Vyhledávání
Jak na zloděje lodí a rybářského vybavení.
1.7.2010 | HaD | 11.127 zobrazení | 61 odpovědí
Začnu malou příhodou. Kamarádi mají na Jordáně loď. Slouužila asi 2 roky. Vloni na podzim však zmizela. Někdo jí ukradl :-( Letos ji kluci náhodou objevili. Byl uzamčena na novém řetěze na druhém konci nádrže. Sehnali si pákovky, káru a že jí odvezou jinam, kde bude v bezpečí. Následující den jsme se pro ni vypravili. Na místě však nebyla. Po prohlídce vody jsme ji našli. Jeli na ní dva patnáctiletí kluci. Zřejmě si nás všimli, rychle ujeli na druhou stranu a lesem utekli. Tomáš tedy vzal auto a jel na druhou stranu, aby ji přivezl. Na břehu si Petr při čekání všiml dvou článků řetězu, čerstvě rozříznutých. Tu loď ti chlapci těsně před naším příjezdem ukradli původním zlodějům!!! Hrůza. Teď už je loď v bezpečí. Mě osobně se něco podobného před lety stalo také. Jak jste na tom vy? Stalo se Vám něco podbného? Ukradl už vám někdo taky loď, případně jiné rybářské vybavení? Jak se účinně bránit? Já například loď k vodě už jen vozím, nikdy ji nikde nenechávám.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. října 2010 ve 21:17 ® ladamaj
-
barn>zdravím máš pravdu to to jde realizovat pouze v zahraničí ale unás
reagovaturčitě ne.Osobně to preferuji taktéž u nás ale mám hlídače psa a sem ozbrojen po zuby a zábranu střílet nemám u nás to jinak nejde
- Čtvrtek 28. října 2010 ve 20:54 ® barn
-
tak tohle osobně neznám,možná tím že žiju v Irsku,tady jsou lodě a čluny uvázaný jen provazem k bojce nebo ke kůlu u vody i s motorama.Já osobně to taky neřeším uvážu a hotovo.
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 12:41 ® ladamaj
-
Fugas>v tomto případě ten čip nemusí mít chybu.Jinak se dá ohlídat i senzorem ale to fuguje na určité vzdálenosti a od toho je pak cena.Máš čip senzoru na lodi a u sebe přijímač je to podobné jako na autě ale nic levného to není,nevím jestli by se to dalo sehnat jako stavebnice a pak si to sestsvit sám.Zabívám se elektronikou a dokážu zabezpečit celej byt a budu 25km vzdálen a vím že do něj někdo de.Jak říkám vše stojí na penězích ale v dnešní době něco uhlídat je jen jedna možnost pes osobně mám 2 a do bytu mě nikdo jen tak nevleze má pěkný bafák a když někdo zazvoní tak couvá od dveří
reagovatJinak čím těžší je loď tím hůře ji odvezou moje měla 5q a 5mdlouhá 180 šíře takže jí naložit nebylo jednoduché měl jsem speciální vozejk abych ji na něj dostal takže s krádeží sem neměl strach a laminátku jsem nikd u vody nenechal pokud sem tam nespal.Psa mám jako hendicap osobně jsem ho cvičil takže je na takové veci učenej.Jinak v dnešní době někde něco nechat je sebevražda ani v autě kor když jsem někde dál těžko to uhlídášlodě se převáží převážně na jiné vody než byla používána už sem se stím setkal mockrát a také jsem ji bezpardónu ustřih a odvezl spět ani noví majitel mě nezastavil zvednul sem mob. a už za mnou jel s vozejkem a ani policije mě nebránila v odvozu sem bývalí pol. také v tom mám výhodu.Když se taková věc stane je nejlepší mít foto a pak se už neptat a hned udvézt vždyť jsme v ČR A ZÁKONY SOU DĚRAVÍ JAK CEDNÍK.
