Vyhledávání
Smí se chytat pod jezem?
23.6.2010 | Futureriver | 11.397 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda se smí chytat pod/nad jezy u malých vodních elektráren. Já mám za to, že ne!(asi 100 m od nich se až smí..,Hádal jsem se už totiž s kamarádem a kolikrát jsem tam už také rybáře hned pod jezem chytat viděl a tak se raději ptám, abych se pak s někým nehádal. Díky za vysvětlení a Petrův zdar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. března 2017 v 18:27 ® patast reakce na …
-
asi máš pravdu je to o lidech když natrefíš na vola tak je holt problém
reagovat - Úterý 7. března 2017 ve 13:36 ® Kopecborec
-
Záleží, co se myslí pojmem „přehradní hráz“, a kdo (která instituce, ale bohužel i jednotlivci)si to jak vysvětlují..... Každopádně jsem před rokem dvěma četl vyjádření někoho z vedení ČRS (přesně na typ dotazu, jaký zde padl), kde bylo popsáno detailně to, co zde uvádíte v odpovědích a toho bych se držel. Lze dohledat asi i na RYB-SVAZ. Nicméně velice negativní osobní zkušenost při kontrole (honu na mě) rybářské stráže a následného dotazu na krajské MO (HK a Pardubice)jak to tedy je, mě vede k domněnce, že sami někteří činovníci neví nebo v horším případě neznají RŘ. (a v nejhorším případě si vymyslí na místě pravidla vlastní)
reagovat - Úterý 28. února 2017 v 17:01 ® mof243
-
Pozor pánové na rybí přechody.Pokud je u MVE zbudován pak je tuším zákaz rybolovu v délce 100m.Možná se mýlím,ale je to doufám téma k diskuzi.
reagovat - Úterý 28. února 2017 v 10:38 ® patast
-
já myslím že smí
reagovat - Pondělí 27. února 2017 ve 20:51 @ randal
-
Cedule musí být po obou stranách? Dovolím se říci, že ano.
reagovat - Pátek 25. června 2010 v 15:55 ® osprey reakce na …
-
Futureriver> Vláčecí prut do 80 g, pletenka na 20 kg, wobbler.
reagovat - Pátek 25. června 2010 v 15:36 ® Futureriver
-
Děkuji za objasnění zda se smí/nesmí chytat pod jezy. Máte nějakou metodu jak chytnout sumce pod jezem,nějakou sestavu nebo tak něco:)?
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 20:16 ® osprey
-
U opravdu malých vodních elektráren se to neřeší. Níže je to vysvětleno celkem dobře.
reagovat - Středa 23. června 2010 v 18:21 ® Nguruwe
-
Jak zde již padlo. Zákaz lovu (pokud není uvedeno jinak) platí pouze 100m od přehradních hrází. U malých vodních elektráren může být zapsána vyjímka v pravidlech k lovu na konkrétním revíru. Vesměs platí zákaz vstupu do určitých oblastí jako jsou betonované náhony apod. O tomto je však vlastník stavby povinen informovat viditelnou a čitelnou tabulí před vstupem do chráněné zóny. Toto je z důvodu zachování bezpečnosti – v místech kde hrozí úraz osob nebo poškození majetku vlastníka. Namátkou mě napadá Jez v Českém Šternberku. Na jezu je lov povolen bez omezení leč připojená elektrárna je již označena cedulemi a vstup na její vodní stavby včetně náhonu je zakázán.
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 14:37 ® noba
-
na toto samé jsem se taky zrovna chtěl zeptat. Já myslel že se nesmí, ale nevím.
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 13:37 ® hraji
-
obecný zákaz platí 100 metrů od hráze přehradní nádrže. MVE není přehrada a proto neexistuje žádný obecný zákaz u nich lovit. Takový zákaz může být uveden na přání uživátele revíru v popisu revíru.
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 12:35 ® Robur
-
dle mého každý zákaz místního významu musí být zmíněn v soupisu revírů /pozor na dodatky/ a pak ještě vyznačen tabulemi, odkud zákaz platí
reagovat