Chytej.cz

Prut na feedr necteno

1.6.2010 | malej.uzasnak | 7.004 zobrazení | 24 odpovědí

Kamarád chtel abych se optal jaká délka prutu na feedr je nejidealnější já si myslím že je to podle druhu ryby kterou na to chce citit ale rači se zeptám. Rozhoduje se mezi Joy Feeder 300,Joy Feeder 330 a Joy Feeder 360.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:00 ® osprey reakce na …
osprey

Med> Já buď chytám nebo piju, tohle jsem nikdy neřešil. Neodcházím od nahozených prutů. Ale to je můj problém. Povolit brzdu stačí – bait ti dá jen to, že pak otočíš kličkou a naskočí ti tam druhá brzda seřízená na zdolávání.

Asi nejvíc věřím baitrunnerům od Shimana, ale jsou drahé.

Spousta firem nabízí levné baity, ale já jsem hlavně vláčkař a když si s tím zatočím, ztratím zájem. Takže mám na feederech starší navijáky, se kterými jsem dřív vláčel.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:47 @ Med

Tak mam koupit dražší a jekej aby se to hodilo ktěm prutum ten bajt bych bral ikdyž to není nutný jen když bych treba zrovna nebyl u prutu cvaknul bych a sel na pivko ne dekuji za rady jsem z Vysokého Mýta

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:31 ® osprey reakce na …
osprey

Med> Já ty malé baitíky za pár stovek nikdy ani nezkoušel, nevím, jak dalece je to kvalitní.

Pro základní lov na feeder není bait nutný a já ho nepoužívám. Když chytám s feederem klasickou kaprařinu, namířím špičku na nástrahu, vyšponuju vlasec a nastavím brzdu „na hrčák“.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:25 @ Med

Tak ja si koupím ty sema cartel special 360 80g co ty nato? poradis mi jeste nejaký navijácek asi za 500 az 800 ks s bajtunerem na tak 200m dvacítky vlasce mohl by mit dvě cívky

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:17 ® timbab
timbab

Med> Mohu se zeptat odkud jsi?Pokud jezdíš na Seč a Labe tak asi někde poblíž mě.Mohli by jsme dát sraz někde na fiších a něco by jsme pokoumali.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:06 ® osprey reakce na …
osprey

Med> Feedery, co mám, už se neprodávají.

Ta Sema i to Mivardi jsou přibližně stejné, Mivardi je možná trochu bytelnější. Kolem těch 1500 Kč se nechyjí koupit slušné feedery.

Samozřejmě jsou i lepší pruty, ale taky jsou dražší. Osobně bych ale začal s prutem kolem těch 1500, je dost dobrý na to, aby sis ho nechyl, i když si třeba časem koupíš lepší a ryby chytá prakticky stejně jako ty drahé klacky. Řekněme, že nabízí 90 % výkonu prutu, který stojí dvakrát až třikrát tolik. Navíc špičky Sema i Mivardi jsou dost levné, takže se snadno něco přikoupí nebo nahradí.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 21:47 @ Med

AHOJ ja si ty pruty chci pořídit prevázne na rybník nekdy Labe nebo Sec ja kouknu na ten mivardi. Jake más ty? je možne za sehnat jeste lepsí feedr nez tydle dva

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 20:57 ® osprey reakce na …
osprey

Med> To je jako když si chceš koupit auto. Jestli to bude sporťák nebo kombík, to za tebe nikdo nevyřeší. Jsou lidi, co pruty s mezikusem milujou, já je nenávidím.

Jsou feedery lehké, těžší i těžké, některé mají měkkou zdolávací akci, jiné jsou ostré a tuhé, aby přesně házely a každý si musí vybrat, co potřebuje.

Pokud zatím nemáš představu, tak ta Sema Z force je pro začátečníka docela dobrá a chybu bys neudělal, pokud budeš chytat na řece, možná by byla lepší Sema Cartel. Je trochu tužší, měla by mít lepší materiál a tudíž bude lehčí. Není o moc dražší. Další podobná volba je Mivardi Imperium.

