Vyhledávání
Jak nastražit "mlaskačku"
21.7.2010 | PrasatkoBile | 10.277 zobrazení | 14 odpovědí
Položím téměř amatérský dotaz, ale běžně lovím na boilies a zkrátka techniky lovu na dně. Letos mě nutí vedra hledat kapry na hladině a narážím na vlastní neznalost a nezkušenot této techniky. Zkrátka nevím jak správně nastražit chleba nebo rohlík aby vydržel na háčku (nebo háček v něm) o něco déle. Vždycky mi to rozmydlí malé plotice a připlouvající kapr si už v klídku jen sežere rohlík zbavený háčku, který po útocích drobotiny vypadne. Zkoušel jsem už i háček proplétat chlepem za pomoci jehly, ale efekt je stejný. Budu rád za rady a postřehy. Opravdu jsem to letos zkusil poprve a jediné co jsem chytil byla plotice, která si zamotala vlasec za žábry přiom mám místo kam jezdí krásní kapři, ale drobotina se vrhne na nástrahu rychlostí Piraní a vyvstane výše popsaný problém.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. srpna 2010 ve 23:01 ® Marfi69
-
Jo a používám kulové pplovátko „bublinu“ a co nejjemnější návazec (0,12) s dobrou nosností a háček vel. 4…5…
reagovat - Pondělí 23. srpna 2010 ve 22:19 ® Marfi69
-
Ahoj – já úspěšně používám následující: Rohlík nakrájím na plátky – ca 1 – 1,5 cm široké, ty dám do mikrotenového pytlíku a takovým tím „parním čístičem“ tam 2–3× krátce fouknu trochu páry aby ty plátky nebyly suché – pak to rozdělím do několika menších krabiček (u vody to při vyndavání rychle osychá). Z těch plátků roluju jen z kůrky pevně takové „šnečky“ a do nich zapichuju od ramínka až po špičku háček(někdy provlékám jehlou od návazce k háčku) i když najede drobotina, nestačí to rozdrobit a většinou svou aktivitou přilákají větší ryby… Neříkám že to je nej řešení, ale já mám úspěcha a osvědčilo se to…
reagovat - Neděle 22. srpna 2010 v 9:06 ® Piranha
-
Tak mlaskacku jsem sice roky nechytal, ale taky jsem resil kdysi tenhle problem.Vyresil jsem ho jednoduse. Co se tyce chleba a rychleho rozpadu, tak jsem si doma ze starsiho chleba udelal kostky velike jako krabicka od sirek.Musely mit na jedne strane po cele strane kurku.Udelal jsem si takhle treba 10 kostek, rozpalil olej a kostky napichle na vidličku jsem kratce rychle ne osmahnul, ale vlastne jen utahl, udelala se na nich takova mala, tenka kurka a i diky nasaklemu oleji kostka lepe plavala a neabsorbovala tolik vody.Chce to opravdu jen na par vterinek tu stridku rychle osmahnout a kurka muze byt dele.Potom treba boilies kehlou se to krasne nasouka na dlouhej vlas a volnej hacel zachytne zespoda na stridku a je vystarano. Druhej problem byl s nahzovanim.Pouzival jsem tehda jen hacek a zadnou zatez a hazel tim padem i malo.Jednou mi jeden stary mlaskačkář ukázal metodu jak hazet daleko a nepotopit nic.Delal si zateze z vosku.Proste vybral popelnici na hrbitove
reagovatkde bylo plno starych svicek popř. si koupil granulovanej vosk na vyrobu svicek a bud do vyfoukleho vajicka, nebo do kinder vajicka nalil vosk a tak si delal plovouci zateze, sikula no. Tak hodne zdaru.
- Sobota 21. srpna 2010 ve 23:32 ® romanos
-
ahoj chytám na rohlík napíchlý na háček na hladině zatim mam jen kapra 40 bohužel malej jak mám dostat většího díky
reagovat - Pátek 23. července 2010 v 17:53 ® MB
-
Osobně prostě propíchnu cca 1/3 rohlíku naskrz háčkem a pak hrot zabodnu do rohlíku… To úplně stačí. Abych se vyhnul menším rybám a hlavně kachnám, lovím až po setmění, většinou to jde vpohodě. Některé dny jsou hrozné a cejni nenechají na pokoji tvůj rohlík ani pak, ale i tak to ty větší ryby berou a pokud s tím necukáš, z háčku to většinou nespadne
reagovat… Horší je, pokud zasekneš kachnu
- Čtvrtek 22. července 2010 ve 14:27 ® PrasatkoBile
-
Pánové děkuji. To jpřesně ono
reagovatJdu objednat. Díky!
- Čtvrtek 22. července 2010 ve 14:12 ® tomashr reakce na …
-
hraji> Jo, super – to je přesně to, co jsem včera viděl, děkuji moc za doplnění mého přechozího příspěvku
reagovat - Čtvrtek 22. července 2010 ve 14:10 ® hraji
-
Zkus tohle, http://www.milorybarskepotreby.cz/…ci-rohlikove
reagovat - Čtvrtek 22. července 2010 ve 13:00 ® tomashr
-
Včera jsem v Ravenu viděl docela zajímavou věc, která je buď opravdu novinka anebo to aspoň není tak profláklé… Podobně jako je známé rozhlíkové boilies, tak tam měli ve stejných krabičkách „plovoucí rohlíkovou nástrahu“ – takové větší válečky propletené vlasem k nastřažení na hladinu. Jelikož to je trochu lisované a předsušené, tak by to teoreticky mohlo vydržet déle. Ale zatím jsem nezkoušel, jen popisuju, co jsem viděl v krámě…
reagovat - Čtvrtek 22. července 2010 ve 12:31 ® kerob
-
co zkusit kulicku plovouciho boilie?
reagovat - Středa 21. července 2010 ve 23:12 ® PrasatkoBile
-
Takže permanentní odpadávání rohlíku se asi nevyhnu
reagovatAle díky za rady
- Středa 21. července 2010 v 17:17 ® osprey
-
Celé to je o mechanických vlastnostech toho pečiva a ty moc vylepšit nejdou. Fakt je, že s večerem drobotě ubyde. Další možnost je řešit to saturací té drobotě – několik kusů pečiva velkých i pro kapra a nástraha rozumné velikosti někde mezi tím.
Droboť ohnipuje všechno a kapr celkem často vezme velikostně přiměřený kus.
reagovat - Středa 21. července 2010 ve 14:03 ® cormoran
-
Tý droboti se nevyhneš, jakmile jednou najedou, těžko se jich zbavuje. Jestli se ti ale chce, tak vydž do tmy, respektive do noci. Pirani zmizí a i kapři trochu ztratí ostych
reagovat - Středa 21. července 2010 ve 13:56 ® Mary
-
čerstvý chleba vydrží na háčku déle.
reagovat