prútom jemne vnútri klepe. Kupoval som to asi v 99-tom v Maďarsku, u nás sa takéto prúty ešte nepredávali.

reagovat
Úterý 27. července 2010 v 15:56 ® kerob
kerob

k jednomu pickrovi mam jen 2 spicky a tu co zrovna nepouzivam mam zasunutou v rukojeti prutu, akorat se tam vejde. Navazany klacky neprevazim nebo zcela vyjimecne, protahnout ocka a navazat montaz je otazka max 2 minut… jinak nahradni spicky vozim v tubusu k tomu urcenem

reagovat
Úterý 27. července 2010 ve 14:50 ® sus1 reakce na …

CeP> Vůbec se tě nikdo nesměje.

reagovat
Úterý 27. července 2010 ve 13:13 ® CeP
CeP

Stejne jako noba. Navazany prut slozim, stahnu suchacema, vlozim do plateneho prebalu a strcim do pouzdra vedle dalsiho prutu a vidlicek. Pravda.. z pohledu jinych se k prutum chovam jako prase, ale ve futralu a pri preprave jsem jeste nikdy nic nezlomil, ani neposkodil. Posledni rok dva ale prez zahajenim pro jistotu prevazuju. Par peknych ztracenych ryb mne preci jen trochu vyucilo.
Na zaver poznamka. Zadna ryba ti spicku, zvlaste feederovou nezlomi. Tu upalis jen a jen vlastni nesikovnosti.

P.S: Pro mistni rypaly.. vcera jsem zlomil dalsi matchku (Mivardi Team Match 420). Aby bylo jasno.. UFOnauti meli zase svuj den a sachovali s antenkama..

reagovat
Úterý 27. července 2010 ve 13:00 ® noba
noba

špičku nasazenou, normálně navázáno a prut ve futrálu. No problem

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 7:43 ® spike reakce na …
spike

Přesě jak napsal osprey. Jednu špičku nasazenou na feederu a zbylé v tubusu na ně určeném.

reagovat
Pondělí 26. července 2010 v 1:51 ® osprey
osprey

Pokud to je možné, mám jednu nasazenou, zbytek v tubusu a prut rozebraný, bez navijáku.

Starým uzlům se nedá věřit a u feederu se chytá na slabé vlasce.

reagovat
Neděle 25. července 2010 ve 20:06 ® Sander
Sander

V tubusu na ně určeném :-)

Nebuď líný znova navazovat. Má to i své výhody, jako jsou třeba nové uzle na montáži, které více vydrží.

Občas, ale to když už jsem byl fakt línej, jsem složil navázaný prut a spojil spojkami ze suchého zipu. Nahoru jsem dal radši dvě, jednu hned ke koncovému očku. Povolil jsem brzdu na maximum a prut dal do pouzdra.

reagovat