Chytej.cz

pražené konopí a řepka necteno

1.6.2010 | Pospii | 6.154 zobrazení | 5 odpovědí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, kdo máte s praženým konopím a řepkou zkušenosti, kolik se cca přidává řekněme do 1kg krmné směsi, můžu to přehnat, může to mít negativní účinky na lákání ryby? kterou směs je vhodné obohatit těmito ingrediencemi? děkuji za odpověď Pospi

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 25. ledna 2011 ve 23:47 ® talE

Jo hold řepka je řepka, ani se nemusí nijak připravovat aby to šlo, ale každopádně tady kluci od chytej, nebo možná konkurence to v jednom videu mají. Je tam instruktáž od přípravy po zavážením popřípadě přidávání do směsí. Řepku zaleješ na 15 min vodou z konvice a pak pouští ten svůj olejík a je to určitě ůčinnější :-) ale konopí sem moc nezkoušel z důvodu horšího výskytu. Ale jistě ho najdeš, někdo ho vždy nabídne(nabízí).

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 ve 13:14 ® superweb
superweb

Varena repka je super, voni a zboznuji ji jak kapri, tak treba i lini. Prazit jsem ji nezkousel. Vyhoda je, ze kdyz je spech, staci zalit horkou vodou v termosce a po prichodu k vode(tak za pul hodky) je hotova. Kdyz se chystam na liny u brehu, nahazim casto jen repku bez dalsich prisad.
Drcene prazene konopi jsem pouzil parkrat..ma to vliv na rozpadavost smesi a taky to celkem voni. Vliv na zabery tezko posuzovat. Radsi ho vetsinou necham naklicit a lehce povarim. Rekl bych ze rybam to pak pripomina male snecky :-)

reagovat
Pondělí 24. ledna 2011 v 9:01 ® zulu
zulu

Pokiaľ idem na bielu rybu, tak toho pridávam toľko aby sa zmes nerozpadala, nikdy som nemal pocit že mam úbytok záberov iba sa mi zmes viac rozpadávala. Ale pražím iba konope, repku varím. Mám pocit že repka takto viac vonia, a je lákavejšia.

reagovat
Středa 2. června 2010 v 0:27 ® osprey
osprey

Viděl bych to tak na 10 – 15% objemu směsi (v zásadě asi jak říká hraji, kterému vychází asi 17 %). Ideálně to láká plotice, ale říct si dá i řada dalších kaprovitých ryb. V teplé vodě i sám kapr.

A do jaké směsi to dát? Do většiny bych to zamíchal bez obav. Možná nějaké světlé sladké cejnové směsi bych toho ušetřil. Ale já krmení prd rozumím:-))

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 14:49 ® hraji
hraji

Pražené mleté konopí a řepku používám do vnadicích směsí, pokud předpokládám lov bílé ryby. Přidávám zhruba 0,5 kila do tři kilo směsi. Jestli může mít negativní účinek nevím, žádný jsem nepozoroval.

reagovat