Chytej.cz

Lov na ,,kohouty" necteno

22.6.2010 | Jak.novi | 2.411 zobrazení | 14 odpovědí

Jaké máte zkušenosti s lovem na tzv. ,,kohouty" (jigy s trojháčkem a obalené peřím)?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 27. června 2010 ve 23:09 ® Jak.novi
Jak.novi

spike> Vyrabí se na to dokonce speciální pruty, dělá je například firma Dragon.

reagovat
Neděle 27. června 2010 ve 23:03 ® osprey
osprey

spike> Záběrová fáze je při pádu ke dnu. Ta technika je dost specifická. Krátký tvrdý prut, pletenka, obvykle z lodě. Nikdy jsem to nedělal, mám jen teoretickou představu.

Já candáty skoro nechytám – krom dvaceticentime­trových sebevrahů, kteří se mi vrhají na štikové woby a dopadají jak sedláci u Chlumce.

reagovat
Neděle 27. června 2010 v 17:41 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> :-D

reagovat
Neděle 27. června 2010 ve 4:24 ® spike reakce na …
spike

osprey> vypadá to zajímavě. Jak se takový kohout vodí? klasicky jako twister nebo cukat při navíjení.

reagovat
Sobota 26. června 2010 v 15:00 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Jigová hlava, za ní tojhák s hrstí peří hlavně z kohoutích srpků a mezi tím hustě chlupatý „límec“ dnes většinou z nějaké syntetiky.

Ha! Včil jsem to aj našel.

Omlouvám se, ukradl jsem to někomu, kdo to ukradl někomu dalšímu, který to ukradl… Omluva jako taková patří samozřejmě skutečnému autorovi. Moje snímky se kradou taky, tak mi to snad jednou morálně projde:-))

reagovat
foto/forum/2010/th-img14193.jpg
Sobota 26. června 2010 ve 14:56 ® osprey reakce na …
osprey

Jak.novi> Ona ten rok i zdechla. Třeba jsi její reinkarnace:-))

reagovat
Sobota 26. června 2010 ve 13:39 ® spike
spike

Abych se přiznal nevím ani jak takový kohout(ten v zadání fóra) vypadá:-)

reagovat
Sobota 26. června 2010 ve 13:24 ® kingkubik

a ty fotky jsou taky zakazany:Djako pochybuji ze kdyz jsem ted objevil smacky ocaruje me nejaky peri ale taky jsem uz o tom neco precetl ale jaksi taksi jsem se s tim nikdy nikde nesetkal:D

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 21:12 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

osprey> Díky moc! No zrovna v roce 1995 jsem se narodil. :-)

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 20:46 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> Špatně čteš. Osprey psal, že spousta věcí je v pohodě, ale pár záležitostí je lepší nechat jak jsou.

Největší sranda je, že na ně se nikdy nikdo neptá:-) Na co se lidi ptají, s tím není problém.

jak.novi: Já vážu to peří na obyčejnou jigovou hlavu (není to pak klasický kohout, někdo tomu říká jigsteamer). Ryby to chytá. Zabrala mi na to největší štika v životě (asi jako ta tvoje), ale spadla mi. Hádám tak v roce 1995.

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 20:45 ® olda reakce na …
olda

Robur> :-D :-D :

reagovat
Středa 23. června 2010 v 17:36 ® Robur
Robur

ne, páč Osprey psal, že se nemá nikomu nic radit:-D

reagovat
Středa 23. června 2010 v 17:23 ® kingkubik

a muzes tu dat nejaky fotky tvych doma uvazanych kohoutu?popripade napsat z jakych materialu to delas?dik

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 12:33 ® Robur
Robur

dobré , vážu si to sám, ale chytám s tím štiky, nepoužívám to na klasický candátí lov made in Polanad

reagovat