Vyhledávání
Krátkodobá kaprařina - Podlesí
5.6.2010 | MB | 15.331 zobrazení | 65 odpovědí
Takže… Stejně jako už několik sezón se snažím proniknout do lovu kaprů. Marně. Několik kusů co se za tu dobu spletlo se dá stěží považovat za ukázku rybářského umění:-D. Zkouším lovit na rybníku v Podlesí v blízkosti Valašského Meziříčí (rady krajanů vítány:-D). Kapra jsem tam však chytil jen jednou loni. Chytám na těžko, krmítko, gumový korálek, obratlík, dakronový návazec s rovnátkem a na konci menší háček. Zkoušel jsem lovit na medovky, rohlík, červy, chléb, foukanou pšenici a vše úplně bez úspěchu, pokud je hodně dobrý den, chytnu nějakého toho cejna nebo plotici:-D. Už opravdu nevím, chyba je asi v krmení, nicméně každý radí něco jiného a mně nefunguje nic, už mi zbývá jen vyzkoušet krmné granule… Poradíte?;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 1. července 2010 v 11:12 ® JSOB
-
No a v cem byl rozdil oproti tomu jak jsi chytal doted? Jinak gratuluji.
reagovat - Čtvrtek 1. července 2010 v 9:17 ® MB
-
Moc díky, zkusím to
Jinak včera jsem po zuřivé instruktáži od místního znalce (výměnou za půjčování metru, který on sám nechal doma
reagovat) jsem konečně ulovil amura, mimo toho 5 cejnů a 2 záběry kapra – jeden jsem nestihl seknout, druhý kapr se mi vyvlekl těsně před podběrákem… Ale už to jsou pokroky
- Středa 30. června 2010 ve 21:29 ® JSOB
-
Toz radu ti dat muzu. I kdyz nevim jestli zrovna ja mam nekomu radit. Povolenku koupis v obchudku pobliz namesti. Jmenuje se to myslim trafika Petra. Pokud ti jde o pocet ryb tak bez nekde na to nejvetsi jezero. Problem je ze jezera jsou celkem melka a kdyz jsou paraky tak pres den to takrka nema cenu. Ale to asi nikde. Nejlepsi je to rano. Jako nastraha funguje dobre kukurice a zizala. Ale to bere i bila ryba. Ja chytam na vlastni boilie a kaprici uz asi konci se trenim a zacina se to hybat. O vikendu kapr KOI 82cm/10,5kg a nejaci kapri do 60cm. Solidne se da chytat i na halibutky.
reagovat - Středa 30. června 2010 v 18:06 ® MB
-
Řekl bych, že dakron je to nej, co se tu dá použít, tak to aspoň semtam ťukne, normální vlasec jsem zkoušel a vůbec nic
O Hustopečích stále uvažuji, mohl bys mi dát nějaké rady?
reagovat - Středa 30. června 2010 v 16:22 ® JSOB
-
Zkus jeste vymenit koncovou montaz. Misto dakronu (sice jsem o tom slysel, ale jeste nevidel) pouzij klasickou pletenku nebo normalni navazec z vlasce. Zkus zjistit na co chytaji ostatni rybari. A nebo zmen revir. Ja mam u nas na Hustopecich taky jedno jezero, kde se mi proste nedari.
reagovat - Středa 30. června 2010 ve 14:35 ® MB
-
Na pelety zvyklí nejsou, to byl můj vlastní pokus
… Takže stačí udělat „cestu“ zpod převislých větví z krmení a na volném místě navnadit trochou kukuřice?
Chytám večer, cca od šesti, místo je dobré stopro, kdokoli mimo mě tam chytá
reagovat - Středa 30. června 2010 ve 13:28 ® JSOB reakce na …
-
Jo ta bila ryba je pri chytani na zizalu problem. Ty ppelety nemusis odkladat pokud jsou tam kapri na neco takoveho zvykli. Pokud ne tak je nejlepsi asi ta kukurice z plechovky. Ale nejdulezitejsi je byt vcas na spravnem miste.
reagovat - Středa 30. června 2010 v 11:44 ® MB
-
Místo jsem změnil několikrát, povšiml jsem si „oblasti“ kde jsou kapři a amuři vytahováni stabilně, i když jinde záběry nejsou, dokonce jsem tam loni chytil při lovu cejnů kapra i já
.
Háčky používám na těžko č. 4 (dakronový návazec, vlasové rovnátko, nástraha na přívěs), na lehko na hladinu potom asi 2/0 (poradíte někdo s nastražením rohlíku? Myslím velké kusy, cca 1/3 rohlíku, na to mi přijde 2/0 dost malá velikost abych něco zasekl…).