- Čtvrtek 21. října 2010 v 10:36 ® Fugas reakce na …
-
ladamaj> Já věřím že ten nafukovák je v pohodě, ale u nás to opravdu nepřipadá v úvahu. Máme vodu defakto „pod okny“, loď se používá opravdu často i několikrát během dne. Nedovedu si opravdu představit ho neustále balit a tahat nahoru do auta. A rodičové jako čerství důchodcové už vůbec ne
reagovat. I když je loď prakticky denně kontrolovaná, před zloději ji neuhlídáme. Jediné řešení vidím v tom čipu co psal tomashr.
- Středa 20. října 2010 v 19:28 ® ladamaj
-
Fugas>nejezdím k vodě jednou za čas to né ale je to pro mě mnohem snadnější.Jezdím se synátorem a mám spoustu dobrých přátel takže to vše jde jako po másle.Jednu nevíhodu to má a to je když nás jede víc musí něco na vozejk no akdyž ho mám tak klidně odvezu člun i nafouklí akorát ho odstrojím.Jinak jezdím na delší vípravu ale i na 1den mám to 4km od baráku takže to je někdy o něčem jiném.Ubránit krádeži lodě je jinak perlička když jí tam musíš nechat,to nafouknutí s ustrojením a opak je na cca 15min člun nafoukne kluk 15let během 5min.pošli mě mejlík a já ti pošlu foto a řekneš že jsem cvok
reagovat - Středa 20. října 2010 v 16:52 ® Fugas reakce na …
-
ladamaj> tohle je dobrý pokud jedeš na ryby jednou za čas. U nás je v sezóně loď používaná skoro každej den a nedovedu si představit furt něco tahat k vodě, nafukovat…
reagovat - Středa 20. října 2010 ve 14:54 ® ladamaj
-
Nikdy se mě nestalo že by mě zmizela loď a to je co říct na nechranicích jde sebrat snad vše.Jednou mě kamarád říkal jak tam objíždí náklaďák a odváží lodě to šlo především o ocelové no kradli to na šrot.Jinak kdo se jednou pustí do stavby lodě tak ji vždy pozná já na ni montoval vrátky a přišel chlap že sou oc fajnové a že mě dlouho nevydrží – odpověď ať je skusí někdo sebrat a namontovat svoji práci poznám a tudíž bych vzal sekeru a uplně v pohodě vysekal.Když sem onemocněl tak mě to to zakázali abych se pouštěl s takovím korábem na vodu to jsem ale vydržel 1rok apotom koupil nafukovací člun od shewaku používal jsem ho cca2–3 roky pro svoji bezpečnost jsem ho prodal.Pak následovala další koupě člunu na moře od hondy se kterým jezdím naprosto všude a spokojenost nadevše není to nic náročného je upraven na chytání a ukotvení na vodě,pevná podlaha a nafouknut cca5–10 min.+ustrojení takže na vodě sem za 15min nejlepší řešení ale trochu nákladnější finančně.Takře když to s chrnu tak ho nikdo nikdy neukradne je k tomu něco jako technický prúkaz a když ho nemá a zastaví ho policietak je mu věc zabavena a má co dokazovat.Pokud sem stímto vybavením déle u vody klidně spinkám a pes vše ohlídá o tom se přesvědčila letos i RS nikomu bych nepřál aby k tomu chodil hlídá suprově a pustí se i do vody.Po ukončení vše zabalím je stím práce ale odvezu domu a sem v pohodě takže pokud není možnost odvozu tak bych pevnou loď nebral a to už sem jich měl několik kvalitní člun a má člověk pokoj.
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 15:22 ® sus1
-
kerob> No je,ale opravdu jsem na to nějak nevzdech.
reagovat
On ji tady asi nikdo jinej nepoužívá,tak tady neni často vidět.Takže dmsn.
