Chytej.cz

Teleskop na přívlač necteno

21.5.2010 | BigMike | 13.183 zobrazení | 55 odpovědí

Nemáte někdo zkušenosti s teleskopem na přívlač? Zvažuji na cesty nějaký tvrdší, okolo 270 cm a do 30–40 g? Transportní délka okolo 60–70 cm.

Nebo je lepší koupit vícedílný dělený?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 25. května 2010 v 11:01 ® sethy
sethy

tucnak11> to bych netvrdil, mám vícedíl, vím co říkam. Mušáky se taky dělají x-dílné…

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 10:30 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

mirmen> Jen strati takovy prut akce neni toono.:-|

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 10:11 ® mirmen

BidMike: řešením by mohla být i volba cestovního vícedílného prutu – skládačky.¨Vy­ráíbějí se čtyřdílné a dokonce i pětitdílné pruty ( například Rainer Korn 260 cm, pětidíl, 10–40 gr., transportní délka 58 cm ) – viz.ilustrace ze stránky prodejce – www.adler-dobruska.cz . Nemám s prutem osobní zkušenost.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13698.jpg
Pondělí 24. května 2010 ve 21:25 ® jeňa 02
jeňa 02

Já tedy nevim,jestli tu nesklidim vlnu kritiky,ale mám čtyři roky teleskop Byron 2,10,gramáž 10 až 40gr.Koncovou špičku má laminátovou.Nikdy jsem s ním neměl problém.Mám další 2 dělené přívlačové pruty,které používám hlavně,ale jen za sebe můžu říct,že jsem s tímto prutem NIKDY žádné trable neměl.Očka drží a když jsem někdy uvázl,nikdy jsem ho nijak nepoškodil..Mys­lím,že ne každý teleskop je klumprt.Nepřes­vědčuju,jen píšu z vlastní zkušenosti.

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 2:13 ® osprey reakce na …
osprey

BigMike> Vícedílná dělička bude vždy příjemnější než teleskop, i když s teleskopem se vláčet dá a v době svžch začátků jsem se s ním navláčel dost a dost. Je to ale o tvých preferencích – cena, pocit z toho prutu, nároky na skladnost atd.

Alternativou je i určitý ústup ze vznesených požadavků. On i takový prut 210 cm ve dvojdílu je docela skladný a chytá se s ním celkem dobře.

reagovat
Sobota 22. května 2010 ve 22:04 ® Robur
Robur

já třepal v obchodě s něčím od šima, cena byla kolem 1500 a prut se tvářil přijatelně, ale je to rok dva vzad a měl tuším 240cm, ale když jsem to sledoval, tak těm modelům šimo dominovalo, respektive bylo na pultech nejvíc k vidění.

reagovat
Sobota 22. května 2010 ve 13:19 ® BigMike

Díky za názory.

Největší problém asi bude narazit v nějakém kamenném obchodě na přívlačový teleskop nebo vícedílnou děličku a ošáhnout si jí! Z netu si to netroufnu objednat bez omaku.

Vychází mi, že vícedílná dělička s patřičným pouzdrem bude asi to pravé!

reagovat
Sobota 22. května 2010 v 8:23 ® šikula
šikula

Pokud se ti jedná o to,mít v autě „cestovní vláčák“, tak se toho teleskopa vůbec neboj. Osobně mám přívlačové pruty děličky, ale ty nevozím stále v autě a teleskop mi již mnohokrát obstojně posloužil,když jsem neplánovaně narazil na nějakou tu vodu. Mnohdy ho použiji i z důvodu, abych si nepoškodil děličky v pro prut nebezpečných případech. Cena teleskopu je oproti děličkám výrazně nižší-aspoň tedy v mém případě.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 19:58 ® mirmen

V r. 1980 jsem si koupil přívlačový teleskop (
laminát ) shakespeare alpha 260 cm, B akce, 20–60 gr. Prut slouží dodnes , průběžně prošel násl. opravami:

• 2 x výměna oček komplet + asi 2–3 x výměna koncového
  • oprava jednotlivých dílů v místech, kde se zasouvají – bylo značné opotřebení a jednotlivé díly měly tendenci vypadávat ( nanesl jsem dvousložkové epoxi a přebytek obrousil )

Prut slouží už převážně jen na úhoře, ale na přívlač ho z nostalgie 1–2 x ročně provětrám taky , na 1–2 hodinky – s plandavkou nebo rotačkou, jako zastara ( a dá se na něj nachytat ).

Ovšem – dělička je dělička, k telskopům na přívlač se v dohledné době už vracet určitě nebudu.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 18:19 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

džigit> Nazdar braho,pada to pomalu dolu,v něděli jedu na Podlesi na rybnik,byly tam 3 tydny temu zavody tak sadili kapry a rybnik nebyl povodni zasažen jen je kalny jak bys se černohovi dival do ryti.:-D

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 17:49 ® džigit reakce na …

tucnak11> čau draku,jak to u vás vypadá?