Na kukuřici jsem zatím záběr kapra nezaznamenal, u rousnice vidím problém v tom, že na revíru je velká obsádka bílé ryby, která nenechá na pokoji opravdu nic (možná blbě kecám, ale fakt si to myslím
). Ok, pelety odkládám
Snad jo, už tomu moc nevěřím, ale kdyžtak držte palce, večer skočím chytat zase
reagovat - Středa 30. června 2010 v 11:26 ® JSOB reakce na …
-
A chytas porad na jednom miste nebo je menis? Zkousel jsi chytat tam kde nekdo neco vytahl. Jak velke mas hacky. Cim mensi tim vice zaberu. Na nejake pelety se vykasli pokud to tam ryby obzvlaste neznaji. Chytej klasiku kukurici nebo rousnici. Kuku bych daval pod hacek. To se zlomi neboj.
reagovat - Středa 30. června 2010 v 1:47 ® MB
-
Takže… Za tu dobu co jsem nepřispíval jsem opravdu často lovil, poslední dobou denně. Bez výsledku. mým jediným úspěchem byl 20cm cejn a záběr něčeho většího co se po chvíli smeklo z háčku. Zkoušel jsem samozasekávací i průběžnou montáž, krmení několik (rybáři doporučovaných) značek, nástrahy také různé. Chodil jsem ráno a nic, zatímco „sousedé“ tahali kapry (fakt tam jsou
reagovat), chodil jsem večer až do noci (před hodinou jsem se vrátil), zkoušejíce lovit kapry a později amury na rohlík na lehko. Nic. Jen okolní rybáři vytáhli 2–3 amury, semtam nějakého kapra a šli domů. Už mi z toho opravdu hrabe, vůbec nevím kde ještě může být ona chyba. Proto prosím, pokud máte někdo jen trochu času na rybaření na onom revíru, ozvěte se a můžeme jít lovit spolu, uvítám jakékoli účinné rady
P.s.: Doprava z Rožnova, Meziříčí a okolí není problém, to se domluvíme pak
- Pondělí 14. června 2010 v 19:23 ® Jak.novi
-
MB> Já si kupuju pouze pelety od renomovaných značek, jelikož s takovími ,,samodomo" vyrobenými granulemi mám blbou zkušenost. Jinak jánedám dopustit na halibutky a konkrétně od Dynamite baits a tuším, že se jmenujou Marine halibut (prodávají se v takovém stříbrno-modrém pytli). Jinak jsem zkoušel chytat i na psí granule Frolic. Musím říct, že fungovaly dobře. Ale docela dlouho mě trvalo, než jsem přišel na to, jak docílit, aby se potápěly.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 19:19 ® Jak.novi reakce na …
-
timbab> Do kukuřice cejni najedou, to ano, ale když jsem krmil method mixem, počet cejnů výrazně poklesl oproti vnadící směsi. Ale já jsem typ člověka, co si radši potahá lopaty, než vyžraná prasata.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 18:50 ® MB reakce na …
-
Značku teď z hlavy nevím, prostě granule pro lov kaprů, něco jako pelety… To by mohlo fungovat, ne? Chytá na to poměrně málo lidí, třeba to bude zabírat. Jinak, MethodMix zkusím taky, případně to můžu zkombinovat…
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 18:36 ® timbab reakce na …
-
Jak.novi> Myslíš že do method mixu cejni nenajedou?Cejni najedou i do tý samotný kukuřice :1
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 18:08 ® Jak.novi reakce na …
-
MB> Nevím jestli granule budou to pravé ořechové. Prosímtě, co sis to koupil za granule?
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 17:42 ® MB reakce na …
-
Ok, koupil jsem nějaké granule, tak uvidíme, přimíchám do toho řepku a o víkendu jedu na ně
reagovat. To je fakt, nicméně doufám, že to půjde zatím i tak, feeder si kdyžtak nadělím k Vánocům
- Pondělí 14. června 2010 v 16:54 ® Jak.novi
-
MB> U toho krmneí jsem ti psal, pokud ti jde opravdu o kapry a o nic jiného, použij method mix. Samořejmě můžeš použít klasickou krmítkovou směs určenou pro kapry, ale počítej s tím, že ti tam najedou cejni. Nebo krm klasickou kukuřicí. O pár příspěvků níž jsem to psal. A ještě jedna věc, o značce to zas tolik není.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 16:51 ® Jak.novi reakce na …
-
MB> Tady je hlavní rozdíl feederu od kaprařiny jeho citlivost. Věř mi, mnoho záběrů ti swinger nesprostředkuje, např. ochutnávání nástrahy.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 15:32 ® MB reakce na …
-
Mohl bych požádat o radu alespoň jak vybrat místo na kapry? Ptám se jak idiot, ale už sem byl „kdevšude“ a pořád je to jenom o náhodě…
Kdy skončí tření?
