Vyhledávání
Mohu nebo nemohu
18.6.2010 | deniiis | 6.890 zobrazení | 43 odpovědí
včera jsme se s kamárádem hádali jestli když já mám ryb.lístek tak jestli můj kamarád muže chytat se mnou na jeden když bysme oba chytali na jeden prut já myslim že je to kravina a vy?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 25. června 2010 v 11:11 ® cercer reakce na …
-
rgb23> jasně,já tomu rozumím..jenže realita je jiná..děcko,které má prvním rokem papíry bude mít ten řád asi těžko naštudovaný a už vůbec nemá potřebu v něm hledat.Tak to prostě dneska je..nic jsme neřešili,jen mu to ,,lidsky"vysvětlili…snad
reagovatspíš jsme se pozastavili nad tím,jak to bylo v ,,dávné minulost" s tím půjčováním osobě blízké
a ty jsi na nás vlítnul jak dravec s se zákonem a prováděcí vyhláškou
- Čtvrtek 24. června 2010 ve 21:18 ® Robur
-
zrovan te´d u nás pod mostem chytá bořík nástražky a an druhý mu je lapá manželka, celkem sázím na to, že mají jen 1 papíry
reagovat - Čtvrtek 24. června 2010 ve 21:16 ® rgb23 reakce na …
-
já vím, ale co na tom chceš komu vysvětlovat
reagovatI dítě rybář by snad mělo znát rybářský řád a zvážit kdy, kde a za jakých podmínek si to může dovolit
Ostatně občas tohle provozuje každý, že sebou vezme k vodě někoho známého.
- Čtvrtek 24. června 2010 v 10:30 ® cercer reakce na …
-
rgb23> krásně naučené
reagovato té prováděcí vyhlášce jsi to tomu klučinovi fakt vysvětlil.
a věřím že i spoustě dalších děcek,které,,tahle finta" napadne.Samozřejmě nemluvíme o vychcánkách,kteří vědí moc dobře,že takto lovit nejde.
- Čtvrtek 24. června 2010 v 1:03 ® rgb23
-
řešíte naprostou ptákovinu...... lov ryb spadá legislativně do výkonu rybářského práva. Kdo a za jakých podmínek jej může provozovat je popsáno zcela přesně v zákonu č. 99/2004 Sb. a prováděcí vyhlášce
Koho si sebou k vodě vezmete, a jak to pak ukecáte když vás čirou náhodou potká RS a dotyčná osůbka bude chytat bez papírů, to už je námět na nové téma
reagovat - Středa 23. června 2010 v 1:11 ® cercer
-
ták..bubu je tomu nejblíže..a to dokonce bylo možná ta hranice věková ještě níž..
reagovat - Úterý 22. června 2010 ve 22:09 ® Jak.novi reakce na …
-
bubu> Aha, já myslel, že do 15 let.
reagovat - Úterý 22. června 2010 ve 21:48 ® bubu reakce na …
-
Jak.novi> už si nejsem stopro jistej,ale něco mi říká,že to bylo dítě do deseti let a mohlo lovit na jeden prut držitele povolenky. Takže tatík na jeden a jeho dítko taky na jeden.
reagovat - Úterý 22. června 2010 ve 20:46 ® Jak.novi reakce na …
-
cercer1> Tak mi místo toho ,,néé" napiš jak to ve skutečnosti je.
reagovat - Úterý 22. června 2010 ve 20:02 ® Beer.Beda reakce na …
-
bubu> nenapsal jsem nic tak vzdáleného od tématu.A také si myslím, že jsem docela jasně odpověděl na položenou otázku.
A dále jsem položil svou soukromou otázku jak to řešit s malým dítětem.Takže pokud hraji nechápe jak sem to myslel jeho boj.Ještě jsem to oddělil aby to bylo jasně vidět a abych dostal odpověď.A ona se odpověď dostavila. My o voze a ty o koze!!!Tak už vím jak na to.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 19:59 ® cercer
-
Jak.novi> eé..špatně..
