Vyhledávání
Tak to nám někteří "takyrybáři" dělají pěknou vizitku
14.7.2010 | jersey | 6.315 zobrazení | 52 odpovědí
Četl jste někdo tento článek? http://zpravy.idnes.cz/…-/domaci.asp?… A nebo dokonce máte někdo s těmito lidmi zkušenost? Protože jestli to opravdu funguje tak, jak článek popisuje, tak to nás budou za nedlouho všichni milovat.....
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 18. července 2010 ve 12:19 ® tomashr reakce na …
-
hraji> Ano, souhlasím, proto jsem napsal tu větu „ty pronájmy u Labe zmíněné v článku jsou něco trochu jiného.“.
reagovat
Tam se dá jen těžko mluvit o nějakém podstatném rozporu 99/2004 s jinou právní normou - Sobota 17. července 2010 v 17:02 ® jersey
-
PrasatkoBile: takže klasicky na bójku…hodně úspěchů přeju!
reagovat - Sobota 17. července 2010 v 16:36 ® PrasatkoBile reakce na …
-
jersey> Trénuji si na nich lov Sumců
reagovat - Sobota 17. července 2010 v 15:22 ® jersey
-
PrasatkoBile: Ano, s tím se ztotožňuju.Praktikuju to stejným způsobem, jen s tím rozdílem, že sem ještě nebyl nucenej volat Policii.Prostě jednou mám právo tam ty ryby chytat a proto mi v tom žádnej plot nezabrání.A právě proto se mi zdá zcela zcestné, „pronajímat“ někomu kus břehu.Záměrně to slovo dávám do uvozovek, protože se vlastně o žádnej pronájem nejedná.
P.S. jaký máš úspěchy s těma neonkama?
reagovat - Pátek 16. července 2010 v 19:23 ® PrasatkoBile
-
Momentálně jezdím na Vltavu do Dolan nad jez, kde mám docela úspěch ale kousek pod ním je v obci Dolany také oplocených dobrých 500m Vtavy a není tam jiného přístupu než vodou, ale ani to mě nezajímá. Jednou je v řádu ukotvena možnost přístupu na příbřežní pozemky a plně toho využívám. Nikomu nic nepoškozuji ani nekradu a klidně zavolám na místo policii ať si to s panem majitelem vyřeší. Něco podobného se mi již stalo. Pán mi vyhrožoval a pustil na zahradu Dobrmana. Pozemek jsem opustil a zavolal policii. Po pár dohadech se pán omluvil a byl klid. Bohužel mi připadá, že vůbec tak nějak českému sportovnímu rybolovu nesvítá na dobré časy.. všechno se zhoršuje
reagovatZa chvíli budeme jezdit jen na soukromé revíry nebo chytat doma Neonky v akváriu.
- Pátek 16. července 2010 v 8:35 ® hraji reakce na …
-
tomashr> ale v případě pronájmu se v žádném případě nejedná o majetek a tudíž veškerá ustanovení zákona vztahujícíc se na soukromý majtek jsou nepoužitelná. Naopak, ty pozemky jsou dál v majetku státu, stará se o ně Povodí a to je pronajímá, předpokládám, že za přesně stanovených podmínek, dalším uživatelům, kterým však v žádném případě nevzniká majetkový vztah. Tudíž ustanovení zákona 99/2004Sb. je zde běžně aplikovatelné.
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 ve 21:45 ® stump
-
Kolegové. Tohle všechno (pronajímání, oplocování, atd.) povede k privatizaci revírů a jejich následnému pronajímání. Pak bude mít ČRS a jeho členové „po žížalkách“. Doufám, že se toho nedočkám!
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 ve 21:24 ® tomashr reakce na …
-
Klon> Ono je to trochu složitější, to právo přístupu je sice uvedeno v 99/2004, ale je poměrně evidentní, že se to dostává do rozporu s jinými právními ustanoveními a v případě, že by to někdo napadl soudně by patrně ta nedotknutelnost majetku byla uznána za vyšší právní normu
reagovatDalší poznámky o přístupnosti břehů jsou i v dalších zákonech, ale ty jsou rybářům přímo málo platné. Mám teď samozřejmě na mysli situaci, kdy jde opravdu o soukromý pozemek se vším všudy, ty pronájmy u Labe zmíněné v článku jsou něco trochu jiného.
Může se nám to sice nelíbit, ale bohužel si myslím, že tím rázným vystupováním, které tu popisuješ, můžeš způsobit docela problémy. Přístup na pozemky, je totiž jedna z řady věcí v legislativě kolem rybařiny , které tak nějak fungují, ale pokud by se do toho někdo opřel, tak bychom se možná docela divili :-/ - Čtvrtek 15. července 2010 ve 20:15 ® Libor
-
hrůza, před takovým blázincem se budu snažit utéci co nejdál.. .
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 19:59 ® nedby
-
je to smutný ale co se divíte jaká společnost takové lidi prachy dělaj divy pronajmu co se dá hlavně že platěj to je tvrdý dnešek jestli si rybář bordelář to je jedno hlavně že platíš a smlouva dnes kus papíru prachy. prachy prachy
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 ve 14:40 ® Klon reakce na …
-
DJ> S tou parmou jsi mi připoměl jak jsem jednou chytil mutantíka
reagovatByl jsem v Neratovicích asi 2 – 3 roky po té eko havárii.Nevím jestli to bylo způsobeno tou havárii,ale chytil jsem parmu která měla úplně bílé hlenovité oči.Tělo měla popálené a zbytek byl taky bílý.Byl to takový albín
Byla tak ošklivá že jsem si jí ani nevyfotil a do dnes toho lituji.Takovou hříčku přírody už asi nikdy nechytím,ačkoliv tomu pomohl člověk nebo spíše havárie na továrně.....
