Vyhledávání
skadarské jezero
14.7.2010 | rybar5 | 4.498 zobrazení | 2 odpovědi | upravit
Dobrý den O prázdninách jedeme ke Skadarskému jezeru v Černé Hoře a já slyšel že se tam dá rybařit, poradí mi někdo jakou metodou chytat, popřípadě jaké ryby se tam dají chytit, nebo kde zakoupit povolenku?
Děkuji všem za případné odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 15. července 2010 v 18:30 ® Mirin reakce na …
-
Zdravím,Skadarské jezero jsem navštívil v roce 1986,jako turista a od té doby jsem toužl uspořádat do těch míst výpravu na kapry.Kdo tu vodu neviděl,nepochopí,jaká je to lákavá nádhera.Křišťálově čistá voda a zátoky velké,jako Olešná,zarostlé lekníny.Několik let jsem se pídil po různých servrech po informacích a závěr je takový:Obrovští kapři tam jsou,ale ryb rapidně ubylo.Veliký podíl na tom má lov sítěmi a dokonce dynamitem!To mám info od srbských kaprařů.Od té doby jsem o Skadaru přestal uvažovat.Pokud tam pojedeš,napiš mi prosím své zkušenosti.Přeji hodně úspěchů.Mirin
reagovat - Středa 14. července 2010 ve 20:57 ® Robur
-
tak to vím naprsoto přesně, protože jsem před 5 dny u Skadaru byl, dle průvodce jsou velci kapři hodně běžní. viděl jsem hárz, kde bylo asi 50 prutů vztyčeno, rybu jsem neviděl. Je tam krásně. ceny povolenek jsem neřešil, ale myslím, že nebude problém se dopatat. Dobře se tam smlouvá. Ukecal jsem jízdu taxikem 4 km na 1 eutro a zpět taky u jiného tága. Prostě stopuješ, jede koelm taxi, už někoho veze a tebe přibere. Cestovky dělají projižďky přír. rezervacemi.
reagovat