Na feeder? Je to až takový rozdíl? Výbavu mám originál kaprovou, dobré pruty i navijáky, ale všichni chválí feeder, tak si říkám jestli nebude lepší to prodat a koupit feeder…
Btw krmení máte nějakou osvědčenou značku, příchuť?
reagovat - Pondělí 14. června 2010 v 11:55 ® JSOB reakce na …
-
Tak v Hustopečích je to dost dobry. Momentalne sice kapri moc extra nejdou (treni), ale jinak OK. Musis si zaplatit ale hostovacku jelikoz jsme samostatna organizace. Musis ale vedet kam na ne a pokrmit. Pak kdyz jdou tak jich mas 20 za dopoledne. Doporucil bych ti chytat na vlas na kuku a nejlepe na feeder. Je tam i dost malych cejnu takze to musis nastrahou selektovat co nejvice.
reagovat - Neděle 13. června 2010 ve 21:12 ® MB
-
Jo tak mě ještě napadá… Jaké máte zkušenosti s rybíky v Hustopečích, resp. s konkrétními nádržemi?
reagovat - Neděle 13. června 2010 v 17:41 ® MB reakce na …
-
Vypadá to, že ty kroužky jsou stejné skoro všude, škoda…
reagovatto je ten problém, stává se mi, že jsem tam od rána, pak to zabere 3× za sebou během 15 ti minut a pak už nic, asi to chce to lepší krmení
- Neděle 13. června 2010 v 17:37 ® Jak.novi reakce na …
-
MB> Doba lovu? Jak kdy. Všeobecně mi ale kapři jdou nejvíce ráno, navečer a v noci.
reagovat - Neděle 13. června 2010 v 17:36 ® Jak.novi reakce na …
-
MB> Tak to se opravdu omlouvám. náš vedoucí byl to samé. Při poznávačce ryb, jsem řekl, že ryba na obrázku je perlín, a on reagoval na to, že je to červenopeřice. Děs, běs!
reagovat - Neděle 13. června 2010 v 17:33 ® MB
-
No právě, asi něco levnějšího koupím…
fakt ne, vedoucí na to dost kašlal, naše výuka probíhala tak, že přišel, zeptal se jestli nechceme od jeho známého koupit nový prut/naviják a pak nás přezkoušel z poznávání ryb a to bylo všechno.
Sestavu popisuju v otázce – krmím krmítkem. Moc díky, ten MethodMix zkusím
A jak je to s tou dobou lovu?
reagovat - Neděle 13. června 2010 v 17:26 ® Jak.novi
-
MB> Ono se dá plavačkářit i prutama silný jako dětská noha, ale pocit z té rybařiny nebude nějak oslnivý.
Z kroužku neumíš nic? Není to tím, že si nedával pozor?
Co se týče krmení. Nějak jsem nevypozoroval, jak budeš krmit. Krmítkem? Rukou? Pokud krmítkem, doporučoval bych method mix a jsetli rukou, tak nějaké halibutky nebo jiné pelety, nebo obyčejnou kukuřicí (! ne z plechovky!). Za pozornost by stála obří kukuřice, kterou lze koupit.
reagovat - Neděle 13. června 2010 v 17:15 ® MB
-
Prosím, poraďte někdo
reagovat - Úterý 8. června 2010 ve 21:34 ® MB
-
Jak tak koukám, se srkačkou se dá lovit taky bezpečně, pokud spojíme krmítko s obratlíkem jen tenkou bužírkou, která se po silném záběru nebo po zachycení o cokoliv snadno uvolní.
osprey> O lovu kaprů na plavanou jsem slyšel, ale opravdu jen slyšel, nic víc o tom nevím a v praxi jsem to v životě neviděl
. Můj problém tady by mohl být ten, že na rozdíl od položené na plavanou nedisponuji defacto žádným vybavením…
Jinak, kdy a kde kapry lovit? Uvítám jakékoliv rady, z kroužku neumím nic, tak hledám co se dá
.
Co se týká krmení, jaké je pro tento případ vhodné? Slyšel jsem doporučovat krmné granule smíchaní s řepkou a spařené horkou vodou aby vznikla sypká směs. Nevíte jestli to je dobré?
D@ve> Není, pár cejnů a semtam línek nebo malý kapřík, známý chytil malého úhoře, chytám tu proto, že to mám nejblíž (mimo Horní Bečvy, která je letos úplně nepoužitelná
reagovat). Revír neznám, už píšu PM
- Úterý 8. června 2010 v 19:27 ® D@ve
-
Zkus zajet na jiny rybnik.. mas ho kousek.. je to smerem za palacovem … mozna vis
( nebudu tady delat reklamu
)
- a pokud nevis tak pisni do osobni posty.
btw.. co jsem slysel, tak v tom rybniku kde chytas toho zrovna moc neni
reagovat - Pondělí 7. června 2010 v 11:13 ® osprey
-
MB> Já nevím, jak velká je to voda, ale napadlo tě někdy chytat na plavanou?
Vyžaduje to sice o něco víc umět a podstatně víc myslet než lov spočívající v odhození srkačky do dálky a čekání na to, co se oběsí, ale mohla by to pro tebe být přínosná změna.
Dál bych ti napsal asi toto:
- Nemůžeš chytit rybu, která tam není.
- Kapři nejsou všude a nežerou vždycky – je třeba používat oči a hlavu.Dle mého je tvůj problém v této oblasti.
- Krmit (poté, co se plně vyrovnáš s bodem 2) je třeba poměrně dost a velmi přesně.