Chytej.cz

Pruty a navijaky SEMA necteno

15.7.2010 | Slup1 | 7.456 zobrazení | 36 odpovědí

Zdravim chtel bych se vas zeptat rad bych si koupil nejaky privlacovy prut s navijakem od firmi SEMA opravdu nejakou spicku a proto bych potreboval poradit jaky prut a jaky navijak od teto firmy predem dekuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:14 ® chose120
chose120

Mám feeder sema cartel special feeder 3.30 80 gramů.Mám odchytané s ním dvě sezony.Na tento prut mám vytáhnutých hodně ryb a nikdy nezklamal.Můžu vřele doporučit..K tomu ještě navijáček od shimana a hotová balada:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 7:53 ® sus1 reakce na …

Cudla> Já mam Amnésii též a spokojenost.:->

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 0:37 ® Cudla
Cudla

Ne ale píše se zde i to že semě nikdo nefandí,na vvláčáky jsem koukal daj se použít .Já radši mušíma to nedělaj.

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 23:32 ® sus1

Cudla> Ty s Amnésií vláčíš??:-)
Kolega se ptá na vláčáky a navijáky.:-D

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 23:22 ® Cudla
Cudla

Feeder amina a cartel nemaj chybu

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 ve 22:11 ® sonic reakce na …
sonic

Koukám, že Semě tady nikdo moc nefandí :-) Já od nich koupil proutek z nutnosti – byl jsem 200 km od baráku a jinej skladem neměli, svůj jsem zlomil a půjčovat jsem si ho nechtěl. Jednalo se o SEMA Emotion 10–30g, 240 cm a nemůžu říct proti němu ani popel. Za ty peníze to ujde…

reagovat
Neděle 29. srpna 2010 v 1:43 ® Slup1

tak jsem koupil prut od Mivardiho Imperium spinning 2,4m a gramaz 7–22g a k tomu navijak od Shimana Exage 3000SFB co nato rikate???

reagovat
Neděle 18. července 2010 ve 13:46 ® tomashr reakce na …

osprey> Jak píše kerob – obecně čím kvalitnější laminát, tím je v něm méně pryskyřice, pevnost je totiž dána vlákny, nikoli lepidlem! Špička se liší právě tím, že různými fígly (třeba to vysokotlaké lisování) dokáží zvýšit procento tkaniny.
Má to jediný háček – hlavně u uhlíku při tomto přístupu roste pevnost ve všech směrech, ale za cenu určité křehkosti – prostě to nezlomíš při normálním užití, ale o to snáze to přerazíš třeba o kámen :-((
Jedním z řešení je to, že se paradoxně u těch kvalitních prutů leckdy do materiálu vrací zase jistý podíl skelné tkaniny, aby se doplňovaly vlastnosti uhlíku s větší houževnatostí skla, slavný „biofibre“ Shimana taky není nic jiného než přidání dalšího materiálu, podle mě by se za tímto názvem mohl skrývat prachobyčejný polyethylen, což je mimochodem materiál levnější než uhlík, kouzlo je právě v té kombinaci více věcí, aby se vlastnosti doplnily :-)

reagovat
Neděle 18. července 2010 ve 13:37 ® tomashr reakce na …

kerob> Já mám vláčáky Perseus tři, jeden se mi dokonce podařilo zlomit (moje blbost, to nemělo s celkovou kvalitou prutu nic společného). Při opravě jsem si ale mohl prohlédnout řešení blanku a s tvou kritikou moc nesouhlasím – ano, je stěna tenká, ale to přece při zdolávání nevadí, akce naprosto v pořádku a zlomení od ryby velmi nepravděpodobné. Problém je v tom, že to asi bude hůř snášet nějaké horší zacházení, pokud to někdo pustí třeba na kámen, tak se to asi může „načít“ snáze než u něčeho masivnějšího. Tohle je ale spíš o celkové koncepci než o konkrétním výrobci, bohužel špičkové lehké pruty bývají křehčí skoro vždy.
Já třeba popravdě radši nesu tohle riziko, než abych házel s něčím citelně těžším, umím ale pochopit i opačný názor.

