Chytej.cz

Úsvit českých vod přichází z východu necteno

27.6.2010 | PrasatkoBile | 32.800 zobrazení | 40 odpovědí

Vážení přátelé, kolegové a vyznavači Petrova cechu všeobecně. Dnes jsem se neskutečným způsobem rozčílil u vody jako již hodně dlouho ne. Vcelku by mě zajímalo zda to někdo dočte až do konce a jestli máte někdo podobné zkušenosti.. Zde na fóru často zaznívají podobné dotazy jako „kde se dá ulovit ta nebo ona ryba“, „jaké je zarybnění tam či onam“, „na co úspěšně lovit“ apod… Osobně si myslím, že z pohledu sportovního rybáře není ryb nikdy a nikde dost a kdyby se Vám podařilo za den ulovit a zdolat 50 ryb, nepřestane Vás to bavit. Takový je náš úděl. Ovšem pokud se zamyslíte nad tím, že kdyby byla úspěšnost na našich revírech taková, že by si každý třetí rybář odnesl za den povolené množství ryb, budeme za chvíli lovit tak akorát možná doma v akváriu nebo se na ryby chodit koukat do zahradního jezírka. S postupem času kdy se vylepšuje rybářské vybavení, technika, návnady a nástrahy se mi stejně zdá, že ryb v Českých revírech oproti letem minulým ubývá. Bohužel pro nás poctivé rybáře toto mají na svědomí, mimo jiné, pytláci. Ať se Vám může toto zdát sebe víc nadnesené je to holým faktem. Každý z nás určitě zná rekreační lovce v kempech v okolí přehrad a řek, kteří si koupili prut dva dny před dovolenou jen za účelem „fláknout“ rybu na gril. Chataře v pobřežních oblastech řek či opravdu odrzlé zmetky chodící si upytlačit kousek masa. Nechci aby to vyznělo, že jsem nějak zaujatý proti některému národu nebo etniku! Švagra mám černocha a já jsem napůl Arab, ale kolegové Pražáci zajisté budou znát areál bývalé Loděnice za Libeňským mostem a jejich slepá ramena. Pokud při příchodu a odchodu koukáte okolo vody a vnímáte okolí – zejména rybáře, zaslechnete velice často rusky hovořící lovce. To by samo o sobě nebylo tak divné ovšem při bližším pohledu na jejich výbavu už mnohdy znepokojí.. Igelitky s jedním až čtyřmi pruty, dřevěné vidličky, bez podběráku a dalších nezbytných doplňků. To samo od sebe již není zcela běžným jevem pro „pravého“ rybáře, který si své lovecké nářadí nikdy nepovaluje na zemi v ušmudlané tašce a minimálně má s sebou povinnou výbavu. Na vlastní oči jsem byl svědkem jak se rybářská stráž raději vyhnula skupince 8 rozjařených ruskojazyčných „rybářů“ s basou piva a několika lahvemi samohonky, která ulovené cejny házela živé do kufru Favorita aniž by se uráčili je aspoň usmrtit. Dnes však i u mě pomyslný pohár vína přetekl. Se švagrem (nick: Nguruwe) jsme utekli ráno od manželek a šli se uklidnit k Vltavě právě do bývalých Loděnic. Dorazili jsme asi v 5 ráno, vyložili pruty z brašen a uvelebili se do křesílek. Okolo 6hodiny dorazila kousek od nás skupinka 4 lidí z toho jeden Čech, jeden slovensky a dva rusko jazyčně hovořící muži. Odněkud si dotáhli odpadkový koš ze kterého zhotovili sedačku pro jednoho z nich, který už po ránu byl absolutně namol. Z batohů si vytáhli ansábl několika prutů (tipuji tak 9–11 celkem) a počali s lovem. Kupodivu jim celkem zabíraly a tahali cejna za cejnem. Každého co ulovili praštili klackem a šup do igelitky. Znechuceně jsme trpěli hloupé kecy o tom co za zkur**** malou pič** zase chytli. Když vytáhli na plavačku malou plotici a na zemi ji rozšlápl už jsem se neudržel a šel je slušně upozornit. Pozdravil jsem a ve vší slušnosti je požádal, aby se drželi rybářského řádu a slušných mravů. Pokud se jim ryba zdá malá, mají ji zpět pustit do vody a ne ji zašlapávat do země jako nevychovaní spratci. Odpovědí mi byla směsice několika desítek nadávek a varování že dostanu přes držku jestli nevypadnu. Vrátil jsem se tedy na stanoviště vzal mobilní telefon a zavolal na policii. Ta mě odkázala na Městskou policii a další hovor na linku 156 měl pouze za význam to, že mi strážnice na operátorské lince řekla, že se tím Městská policie nebude zabývat a je to otázkou rybářské stráže a ČRS. Ani přes mé naléhání policisté nepřijeli. Když za zhruba 20 minut jeden z našich slavných „sousedů“ vylovil kapříka sotva 20cm a hodil ho bez zabití do igelitky k cejnům ve mně bouchly saze. Vyndali jsme se švárou pruty, složili a vyrazili k bandě prasat vedle nás. Promiňte mi ten výraz, ale slušnější mě momentálně nenapadá. Vzal jsem kapři miminko z igelitky a pustil jej zpět do vody. Stále ještě slušně, ale již s velkou měrou vzteku jsem je upozornil, že nebudeme nečině koukat jak plundrují rybářský sport. To samozřejmě vyvolalo prudkou reakci a dostal jsem okamžitě pěstí. Nebudu lhát a řeknu na rovinu že jsem na to trošku čekal neboť nejsem typ co by na někoho jen tak vyrukoval, ale tuhle jsem s velkou chutí vrátil. Asi 25–30ti letý bijec se složil ihned na břeh. Čekal jsem že se na nás vrhnou všichni a trochu jsem se bál i o vybavení, ale kupodivu to přešli jen s haldou nadávek a urážek. S opravdu pocuchanými nervy jsme sbalili a opustili loviště. Namísto odpočinku jsem se poprvé v životě na rybách „popral“ a pouze si utvrdil, že lidi jsou schopni zabít a sežrat cokoliv a za jakoukoli cenu. Pokud bude policie a Rybářská stráž benevolentní k podobnému xindlu pytlačícímu na našich vodách budeme se za chvíli bát chodit na ryby, pokud tedy nějaké ve vodě ještě zbudou.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 1. července 2010 v 15:14 ® regulus reakce na …
regulus