- Pátek 15. října 2010 v 15:20 ® kerob reakce na …
-
sus1> myslel jsem, ze to je notoricky znama zkratka jako WTF, ROFL, UTFG…
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 15:18 ® sus1
-
kerob> ok.
reagovat
Na to jsem teda nevzpoměl. - Pátek 15. října 2010 v 15:16 ® kerob reakce na …
-
sus1> IMHO – In My Humble Opinion – dle meho skromneho nazoru
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 15:09 ® sus1 reakce na …
-
kerob> imho – stále používáš – který jiný slovní obrat to nahrazuje??
reagovat - Pátek 15. října 2010 ve 13:30 ® kerob reakce na …
-
tomashr> imho trosku dost komplikace. Pokud nejedes na lod kazdou chvili, dojde v tom „mobilu“ stava. Musis to nekam do ty lodi dobre schovat a bud to bude tak schovany, ze bude problem to vyjmout a dobit (dobijeni v lodi je imho blbost – spousta lidi ma lod mimo dosah elektriky). Pokud by to melo byt dobre pristupny, nebude zas problem to odstranit. Podle me by bylo lepsi reseni neco jako je cip pro psy – sice ti neurci polohu lode, ale lod je identifikovatelna, nepotrebuje to napajeni a v pripade nalezeni ukradeny lodi by nebylo o cem diskutovat.
reagovat - Pátek 15. října 2010 v 11:09 ® tomashr
-
Mě by docela zajímala reakce na tu poznámku, která tu tak nějak problikla bez povšimnutí – zkoušel už někdo nějaké GPS sledování? Ono to dneska opravdu není moc drahé a je to malinké, takže se to dá s trochou snahy někde pod lavičkou maskovat velmi slušně. A funkce je prostá – na „číslo lodi“ se pošle SMS a ona zpátky pošle GPS polohu a policajti mohou jet najisto… Eventuálně se dá použít i služeb různých bezpečnostních agentur.
reagovat
Jo, něco to stojí, ale jednak by se to u některých dražších lodí mohlo i vyplatit a za druhé je to trochu i o principu – pokud by se podařilo trochu zkomplikovat zlodějům život, tak by to jistě potěšilo.
Zkoušel už to někdo a víte o nějakém zádrhelu, proč to nejde? - Pátek 15. října 2010 v 10:55 ® kerob reakce na …
-
jersey> dik za nabidku, ale ta nase je uz 3 roky v prdeli. Chytam od ty doby z kanoe a tu nenechavam na vode, nosim ji ke znamymu do garaze pod chatou. Uprimne receno, moc sanci ti nedavam, bohuzel, ale presto drzim palce. Imho, ta lod uz je davno pryc ze Slap…
reagovat - Čtvrtek 14. října 2010 ve 23:20 ® jersey reakce na …
-
kerob: jo i my s kámošem jsme ji trošku dali do pucu.Poznal bych si jí okamžitě, ale kdo ví, jestli je ještě na Slapech.Ale projedu si to tam stejně.Nedá mi to.Nechceš jet se mnou? Třeba najdeme alespoň jednu…
reagovat - Čtvrtek 14. října 2010 ve 13:26 ® Fugas
-
Loni ke konci roku nám byla ukradena loďka kterou jsem používal já na ryby a táta aby se dostal k plachetnici která je na bóji. Hledal jsem jí (Orlík), ale nenašel… Před týdnem se skoro po roce vše zopakovalo… Naštěstí to byla stará opravená šlupka, ale i tak to zamrzí
reagovat. Je to fakt pakáž a zřejmě dobře organizovaná. Tak dumám co dál, sehnat zase loď aby vydržela rok?? Nebo kotvit u hlídaného a placeného mola? Řešením je asi velká a těžká plechová pramice. Dřív jsem jí měl, za ty léta než definitivně zrezla mi jí taky asi 2× ukradli, ale nikdo si nedal tu práci jí naložit a zmizet, v obou případech jsem jí našel. Uvažoval jsem i o nafukováku nebo nějaké pidilodi + převážení, ale to pro časté používání nemá u nás perspektivu.
