Vyhledávání
JAK NA VELKÉ AMURY
7.6.2010 | DJ | 4.365 zobrazení | 6 odpovědí
Rád bych se zeptal zkušenějších, jak na velkého amura na stojatý vodě. Jsem členem malé ryb. org. a v našem revíru je nekolik amurů nad metr. Ryby který jsem viděl na hladině maj dle mého hodně nad metr. Nikdo ale zatím tuhle rybu nebyl schopen přinutit k záběru a krom několika kousků do 70cm se u nás amur nechytil. Včera jsem na mouchu z hladiny sebral 4 kapry kolem 50cm, ale amur nezareagoval žádnej. A proto se ptám, jak na ně.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. června 2010 ve 22:46 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Souhlasím z Roburem – použít nějaké ovoce a do krmení přidat hodně solamylu.
reagovat - Úterý 8. června 2010 ve 21:55 ® superweb
-
Znamy asi pred 14 dny dostal na Vltave amura, tusim kolem 115cm a 18kg. je to info pres prostrednika, zatim jse s nim nemluvil, takze nevim jak a na co..kazdopadne o jejich stanovisti uz vedel pry par let a az ted se mu to povedlo. Neni to jednoducha ryba..
reagovat - Úterý 8. června 2010 v 11:49 ® Robur
-
co si počkat na uzrání nějakého ovoce, mohlo by to i selektovat kapry
reagovat - Úterý 8. června 2010 v 10:18 ® DJ reakce na …
-
superweb> Dík kolego, nejhorší je, že těch kaprů jsou tam mraky a 2 – 3 obrovští amuři mezi nima jezděj jak ponorky. Jako bych viděl ty jejich obří tlamy jak klapou. Nejhorší je, že kolem vody se neustále něco děje a amuři jsou tak asi naučení žrát v noci, kdy se chytat nesmí. Neustále jim někdo háže před hubu nějakej chleba, rohlík, či jinou plovoucí nástrahu a co vím i z doslechu, nikomu ty ryby nezabraly. Občas nějaký dítě nebo děda se starym teleskopem a puchřícím vlasem utrhne něco co neotočí, ale vzhledem k velikosti některejch kaprů to amur být nemusí. Když čas dovolí, zkusím ho zítra vyházet mouchou a snad by mohl sežrat larvu pakomára nebo jinej malej hmyz. Uvidím a napíšu.
reagovat - Pondělí 7. června 2010 ve 20:47 ® spike reakce na …
-
superweb> hlavně bez kachen to je hrůza když najedou.
reagovat - Pondělí 7. června 2010 ve 20:45 ® superweb
-
Za podminek bezvetri, „bezkachni“, kdyz jsou pri hladine: Rozhodit po hladine natrhane housky. Mezi ne nahodit maly kousek stridky nebo zmackle kurky na plavacce se splavkem, ktery nebude moc zasahovat pod hladinu(ulomit tycku, nebo nedovazit aby lezel) s ponorem 10–20cm a brockem u hacku tak aby kousek housky potopil.
reagovat
Vzit si polarizacni bryle a sledovat deni. Kdyz se k hacku nebzpecne blizi kapr(o ktereho v tu chvili nestojim – nekdy kdyz amuri nejdou si ho rad necham zabrat), vytahnu mu nastrahu od huby a nahodim znovu. Tohle ma podstatny vyznam, souboj s kaprem amury bezpecne vyplasi a uz na danem miste nejakou dobu nebudou zrat. Kdyz vytahnes jednoho amura, presun se jinam nebo dal chytej kapry.
Nerikam ze to bude fungovat vsude a ze to je zaruceny navod – na vode kde amuri jsou jsem jich takhle par kolem 70–80cm vytahnul. Metrovi jsou tam taky, ale to stesti jsem ejste nemel