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 19:37 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Daiwa je největší konkurent Shimana. Jejich navijáky jsou jinak koncipované, v něčem se mi líbí víc, v něčem má podle mě navrch Shimano.

Té módě nemá smysl podléhat. Nicméně mnohé věci od Daiwy nepochybně představují špičku trhu a rád se s nimi seznámím. A trošku jsem rád, že má Shimano na našem trhu rovnocenného konkurenta.

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 17:46 ® kerob reakce na …
kerob

Spousta lidi o Daiwe basni, tak jsem to chtel trosku vokouknout, ale do pisku kuli tomu nepojedu. Jinak s tebou souhlasim, aspon co se prutu tyka, daj se sehnat nadherny pruty za dobry penize a myslim si, ze u prutu jde vyvoj stale kupredu, ale u navijaku uz tenhle pocit nemam a i presto, ze jsem shimanista (k soucasnemu datu mam 9ks navijaku shimano), tak musim rict, ze ani to shimo uz neni co bejvalo. Proti funkci jako takovy se neda nic moc rict, ale zivotnost je slabsi nez byvala a obavam se, ze tenhle trend spotreby se projevuje u vsech znacek.

Chtel jsem vyzkouset na vlaceni Caldii, ale nedojde na to, sehnal jsem za super penize fungl novy Technium MgS 4000 Made in Japan a z toho mam super pocit a myslim ze vydrzi dost dlouho :-)

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 17:31 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Já se Práglu vyhýbám jak můžu. Ale znám jeden krámek v Písku a tam by sis momentálně sáhl na ledacos. Až by ses možná divil.

Celkově si sice nemyslím, že Daiwa nějak převyšuje okolí, ale chytám teď s partou daiwofilů a viděl jsem, držel jsem i zkusil mnohé. Dojmy jsou v mnoha ohledech pozitivní.

Ovšem ostatní značky taky nechrápou. Poslední dobou je pěkného cajku čím dál víc.

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 17:22 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> malo (spis tak akorat, ale radsi min nez vic) pryskyrice a vysoky tlak je zaklad kvalitniho blanku. Jediny, co by u ty Daiwy mohlo byt horsi nez u klasickyho blanku je odolnost – ty slabosteny blanky byvaj dost krehky, ale jinak to ma samy pozitiva. Netusis, kde v praglu maj nejakej aspon malinko obsahlejsi sortiment Daiwy?

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 16:58 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Pokud jde o stavbu blanku (síla stěny a od ní se odvíjející akce), hodně se mi líbí, jak je udělaný Fenwick HMX. Podobně vypadá blank feederů Speedmaster (zdánlivě tenký, ale směrem dolů tloustne stěna).

A teď jsem viděl v brutálním zápřahu Daiwy Ryukon a Infinity Q – blank jak papír a síla překvapivá. Fakt překvapivá. Povídají něco o tom, že prý je to hodně slisované – málo pryskyřice, samý uhlík. Nevím.

reagovat
Pátek 16. července 2010 ve 13:12 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> mozna, nevim, v ruce jsem to asi v Mivardi mel (mel jsem tam toho v ruce hodne moc), ale nevybavuju si to. Kazdopadne ta rukojet je strasna :-) . Jinak jeden klacek od Mivardi mam taky (bolo) a neni spatna, ale celkove o teto znacce moc velke mineni nemam.

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 11:53 ® džigit reakce na …

kerob> mimo „červenáčka“ :-))

reagovat
foto/forum/2010/th-img14390.jpg
Pátek 16. července 2010 v 11:38 ® kerob reakce na …
kerob

džigit> ja taky ne, stejne jako Mivardi a Semu :-)

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 11:08 ® džigit

kerob> já nějak všeobecně „jásoně“ nemusím :-)

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 10:54 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> jaxon dela docela papirovy blanky a proto ta vaha. Mel jsem par Jaxonu na opravu (zlomenej blank) a maj o dost tenci stenu blanku nez jiny znacky a jsou pomerne krehky (a celkove nicmoc udelany). A osobne tuto znacku svoji kvalitou radim prave nekde k Mivardi ci Seme… proste zadna hitparada.

