Chytej.cz

Batoh na přívlač?? necteno

5.6.2010 | CiCu | 9.788 zobrazení | 57 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s Rapala sling bag nebo s jiným podobným batohem?? Popřípadě jestli neznáte jiné dobré batohy na ceně až tak nezáleží Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Úterý 14. září 2010 ve 21:22 ® dam reakce na …
dam

kerob> souhlasím s tebou. Je sice hezké věřit nástraze, ale ne vždy ji najdeš v těch pár, které máš v krabičce:-)

reagovat
Úterý 14. září 2010 v 15:00 ® kerob reakce na …
kerob

kdyz myslis… Nastesti jsme kazdej jinej a me to zbytecny neprijde, me prijde zbytecna a neprakticka treba ta vesta, podberak, metr a spousta dalsich ptakovin bez kterych jde existovat ale pri vyberu nastrahy se nechci citit omezen vic, nez je nezbytne nutne. Doby, kdy jsem si vystacil se 3 wobama, 5 gumama a 2 rotackama jsou uz (nastesti) davno pryc a vracet se k tomu nehodlam

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 14:35 ® Kolovr@tek reakce na …
Kolovr@tek

kerob> zbytecny

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 14:27 ® kerob reakce na …
kerob

Šnek> jasne ze to jde zredukovat na jednu, ale ta se pak nevejde do vesty…bo bude moc velka. Jinak ja po redukci a odlozeni nepotrebnych a nepouzivanych veci nosim krabic uz jen 5. A proc tolik? Protoze chci byt pripraven na kazdou situaci, ktera muze nastat a to s jednou krabici bezne velikosti proste nejde. Wobu nosim k vode radove 120 a kolikrat stejne nemam toho pravyho, kterej by odpovidal dany situaci. Totez gumy…jen tech rotacek staci opravdu par.

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 14:02 ® Šnek

vesta je vesta,nač tahat 3 krabice,jde to zredukovat na 1,a né že né,nač tahat 50 wobu a 50 gum a rotaček,když s celkového množství můžu udělat 30 ks…

reagovat
Sobota 11. září 2010 v 1:59 ® pipa
pipa

rapala sling bag – moc super věc!! Ja osobně už ho mám asi rok a super !!! A když budu hovořit,jen za mě tak doporučuji …

reagovat
Středa 8. září 2010 v 9:42 ® toledo

http://www.taimen.com/…uct_info.php?…

Aj ten Fishpond Blue River Chest nevyzerá zle.

reagovat
Středa 8. září 2010 v 9:38 ® toledo

Vynikajúci!

reagovat
Úterý 7. září 2010 v 16:05 ® boriak

rapala sling bag , použivam 2 mesiace, 2 krabice, uplne to postačuje

http://www.fishmania.sk/…g-bag-3.html

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 21:29 ® jersey reakce na …
jersey
  • tom- : čéče dobrej tip.Konečně všechno poberu !! :-))
:-)) :-))
reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 21:10 ® osprey reakce na …
osprey

Robur> Asi by bylo. Ale tašku přes rameno jsem nikdy neměl. Dvacet let jsem jezdil na ryby na kole a to je zásadní fator hovořící ve prospěch batohu.

Téma je to ale opravdu dobré, pokusím se s ním nějak naložit.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 20:52 ® Robur
Robur

Míro, já to chtěl právě napsat, co že to je za krásné téma na duel: taška přes rameno proti batohu.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 20:49 ® osprey
osprey

Od jisté doby mám problém. Dost často tahám dvě zrcadlovky i s objektivy. Takže mám prut, naviják, deset gumek po kapsách a stejně vleču zavazadlo jako kráva…:-))

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 19:15 ® -tom- reakce na …

… to mi připomnělo Bažanty :-D :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img14769.jpg
Pondělí 6. září 2010 v 18:35 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

kerob> Tak na vlačku to bym něhtěl šmatlat:-D :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img14768.jpg
Pondělí 6. září 2010 v 17:43 ® kerob
kerob

tucnak11> presne! kdyby tam misto suchyho zipu byly treba 2 prezky a jeste treba jedna velka kapsa na zip (mimo vnitrek, zezadu po cele plose), tak ta taska nema chybu. Pro me tak akorat velka abych mel vse co potrebuju a dostatecne mala na to, abych netahal picoviny jenom proto, ze je mam. Kazdopadne za ty penize je naprosto SUPER. Ja v ni taham velkou krabici s wobama, stredni krabici s gumama, malou oboustrannou krabici s malejma gumama a smackama, oboustrannou krabici s rotackama a malou krabicku s mikrowobama. V pripade nejake specializace (treba kdyz jdu na sumejse) se tam vejde jeste stredni krabice se zamerenim na konkretniho dravce.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 17:25 ® tucnak11
tucnak11

kerob> To maš pravdu,odložim si jak se zastavim provlačet misto,taška je taška a take mam ot Dragoše,nemuseli by byt tam zipy suhe zipy by byly lepši,jen je aspon nepromokava.Nas­tarhy si beru jen te kterym věřym,v jedne krabicy velke mam voby a druhe gumy,gdysi jisem tahal všehno a proklinal jisem sam sebe,spravně ja nešel sem vlačet jen dělat s sebe velblouda.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14765.jpg
Pondělí 6. září 2010 ve 13:43 ® kerob reakce na …
kerob

pepa-č> vo tom zadna! :-)

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 13:36 ®  reakce na …

kerob> když musíš, tak musíš :-)

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 13:35 ® kerob reakce na …
kerob

pepa-č> me to prijde jako dobrej zpusob jak se bud vykoupat nebo neco utopit, ze to jde ti verim, ale zkouset to nehodlam :-)