- Čtvrtek 15. července 2010 ve 13:43 ® DJ
-
Bulíci jsou fajn – já jsem teda spíš boxerovej, ale pokud jde o psa a o ženskou, vždy se rád pomazlim. Bohužel ale neznám žádnou co by měla pozemek až k vodě
reagovatKdyž mi bylo ještě o mnoho míň a mohl jsem chytat jen na jeden prut, chodil jsem s kamarádem rybařit na Lhotu. na sluníčku se tam vždy ukázala nějaká ta rybka co jsem znal jen z časopisu a člověk pak z takového kousku nemohl utrhnout dalekohled. Onehdá jsem ale při brození Jizerou potkal nádhernou zrzavou parmičku
v tom horku mi najednou neopren pracoval jako D1.
- Čtvrtek 15. července 2010 v 11:20 ® džigit reakce na …
-
Klon> FUJ!!! Takový název pro bulíka
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 11:04 ® Klon reakce na …
-
DJ> No mám dojem že právě,kvuli těm pronájmům to změnily na 1,5m ,ale to je detail.Pokud má plot až k vodě,tak projdu vodou a pak mu hned řeknu,když má problém,že zavolám policii a tím,že mi brání k přístupu k vodě,tím že má plot,který nesmí být až k vodě ( jestli vůbec,to můžou mít oplocené),tak porušuje hned několik paragrafů.Většinou sklapnou a pak semnou ještě vykecávají.Pokud tam má psa,tak je poviný ho zabespečit,tak aby na tebe nemohl…Vše to chce doopravdy řešit s policii,pokud se nejde domluvit po dobrém…Vždy vyhraješ. Jen abych ještě dodal.Já mám Anglickýho bullteriéra (prasopes)Toho se většina lidí z nějakých důvodu pořád bojí
reagovatale chtěl jsem tím říct že žadný majitel psa nebude riskovat to že by náhodou jeho pes mohl prohrat a v tomto případě bull a rotvy by byla jednoho z nich smrt…
- Čtvrtek 15. července 2010 v 10:42 ® DJ reakce na …
-
Klon> argumentuju stejně a jediný rozdíl v mé argumentaci jsou 3m a ne 1,5m. Jediný problém je, že někteří zahrádkáři maj plot až k vodě a jeden má rotvajleta
reagovatPokud jde o Labe, souhlasim s tebou
- Čtvrtek 15. července 2010 v 10:28 ® džigit reakce na …
-
hraji> já vím,jen jsem reagoval tak nějak všeobecně…
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 10:25 ® Klon
-
Tak já bych reagoval na toto téma asi tímto způsobem.Já jsem přímo labák,ta řeka mě učaroval už za mých dorosteneckých let a nejhezčí ryby a nezapomenutelné boje s nimy jsem měl právě na Labi a to nemluvně o těch získaných drahocených zkušenostech,které jsem získal…Tento fenomén je doopravdy tak jak se píše v článku..Já jsem s České Lípy a na labe právě jezdím nejvice na místa od Hřenska po Mělník.Mám tam mnoho oblíbených míst a dnes jsou v pronájmů…Jak to řeším????Argumentuji tím že mě musí pustit k vodě a jestli se nepletu,tak pořád platí že i když je pozemek v pronájmu tak poslední 1,5 metru nejblíže k vodě patří pořád povodí.Měl jsem pár konfliktu,ale vždy jsem je měl těžce na háku…Argumentuji tím že jestli mají problém s tím že tam chytám,tak at zavolají policii.Je to doopravdy obtížné,ale zatím jsem si vždy prosadil svou…
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 10:21 ® hraji reakce na …
-
džigit> neměl jsem na mysli kontrolu rybářské stráže, ale kontrolu pronajímatele, zda se nájemci chovají v souladu se smlouvou.
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 10:10 ® DJ
-
Alespoň bude u vody veselo. Dík povolení k lovu na svazových vodách mi nikdy nezabránil ani plot ke vstupu k řece. Jednou mě teda vyděsil pes
reagovatale když si lidi udělaj zahradu až k řece a porušej tak zákon, musej počítat s tim, že jim na ni vlezu když budu potřebovat. Když se člověk bude obávat konfliktu, budou vyhrávat blbci a prevíti.
- Čtvrtek 15. července 2010 v 9:36 ® džigit reakce na …
-
hraji> to je takový začarovaný kruh.Ty píšeš,že je kontrola nedůsledná a ostatní,že je bezdůvodně buzerujou.Dále se tu každý dušuje,že on si pořádek dělá,dokonce se najdou tací,co uklízí po druhých… Tyhle fóra jsou jsou v podstatě k ničemu
reagovat - Čtvrtek 15. července 2010 v 9:22 ® hraji
-
Je to jako všude jinde v Čechách a na Moravě. Lidé si rádi přivlastňují práva, která jim nenáleží. A kontrola je již tradičně nedůsledná a hlavně při zjištění přestupku nedůsledná a bezzubá.
reagovat - Středa 14. července 2010 ve 21:05 ® osprey
-
Nepřekvapuje mě to.
Já naštěstí chytám na místech, kam se člověk blbě dostává a moc ryb tam není. Nedávno jsem se dostal na flek, kde se prý chytají ryby, jaké jsem v životě nechytil. Chvilku jsem se tam potloukal, nelíbilo se mi tam a vrátil jsem se ke své řece.
Kuba Vágner ze mě asi nikdy nebude…
Ale taky už mě jednou kdosi vyhodil z takzvaně „soukromého“ pozemku. A to jsem se přišel zeptat. Chvíli jsem se pokoušel argumentovat a pak jsem radši odešel. Udělal jsem to po zralé úvaze, pán se rozčílil tak, že jsem se obával o jeho zdraví.
reagovat