DJ> tak pod to se klidně podepíšu, mluvíš mi z duše …

Každá říše v historii padla na hubu, padlo Kartágo, padl Řím, padly jiný kultury, je to jen otázka času …

reagovat
Čtvrtek 1. července 2010 v 11:16 ® DJ
DJ

osprey> Je to tak jak říkáš Míro. Znova na stromy:)Po tom, co jsem si za několik let přečet pár publikací o vzniku a zániku dávnejch kultur, o tom jak postupně docházelo i u nich k feminizaci, homosexualizaci a přehnanýmu milosrdenství jako zámince pro vlastní obohacení, začlo se ve společnosti něco lámat. Nevim zda to byla morálka, nebo úcta k životu co vyprchalo. Tak jako tak to ale byl začátek konce. I každá svině na jatkách ví, že jediný co vyřeší kryzi je řezníkova pistole :-) Byl jsem vychovanej jako chlap, byla mi vštípena úcta k ženám, nicméně stejně tak jako oheň je i žena bez kontroly špatný pán. Po tom co dostaly ženy rovnocennost, stojí dnes na hranici a některým je to málo a mužem si za to sami. Dál nic proti homosexuálům, ale prezentovat mladejm homosexualitu jako odlišnost, proč??? Je to porucha, ne odlišnost. Samec, proto aby jeho rod přežil potřebuje samici – to je příroda. Cokoli odlišného je proti ní a člověk se to jen snaží omlouvat. Jdeme proti přírodě a to je neomluvitelný.

