Chytej.cz

Nepřehodnocujete aktuální situaci?? necteno

26.1.2005 | DEATH | 4.732 zobrazení | 37 odpovědí

Mám dotaz,jestli náhodou nepřehodnocujete počet úlovků,které si ponecháte....... Já osobně jsem pouštěl 98% úlovků,protože sem si chtěl zarybařit a občas sem si teda něco vzal,ale věc se má tak,že po tom,co stojí papíry,začínám přemýšlet,že bohužel ač nerad,ale budu asi muset zvýšit počet ponechaných ryb. Protože,abych si pro nic za nic kupoval papíry(kupuje je otec,ale to je jedno)a 98% vracel zpátky vodě,tak to asi ne. Ještě nevím,ale časem se rozhodnu. A CO VY??Jak jste na tom?Měníte svá stanoviska?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 28. ledna 2005 ve 22:39 ® playboy007

DEATH: nemyslel sem to zle (fórum „co je to neúspěch?“), jen sem si trošku rejpnul

mě je jasný, že jaks to napsal, tak seš z toho teď asi nešťastnej…

pokud de vo mě, nemyslím si, že vyšší cena povolenky = víc masařiny. spíš možná míň masařů a víc regulérních pytláků. to by se ale muselo eště pořádně zdražit.

fakt si nemyslím, že cca 1000 Kč za povolenku je moc. kdyby to opravdu někdo přepočítával na maso, tak se to určitě vyplatí. samozřejmě ne Rybářům, který utrácej nekřesťanský prachy za UL vláčáček, muškařskej proutek jak housličky, prostě rybařinku…

osobně bych dal za povolenku klidně dvojku i kdyby bylo jen chyť a pusť.

čao všem!

reagovat
Pátek 28. ledna 2005 ve 22:16 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ne,to tak nemuzes prepocitavat. rybarina je taky konicek a taky neco stoji(i když jsou i levnejsi). ja si na tom cenim to,že se podivam k vode,do prirody,obcas neco chytnu,to pustim,atd. t toho mam radost a ne z nejakeho masareni!

reagovat
Pátek 28. ledna 2005 ve 21:26 ® fikus
fikus

Rybařina je koníček, takže raději nepočítám. Každá moje ponechaná ryba je vyvážena zlatem.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:50 ® DEATH

jak už sem xkrt řekl,ten můj úvod byl špatně podaný. to je teď jedno… Dosatl sem nápad. pouštějte více ryb!!!Ať pupak neumře hlady ))))))))))

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:33 ® Chose
Chose

Nehodlám nic přehodnocovat ani přepočítávat kila masa na kilometry.. je to koníček a prostě do něj investuju bez toho abych si spočítal zda se mi to vrátí nebo ne..

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:15 ® BigMike

Nic nepřepočítávám, mám-li chuť na rybu tak jí vemu. A že má neše rodinka chuť skoro pořád, beru skoro všechno co z dravců chytím. Akorát přijde období, že je najednou štik privela, tak ty okolo 55 cm pouštím. A candátů a jiných dravečků zas nenachytám tolik aby se nesnědli! Kaprů mám z aposledních 5 let tak 8. A z bílé ryby většinou do zahájení beru jen pěkné cejny a skaláky nad 30 cm. Dle mého cejn lepší maso než kapr. Mám rád totiž sušší.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 19:45 ® Tomash
Tomash

Jde o to, jestli se mi ryba líbí a chci si ji ponechat s tím, že ji skutečně upotřebím! Brát ryby domů do mrazáku jen pro to, že zrovna berou je podle mě již překonané – samozřejmě ne u všech rybářů. No a u těch, kteří berou vše co chytí, tak u těch se stejně prd změní. Budou i nadále plenit vody! Jo a ti co ryby pouštějí – tedy ortodoxní pouštěči, ti ať jen přibývají…

PS : Ať se ve vodě prohání stále dost a dost ryb, abychom všichni mohli ukojit svou loveckou vášeň a sem tam si také spestřit jídelníček rybím masem. Tt

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 17:50 ® pif
pif

já jsem nepochopil otázku,ryby teď budeš brát proč?že je povolenka drahá,nebo že jsou ryby drahý?nebo náklady na rybařinu?co se týká braní ryb,tak se mám co ohánět,abych uspokojil apetit mé chotě!!

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 17:36 ® SALAM

Jde o pohled na věc, já budu brát, teda spíš nebrat stále stejně, na ceny povolenek a rybářskejch cajků nehledě. Občas něco taky donesu domů, ale většina jde spátky, je to taky tím, že tam kam chodím s plavačkou a feederem, chytám výhradně kulinářsky druhořadé ryby (cejni, ploťky atd).

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 17:14 ® Klon
Klon

Mám výhodu že ryby moc nejím to už musí bejt,jinak to vůbec neřeším vím že jsou třeba studenti kteří prostě musej koukat na peníze ale já to beru tak že jde hlavně o ten pocit a o tu zábavu,přírodu atd,pro mě s cennou povolenky nesrovnatelné. Pořád si myslým že 95% rybářu chodí k vodě pro zábavu aspoň v to doufáým,Tt.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 13:39 ® Gudaska

Nic přehodnocovat nebudu.