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 10:07 ® džigit reakce na …

tomashr> mně se naopak ten červený kousek líbí,je to takový atyp :-) Ale jinak seriózněji / :-)) / ručka se sedlem je super

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 10:05 ® džigit reakce na …

Slup1> mrkni se na nějaké Spro-Blue či Red.Já na něm mám Blue Arc ve 30 a spokojen :-)

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 7:04 ® tomashr

džigit> Ten prut je hnusně červený :-) A jinak serióznější poznámka – je to jeden z těch, se kterými jsem si hrál v prodejně a kromě barvy mi přišel o poznání těžší než jiné pruty podobné gramáže, třeba ten Jaxon Perseus. Provedení mi ale přišlo hodně slušné, tam nemám sebemenší námitky :-)

reagovat
Pátek 16. července 2010 v 7:00 ® tomashr

Na přívlač mám hodně dobré zkušenosti s pruty Jaxon Perseus – mám tři různé a jsem opravdu hodně spokojen. Mivardi zkoumám průběžně (jejich firemní prodejna v Praze je pro mě standardní obchod), ale pro moje potřeby mě úplně nenadchly (kvalita posledních řad je ale výborná, moje námitky jsou čistě o osobních preferencích).
Co se týče Semy, tak opravdu špičkové jsou od nich jen feedery (a snad i kapráky) řady Amnesia, ostatní věci jsou běžný průměr, místy i podprůměr. Nicméně třeba něco z řady Cartel Spin jsem v ruce měl a nijak mě nepohoršoval, takže pokud opravdu chceš Semu, tak to asi splnitelné je.

reagovat
Pátek 16. července 2010 ve 3:20 ® Slup1

chtel bych se vas zeptat jake jste k tomu koupili navijaky k tomu prutu od MIVARDI prosim.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 19:29 ® džigit reakce na …

Slup1> z Mivardi mám http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?… kupoval jsem letos a zatím naprostá spokojenost,za ty love to stojí. A vyplň si profil,třeba máš někoho poblíž na osahání :-) samozřejmě cajku na přívlač/pro šťouraly/ :-D

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 19:05 ® osprey reakce na …
osprey

Která řada? Mivardi dělá (nebo spíš dováží) od každého druhu prutu víc řad. Levnější i dražší.

Jsou to docela pěkné pruty stavěné na poměr cena-výkon.

Jestli chceš za svoje peníze maximum, vem toho Sportexe, jsou to prakticky přesně 2 litry. Mivardi se bude muset ještě chvilku snažit, než bude nabízet takový prut – a to při vší úctě, mám Mivardi docela rád.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 19:02 ® petrcech reakce na …
petrcech

Slup1> Záleží na tom jak ti prut sedne, ne jestli je to špička.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 18:40 ® Slup1

chtel bych se vas zeptat Prut od znacky MIVARDI lehka privlac 2.40 delka 7–22 gramaz byl jsem se nanej podivat a docela se mi libyl co nanej rikate sice zadna spicka ale rad bych slysel vase nazory.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 15:58 ® osprey
osprey

Slup1> Za tyhle dva pruty ručím.

http://mavep.cz/…ream_bs_2701

http://www.rsp-fishing.cz/…m-4-21g-akce

A naviják? Asi některý z klonů Ryobi Zauberu – SPRO Red Arc, Black Arc, Byron Alice .

Nedávno jsem točil i některými Cormorany. Za dva tisíce tam byly ucházející kousky. Spolupráce s Daiwou té značce svědčí.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 15:50 ® horda
horda

Do prutu od semy se neboj jít, kvalitou se za poslední dobu hodně zlepšili a případné reklamace řeší hned výměnou kus za kus. Do navijáku bych asi v ceně kolem 2000 volil Shimano Super, případně Red Arc.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1