reagovat
Středa 30. června 2010 ve 22:59 ® PrasatkoBile
PrasatkoBile

Zaplať pánbůh jsem tam byl dnes naposled… O víkendu se stěhuji se ženou do Liberce kde jsme koupili baráček. Když jsem šel od vody seděl tam nějaký náš Romský spoluobčan lovící na muškařský prut ke kterému měl izolačkou přilepenýho starýho Rexe a sedě na kusu polene předpokládám, že rybářský lístek je věc o které ani nikdy neslyšel. Je to smutné i k vzteku zároveň.

reagovat
Středa 30. června 2010 ve 22:47 ® osprey reakce na …
osprey

DJ> Kupodivu, máme hodně podobný pohled na svět.

Na tom stromě ti podržím fleka na pěkné tlusté větvi a dáme chvilku řeč:-))

reagovat
Středa 30. června 2010 v 15:00 ® Robur
Robur

aspoň policajtům řekneme, kde jsi byl viděn naposled:-D

reagovat
Středa 30. června 2010 ve 14:46 ® PrasatkoBile
PrasatkoBile

Tak se jdu zase rozčílit. Jedu na téže místo kvůli kterému vzniklo toto téma tako doufám, že to nebude mít pokračování a konečně si v klidu zachytám.

reagovat
Úterý 29. června 2010 ve 23:46 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Kdyby jenom prapředků :-)

reagovat
Úterý 29. června 2010 v 18:35 ® Nguruwe
Nguruwe

Kdo z nás může s čistým svědomím říct, že má „čistou krev“ po staletích křížení, sodomie a různých sexuálních úletů našich pra-předků :-)

reagovat
Úterý 29. června 2010 v 17:48 ® DJ reakce na …
DJ

tomashr> Vlastně se v názorech potkáváme. Ona náhoda jak píšeš opravdu rozhoduje, ale častěji je to právě u těch, co u nic došlo k nějaké jine genové kombinaci. Žel bohu to ale také může být naopak a právě ti míšenci na tom můžou být mnohem hůř jak píšeš. Je ale pravdou, že krom genetiky rozhoduje i evoluce a spousta jinejch faktorů. Krásný to bylo ve středověku. Příšel mor, pomřela naň celá vesnice a ten jeden co to přežil protože měl enzim navíc, byl prohlášen za ďáblova sluhu a byl upálen :-)

reagovat
Úterý 29. června 2010 v 16:43 ® tomashr reakce na …

DJ> S těmi míšenci bych byl opatrný, naopak už se narazilo na dost lékařských případů, kdy naopak míšenci měli problémů více než „čistá rasa“… Rasisti ale k radosti důvod nemají, v praxi prostě neexistuje nějaký prokazatelný závěr o tom, zda míchání ras prospívá nebo škodí (myslím teď na čistě lékařské/genetické otázky), v praxi by asi při nějakém epidemickém maléru rozhodovala spíš náhoda :-((

reagovat
Úterý 29. června 2010 ve 12:57 ® DJ
DJ

Berte to v globálou, lidská rasa je sebedestrutvivní a pokud se nezničej lidi, tak tak jako tak je dřív nebo později vymlátí nějaké epidemie. Výhodu budou mít někteří míšenci vzhledem k odlišnosti imunity a enzimů v těle, nicméně i to není 100% jistota odolnosti. Stačilo by, když by teď při MS v JAR zmutoval nějaký virus nebo bakterie e do několika týdnu to bude po světě. TBC dnes už nereaguje na antibiotika, HIV má dva známé subtypy které mají několik desítek mutací, jenž se mezi sebou kříží – teoreticky by klidně mohl vzniknout etrémně nakažlivý podruh přenosný kapénkou a to nemluvím o ebole a dalších mnohem, mnohem horších virech – třeba Ebole :-) Vše kolem nás se pomalu rozpadá a scénář je jasnej pokud se lidi neumírněj, nezačne se regulovat porodnost, ekonomika a lidskej mamon a žravost. Zatim užívejte dne a příště se potkáme třeba na stromě :-)

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 21:35 ® Bulldog.o
Bulldog.o