1. Když mám na rybu chuť, tak si ji (při dodržení pravidel) prostě vezmu.
  2. Náklady jsem nikdy nepočítal, číslo bych mohl říct ze spaní nahlas před manželkou a už bych se neprobudil!
  3. Koníček je koníček! Když se vracím z lyžování, tak si občas vezu domů maximálně anginu nebo opici.
reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 12:46 ® xycht

Já nic nepřehodnocuju, budu masařit dál )) a vo tom to je ))

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 10:58 ® Dědek
Dědek

Zajímavá, právě jsem to zhruba přepočítal. Nechal jsem si jednu štiku a cejna. Povolenka je zanedbatelná v penězích, která jsem vrazil do ostatního Takže mě vychází asi 6250Kč/kg

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 9:15 ® drda

Ano, radikálně přehodnotím situaci. Vloni jsem měl 83 docházek k vodě letos jich udělám alespoň jednou tolik. Prostě „jim“ tu cenu povolenek pěkně spočítám Ale na množství ponechaných ryb to nemá v mém případě vliv.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 9:07 ® PV

Death: rada v žertu:dej se na golf, tam je to o jiných penězích a taky si nic domů neodneseš, kromě dobrého pocitu. Jinak tyto „ekonomické“ kalkulace jsou smrtící pro sportoní rybolov hlavně při úrovni a počtu našich masařských „takykolegů“ a při frekvenci a kvalitě kontrol RS. Jinak já svůj postoj neměním- stále budu pouštět 98% ryb zpátky.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 8:52 ® mirmen

Ročně si ponechávám 20–50 kg ryb ( vloni jen asi 18 kg). Několik kaprů, několik cejnů, úhoře a dravce ( u štiky nad 60 cm, pokud netáboříme) atd. Rybu si beru, když na ni mám chuť, nikdy jsem to na prachy nepřepočítával, je to koníček. Pobyt v přírodě neberu jako investici.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 8:26 ® toulovec
toulovec

už jsem to počítal, povolenky mě stály 5000,– Kč, za vercajk dám letos dejme tomu 15.000,– nějaké to cestování + nějaké výlohy okolo dejme tomu 30.000,– dohromady. Když si vezmu, že u nás stojí duhák 105,– kč/ kg , musím letos zmasařit alespoň 286 kg duháka.

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 6:38 ® muf

pupak – nemohl, neb přes zimu nic néni

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:30 ® pupak

muf – no nejaky lipanky na salatek bys privezt mohl na srazek:-)) ))

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:28 ® muf

si rekni, sproty mohou být sivenové, potočákové, lipanové a nebo tvoje oblíbené duháčkové s kouskami zeleniny a ve vlastní šťávě:-)) )

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:11 ® pupak

kdyz je nouze nejvyssi i sprotama se pupak zasyti:-)) )

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:10 ® muf

na odcovne delam jen do 5 cisel (ctvrroky) ty by sli jedine do plechovek:-)) )

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:04 ® pupak

muf – to je ono nejchutnejsi pstrouzci jsou do 20 cm . . .

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:02 ® muf

kdepak podberakem, rovnou siti, ale k tve skode u nas nedelam tak velky duhaky a siveny ke konzumaci, takze pro tebe nic… Ja bych ti tu povolenku klidně přál, si ji stejně neužiješ, neb ryby v chovu ti volno nedaj:-)) )

reagovat
Čtvrtek 27. ledna 2005 v 0:00 ® pupak

muf – no jooo panicek si chyta s podberakem na sadkach, to se to pak pousti a povolenky zadarmo, no to sou veci:-)) )))

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 23:56 ® muf

abych tak moh napsat to co pupak. Povolenky mam sice zadarmo, ale je to vykoupeny nekolika stovkami hodinv ramci rybochovu a tak jsem vlastne nekdy rad, když se na ty ryby dostanu a nemusim nic odnášet. Navíc se na ty ryby dívám jinak, protože když je vyrobíte a vidíte tu spoustu práce okolo, tak pak nemáte srdce větší počty ryb s vody vzít.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 23:36 ® Vydrain
Vydrain

Nevím ,já teda cenu povolenky přepočítám jen tak pro zajímavost, ale ještě jsem to neudělala, důvody jsou druhotný )) já v ceně povolenky nevidím váhu ryb, který si odnesu, ale oprávněnost k chytání. ale nejlepčí je kandát ))

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 23:20 ® pupak

Neprehodnotim, bo to takto cinim jiz od utleho veku – podle hesla ryba na hacku patri do sacku ! ! ! !

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 23:18 ® rybopet

U nás znovu ceny povoleniek stúpli,prevažná väčšina mojich rybárskych známych sa škrabe za hlavou,odkiaľ vziať korunky,„aby žena nevedela“ a dodávajú:„tento rok musím niečo nachytať“-to je celý výsledok. Zlý výsledok.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 22:52 ® 

ywan: tento rok sa na Orave budeme asi pýtať ako zubáč vypadá.Čo sa ich minulý rok naťahalo to som ešte nezažil.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1