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 v 19:56 @ Med

Dobrý den potreboval bych poradit schanim feedr a nevím jestli si mam kouit sema z force 360m nebo nejaký jiny tak asi do dvou tisic nebo nejaký stím mezikusem aby se dal skráit prosím o radu

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 13:02 ® Acrewmog reakce na …

malej.uzasnak> zahlídnul sem na aukru novej mivardi matrix feeder za 5 stovek.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 23:15 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Hany> Právě, za to by se dalo sehnat něco hodně dobrýho.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 23:10 ® Kubah reakce na …

Jak.novi> ono by bylo nejlepší, kdyby přišetřil tak na 1500,– Za to už by se dalo vybrat něco dobrýho…

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 23:01 ® Jak.novi
Jak.novi

malej.uzasnak> To co ti poslal hany jsem měl v ruce. Není to žádné terno, ale je lepší než šunt, který nese jméno Joy. Ale nebylo by opravdu lepší trochu zainvestovat a koupit si něco lepšího? Ale když chceš do toho dát malý peníz, tak ti doporučím prut Reactor Feeder od Mivardi. Sice mi do ruky nepadl, ale rozhodně je použitelnej a s takovým ,,zázrakem" jako je Joy, se to opravdu nedá srovnávat.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 22:05 ® Kubah reakce na …

malej.uzasnak> http://www.sema-louny.cz/…uct_info.php?…

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:34 ® osprey reakce na …
osprey

malej.uzasnak> No, je to o něco lepší.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:28 ® malej.uzasnak

Feeder Shakespeare Omni tendle by sel ?

reagovat
Středa 2. června 2010 v 10:08 ® Acrewmog

Zkus od Mikada Golden Lion Ultrafeeder. Stojí jako Shimano, délce 330 má přijatelnou přepravní délku a kvůli parabolické akci stejně ani nebudeš potřebovat delší. Na začátky je kratší prut lepší. Ani teď nepoužívám delší jak 3,45 metru a vystačí mi na veškerý chytání.

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 23:41 ® osprey
osprey

Podle ryby to není. Já na všechny feedery co mám chytám všechno. Ty delší dál dohodí a líp se s nimi chytá v proudné vodě.

Joy Feeder je Šimánova pomsta. Vyrobili ho, aby ztrestali každého, kdo nepozná pořádný prut.

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 22:36 ® rockDJ
rockDJ

Já si jako první koupil Mivardi Matrix medium 3,6. Taky proutek za pár kaček… nestál snad ani 1000Kč. Špičky od Mivardi snad za 120Kč (základní verze má jen dvě :-(( … i když se musí brousit i se správným průměrem ne úplně sedí. Ale nezlomil jsem ani jednu vše funguje skvěle. Mám na něj kapry pře 50cm a rozhodně měl při zdolávání ještě velkou rezervu. Pro začátečníka geniální záležitost.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13806.jpg
Úterý 1. června 2010 ve 21:51 ® sus1

http://www.chytej.cz/…ovym-prutem/

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 21:16 ® pehu

Já jsem si jako první feeder koupil shakespeare omnix 3,3m light s navijakem zdarma. Chtel jsem feeder jenom otestovat, ale venovat jsem se chtel hlavne vlacce a muskarine. Jenze jsem feederu propadnul. :-D Jenom jsem chtel poukazat ze ten omnix s navijakem in2 me prekvapil, kvalita bez problémů, akce semiparabola, ale na zacátek perfektni a hlavne za 990,– i s navijakem. Ted uz mam sice lepsi vybaveni, ale na prvni prut nedam dopustit.

reagovat
Úterý 1. června 2010 v 18:01 ® Kubah

Délka 3,30 nebo 3,60

Prut si ale vyber jiný ( nemyslím cenu, ale firmu)

reagovat
Úterý 1. června 2010 v 17:54 ® kerob
kerob

Asi nejstandardnejsi a nejuniverzalnejsi je delka 3,6m.

Jinak zrovna Joy je docela brutalni tezkej a pomalej klacek… jinak receno ja bych do nej nesel ani v pripade, ze to je 1. feeder. Existuji za cca podobne penize mnohem lepsi pruty.

tady treba i s navijakem zdarma:
http://www.rybolov.cz/…arma-navijak

nebo tady…:
http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

reagovat
Úterý 1. června 2010 v 16:34 ® malej.uzasnak

300,330 a 360 cm

reagovat