To ani ne… ale to prostředí.., napůl potopené jakési lodě.., bordel jak ve vodě tak na břehu..Skupinky lidí bojující o potravu...... :-)

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 21:20 ® Nguruwe reakce na …
Nguruwe

Svět po jaderné válce ve které přežívají jen agresivní krysy, švábi a rusi (rusové?) :-)

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 21:12 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Loni jsem to tam také jednou navštívil a je pravda, že jsem narazil na jednu přinejmenším podezřelou východo-jazyčnou skupinku. Nicméně co se týká „dodržování rybářského řádu“ tak v pohodě. Prošel jsem skrz skupinku, koutkem oka jsem viděl jisté nevlídné pohledy.Ale nejsem člověk který dá na první dojem protože sám vypadám jak „kriminálník“ (dle před-pár-letového názoru učitelky) … Vzhledem k tomu, že jsem už nějakou tu hoďku vláčel chtěl jsem trochu oddáchnout a posadil se téměř až k cestě která vede nad řekou.. Chvíli tak sedím, koukám sem a tam.....Co nevidím, dva příslušníky RS. Odznaky předpisově na zelených vestách.. Trochu jsem znervózněl a ani nevím proč, pánové vypadali docela přísně a znáte to… Mám určitě v kapce ten metr??? Nezapomněl jsem zapsat???? Zapsal jsem správné číslo revíru???? Zapsal jsem správné datum???? Jistě tyto pochybnosti sami znáte. Vstal jsem a očekával kontrolu. Nicméně mezi cestou a řekou je ještě jakési zábradlí. Pánové se zastavili a dělilo nás tak dvacet metrů. Naklonili se přes zábradlí, změřili mě pohledem, změřili skupinku pohledem a kvapně odešli po cestičce směrem do města..... Vzhledem k tomu, že jsem už zažíval bolesti zad tak jsem rybářskou procházku ukončil taky. Od té doby jsem tam nebyl, ale letos se tam moc těším… To prostředí mi připomíná totální apokalipsu, svět po jaderné válce.....

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 20:12 ® PrasatkoBile reakce na …
PrasatkoBile

Jde o areál BÝVALÉ loděnice. Nyní jej lemují cyklostezky a park. Vše je veřejně dostupné a Pražskými rybáři nejhojněji navštěvované místo na Vltavě.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 20:09 ® PrasatkoBile reakce na …
PrasatkoBile

Jde o areál bývalých lodenic. Dnes sou tyto slepá ramena nejhojněji navštěvovanou částí Vltavy v Praze. Lemuje je park, zahrádkářská kolonie a cyklo stezka. Žádný plot ani zákaz vstupu..

http://mapy.cz/#…

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 20:02 ® Robur
Robur

ještě aby ti nesebrali papíry, u nsá je dost často pravidlem, že se z oplocených pozemků /např. loděnice/ nesmí chytat:-D

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 19:56 ® PrasatkoBile reakce na …
PrasatkoBile

Už se stalo :-)

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 19:56 ® PrasatkoBile
PrasatkoBile

Tak jsem se právě vrátil z Policie kde jsem podal stížnost na postup operátora a podal oficiální stížnost včetně „výslechu“ o tom co se stalo. Jsem zvědav co bude dál. Předpokládám, že nic… Ale nějak to pořád nemůžu překousnout. Pokaždé když jsme v loděnici a začne se stmívat hrnou se tam pytláci ve velkém a nikdo s tím nic nedělá. Tak já budu první!

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 19:54 ® Robur
Robur

jediný nsátroj je jít na tu služebnu, vyžádat si záznma a dotáhnout to do kone, respektive na služebnu bych se vykašlal a podal rovnou stížnost na nadřízené,klidně mailem, ono to už někam doputuje

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 19:31 ® osprey reakce na …
osprey

Nguruwe> Podporovat všechny změny v rybařině – a ony musejí postupně přicházet. I to, že jste si to nenechali pro sebe a napsali to sem, má svůj význam.

Dokonce i nějaký potenciální pytlák si možná přečte, že jakýsi jeho „kolega“ dostal po hubě „od těch slušných“.

