Vyhledávání
Čím a jak vnadíte?
23.1.2005 | hosoj | 3.549 zobrazení | 11 odpovědí
Většinu roku chytám přívlač a v létě spíš tak ze zábavy na plavačku. Teď na jaře mi nezbývá nic jiného, než zase vlítnout do plavačky,která mě začala docela lákat. Chtěl jsem se zeptat, čím a jak vnadíte teď, popř. duben květen na větší řece,klidná voda i vracáčky. Vím, že na trhu je směsí dost, ale za rozumnou cenu už jich je míň. Nebo jestli máte někdo nějaký domácí recept. Popř. jak vnadíte pří položené? Možná vám to příjde hloupá otázka, ale nemám s tímhle způsobem lovu moc zkušeností. Díky moc
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 25. ledna 2005 ve 21:37 ® mirmen
-
Vydrain: záleží na rychlosti proudu. Pokud je řeka rychlá, tak se už ani nepoužívá hlína, ale PROPRANÝ PÍSEK nebo dokonce ŠTĚRK, který díky své váze dopraví návnadu na dno dřív, než se to rozpadne. A pokud se jedná o proudnou řeku, tak je dobré do krmiva dávaz lepidla. Buď prodávaná ( se kterými zkušenost nemám) nebo „domácí“, mezi které patří například škrob, mouka, lněná moučka, cukr aj. pokud se Ti rozpadá koule s krmením už na hladině, tak děláš něco špatně ( podíl hlína-krmení, příliš suchá směs, nedostatečně promíchané podíly za sucha-před přidáním zvlhčujících složek atd.).
reagovat - Pondělí 24. ledna 2005 v 15:11 ® Vydrain
-
Mimren/ víš jak dlouho mi trvalo, než jsem dala krmivu s hlínou tu správnou konzistenci, aby se mi to při dopadu na vodu nerozpadlo?
reagovat - Pondělí 24. ledna 2005 ve 14:45 ® koko
-
Ak sa budem po niekom opakovať, sorry nečítal som všetky recepty. Ja stále dávam základ zo šrotovanej poriadne uvarenej repky, prípadne s hrsťou konope. Vysypem ju aj s vodou do širokej nádoby a pridávam kypriace prášky do perníku, ak idem na cejna alebo inú arómu podľa ryby. Potm pomaly zahusťujem strúhankou a jačmennými otrubami a šrotmi. Všetky prísady nechám odstáť, aby nasali vlhkosť. Potom zmes preosejem cez sito a až potom pridám hrubší partikel a podľa potreby navlhčím.
reagovat - Pondělí 24. ledna 2005 v 7:44 ® mirmen
-
Zásada pro vnadění na řece: krmivo nesmí splavat desítky metrů daleko a odlákat rybu. Je třeba dát nějaký partikl ( hrubší částice,zrna) a sypkou směs. Jako levný partikl dobře poslouží například kroupy (v oblibě bílé ryby i kapra). Sypkou směs promíchávám zasucha a tvoří ji strouhanka, hrst ovesných vloček, nějaký posilovač na cejny. Po promíchání přidám partikl a spařený kukuřičný šrot ( zhruba stejný díl jako strouhanky). Pasíruju přes síto. Vnadím-li do proudu, přidávám hlínu, obarví krmivo, dopraví ke dnu. Koule by měla vydržet náraz na hladinu a doputovat až na dno a tam se rozpadat 15–20 minut. Zkouška-koule velikosti pomeranče se nerozpadne ,když ji pustíš z metrové výšky na zem . Na druhou stranu – krmivo musí pracovat,koule nesmí být jako beton. Doporučuju Ti investici do Kolendoviče oložená I. a Položená II. dobře popsané zásady míchání krmiva(složky, chutě, barvení, kdy dávat lepidla, kdy krmit na hladinu..).
