Chytej.cz

PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU necteno

19.6.2010 | MILHAUSKACHNA | 14.618 zobrazení | 35 odpovědí

ZAJÍMALO BY MNĚ PROČ RYBY SKÁČOU NAD HLADINU NIKDE SEM TO NEZJISTIL TAK BYCH RÁD ZNAL VÁŠ NÁZOR

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 23. června 2010 ve 14:22 ® džigit

… tělem vorvaně… :-))

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 14:10 ® Robur
Robur

džigit – ty, s iteligencí delfína?

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 14:04 ® džigit reakce na …

Robur> a když chcu byt štika? :-D

reagovat
Středa 23. června 2010 ve 12:49 ® Robur
Robur

důležité je jíst bobule, denně být ve vodě co nejdéle a pak začnete myslet jako kapr:-)

reagovat
Středa 23. června 2010 v 11:42 ® džigit reakce na …

endeross> ale to dělá jen kapr dravý,neboli útočný :-))

reagovat
Středa 23. června 2010 v 10:20 ® 

Jsem přesvědčený (tak jak už zde psali mnozí), že je to z důvodu aby si kapr pročistil žábry. Přes ně filtruje a pokud ryje v místě kde jsou třeba patentky, je myslím zaručené že se mu části bláta, nebo písku přilepí na žábry a tím se dusí. Další možností je, že se třeba lekne (po útoku dravce, nebo se lekne stínu, jiné vyplašené ryby). Kolikrát jsem viděl většího kapra, který se v létě jakoby „vykulil“ na hladinu. Myslím, že to bylo z důvodu málo okysličené vody. Těch teorií mohou být desítky. Mnoho zdaru. Romeo

reagovat
Úterý 22. června 2010 ve 22:06 ® Cudla
Cudla

teorie je asi taková,kapr aby dosáhl větší rychlosti a vyčistil proudem vody žábry,a nezapoměl kde naposledy ryl.Veme to kolmo nahoru a po otočce jde na to samé místo.Toliko jedna z možností.

reagovat
Úterý 22. června 2010 ve 21:03 ® kubas reakce na …
kubas

jersey> jn to je jediný rozumný vysvětlení :-)

reagovat
Úterý 22. června 2010 ve 20:59 ® troutkiller

I kapr si potřebuje skočit:-)) ))

reagovat
Úterý 22. června 2010 ve 20:22 ® jersey
jersey

Ryba skáče nad hladinu proto…

......že se jí chce!

reagovat
Úterý 22. června 2010 ve 14:43 ®  reakce na …

Sander> :-D :D

superweb> jj teď an to taky v tý knížce koukám :-)

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 21:38 ® Sander
Sander

No jestli se v bibli píše že je důvod výskoků kapra neznámý, pak je to dogma.
Amen.

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 21:27 ® superweb
superweb

Ok tak jsem tu knizku nasel a nalistoval to :-) „Povazuji za mozne, ze se tak tento gymnasta prolamoval do usazenin dna, aby vyrusil patentky a sezobal je, pokud plavou. Potom, kdyz ma plnou hubu bahna a patentek, poctuje kapr potrebu ocistit si zabry a provadi to vyskakovanim. Dalsim moznym vysvetlenim je, ze se kapr snazi vyskakovanim zbavit parazitu.“

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 21:20 ® superweb reakce na …
superweb

Tak jsem rad ze jsem pobavil. Pred par lety jsem to cetl v „Chytani velkych kapru“ od Andyho Littla. Pravda, je to neco jako kaprarska bible(i starim, tusim z roku 1980), ale plna moudra. Teorii tam bylo nekolik, vzpominam si jen na tuhle a po ruce tu knizku nemam. Ale i tam autor psal ze to dosud nikdo nevi presne.

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 18:25 ® endeross reakce na …
endeross

superweb> já myslel že jen draví ptáci a oni už i kapři útočí na žrádlo střemhlav… Kam ten svět spěje :-D

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 18:15 ® 1Mara reakce na …
1Mara

superweb> :-D :-D pivo fakt , škoda že ti kapři na větších hloubkách nezkáčou aspoň 2–5 m. nad hladinu :-D

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 17:23 ® Robur
Robur

HEZKÝ, a ryba, která skočí až na břeh je otužilec:-D

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 16:28 ® LuboO
LuboO

jednoduche, aj vy v horucavach skacete do vody a nikto to uspokojivo nevysvetlil, kapre to robia opacne, su na dovolenke, tak skacu do vzduchu. Otocte si jazero naopak a bude to to iste, ako ludia pri mori, nie?

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 13:57 ® lubo OV
lubo OV

Pokud je mi známo, tak např. skákání kaprů snad ještě nikdo uspokojivě nevysvětlil. Jsou různé důveryhodné i pološílené teorie, ale zatím jsou to jen teorie.

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 11:26 ® džigit

to jsem se dopátral vedle a docela mně to pobavilo,taky vysvětlení: „Jestli to je na sportovním revíru, tak skáčou ze sportu, jestli na chovným, tak aby zdrhli před tchýní“ :-))

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 10:59 ® tomashr reakce na …

superweb> Někde jsem zachytil, že u kapra to souvisí s dýcháním – on doplňkove dýchá i atmosférický kyslík a to „hemžení u hladiny“ případně s výskoky nastane hlavně v létě za horka, kdy je ve vodě málo kyslíku. Tipuji, že pokud by to někoho fakt zajímalo, tak v rybářství třeba Třeboň to budou vědět určitě.

reagovat
Pondělí 21. června 2010 v 10:07 ® cormoran reakce na …
cormoran

superweb> A co když bude dno pevný, pak si rozrazí palici o kámen, když se teda hodně rozjede:-D Čoveče, fakt jsem se takhle po ránu zasmál:-D

reagovat
Pondělí 21. června 2010 ve 2:25 ® superweb
superweb

Rekl bych ze dle druhu. Napr pstruh asi lovi hmyz – videl jsem to na pstruhovych sadkach, potravu bezproblemu zerou ve vzduchu :-) U kapra to nikdo moc nevi. Jedna z teorii je, ze chce nabrat rychlost pro hlubsi zaryti do dna pri hledani potravy – to ale nedava moc smysl na vetsich hloubkach.

reagovat
Neděle 20. června 2010 ve 22:57 ® ART
ART

vyskočí rozhlídne se jestli někdo nesedí u břehu a pak jde vklidu na hostinu. Ne nevim proc skacou

reagovat
Neděle 20. června 2010 ve 22:53 ® Shrek
Shrek

No jak nám jednou řekl jeden týpek na Koutech – prostě jsou šťastný. :-)

reagovat
Neděle 20. června 2010 ve 20:13 ® malej.uzasnak

Prostě a jednoduše se nuděj

reagovat
Neděle 20. června 2010 v 19:54 ® Filip00
Filip00

protože skákat pod hladinou nemůžou

reagovat
Neděle 20. června 2010 v 18:56 ® kaktus
kaktus

Aby si vyčistili žábry přece

reagovat