Vyhledávání
Základní kritéria při výběru šňůry.
10.7.2010 | FISHERBOY | 2.717 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 26. července 2010 ve 12:00 ® FISHERBOY reakce na …
-
mirmen> děkuji za vyčerpávající odpověď
reagovat - Neděle 25. července 2010 ve 22:39 ® mirmen
-
- pokud používat šňůru, tak při lovu na vzdálenosti, kde už je zásek s monofilem ( který se protahuje o 8–12 m/100 m délky )obtížný či nemožný a ryby snadno padají
- z pletenek jsem zkoušel fireline, whyplash a k15 od pennu.
U mne prozatím vyhrává fire-line, i když trochu chlupatí a mám pocit, že poslední 2 roky už nemá takovou pevnost jako v době, kdy byla novinkou na trhu.
- vodu takřka nenasákává ( "spékaný povrch " , jen zanedbatelné promile ( viz. tučňák ), takže i méně namrzá na cívku při zimní vláčce.
- lépe se ukládá na cívku a vynáší méně motanic ( což se stává tím čaastěji, čím je lehčí nástraha )
- ošetří -li se přípravkem kryston power na šňůry, tak otěr a chlupacení jsou o něco menší, menšé otěr, ukládání lepší
Za FL jsem náhradu nenašel.
reagovat - Středa 21. července 2010 v 17:13 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Přesně jak říká kerob. Proto taky od listopadu šňůru v podstatě nepoužívám (tam kde chytám to stejně není nutné a já mám radši vlasec – s výjimkou lovu sumců).
reagovat - Středa 21. července 2010 v 16:29 ® kerob
-
voda, ktera se do snury nasakne mrzne, cim vic se ji nasakne, tim vic snura tuhne…
reagovat - Středa 21. července 2010 v 15:37 ® FISHERBOY
-
tzn . šńůra nejako podléha mrazu??
reagovat - Středa 21. července 2010 ve 13:04 ® tucnak11
-
Musi byt kulata malo nasava vodu co je poznat na chytačce podzim maly mrazek.Ja chytam na Sufix a spokojenost mam v ,0.16 mm a 0. 12 mm a ta druha vubec nenassava vodu jen vyssava penize z kapsy 00.5 mm 4 kg 1700 kč Na Sufix chytam uš 4 sezonu.
reagovat - Úterý 20. července 2010 ve 23:40 ® tomashr reakce na …
-
FISHERBOY> Spiderwire teď mám nově na jednom navijáku – není špatná, ale musím říct, že proti nový Fireline i PowerPro je méně hladká a nepřipadá mi tak dokonale kulatá v průřezu. V řadě případů to nemusí vadit (mě to taky nějak moc netrápí a koupě nijak nelituji), nicméně pro objektivitu by to mělo zaznít.
reagovat - Úterý 20. července 2010 ve 23:31 ® FISHERBOY
-
díky za rady, ten konger ma docela levny veci, otazka jak je to s kvalitou… asi to,,stačí" jak píšeš..... já jsem sáhl po pavoukovi…spiderwire stealth tuším …
reagovat - Úterý 20. července 2010 v 17:25 ® kingkubik
-
ja ti poradim svou prvni pletenku jsem si koupil on vyrobce jmenem konger a asi tezko uveris kde-v polsku na burze kdyz jsem na rychlo shanel sako stala 250kc rikam si tvl za tu cenu i kdyby to byl nejvetsi smejd tak to zkusim a ejhle spokojenost nejvetsi…haluz mozna ale hned pri dalsi navsteve polskeho Tesina si na 100% beru dalsi.jiste ze freeline bude asi lepsi ale srovnej si tu cenu:Djinak byl to prumer 0,12 ale uz nevim jakou nosnost tam udavali musel by jsem se podivat a pohledat prazdnou civku
reagovat - Pondělí 12. července 2010 v 15:28 ® petrcech reakce na …
-
FISHERBOY> Já vřele doporučuje power pro, Ale je to moje první šnůra.
reagovat - Pondělí 12. července 2010 ve 14:32 ® FISHERBOY
-
jj spiderwire mi kamarad vřele doporučoval, tak jsem dal na jeho radu a vzal jsem si ho nakonec…
reagovat - Pondělí 12. července 2010 ve 12:42 ® kerob
-
ja jsem krome Fireline a Power Pro spokojen jeste se SpiderWire
reagovat - Sobota 10. července 2010 v 15:48 ® FISHERBOY
-
díky moc:)
reagovat - Sobota 10. července 2010 v 15:40 ® osprey
-
Ahoj.
Kulatý průřez, hladký povrch, slušná nosnost a výdrž. V obchodě bys měl mít problém ji roztřepit – co se snadno rozpadá na vlákna, to většinou rychle odchází.
Dobrý dojem na mě udělaly – Stren Super Braid, Daiwa, Gigafish, Fireline nové generace (ne ta stará), Power Pro.
Bez jakéhokoli pořadí.
reagovat