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 ve 22:28 ® DEATH
-
Já vnadím ručním granátem a nebo dinamitem,ty ryby se po nich můžou utlouct. by ste viděli,jak skáčou radostí nad hladinu!!
Né,teď vážně,já nevnadím. z jara rohlík a chleba později pod jez a na řasy z jezu..
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 ve 22:20 ® Vydrain
-
Telem, zasadne prijdu k vode, rozkladam vercajk, prichazejici rybari se zacnou stahovat okolo a zacnou zakrmovat. Tim mam zakrmeno i ja jen mi neprozradili ty jejich smesi
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 v 16:38 ®
-
Na priehradach vnadim uvarenou kukuricou s repkou a konopem. V letných mesiacoch pridavam sladké esencie hlavne med a smotana. Na mensich vodach pouzivam vnadiace zmesi od Lorenca alebo Tešínskeho, do ktorych pridavam polohrubú kukuričnú múku, robim z toho gule velkosti tenisáku a po troche vnadím. Mám ako určite mnohí,svoje špecifické postupy ale to je fakt na celý článok.
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 v 15:20 ® Klon
-
Tak přímo z Berounkou ti neporadím,ale na řekach můžeš vnadit stejně jak nak stojatých jen s tím rozdílem že vnadit musíš kus před nástrahu (podle síly toku ),protože jí proud stáhne,tak aby bylo vnaděno tam kde máš nástrahu. Na kapry : používám hlavně kukuřici,rozčtvrcený boilies a krmítkovou směs na kapry,pelety apod,kterými můžeš i vnadit,ale pozor aby se nenažraly,vnadit střídmě,červen,červenec dávám ovocnější přísady a v srpnu když dozrává kukuřice tak lovím hlavně na ní. Pokud nechceš při lovu kaprů aby otravovala bílá ryba tak dej na návazec boilies,já používám velikost 18 a 20 mm. Samořejmě u žížal,rousnic atd. není co řešit. Bílá ryba : ačkoliv o ní moc nestojím,tak se dá dobře chytat na houzku,kterou můžeš ochutit anýzem,vanilkovým cukrem,pudinkem atd,červy,larvy. Na zakrmování používám krmítkovou směs na bílou rybu,konopné semínko,kukuřičnej šrot,pšeničnej šrot apod. S těchto přísad udělám vnadící směs, kterou dám buď do krmítka a mám to součástí udíce nebo prohazuji lovné místo. Toto jsou jen moje postřehy na Berounce to může být jinak ale co se týče kaprů tak na to co jsem ti napsal jsem minulý rok nechtil kapra pod 50 cm vše bylo víš,největší byl 92 cm. Tak snad jsem ti pomohl nebo sis aspoň udělal obraz.
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 ve 14:47 ® hosoj
-
Vodu těžko specifikovat, na bílou rybu chodím pod jezy, do proudů na vracáčky, kapry spíš v klidné vodě nad jezem i když je mi jasný, že se v obojím dá chytat obojí. Rád chodím na Berounku, tak se ten profil vody dá hodně střídat. Asi je to fakt blbej dotaz, ale mam s vnaděním opravdu minimální zkušenosti. Celý rok přívlačím a plavačku si beru na lepší trávení letního času.
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 ve 14:39 ® hosoj
-
No vidiš, věděl jsem , že jsem něco zapomněl napsat. Jestli můžu být tý drzosti, tak budu rád, kdyby mi někdo poradil s bílou rybou a někdo i s tím kapříkem. Díky moc a omlouvám se, je mi jasný že na takovouhle odpověď by se dala napsat celá kniha.
reagovat - Neděle 23. ledna 2005 ve 14:05 ® Klon
-
Záleží co chceš chytat,když třeba chceš na Kapry tak určitě tam nebudeš chtít aby směs lákala bílou rybu. Na každy druh funguje něco jiného a na každý vodě to je taky jinak(stojaté,tekoucí atd) Chtělo by to trochu upřesnit jinak bys mohl vnadit zbytečně.
reagovat