Chytej.cz

Vltava-troja necteno

18.6.2010 | deniiis | 3.988 zobrazení | 5 odpovědí

Prosim vas chtel jsem se zeptat na obsadku ryb v praze v troji u lodenice jak tam je ten jez jak uz vsichni vime zacala nam dravcová sezóna a já od té doby nebyl na rybách a chtěl bych si nějakého dravce ulovit poradte mi kde a na co mam chytat jestli twistery nebo rotacky,smačky­.woblery.Děku­ji a všem Petrův zdar!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 21. června 2010 ve 13:02 ® Nguruwe
Nguruwe

Jak zde napsal „hraji“.. neznám rybáře, který by ti radil „tajné receptury“ na lov dravců. Jelikož Vltavu v téže oblasti prochytávám často dám ti dobrou radu: Nevaž se na Vltavu v oblasti Troje! Vyraž bez prutů, párkrát si projdi břehy, sedni a pozoruj. Sleduj vodu a pokyb v okolí břehů i na toku. Když budeš pozorný časem si najdeš své místo kde má smysl lovit, ale nechtěj po nikom přesné lokace. Každý si je musel najít sám a někdy to trvá i pár let než se dočkáš kýženého úspěchu. Mě osobně trvalo 6 let než se mi podařilo chytit candáta. Tahal jsem štiky, okouny, tlouště a já nevím co všechno.. a candát přišel až po 6ti letech! A jakou nástrahu použít? Kdo na tuhle otázku umí odpovědět? Zkoušej, vyměňuj a poznáš. Mnoho úspěchů – Petrův Zdar!

reagovat
Pátek 18. června 2010 v 16:17 ® osprey
osprey

…twistery nebo rotacky,smačky, woblery.

Co z toho máš? S čím umíš slušně zacházet?

Je potřeba chytat na něco, co zvládáš a čemu věříš.

reagovat
Pátek 18. června 2010 v 15:38 ® Deleted reakce na …

Hraji – svou odpoved si uloz nekdo do souboru, abys ji priste mohl jen kopirovat a nemusel to cele psat znovu :-)

reagovat
Pátek 18. června 2010 ve 13:56 ® Filip00 reakce na …
Filip00

hraji> Vyčerpávající a teď to téma smažem :-D

reagovat
Pátek 18. června 2010 v 9:04 ® hraji
hraji

S neúprosnou pravidelností se zde opakují dotazy jako je te tvůj. Zkus se zamyslet nad tím, co píšeš. Začala dravcová sezóna. Ty chceš chytit dravce. A po neznámých lidech cheš, aby ti řekli na co máš chytat a kde máš chytat. Víš, kdyby sis přečetl jakoukoliv knihu o přívlači, a na trhu jich je poměrně dost, kvalitních a slabších, ale výběr je. V každé téhle knize je velká část věnována tomu, co zde nazvu výběr místa lovu. To je věda. Ne že by se to nešlo naučit, ale nejde nikomu poradit přesně, kde má chytat. Protože ryba bude stát jinde brzy ráno a někde jinde v poledne a na večer velmi pravděpodobně zase změní stanoviště. Prostě vyhledání stanoviště ryby je součást lovu, možná ta nejdůležitější. Druhá velká část té knihy bude věnována velmi pravděpodobně výběru vhodné nástrahy. A to nejen typu, velikosti, hmotnosti a barvy. A třetí část bude věnována vedení nástrahy. Snad už jsi pochopil, že nelze na Chytej napsat ve třech větách to, co je náplní na knihu o 150 stránkách. Vem si prut, nástrahy, rozum do hrsti a vyraz. Přeji ti, abys ulovil svého dravce bez detailních rad, pouze s použitím vlastní hlavy.

reagovat