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 19:34 ® Jak.novi reakce na …
-
cercer1> Myslím, že to bylo takhle: děti do 15 let mohou lovit na povolenku rybáře nad 15 let. Tuším, že byl povolen pouze jeden prut.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 19:28 ® cercer
-
b.gun> to ti věřím a nevím co bylo či nebylo čemu nadřazeno..jedno ale jisté je:děti směli chytat na jeden z prutů lovícího,kterého doprovázeli.Bylo to v rybářském řádu jasně uvedeno a tak se tím také všichni řídili..a to ubírání a přidávání byla jen parafráze,víš?
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 17:44 ® bubu reakce na …
-
Beer.Beda> Petře,nevím proč se vztekáš,je tu jen snaha vysvětlit ,jak je toto legislativně o.k. Nic víc,nic míň. Jestli ty máš na to názor jiný,je to pouze a jen tvá věc,ale jinak s tím nic nenaděláš.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 15:53 ® b.gun reakce na …
-
cercer1> Ani před tím děti podle zákona nesměly, protože zákon jednoduše umožňoval lov pouze držiteli platné povolenky k lovu.
reagovat
To, co bylo obsaženo v tzv. RŘ byl bohapustý výmysl svazových činovníků, který byl v přímém rozporu se zákonem jako nadřazenou právní normou. Současný stav je pouze uvedení dané věci do souladu se zákonem, tudíž se dle zákona nikde nic neubíralo, protože prostě a jednoduše nebylo co ubírat. - Úterý 22. června 2010 v 15:50 ® Beer.Beda reakce na …
-
hraji> Ty si zase chytřejší než mi ostatní co?To je zase chytání za slovo.To mě vážně nebere. Ano o dítěti jsem psal já no a co?Vždyť je to stejný jak s nějakým 15-ti letým.Tak mi tedy řekni, jak mám naučit chytat a zacházet kluka s rybami, aby to nebylo v rozporu se zákonem a podle tvé chuti? A další věc nikde jsem nepsal, že to praktikuji.Mám ročního kluka a jednou na to stejně dojde pokud se nezmění legislativa.Howk, komu se to nelíbí ať si pr… políbí.Toť můj názor.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 15:22 ® Jak.novi reakce na …
-
mckvak8> Sice každý má svůj názor, ale zákon pro všechny platí stejně.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 15:01 ® cercer
-
není to tak dlouho,co na to bylo v RŘ pamatováno a děti…tuším,do 10let směli takto chytat na ,,zapůjčený„prut nějakého chytajícího člena rodiny.Koneckonců,téměř všichni takto začli..dnes je to ale tak,že děti už nemusí k vodě ani s dozorem,chytat můžou na dva pruty jako dospělí a tak je to zřejmě bráno trochu tak,že když,,jsme jim takhle na jedné straně výhodu přidali“ tak jim z druhé vezmem.Osobně si myslím,že je to řešení nešťastné,protože opravdu bývá prvotní impuls k této zálibě většinou tak,že ,,to zkusí"capart na pár okamžiků u někoho blízkého.
reagovat
Odpověď je tu ale jasná-předáním prutu do rukou jiné osobě bez platného ryb.lístku a povolenky za účelem lovu,nahození,smotání či zdolání úlovku je dle řádu zakázáno. - Úterý 22. června 2010 v 11:39 ® ART reakce na …
-
hraji> Jak dlouho to ještě budem řešit? Každej má svůj názor a taky už tu padlo i přesný chápání legislativy. Každý ať se zachová dle svého
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 11:03 ® hraji
-
Beer.Beda> my o voze a ty o koze. Zadavetel otázky nepsal o žádném dítěti, psal o kamarádovi. Prostě zákon je takový, jaký je, a ty nemáš právo jej vykládat jak se hodí tobě. Stejně tak ta tvoje konstrukce s naučením dítěte je hodně kostrbatá a odporující zákonu, i když je společenská nebezpečnost takového jednání zanedbatelná.
