Vyhledávání
zlomený prut
14.6.2010 | runcajs | 3.386 zobrazení | 13 odpovědí
čáu, mám takovej problémek.. mám prut jaxo perseus 1.9m do 9g a podařilo se mi zlomit vrchní díl prutu.. zajímalo by mě jak bych to mohl vyřešit protože si nevím rady… díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 17. června 2010 v 11:52 ® kerob reakce na …
-
Tomik> temer presne jak pise TomasHR, i tu L285 pouzivam, jen misto astralonu (moc tuhej) pouzivam neco jinyho. Pokud jsi nikdy nic nelaminoval a nic na to nemas, tak si kup novej prut, vyjde te to asi i levnejc.
reagovat - Čtvrtek 17. června 2010 v 10:43 ® Tomik
-
Psal jsem si s jedním servisem a ten mě ubezpečoval, že to na akci prutu nebude mit naprosto žadny vliv. Sám tomu nějak nemůžu uvěřit… Posilam foto, ten spodní je docela šmejd, ale nechce se mi ho vyhodit, protože na cesty byl super. A ten horní bych co nejšetrněji potřeboval opravit…Zkusím nějak ten spodní a uvidíme.....každopadně diky za ten navod..:)
reagovat - Čtvrtek 17. června 2010 v 10:31 ® tomashr reakce na …
-
Tomik> Problém oprav prutů je to, že prakticky vždy narušíš akci prutu a vznikne ti místo, kde je „divné“ rozložení sil, takže je dost velké riziko, že to při zátěži prasne o kus vedle. Je to nutno posuzovat vždy individuálně – něco opravit jde perfektně, něco jen problematicky a něco je beznadějné, to se ale nedá probrat po netu, je to nutno vidět v reálu.
reagovat - Čtvrtek 17. června 2010 v 9:41 ® džigit reakce na …
-
Tomik> no ale zas tak kvalitní opěry k rajčatům, nikdo nemá
reagovat - Čtvrtek 17. června 2010 v 9:13 ® Tomik
-
Válí se mi tu po bytě tak pět zlámaných prutů, mezi nima i docela skvosty jako equs rapier, cestovní 4díl, mušák redington a nechci je vyhodit, právě si pohrávám s myšlenkou že bych je nějak zkusil opravit…Ta původní investice 1000 kč by mi pokryla opravu jednoho prutu v servisu.
jiris> počitam s tim tvym, kdy,a kde bude předávka?:)
reagovat - Středa 16. června 2010 ve 23:59 ® jiris reakce na …
-
Tomik> žádný opravování, pěkně koupíš druhej novej
reagovat - Středa 16. června 2010 ve 23:38 ® kingkubik
-
dej se foto kde to mas zlomeny…zalezi kde to je presne opravit jde vse ale chce to trosku sikovneho kutila a popremyslet nad tim.nedavno jsem kamosovi opravoval 2 pruty oby jsou funkci ale u obou se akce prutu. http://www.chytej.cz/…prava-prutu/ koukni sem treba ti neco pomuze
reagovat - Středa 16. června 2010 ve 22:33 ® tomashr reakce na …
-
Tomik> Upřímně – pokud na to nejsi zařízen, tak se o to spíš nestarej, nevyplatí se ti to kvůli potřebě nákupu nějakého minimálního množství materiálů, vož něco stojí. Já jeden vláčák takto opravoval, ale jsem modelář a pro patřičný uhlík jen šáhnu do šuplete
reagovatV podstatě mázneš prut kvalitním epoxydem (taky cenový problém, docela to chce nějakou L285, která tě na opravu prutu vyjde na pár korun, ale plechovka je ve stokorunách). Pak vezmeš uhlíkový rowing (takový pásek) a omotáš a utahuješ spirálu, pak asi druhou vrstvu motanou křížem. No a nakonec to utáhneš páskem astralonu nebo třeba i stěpařskou páskou, kterou po vytvrzení zas sundáš. Výsledek není nikdy zcela zaručen, ale šance je nemalá, fixní náklady na opravu prutu do 50ti korun, jenže bohužel ta prvotní investice do nutných nákupů asi nad 1000 korun…
- Středa 16. června 2010 ve 14:35 ® Tomik
-
kerob> mohl by jsi mi prosím nějak vysvětlit jak se dělá to přelaminování uhlíkem?? díky
reagovat - Středa 16. června 2010 v 11:42 ® ferdoz
-
Neviem ako v Čechách, ale na Slovensku som po zlomení prútu kontaktoval predajňu a tí ma usmernili priamo na dovozcu Jaxonov (bolo mi to dopravne výhodnejšie, z predajne by prút poslali na reklamáciu aj tak práve k dovozcovi). Prút (bola to telematchka za cca 2000 Sk) mi vzal do opravy, ale nakoľko nemal k dispozícii náhradný kus blanku ponúkol mi za doplatok 500 Sk nový prút vyššej rady a dal mi na neho doživotnú záruku. Z toho postupu a z prístupu k zákazníkovi som mal veľmi dobrý pocit. Skús si zistiť, kto dováža Jaxony do Čiech a kontaktuj ho.
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 10:50 ® kerob
-
nevim v jak tlustem miste to je zlomeny, ale dovnitr se vlepi bud uhlikovej kolik nebo trubicka (z jinyho prutu) a zvenku se to ve dvou vrstvach prelaminuje uhlikem. Pokud je to zlomeny v miste, kde uz horni dil neni duty, tak mas spis smulu, to se opravuje bud hodne blbe nebo je to moc znat na akci a je to hodne videt.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 23:00 ® sus1
-
Asi tak, jak píše kolega.Pokud by to mělo však přesáhnout 500Kč(snad ne),tak bych koupil novej.Není to zase taková darda.
reagovat
http://www.red-fish.cz/…m-do-9g.html - Pondělí 14. června 2010 ve 22:57 ® tomashr
-
No normální je začít reklamací nebo mimozáručním servisem… Teprve když to nevyjde, tak má cenu začít řešit nějaké „domácí kutění“.
reagovat