Taky nemlčím a vzhledem ke své postavě, já pak nejspíš dopadnu v duchu „dal mi jednu, já mu ji vrátil, dal mi druhou a už jsem nevstal“. Ale to je jedno. Cokoli je lepší než nic.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 19:01 ® Nguruwe
Nguruwe

Zdravím všechny. Já jsem se tohoto konfliktu účastnil bohužel s PrasatkoBile a můžu říct, že takhle nervozní jsem u vody ještě nebyl. Opravdu jsem měl strach se to skončí velice špatně a ta krátká rvačka zaplať pánbůh byla fakt jen krátká a v náš prospěch. Policie a její přístup mě nepřekvapuje, ale jak Jirka řekl. Příště tam na tom místě může sedět Vás syn, táta, bratr nebo kamarád a podobná potyčka může dopadnout hůř. Otázkou je co s tím můžeme my obyčejní rybáři dělat?! Obávám se že jen tiše trpět a raději nečinně přihlížet.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 15:42 ® DJ reakce na …
DJ

tomashr> Dík za info. Snad je nebudu muset použít :-)

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 15:41 ® DJ reakce na …
DJ

PrasatkoBile> Rybolov na Asuánu jsem viděl mockrát vyfocenej a zdokumentovanej od kamarádů. Spíš mi ale jde o možnost novejch rybářskejch ráju. Z podzima se chystáme do Armenie na přítoky jezera Sevan na Sevanské pstruhy a protože vím, že ty ryby tam nikdo moc nechytá, předpokládám krásný ryby v krásný člověkem nedotčený přírodě. Napadlo mě, zda něco podobnýho není tam odkud máš předky.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 15:24 ® PrasatkoBile reakce na …
PrasatkoBile

DJ> To je strašně rozsáhlý dotaz :-) Já mám kořeny v Saúdské Arábii kde není možnost lovit skoro nikde :-(( Zato třeba Egypt a Nilští Okouni to je ráj rybářů

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 14:24 ® tomashr reakce na …

DJ> Jen faktická poznámka – pytlačení samozřejmě trestný čin je i nadále, ta „novelizace“ v podstatě jen formalizuje už dávno existující stav, kdy soudy „drobné pytlačení“ se škodou pod 5000 korun stejně odložily „pro nepatrnou škodu“. Čistě na okraj, je kolem toho hodně pokřiku, ale do důsledku vzato může být nový stav i účinnější, protože to půjde rovnou do přestupkového řízení, kdy může dostat poměrně slušnou pokutu zatímco pokud by to šlo k soudu, tak měl pachatel slušnou šanci, že se to odloží a vzhledem k trvání soudu už pak může být přestupek promlčen…

Takže pokud by nějaký policajt tvrdil, že nejde o trestný čin a nezajímá ho to, tak kecá – musí zadokumentovat situaci, stanovit škodu a pak to buď předat k přestupkovému řízení a nebo při větší škodě k soudu. A navíc není pytláctví jediný trestný čin, který padá v úvahu, na popsanou situaci by se dal možná aplikovat i paragraf o týrání zvířat a další věci.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 13:59 ® DJ reakce na …
DJ

PrasatkoBile> Obecní strážníci musí v podobném případě zasáhnout. Vzhledem k nové vyhlášce zákona, která platí od ledna 2010, kdy pytlačení už není trestný čín, porybnej může udělat jediný a to to že zavolá policajty, kteří jsou nuceni zasáhnout v případě konání přestupku. Pokud by RS někoho fyzicky napadla, ryskuje velký problémy. Dnes už bohužel není doba, kdy si někomu mohl dát facku i když si ji zaslouží. Jak jsou na tom Arabský země s rybolovem.

reagovat
Pondělí 28. června 2010 ve 13:07 ® PrasatkoBile reakce na …
PrasatkoBile

kingkubik> Bohužel toto je problém celé republiky nejen Pražských revírů i když u nás je ta koncentrace pytláků pod rouškou velkoměsta o něco větší.

endeross> Je to úplně jedno to máš pravdu. Jen rozdíl je ten, že „český pytlák“ většinou chytá sám někde zašitý aby na něho nebylo moc vidět. „Cizí pytlák“ jede se skupinkou kamarádů nejlépe v poštu 5 a více, chlastají, dělají bordel a berou z vody vše co má víc jak 5cm.

