Vyhledávání
Který z těchto navijáků???
10.6.2010 | FISHERBOY | 7.034 zobrazení | 32 odpovědí
Už po několikáte se trápím nad tím, který naviják zvolit na přívlač. Cílová ryba je štika, bolen, candoš. Proutek mam 10–30g. Když jsem prohlídl navijáky a jejich nabídku, tak jsem s ohledem na své limity a hranice vybral dva adepty.. Chtěl bych znát vaše názory, který z těchto dvou byste vybrali vy.
http://www.rsp-fishing.cz/…ano-exage-fb
vs
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 24. ledna 2012 ve 23:53 ® BOSS TONI
-
MRKNI NA CAPTIVU2 40. MÁM S NÍ JEN DOBROU ZKUŠENOST ŠTIKA 104, SUMÍK 114. FAKT MAKÁ DOBŘE MÁM K NĚMU VLÁČÁK OD PENNU 15–40g A JE TO MAZEC.
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 18:19 ® skwor reakce na …
-
Dredaty> Rychlosklopka je i po pár letech celkem bez vůlí, i když jí moc nefandím, tak u tohodle navijáku mi nevadí.
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 17:10 ® Kazan reakce na …
-
Dredaty> Rychloskopka drží, jinak mi vlasec taky zaskakoval za matici, tak jsem jí snížil a je to ok.
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 13:29 ® Dredaty reakce na …
-
Kazan> promin, prehledl jsem, ze uz si pocity psal. Ta rychlosklopka drzi?
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 13:27 ® Dredaty reakce na …
-
Kazan> Ale tak nekde tam je napsane, ze obrazky jsou pouze ilustracni, ale mate to. Me je to celkem jedno, nez neco koupim, tak si o tom i neco zjistim.
reagovatJak dloho ho mas a jak si s nim spokojeny? Musim koupit neco na UL. Nemota vlasec na matici? U 9 mi to parkrat za rok udelalo, ale ne tak casto aby mi to vadilo.
- Pátek 11. června 2010 ve 12:54 ® Kazan reakce na …
-
Dredaty> Koukal jsem na to a taky bych řekl že je to jeden a ten samý obrázek.
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 12:45 ® Dredaty reakce na …
-
Kazan> pochybuju, kdyz se podivas na to telo na obrazku, tak je s tribrne i profil te „nohy“ je jiny. Obrazek rotoru je taky z 9.
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 12:41 ® Kazan reakce na …
-
Dredaty> Na obrázku z rsp je FD735, tohle jsou střívka FD720, je možné že vyšší velikost je má jiné, stejné jako 935
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 12:29 ® Dredaty reakce na …
-
Kazan> dik, takze kulisa. Obrazek na rsp-ecku je teda matouci.
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 12:16 ® kerob
-
ackoliv jsem velky zastance navijaku Shimano a jine v podstate ani nemam, tak bych v tomhle pripade doporucil spis ten Dragon – streva ma proste lepsi nez Exage a na vydrz pri vlaceni bych si taky vsadil spis na Dragona. Ja mam exage na feederu a tam je v pohode.
reagovat - Pátek 11. června 2010 ve 12:05 ® Kazan
-
Takže ještě foto vnitřku D720
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 11:06 ® Ciffik
-
já jsem jednoznačně pro blue arc/ black arc
black se dá sehnat za 1400 stovek a exage je proti němu jen hračka pro děti…
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 10:16 ® skwor reakce na …
-
FISHERBOY> Jak už psali, pár rozdílů tam bude (klička, celkové zpracování, lepší brzda). Fakt by podle mě stálo za to si ty 400 přidat a koupit tu vyšší řadu.
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 10:13 ® Dredaty reakce na …
-
Kazan> Ty bys to mohl vedet pokud si ho mel otevreny. Je tam snek nebo kulisa?
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 10:11 ® Dredaty reakce na …
-
osprey> Trochu jsem pohledal po netu a udelal si jasno. Myslel jsem to dobre, ale napsal spatne. I tebe bych si dovolil opravit. Sirio je klon Ryobi Ecusima, tak jako 7-mickovy drak. U sousedu jsem cetl v diskuzi, ze Ecusima ma sneka, ale sirio kulisovy zdvih civky. Nevim co ma v sobe ten drak, protoze fotka srev je tam z 9-kove rady.
