Chytej.cz

Který z těchto navijáků??? necteno

10.6.2010 | FISHERBOY | 7.034 zobrazení | 32 odpovědí

Už po několikáte se trápím nad tím, který naviják zvolit na přívlač. Cílová ryba je štika, bolen, candoš. Proutek mam 10–30g. Když jsem prohlídl navijáky a jejich nabídku, tak jsem s ohledem na své limity a hranice vybral dva adepty.. Chtěl bych znát vaše názory, který z těchto dvou byste vybrali vy.

http://www.rsp-fishing.cz/…ano-exage-fb

vs

http://www.rsp-fishing.cz/…20-730-735ix

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 24. ledna 2012 ve 23:53 ® BOSS TONI

MRKNI NA CAPTIVU2 40. MÁM S NÍ JEN DOBROU ZKUŠENOST ŠTIKA 104, SUMÍK 114. FAKT MAKÁ DOBŘE MÁM K NĚMU VLÁČÁK OD PENNU 15–40g A JE TO MAZEC.

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 18:19 ® skwor reakce na …
skwor

Dredaty> Rychlosklopka je i po pár letech celkem bez vůlí, i když jí moc nefandím, tak u tohodle navijáku mi nevadí.

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 17:10 ® Kazan reakce na …

Dredaty> Rychloskopka drží, jinak mi vlasec taky zaskakoval za matici, tak jsem jí snížil a je to ok.

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 13:29 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Kazan> promin, prehledl jsem, ze uz si pocity psal. Ta rychlosklopka drzi?

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 13:27 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Kazan> Ale tak nekde tam je napsane, ze obrazky jsou pouze ilustracni, ale mate to. Me je to celkem jedno, nez neco koupim, tak si o tom i neco zjistim. :-) Jak dloho ho mas a jak si s nim spokojeny? Musim koupit neco na UL. Nemota vlasec na matici? U 9 mi to parkrat za rok udelalo, ale ne tak casto aby mi to vadilo.

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:54 ® Kazan reakce na …

Dredaty> Koukal jsem na to a taky bych řekl že je to jeden a ten samý obrázek.

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:45 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Kazan> pochybuju, kdyz se podivas na to telo na obrazku, tak je s tribrne i profil te „nohy“ je jiny. Obrazek rotoru je taky z 9.

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:41 ® Kazan reakce na …

Dredaty> Na obrázku z rsp je FD735, tohle jsou střívka FD720, je možné že vyšší velikost je má jiné, stejné jako 935

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:29 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Kazan> dik, takze kulisa. Obrazek na rsp-ecku je teda matouci. :-)

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:16 ® kerob
kerob

ackoliv jsem velky zastance navijaku Shimano a jine v podstate ani nemam, tak bych v tomhle pripade doporucil spis ten Dragon – streva ma proste lepsi nez Exage a na vydrz pri vlaceni bych si taky vsadil spis na Dragona. Ja mam exage na feederu a tam je v pohode.

reagovat
Pátek 11. června 2010 ve 12:05 ® Kazan

Takže ještě foto vnitřku D720

reagovat
foto/forum/2010/th-img13933.jpgfoto/forum/2010/th-img13934.jpg
Pátek 11. června 2010 v 11:06 ® Ciffik
Ciffik

já jsem jednoznačně pro blue arc/ black arc

black se dá sehnat za 1400 stovek a exage je proti němu jen hračka pro děti…

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 10:16 ® skwor reakce na …
skwor

FISHERBOY> Jak už psali, pár rozdílů tam bude (klička, celkové zpracování, lepší brzda). Fakt by podle mě stálo za to si ty 400 přidat a koupit tu vyšší řadu.

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 10:13 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

Kazan> Ty bys to mohl vedet pokud si ho mel otevreny. Je tam snek nebo kulisa?

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 10:11 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

osprey> Trochu jsem pohledal po netu a udelal si jasno. Myslel jsem to dobre, ale napsal spatne. I tebe bych si dovolil opravit. Sirio je klon Ryobi Ecusima, tak jako 7-mickovy drak. U sousedu jsem cetl v diskuzi, ze Ecusima ma sneka, ale sirio kulisovy zdvih civky. Nevim co ma v sobe ten drak, protoze fotka srev je tam z 9-kove rady.