- Čtvrtek 14. října 2010 ve 12:45 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Je mi to naprosto jasný,odkud vítr fouká.
reagovat
Jen jsem chtěl kolegu ,, uklidnit ". - Čtvrtek 14. října 2010 v 10:47 ® kerob reakce na …
-
sus1> tomu never, nejakej rybar si ji mozna jeste koupi, ale ukrad ji nekdo na 99% na kseft – corkari lodi na Slapech jsou celkem dobre organizovana skupinka na kterou jsou i fizli kratci. Temer se 100% jistotou ti muzu rict, ze ta lod uz davno neni na vode, ale u nekoho ve stodole, pres zimu se pretre a na jare proda…
reagovat - Čtvrtek 14. října 2010 v 10:43 ® sus1 reakce na …
-
jersey> Ber to tak, že si pomohl nějakému chudšímu rybáři než si ty a tím si vlastně vykonal dobrý skutek, což by tě mělo těšit.
reagovat - Čtvrtek 14. října 2010 v 10:37 ® kerob reakce na …
-
jersey> vitej v klubu, nam zmizela z Kobylniku, coz je v podstate hned proti novy Zivarne, je to 3 roky a je proste zmizela – i kdyz jsem na slapech casto, tak jsem ji nikde nezahlid a vzhledem k tomu, ze jsem ji parkrat opravoval a upravoval, tak bych ji poznal uz zdalky bez ohledu na aktualni barvu…
reagovat - Čtvrtek 14. října 2010 v 9:33 ® tucnak11
-
džigit> Kamarade v Polsku jak je dražši lodka tak davaji čip v takovem mistě že nikdo se nevšimne,napojeni sezonni stoji asi tak 200 zloty to maš 1300 kč.Jak kdo ukrade tak přes satelit i maji za par vtežin a vědi kde lodka se nahazi,tady take možna si napojit na Měščaky,jen nevim kolik to stoji.
reagovat - Středa 13. října 2010 ve 21:23 ® jersey
-
Je to cca měsíc zpátky, co mi ukradli pramici na Slapech, Nové Živohošti…Nenadělám nic, prostě hajzlové.Mám ještě člun, tak se chystám si to tam projet, ale Slapy jsou fakt velký…
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 23:17 ® Raf
-
Když už se člověk rozhodne někde zakořenit a mít tam loď. Měla by to asi být bárka v takové ceně, aby její krádež tolik nebolela. I to je samozřejmě relativní. Už jenom toho zmařeného dne, kdy člověk přijede za šera natěšen na celodenní lov z lodě a zjistí že má smůlu, je strašná škoda…
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 18:03 ® džigit
-
Když už je ta loď dražší,což vybavit GSM alarmem s GPS? Pro někoho možná kravina,ale za zamyšlení stojí…
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 17:16 ® chosebaits
-
O mojí loď jsem přišel dvakrát a dvakrát jsem jí našel.Až jí jednou nenajdu,tak kupuji plastovku či laminátku pokud možno s vozíkem a budu jí vozit sebou.Fakt nemám náladu se starat o loď celej rok pro nějakýho blba.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 21:48 ® milhom
-
Stalo se nám taky na Dalešce a řešit to na PČR je jen ztráta času… sami to přiznali. Pořídili sme si místo té ukradené laminátky vylovovací plechovku a je klid. To by kradl snat jen magor ( teda pevně doufám ).
reagovat - Sobota 7. srpna 2010 v 17:06 ® shorty reakce na …
-
Na nechranicích se krade poměrně dost.Nám s kámošem už někdo čornul loni druhou loďku
reagovat - Pátek 6. srpna 2010 v 15:32 ® pechy
-
taky mi ukradli lod,měl sem jí na nechranicích na přítoku…asi museli přijet na jistotu,protože naložit a odvézt 7 metrovou,1,70širokou dřevěnou lod bez platáku s navijákem je asi nemožný
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:32 ® Robur
-
sekání ruk je neekonomické, ale cejch na čelo by byl moc dobrý
reagovat