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 13:22 ®  reakce na …

kerob> já to umím, brodit a vyndat woba z batohu a jiného tam vrátit. I lanko s trubičkama jsem už dělal ve vodě nad pás.. :-))

reagovat
Pondělí 6. září 2010 ve 12:23 ® kerob
kerob
  • tom → nastrahy, kterym neverim, s sebou k vode vubec neberu (presto mam s sebou 5 krabic nastrah). A nejsem jasnovidec abych dfokazal odhadnout co a kde pouziju – rozhoduju se podle aktualni situace, nemusim si nic dopredu pripravovat a veset na sebe jako ozdoby na vanocni stromecek, proste se muzu kdykoliv rozhodnout a vyndat v mziku cokoliv z toho, co v tasce mam. Ale abych byl objektivni, jednu velikou vyhodu batoh oproti tasce opravdu ma – mnohem lip se s nim plave :-D
reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 11:50 ® -tom- reakce na …

Na začátku léta jsem takhle zkoušel chytat pod Českým Krumlovem a šel řekou téměř celej úsek (vyjma několika málo míst s hlubší vodou) až do Zlaté Koruny a neviděl jsem v tom problém. Mám několik nástrah, kterým věřím, takže se neprohrabuju 150 různýma gumama a 50 třpytkama, těch pár si samozřejmě dám do venkovní kapsy batohu, případně zapíchnu do popruhu, nebo plošky někam na oblečení. Vlastně jednu velkou vadu jsem našel, to je pravda… jelikož pálilo hodně slunce, měl jsem potom batoh opálenej na zádech :-D

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 11:35 ® kerob
kerob
  • tom → ja pri vymene nastrahy nic nesundavam, tasku mam otevrenou… proste vyndam krabicku, vymenim nastrahu a chytam, taska zustava na rameni (pokud nebyla na miste predtim odlozena). Vymena nastrahy jde udelat opatrne a temer bez pohybu, takze si tolik neplasim treba tlouste, ktery vidim a chci je chytit, coz se neobejde bez te vymeny… popravde me nikdo nepresvedci o vyhode batohu, pokud je primarni lov a ne zada. Ale samozrejme kazdy mame svuj pohled a priority…

Napriklad pri lovu z vody si batoh a vymenu nastrahy uprostred reky nedovedu moc predstavit.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 11:22 ® -tom-

Pokud jsou hezky přístupný břehy a poměr mezi chůzí a chytáním je 25% ku 75%, tak proč ne, do takovýho báglu si pak klidně může přibalit i Diderota, kdyby to náhodou nebralo, ale zkuste jít s takovou taškou někam, kde bude poměr opačnej, tedy kdy se 75% času jde a jen 25% chytá, kupříkladu obcházet po břehu Orlík, nebo vlastně jakoukoliv řeku, která není v blízkosti měst, tedy bez pěšin, kde je to samá větev, občas skalka, atd. Pak člověk sakra ocení, když si krátkej proutek může strčit na záda do batohu a má volný ruce.

A co se týče výměny nástrah- stejně jako vy tašku před prochytáním místa pokládáte, tak i já často sundám batoh, stejně jako vy použiju zip, abych batoh rozepl, stejně jako vy vyndám krabku a nástrahu vyměním. Nevidím v tom rozdíl ;-)

Zkrátka to je o tom, kam člověk plánuje jít a tomu by se měl přizpůsobit nejen výběr nástrah, prutu, navijáku, ale i toho batohu/tašky. Já upřednostňuju více chodivou rybařinu, proto volím klasickej batoh, ale proti gustu… :-)

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 11:04 ® kerob
kerob

ja pouzivam tasku pres rameno (konkretne tu zde jiz zminenou od Dragona za 350) a par vyhrad k ni mam, ale porad lepsi nez vesty a batohy… vesta ma maly kapsy a ja mam rad velky krabice, navic plna vesta a i ten predo-zado batoh jsou strasne nepohodlny, porad nekde neco prekazi a pripadam si jak tehotnej snek. Klasickej batoh sice nekurvi zada, ale porad ho sundavat kvuli vymene nastrahy… taska pres rameno neprekazi pri lovu a kdyz jsem na jednom miste, tak ji klidne sundam a polozim na zem, abych narovnal zada. Delam to tak cca 20 let a problem s tim nemam a lepsi system pro moje pozadavky jsem jeste nenasel.

reagovat
Pondělí 6. září 2010 v 10:17 ® Zmata

Já používám toto: http://www.mivardi.cz/…tdetail.aspx?… Pokud jdu pěšky, tak to vždy na lovném místě položím na zem, prochytám místo, vezmu batoh na rameno a přejdu dál. Pokud chytám z loďky, nemám problém. Na dno loďky se mi něco vejde ;o) Pak nechávám i krabičky roztahaný ;o)

reagovat
Neděle 5. září 2010 ve 22:11 ®  reakce na …

inspo> ale může :-))

reagovat
Neděle 5. září 2010 v 17:59 ® inspo reakce na …

pepa-č> S tím naprostou souhlasím. Jen jsem reagoval na to, že když člověk nemá batoh, tak si nemůže vzít rybu.

reagovat
Neděle 5. září 2010 ve 13:00 ® 

inspo> vesta je ok, ale má svoje limity.

Představ si, že jdeš někdy v létě a chceš si vzít přiměřenou zásobu pití. Dáš PETku do vesty? Nebo jindy, když si chceš vzít navíc fleecku, bo nevíš jestli sluníčko vydrží a teplota bude např 9, nebo slunce zaleze a rtuť půjde k nule. Takových příkladů najdeš spousty.

Vesta je určitě nejpraktičtější, když…

Když to když „funguje“ :-))

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1