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 9:53 ® Kazan
-
720tka po mírném tuningu a třetím rokem v provozu. Pokud bych si měl vybrat šel bych do ní zas, nebo do té 935.
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 9:21 ® tucnak11
-
Prutos> Maš pravdu jedna sezona no pul sezony na feedr a hrhačka uš nikdy Shima levny vyhazov penize,je lepši ten dragošAje ve zlevě 1540 kč
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 1:09 ® osprey reakce na …
-
Dredaty> Samo Sirio je Zauber klon. Tubertini navijáky nedělá – nechává si je dělat, takže Ryobi má pracky i v Siriu.
Ty Dragony se liší provedením – počet ložisek, klička, kvalita některých dílů (přesnost je drahá, kov je drahý, obrábění je drahé,…). Stačí menší přesnost výroby, více plastu, odlévané díly místo obráběných a naviják stojí půlku…
Ale na konkrétní soupis rozdílů bych to musel rozložit po stole a vzít mikrometr
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 0:08 ® Dredaty reakce na …
-
FISHERBOY> ten 9-ti loziskovy je klon zaubera a ten 7-mi loziskovy siria – to si ale jen myslim
reagovat - Pátek 11. června 2010 v 0:06 ® Dredaty
-
Mam toho draka co pise skwor a po sezone temer kazdodenniho vlaceni (prut 7–21g) a mimo sezonu obcas feeder, jede porat stejne. Exege (s bojovkou) ma kamos a zas tak moc nechyta, ale co jsem videl, tak bych urcite vzal toho draka.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 ve 23:49 ® hanacius
-
Exage mam tretim rokem a nemuzu si na nej stezovat, nicmene ho používám na vláčku na pstruhy…takže žádná velká zátěž ale zatím chodí dokonale. Na štiky a boleny bych ho ale určitě nedoporučoval pokud to s výběrem navijáku myslíš opravdu vážně… Na střední přívlač používám Spro Black Arc, což je v podstatě obdoba Ryobi a nemůžu si ho vynachválit. Na mé potřeby dostačující. S dragonem zkušenost nemám ale každopádně bych ti doporučil investovat o něco víc a koupit pořádnej kolovrat… Např. Penn Spinfisher či Slammer popř. nějaký model od Daiwy. Rozhodně se ti tato investice vyplatí a naviják ti bude spolehlivě sloužit mnoho let.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:53 ® Sander reakce na …
-
FISHERBOY > třeba ještě v kličce.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:49 ® FISHERBOY reakce na …
-
a trochu amatérský dotaz..jaky je mezi těmi dragony rozdíl kromě ložisek?
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 ve 22:10 ® skwor
-
FISHERBOY> Ten Dragon je fajn, mám ho už pár let. V akci se tam teď dá pořídit i devítiložiskový model iZ. Velikost dvacet je pod 1500, což je moc slušné. Moje volba by byla tohle http://www.rsp-fishing.cz/…0-935iz-akce
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 ve 20:30 ® drobcek
-
Ja dlhé roky nedám dopustiť na zauber od Ryobi. je trochu vyššej ceny ale vráti sa ti niekoľko násobne späť ak si prepočítaš koľko vydrží. Dá sa zohnať za cca 95–99 € čo zaň nie je veľa.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 v 19:57 ® JSOB
-
Ja mel moznost zkusit oba pri lovu. Teda Exage byl s bojovkou. A Dragon se mi zdal o neco lepsi. Ja nakonec poridil Spro blue arc coz je vpodstate to same co Dragon a jsem s nim moc spokojeny. Ale kolik toho Exage resp. Dragon vydrzi Ti nereknu.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 v 19:52 ® Kubah
-
FISHERBOY> na vláčku z těchto dvou Dragona…
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 v 19:49 ® sus1
-
FISHERBOY> Tenhle tady kluci chválí.
reagovat
http://www.rsp-fishing.cz/…20-730-735ix - Čtvrtek 10. června 2010 v 19:46 ® Stroft
-
Ani jeden z tvých favoritů,shimano-plečka.Dragon-nespolehlivý-špatná brzda.
reagovat - Čtvrtek 10. června 2010 v 19:45 ® sus1
-
FISHERBOY> Exage – dvě sezony normálně.
reagovat
Pokud budeš chodit k vodě obden,tak asi ne.