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 9:53 ® Kazan

720tka po mírném tuningu a třetím rokem v provozu. Pokud bych si měl vybrat šel bych do ní zas, nebo do té 935.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13925.jpg
Pátek 11. června 2010 v 9:21 ® tucnak11
tucnak11

Prutos> Maš pravdu jedna sezona no pul sezony na feedr a hrhačka uš nikdy Shima levny vyhazov penize,je lepši ten dragošAje ve zlevě 1540 kč

reagovat
foto/forum/2010/th-img13924.jpg
Pátek 11. června 2010 v 1:09 ® osprey reakce na …
osprey

Dredaty> Samo Sirio je Zauber klon. Tubertini navijáky nedělá – nechává si je dělat, takže Ryobi má pracky i v Siriu.

Ty Dragony se liší provedením – počet ložisek, klička, kvalita některých dílů (přesnost je drahá, kov je drahý, obrábění je drahé,…). Stačí menší přesnost výroby, více plastu, odlévané díly místo obráběných a naviják stojí půlku…

Ale na konkrétní soupis rozdílů bych to musel rozložit po stole a vzít mikrometr:-))

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 0:08 ® Dredaty reakce na …
Dredaty

FISHERBOY> ten 9-ti loziskovy je klon zaubera a ten 7-mi loziskovy siria – to si ale jen myslim

reagovat
Pátek 11. června 2010 v 0:06 ® Dredaty
Dredaty

Mam toho draka co pise skwor a po sezone temer kazdodenniho vlaceni (prut 7–21g) a mimo sezonu obcas feeder, jede porat stejne. Exege (s bojovkou) ma kamos a zas tak moc nechyta, ale co jsem videl, tak bych urcite vzal toho draka.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 ve 23:49 ® hanacius
hanacius

Exage mam tretim rokem a nemuzu si na nej stezovat, nicmene ho používám na vláčku na pstruhy…takže žádná velká zátěž ale zatím chodí dokonale. Na štiky a boleny bych ho ale určitě nedoporučoval pokud to s výběrem navijáku myslíš opravdu vážně… Na střední přívlač používám Spro Black Arc, což je v podstatě obdoba Ryobi a nemůžu si ho vynachválit. Na mé potřeby dostačující. S dragonem zkušenost nemám ale každopádně bych ti doporučil investovat o něco víc a koupit pořádnej kolovrat… Např. Penn Spinfisher či Slammer popř. nějaký model od Daiwy. Rozhodně se ti tato investice vyplatí a naviják ti bude spolehlivě sloužit mnoho let.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:53 ® Sander reakce na …
Sander

FISHERBOY > třeba ještě v kličce.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:49 ® FISHERBOY reakce na …
FISHERBOY

a trochu amatérský dotaz..jaky je mezi těmi dragony rozdíl kromě ložisek?

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:10 ® skwor
skwor

FISHERBOY> Ten Dragon je fajn, mám ho už pár let. V akci se tam teď dá pořídit i devítiložiskový model iZ. Velikost dvacet je pod 1500, což je moc slušné. Moje volba by byla tohle http://www.rsp-fishing.cz/…0-935iz-akce

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 ve 20:30 ® drobcek

Ja dlhé roky nedám dopustiť na zauber od Ryobi. je trochu vyššej ceny ale vráti sa ti niekoľko násobne späť ak si prepočítaš koľko vydrží. Dá sa zohnať za cca 95–99 € čo zaň nie je veľa.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 v 19:57 ® JSOB

Ja mel moznost zkusit oba pri lovu. Teda Exage byl s bojovkou. A Dragon se mi zdal o neco lepsi. Ja nakonec poridil Spro blue arc coz je vpodstate to same co Dragon a jsem s nim moc spokojeny. Ale kolik toho Exage resp. Dragon vydrzi Ti nereknu.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 v 19:52 ® Kubah

FISHERBOY> na vláčku z těchto dvou Dragona…

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 v 19:49 ® sus1

FISHERBOY> Tenhle tady kluci chválí.
http://www.rsp-fishing.cz/…20-730-735ix

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 v 19:46 ® Stroft
Stroft

Ani jeden z tvých favoritů,shimano-plečka.Dragon-nespolehlivý-špatná brzda.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2010 v 19:45 ® sus1

FISHERBOY> Exage – dvě sezony normálně.
Pokud budeš chodit k vodě obden,tak asi ne.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1