Chytej.cz

Kam na Hartě..?? necteno

4.7.2010 | Merkury69 | 4.343 zobrazení | 10 odpovědí

Vím že už to tu muselo být probírano mnohokrát,ale i po sálodlouhem hledáni a pročítání jsem nenarazil nikde na informace kde bych společně s přítelkyní mohl jit na Hartu bivakovat a mít zárověň auto v dohledu pro lepší spaní..díval jsem se na fotomapu na seznamu a sly videt cestičky od aut,ale jestli se tam autem opravdu da dostat vubec netusim, pac vim ze v okoli Harty je spoustu zavor a pristup k vode autem je zkomplikovan..jde mi jen oto abych se rano neprobudil a nezjistil ze mam vyrabovane auto..predem mockrat dekuji za jakoukoli odpoved..s poz­dravem a přáním dobrého lovného dne Martin

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 13. července 2010 v 17:35 ® LeoC reakce na …
LeoC

rgb23> jo, máš pravdu, díval jsem se z protějšího břehu Novopláňské zátoky.

reagovat
Pondělí 12. července 2010 v 1:06 ® rgb23 reakce na …
rgb23

LeoC> Z cesty na Karlovecký kostel od Pláně skoro nikde na auto vidět není + je tak úzká, že můžeš parkovat jen na vyhrazených mini parkovištích podél cesty. Přímo u kostela se dá taky zaparkovat, na auto ale od vody neuvidíš určitě.

reagovat
Středa 7. července 2010 ve 21:21 ® LeoC reakce na …
LeoC

Merkury69> Kdo byl přes prodloužený víkend na Hartě, tak viděl mraky ne bivakujících, ale stanujících rybářů… a nikdo to neřešil. Co se týče Tvého problému s autem, tak je to skoro nemožné, byť s povolenkou vjezdu např. obecního úřadu Mezina by jsi mohl auto viděl stojící na konci cesty do bývalého Karlovce, ale to místo na rybaření je tak profláknuté, že by jsi z rybaření nic neměl. Tuším, že by auto mohlo být vidět, pokud by jsi měl povolenku z Nových Plání na přístup ke kostelu v Karlovci, ale tam jsem nebyl jen o tom slyšel, takže ti nemůžu potvrdil se 100%tní jistotou.

reagovat
Úterý 6. července 2010 ve 23:14 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

Kukni do osobky

reagovat
Úterý 6. července 2010 ve 21:50 ® Merkury69 reakce na …
Merkury69

Přesně tak..taky se snažím, aby po mě zůstaly minimalní stopy. Odpadky, absolutně žádné..Rybářskému řádu by měly být nadřazené zásady dobrých mravu, ovšem ne každy je touto cestou vychováván a řídí se i jimi..škoda…vy­padalo by to uplně jinak..a mužu tě poprosit prosím tě kde tak chodívaš a kde jsi spokojeny a jestli maš i auto,alespon na pripadny doslech, kdyz uz ne na dohled..diky moc

reagovat
Úterý 6. července 2010 ve 21:17 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

V klidu. Ja jezdim na HArtu od roku 1998, bivakoval jsem nespočetkrát a nikdy jsem žádný problém neměl. Jde o to, jak se chováš ke svému okolí. Když jsem odešel od vody, nikdo nikdy nepoznal, že jsem tam byl. Zůstala po mne maximálně ušlapaná tráva. Kdyby se každý u vody choval jak člověk a ne jak dobytek, nemuselo by se ani řešit, zda bivak postavit nebo ne.

reagovat
Úterý 6. července 2010 v 18:02 ® Merkury69 reakce na …
Merkury69

Nemaš pravdu…strávil jsem dnešek pročítaní legislativy ČRS a Státní ispekce životního prostředí..z toho vypliva že taboření (nocování, rozdělávaní ohně,zdržování se osob na jednom miste delsi dobu, stanování) je zakázáno,ale z rybářského práva má lovicí právo mít při rybaření přístřešek (stan bez podlahy=bivak) , který ho ochraní před nepřízní počasí..dikutabilní ovšem je zda lovicí potřebuje u vody nocovat,ale snad mame selský rozum a to je opravdu ta posledni maličkost co by se měla řešit..tudiž bivak je přístřešek a stan je stan a ten je zakázán..přístřešek je povolen a nikdo nemá právo mit nejaké námitky navíc na kontrolu bivaku ma jen a pouze pravo policie ČR a ČIŽP tudiž RS nemá pravo na jeho kontrolu (tuto infomraci jsem se dočetl z dotazu na legislativu primo na strankách ČRS..což znamená pro mě že se nenechám tebou odradit od navštěvy Harty i s bivakem, pač mám na to svaté pravo :-D

reagovat
Úterý 6. července 2010 ve 14:04 ® hraji reakce na …
hraji

Merkury69> pokud jsi nepochopil skutečnost, že bivakování je pouze jiný (rádoby modernější) název pro stanování nebo táboření, nebo jak tomu budeme říkat, raději na tu Hartu nejezdi. Budeš zklamán.

reagovat
Úterý 6. července 2010 ve 12:23 ® Merkury69 reakce na …
Merkury69

Přítelkyni vyřídím :-) a stanovaní je prece zakazano,ale bivakovani je neco jineho a to se snad smi,ne??navic mi znamy rekl ze ani stanovani se tam neresi…spise mi jde o to abych mel auto od fleku priblizne max. 20–30 metru,abych slyšel případné rozbití okna nebo neco podobneho..a zaoven byl na nejakém miste kde nejsou jenom same vazky, abych nechytal u vody nervy misto ryb :-D ..stacilo by mi kdybych vedel jestli se mam tlacit k leskovci nebo k rázove..tak aby sme byli oba spokojeni jak pritelkyne s panoramatem okoli tak i ja s pekným zarybařením si..diky za info.

reagovat
Úterý 6. července 2010 v 1:23 ® rgb23
rgb23

Podle fotky máš pohlednou přítelkyni, takže Herzlich Willkommen:-) Neboj, není to tak horké a auta se tak moc nerabují, i když je to přeci jen drsný kraj a žáby mají zuby, ale jen do února II:-) V okolí Harty není až tak moc závor jako spíše zákazů vjezdu v lesích. Přesto se k vodě s autem opravdu na dohled skoro nedostaneš. Za zmínku by také stála informace, že na Hartě je bivakování (stanování) zakázáno, alespoň oficiálně.

reagovat