Chytej.cz

Jak chytit Tolstolobika ? necteno

20.6.2010 | Lazovič | 16.138 zobrazení | 18 odpovědí

Na co se da chytit Tolstolobik ? Vůbec mi nejde chytit . Snažil jsem se je chytit ale vůbec nic je to vedle nich nahozeni a voni ani k tomu nejedou .

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 16. července 2012 v 15:07 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Já nebyl v krámu ani nepamatuju. Až půjdu kolem, třeba mu dám vydělat. Ale momentálně je hnusně a k tomu mám tolik práce, že se k nějaké tolstojvodě nedostanu ani omylem.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 v 10:54 ® troutkiller reakce na …

osprey>Já sem nic nehledal páč ty montáže i tablety má Martin na krámu:-)

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:22 ® osprey
osprey

A takhle Rusi dělají doma ty tablety.

A tohle je to video – kačena a handmade spirála.

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:14 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Šel jsem vyštrachat nějaké video, tady je to celkem dobré.

http://www.chytej.cz/…_videa/1603/

Ale je to s olovem pro lov ze dna. Já to někde viděl pověšené pod kačenou a lovili s tím u hladiny.

To by mi vyhovovalo víc – na Orlíku dojedu k tolstojům skoro na dotek a mohl bych to položit skoro mezi ně. Nešlo by mi ani ten flák masa, ale byla by to na tom mým šífu sakra jízda.

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:00 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Technicky vzato je to ono. Akorát u toho Rusáka to vypadalo, že to ukroutil doma v kombinačkách. Pokud kroutil dobře, ve funkčnosti rozdíl být nemusí.

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 18:49 ® troutkiller reakce na …

osprey>Techno­plankton:-))

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 17:24 ® osprey
osprey

Je tady asi tak dva tři měsíce zpátky vložené ruské video s montáží na tolstoje. Připomíná to srkačku pověšenou pod štikovou kačenou. Třeba by to fungovalo.

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 8:54 ® Shrek
Shrek

Myslim že Sharkcom kdysi při přívlači z dětského nafukováku zapřáhnul na Skalce jednoho za triko, měl pak na hodinu a půl vyřešen povoz po přehradě. :-D

reagovat
Sobota 14. července 2012 ve 20:25 ® vovo
vovo

Přečti si to v červencovém rybářství a jesli ho nemáš tak se mkno na úryvek tady na internetu na chytej http://www.chytej.cz/…stvi/2012-7/ o jeho lovu tam máš všechno hned na první straně. :-)

reagovat
Pátek 13. července 2012 v 6:54 ® troutkiller reakce na …

CiCu>Nechci ti do toho kecat ale nejspíš si pleteš Tolstoje s Amurem kterého jde opravdu cíleně lovit třeba na kus rákosu.Toho tolstoje sem viděl chytat na ten váleček tecnoplanktonu páč filtruje mikroorganismy a na nic většího nemáš šanci:-((

reagovat
Pátek 13. července 2012 ve 3:45 @ Syst reakce na …

V rybarstve skuste zohnat kapsulku technoplanktonu aj so špecialnym uchytom :-D skusim to bud.tyzden, uvidime…

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 23:55 ® osprey
osprey

Jsou prý vypracované způsoby cíleného lovu. Některé zahrnují masivní zakrmení, které vytvoří výrazný mrak, do kterého tolstolobici najíždějí lapat potravu. V tom se pak loví na plavanou.

Maďaři to cíleně opravdu umějí, prodávají i speciální krmení a výbavu.

Řekl bych, že zajímavé by mohlo být použití vzplývavé nástrahy na delším návazci při lovu na položenou nad zakrmeným flekem. Ale asi to jen zvýší pravděpodobnost šťastné náhody než aby se na to dalo spoléhat.

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 21:09 ® superweb
superweb

Nekde jsemc cetl neco o montazi kaceno-prubezne krmitko-hacek. Na hacek neco maleho zeleneho a do krmitka nad nej neco z ceho padaji drobecky – nejlepe asi s obsahem planktonu.
Rekl bych ale, ze kdo vi jak, stejne nepovi :-)

reagovat
Neděle 20. června 2010 v 18:33 ® Koubek3 reakce na …

Podle mně to je o náhodě,hodněkrát jsem je pozoroval když se pasou,a i když po hladině plaval třeba nějaký líst nebo stéblo jaké si trávy,ani o něj cíleně nezavadili…

reagovat
foto/forum/2010/th-img14137.jpg
Neděle 20. června 2010 v 18:01 ® CiCu reakce na …
CiCu

b.gun>to je jen moje zkušenost ale s tou trávou je to pravda…!

reagovat
Neděle 20. června 2010 v 17:47 ® b.gun

CiCu> Přesně se nechytá na návnadu, ale na nástrahu. A běžně se v našich podmínkách nechytá vlastně vůbec na nic, natož pak na kus trávy. Drtivá většina úlovků u nás pochází z podseknutí při přívlači (ať už neúmyslných, nebo – netřeba si nic nalhávat – i úmyslných). Pouze minimum úlovků pochází z plavané či položené, kdy tolstolobik mimoděk nasaje při filtrování vody i nástrahu na háčku (pečivo, kuku, foukačky apod.) – jenže při tomto principu záběrů by de facto mohl lovící mít i holý háček bez nástrahy a efekt by byl stejný.
Cíleně se údajně loví v Maďarsku, kde na ně prý používají jakési kapsle s planktonem, kterými se navnadí a přilákají k nastražené montáži, kterou opět nasají během filtrace.

reagovat
Neděle 20. června 2010 v 17:25 ® CiCu
CiCu

Přesně lze ho chytit na návnadu rosliného původu!Běžně na kus trávy…

reagovat
Neděle 20. června 2010 ve 14:47 ® Koubek3

Řekněme že toustolobika jde jen nechtěně zaseknout pouze při stahování nástrahy,nebo u přívlače.Ta ryba se živí planktonem,takže jestli nechtěně nenasaje kousek chleba z háčkem tak ji určitě nechytíš.

reagovat