Chytej.cz

Jak na sumce ? necteno

14.7.2010 | 17_Rosta | 19.571 zobrazení | 69 odpovědí

Zdravim potřebuji pár rad chystám se ted o sobotu na sumce ale nevím jak ho vylákat vabnička je tam zakázaná a nevím jak na něj poradí někdo ? a je lepší na bojku nebo na položenou na dno ? díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 19. července 2010 ve 21:19 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

Jaká je podle vás nejlepší nástraha ?myslím že uhoř ale ten se špatně shání . Ted jsme nedávno byly a měli jsme jen 10cm karasky a ulovily 1sumce 73cm kterého ulovil kamarád .Pak jsem nakonec dal na prut lína 27cm něco mi vzalo asi 150m vlasce velkou rychlostí ale když jsem sekl měl jen záda od sumčích zubů odrbané takže byl asi menší . Podruhe jsem nahodil cejna cca 40cm neco to opět vzalo zasekl jsem chvili přitahoval a pak nic jako by to zastavilo nejspíš si usmyslel že si lehne a bude čekat snažil jsem se jej zvednout ze dna ale zlomil mi prut :-D takže ani nevím co an druhé straně bylo za příšeru .

reagovat
foto/forum/2010/th-img14407.jpg
Čtvrtek 15. července 2010 ve 21:38 ® Sumec ST

Orlík opět letos potvrdil odzkoušené. Klasická bójka, nástraha okoun cca 20 cm a stoupající tlak.Dvě noci minulý týden a 8 ks. Největší 122 cm, ale krásná adrenalinová rybyřina.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 ve 21:28 ® osprey reakce na …
osprey

17_Rosta> Je to opravdu o místě. Když jsou a jdou, není to problém. Já vláčím dvacet let a chytil jsem přes metr tři. Fakt je, že u nás se to s nima moc nehemží.

A navíc dneska chytá sumce kdekdo.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 ve 20:54 ® 17_Rosta reakce na …
17_Rosta

Díky osprey první rozumná rada :-) jsem začátečník a rád bych se s ním popral na prutu zatim se však nezadařilo to bude tím že jsem lovil u dna zkusím tedy větší splávek (kačenu na dravce) a snad es něco povede :-) díky moc

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 ve 20:53 ® 17_Rosta
17_Rosta

No DJ to víž u nás jsou tak velcí sumci že mám poškrábaný ruce tak to rukama nejde se blbě tahaj z vody :-D

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 16:01 ® osprey
osprey

Každá ta technika má své a rozhoduje se podle podmínek. V současných vedrech bych lovil v horní části vodního sloupce.

A obě techniky mají jedno společné – jsou statické. To znamená, že klíčový je výběr fleku.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2010 v 10:11 ® DJ
DJ

U nás je chytáme do ruky.

reagovat
Středa 14. července 2010 v 16:13 ® Robur
Robur

postavím se na břeh a volám: ná, ryba, ná. HCytají oba dva způsoby, tak dej na každý prut něco jiného.

reagovat
Středa 14. července 2010 ve 14:50 ® 17_Rosta
17_Rosta

snad někdo poradí jak fousáče vylákat konkrétně se chystám do Všechlap na přehradu . v Teplicích

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1