reagovat - Úterý 22. června 2010 v 0:28 ® mekvak
-
tomashr> Já osobně metr nosím, ani mě to nijak zvlášť neobtěžuje. S tou značkovanou rybou to byla spíše jen taková domněnka. Jinak máš samozřejmě pravdu, že zákon nezná žádný CHaP apod.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 22:21 ® tomashr
-
superweb> žádná detailní definice není, mimochodem já občas měřím ryby metrem, který je součástí podběráku – tuším něco z této řady: http://www.fishop.cz/…alance_6032/ . Prostě musíš mít u vody něco, co ukazuje délku v přiměřeně hodnověrné podobě – je to uvedeno natvrdo v zákoně 99/2004, tak od toho ČRS/MRS ve svých BP ustoupit nemůže, naproti tomu tě ale nikdo nemůže buzerovat nějakou přesnou specifikací, protože v zákon není..
Mekvak> značkovanou rybou to nekomplikuj, podstata (kterou si dost lidí neuvědomuje) je v tom, že lov v zákoně je celý míněn jako činnost směřující k přisvojení ryby a na to musíš mít metr, protože jsou lovné míry – toť vše. Žádný režim ChAP zákon nezná a nedefinuje – prostě právně to neexistuje, proti nemůžeš chtít ani výjimku z pravidel a metr si prostě vezmi.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 22:17 ® mekvak reakce na …
-
superweb> Povinnost mít u sebe metr zřejmě také souvisí s možností ulovení značkované ryby.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 21:23 ® tomashr
-
K té primární otázce – velká většina RS bez problému toleruje chytání dětí s rodiči (mám na mysli opravdu děti, nějaký „puberťák“ 15 let už by asi debatu vyvolal). Tohle mám ověřeno i z vlastní zkušenosti se synem (pro případné rýpaly dodávám, že dnes už má lístek vlastní). Přirozeně je podmínkou dodržení BP v počtu prutů. Ale každý si musí uvědomit, že se to sice obvykle toleruje, ale zatím to nemá zákonnou oporu, takže pokud bude někdo z RS chtít být „zlý“, tak na to právo má.
Naproti tomu chytání nějakého dospělého „kamaráda“ na cizí lístek obvykle tolerováno nebude, s tím bych si nezahrával
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 21:16 ® superweb reakce na …
-
no jiste, kazdy rybar potrebuje metr, aby vedel jestli rybu muze legalne sezrat
reagovatZatimco podberak u polozene mit nemusis, metr je hrozne dulezita soucast vybavy.. Btw. je nekde definovano jak dlouha musi byt minimalne mira na ryby a jestli musi byt jednotky v metricke soustave?
- Pondělí 21. června 2010 ve 20:41 ® sus1
-
Tet řádí stráž na Hracholouskach a berou papíry i za metr,když ho nemáš,tak bacha.
reagovatNení to žert ale pravda.
- Pondělí 21. června 2010 ve 20:27 ® Beer.Beda reakce na …
-
bubu> Je to stejné porušení jestli vezmu kamarada nebo syna bez papírů na ryby.Já bych oba případy řešil stejně.Někam se zašít a doufalů bych, když už někdo přijde, že to bude ten co přivře oko.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 20:16 ® bubu reakce na …
-
Beer.Beda> a jinak,každý rozumný člen RS by měl zrovna u dítěte s dědou,či otcem na rybách přivřít oko. Alespoň já to tak dělal.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 20:14 ® bubu reakce na …
-
Beer.Beda> to ale není otázka na mě,já zákony nedělám. V dobách minulých tomu tak bylo oficiálně,proč toto ustanovení vypadlo netuším. Taky mi to vadí.
reagovat - Pondělí 21. června 2010 ve 20:06 ® Beer.Beda
-
bubu> Ano, odpověď na otázku.Na jedny papíry chytá jen jeden rybář.
Moje otázka: Když mám malé dítě a široko daleko žádný ryb.kroužek, jak ho naučím chytat??Na louce nebo silnici?
reagovat