DJ> Jak jsem řekl. Není to problém národnostní. Bydlím na žižkově 100m od cizinecké policie. Na ulicích potkávám jen Vietnamce a Rusy + Ukrajince. Je to problém v jisté drzosti lidí využívající vesměs skupinovou přesilu.

To All: Přístup policie mě skutečně sklamal a mám v úmyslu jít dnes otravovat na Žižkovskou služebnu a přeptat se na tento přístup jelikož oficiálně jsem byl napaden po tom, co jsem ohlásil jejich chování na policii. Nejsem taky žádná zdechlinka takže myslím, že bych to ustál, ale tady nejde o mě. Příště na mém místě může sedět 70ti letý pán, který si přišel odpočinout k vodě nebo mladý kluk školou povinný co je o víkendu na rybách. Pokud se vedle něj usadí podobná skupinka nemusí to dopadnout dobře. Rybářskou stráž nechci hájit, ale myslím si že jejich chování chápu. Většinou tuto službu vykonávají starší pánové kteří než by se dočkali polici nebo riskovali své zdraví raději obejdou. Je to špatně, ale ruku na srdce.. kdo by se nechal dobrovolně zmlátit nebo se vrhal do potíží.. Tento problém asi nemá svého vítěze, ale příště jestli potkám podobné zmetky u vody nebudu váhat je naházet po jednom do vody pokud policie zase selže. Všem přeju klid a poctivé rybáže na Vašich revírech. Jirka

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 11:24 ® Rino

Myslím, že je povinností policie reagovat a jednat pokud je o to požádána RS. Každopádně je o tom veden záznam na ústředně. Asi bude nejlepší, když RS bude volat policii ke každému případu, kdy se nemůže dovolat práva výkonu RS. Až ty částky za výjezdy policie a administrativa s tím spojená dosáhnou nějaké neúnosné míry, snad se tím naši „zákonodárci“ začnou vážněji zabývat. Mám, ale obavy, že spíš vydají zákon, ve kterém pytlačení úplně zlegalizují a zruší platnost rybářského řádu. Dokud se v zákonech podstatně nepřitvrdí tak se z místa nehneme. Jen tak mimo: Kdo z nás by si dovolil vyrazit pytlačit někam na západ?

reagovat
Pondělí 28. června 2010 v 10:57 ® DJ
DJ

Zdravim tě kolego. Miluju odpočinek na rybách a s vláčákem nebo mušákem prochodím ročně desítky km. Pokud bych měl popsat nástrahy který jsem našel v okolí jedný ubytovny dělníků z východu, byl by to text na několik stran. Od bojek z flašek na kterých byl trojhák s rybou po různý druhy pastí na malý ryby. Minulej tejden jsem od vody hnal bulhara, kterej si u řeky oplachoval auto – byl slušnej a neprotestoval. Na rybách jsem se ale bohužel ještě nepral, vzhledem k tomu, že v lidech asi budim respekt z toho vždy sešlo když přišel konflikt. Nejde o národnost člověka, ale o výchovu kterou dostal a po těhletěch hovadech z nejnižších společenskejch vrstev zdegenerovanejch národů bez hrdosti a víry, nemůžeš slušnost očekávat. Jsem poloviční Armén a celej život mě učili abych si nedělal ostudu a že čest a slovo je to jediný, co chlap opravdu má. Podle toho co píšeš a vzhledem k tomu, že mám pár dobrejch známejch Arabů, pošlu ti mapku pár krásnejch míst na Labi, kde si jistě odpočineš a nepotkáš tam živáčka a od Tróje je to cca 20km. Míst je tedy čím dál míň a dál ubejvaj, když už maj ale bejt obsazený, tak ať je to alespoň normálnim člověkem co se nebojí dát volovi bombu.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1