Vyhledávání
nádoba pro uchování nástražních ryb
25.1.2005 | rybar11 | 7.432 zobrazení | 16 odpovědí
Potřebuju nádobu z plastu. Tak 100cm širokou 50cm vysokou a 120 cm dlouhou. Minulý rok jsem mněl nástražní karásky (30–32 cm) ve vaně. Letos to mám však zakázané… Nevíte o něčem?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. ledna 2005 ve 21:06 ® boban
-
Používám již několik sezon hrnec na zavařování,kterej je 20cm od dna provrtanej jako řešeto včetně víka. Viko je přišroubovaný s hrncem přes ouška. Chce to postivej provaz,aby to neuplavalo. Mám to zatopený na řece. Rybičky v tom mám od půlky září a pouštel jsem je před týdnem. Jedinej problém je s ouklejema ty tam vydržej až od konce řijna a nejlepší je je načeřínkovat(najít hejno a "sebrat ho z hladiny čeřenem nejlépe s 5ti metrovou tyčí). Bez uhony vydrží jen je potřeba je lehce krmit stačí tvrdá houska nebo rohlík.Časem se na dně udělá bahýnko(zpravidla se tam usadí při kalné vodě v řece) pak se nemusej krmit skoro vůbec. Chce to umístit někam kde nikdo nechodí a chodit si pro rybičky nejlépe brzy ráno nebo večer,aby ti to někdo neukradl. Hodně štěstí.
reagovat - Neděle 30. ledna 2005 v 10:08 ® rybar11
-
Díky Hony ale jsem z Havířova… Takže bych jel přes celou republiku jenom v nouzi. Zatím zkusím sehnat něco tady v okolí.
reagovat - Sobota 29. ledna 2005 v 18:50 ® Hony
-
Ten 200 l plastovy sud ti mohu obstarat, ale bude z Prahy, kdybys mel zajem.
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 20:03 ® rybar11
-
Plná nebude, to mi věř. Dyť by mi ryby vyskákyla ven.....! Plechová nebo dokonce železná by byla o mnoho těžší, to musíš uznat. O sváření polypropylenu toho moc nevím a ani nikoho neznám ale poptám se co a jak, však je ještě čas.
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2005 v 7:46 ® toulovec
-
a k těm dvěma tunám: – sám popisuješ nádobu, která když bude plná – bude jen voda vážit 1.200 kg
reagovat - Čtvrtek 27. ledna 2005 v 7:43 ® toulovec
-
nebo nemáš nějakého kamaráda který sváří polypropylen??? – dělají se z toho bazény, jímky, šachty na vodu atd.......... ten by Ti jistě svařil nádobu přesně podle tvých představ za pár šupů.
reagovat - Středa 26. ledna 2005 v 18:38 ® rybar11
-
Chci aby to trochu vypadalo a nebylo moc těžké. Nemůžu mít na balkóně dvě tuny! Potřebuju hlavně aby se to nerozpadlo jak do toho naliju vodu a dám ryby......
reagovat - Středa 26. ledna 2005 v 7:47 ® toulovec
-
nic nekupuj, zajdi do kovošrotu! tam toho najdeš tuny – starý boilery, smaltovaný vany, ................
reagovat - Středa 26. ledna 2005 ve 3:09 ® Hony
-
Pouzivam uriznuty 200 l plastovy sud,skutecny obsah asi 150 l . Nutnosti je vzduchovani a filtrace. Ja jsem si udelal piskovy filtr z 5 l plastove lahve od vody. V zime pouzivam ponoreny topny kablik proti zamrznuti a termostat. Rybky mi vydrzi az do konce roku.
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 ve 23:15 ® HaD
-
rico: jo, ale teď těch 20 čísel sněhu vodhazovat nebudu
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 ve 20:14 ® Rico
-
Hade prosim mohl by si to nafotit jak to mas udelany i s tim vzduchovanim?? zajimalo by me to moc. dekujuuuuuuuuuuuuu
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 v 18:56 ® HaD
-
když máš doma místo na tu nádobu 100×120 cm, tak se ti tam ten květináč vejde úplně v pohodě taky
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 v 18:25 ® rybar11
-
Bydlím v bytě, takže to nemůžu zakopat..... Asi skočím do stavebnin a něco tam koupím. U zedníku jsem to sice neviděl ale člověk se učí pořád, že? Vaničku pro malé děcka nemám. Taky mně to napadlo. Pak jsem si ale řek, že někdo používá určitě něco lepšího… Ta vanička je totiž docela úzká. Díky všem za rady! Doufám, že jak budou ryby nástražní, bude i sumec polapan!
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 v 18:14 ® ywan
-
Kamarát používa takú plastovú vaňu, v ktorej sa kúpu malé deti, nič také nemáš ?
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 v 17:47 ® HaD
-
Já používám velmi úspěšně už tři sezóny velkou nádobu na květiny z černého plastu. Dělaj se v několika velikostech, já mám asi 300 litrovou (průměr asi 80 cm a hloubka 60 cm. Jsou tuším i 400 L, 500L atd. Mám jí zakopanou na zahradě pod tůjí ve stínu a díky tomu je voda ledová i v létě. Se vzduchováním tam vydrží i 20 ryb okolo 30 cm (tloušti, cejni, plotice okouni). Cena asi 900,– Kč. Není to málo, ale nemá to chybu Teď v ní mám ještě asi 300 rybiček pro štiku v akvárku a když je top přiklopené polystyrenem, tak to nezamrzne Jo a měl jsem v ní i např. 110cm sumce několik dní a byl úplně v pohodě
reagovat - Úterý 25. ledna 2005 v 17:21 ® Klon
-
Nevím jestli to u Vás budou mít ale myslým že jo,takovýhle nádoby máj ve stavebnictví apod. používa se to třeba na štuk nebo na malbu,maj různý velikosti a určitě i tvých rozměrů Tt
reagovat