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 17:39 ® tucnak11
tucnak11

Teleskop ani zadarmo na přyvlač,je pravda že člověk začinal teleskopami,bo nic iineho nebylo:-| Teras je takovy vybier a take cenově přystupny.Teleskop musiš po jak pryši pokažde vysušit dukladně to je problem,jedyně vyhoda že je kratki v transporu nic vice.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:55 ® Sander reakce na …
Sander

kerob > v pořádku.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:54 ® kerob reakce na …
kerob

Sander> Hraji mi je uplne volny a diakritiku nepisu, protoze ma klavesnice nema cestinu…

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:52 ® Sander
Sander

kerob > promiň, nepíšeš diakritiku, vypadá to jako by jsi byl na hrajiho naštvanej že ti tyká.
Smázl jsem to.

S tvým odstavcem dole souhlasím.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:51 ® kerob
kerob

v poradku, ja s tim problem nemam :-)

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:48 ® Sander
Sander

kerob > také mám odlišný názor než ty.

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:45 ® kerob
kerob

Popravde jsem od tebe cekal presne takovou odpoved (neni to poprve co se me tyka a zde na chytej jsi tim jiz neblaze proslaveny – podle me zcela po pravu) a timto te zadam: nereaguj na jakekoliv moje prispevky, delej ze neexistuju a hled si sveho. Nemam potrebu se dohadovat s nekym jako jsi ty jenom proto, ze si dovolim zverejnit vlastni nazor. Uvedom si, ze ja se k tobe taky nevyjadruju, nezajimas me a neznam te, nemam potrebu te presvedcovat. Prezentuji sve nazory a ne „tu jedinou a spravnou pravdu“. Vezmi to na vedomi – bud tak laskav a komplexy si bez lecit na nekom jinem!

autorovi otazky se omlouvam za prispevek mimo tema…

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:36 ® hraji reakce na …
hraji

kerob> jistě, chápu, jsi mistr světa

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 15:00 ® kerob
kerob

hraji> je to nazor a mas pravo nesouhlasit. Nazor je subjektivni a casto neprenositelny, zalozeny na osobnich nazorech ci zkusenostech…
…a uplne stejne ti muzu odpovedet, ze ne kazdy ma rad gumovou hadici s ockama, i kdyz je to stejna picovina, jako si napsal ty. Jakej prut si koupis, takovej mas…tvrdej, mekkej, rychlej ci pomalej a to jestli to je nebo neni teleskop je druhorady.

S teleskopem jsem byl nucen vlacet 2 dny v Mongolsku (moje deleny klacky zustaly v zakladnim tabore), teleskop jsem s sebou mel na okruzni ceste Norskem, Svedskem a Finskem, Na Korsice… odvlacel jsem s teleskopem dost (a chytil velky ryby) a pokud pojedu v budoucnu na nejakou dalsi cestu s moznosti lovu, tak urcite poridim cestovni vlacak – delenej, nikoliv teleskop, protoze ten pocit z teleskopu je proste nahovno – a to neni dogma, to je muj pohled na vec a nikomu ho necpu – pokud tobe vyhovuje treba duralova roura – budiz, tvoje vec.

jeste dodam, ze se jednalo o pomerne kvalitni uhlikovy teleskop od DAMu urceny primo na vlaceni. A rozhodne nebyl levny,

reagovat
Pátek 21. května 2010 ve 14:39 ® hraji
hraji

kerob> nesouhlasím s tvým názorem. Vlastním teleskopický přívlačový prut a rozhodně je nejen použitelný, ale velmi příjemný. Každý nemá rád tyčku k rajčatům s očkama a potom je teleskop příjemná alternativa. Můžeš prosím napsat, kolik hodin jsi odvláčel s teleskopickým vláčákem? Stačí hrubý odhad.

reagovat
Pátek 21. května 2010 ve 13:54 ® kerob
kerob

Teleskop na vlaceny vzdy byl a asi i bude na pikacu. Mel jsem v ruce ruzny „spin teleskopy“ a osobne bych na ryby nesel ani s jednim. Zato treba ctyrdilnej delenej vlacak muze byt (az na nepatrne vyssi vahu) stejne dobrej jako dvojdil… jinak receno o teleskopu bych vubec neuvazoval…

reagovat
Pátek 21. května 2010 ve 13:42 ® sethy
sethy

http://www.rsp-fishing.cz/…2-70m-15-40g tady jsem jeden našel, ale netuším jaky bude. Já osobně mám hodně dobrou zkušenost s vícedíly. Mám jeden trojdil 2m (cca 70cm složene) a lepší prut jem v ruce neměl (nebo spíš lepší blank)

reagovat
Pátek 21. května 2010 ve 13:39 ® hraji
hraji

No tak zrovna Shimana nemají teleskopy, ale dělené pruty na více částí, ale když se posnažiš, najdeš i ty teleskpoy

reagovat
Pátek 21. května 2010 ve 13:27 ® hraji
hraji

Existují přímo pruty, označované jak Travel concept, které jsou teleskopické a určené na přívlač. Stačí pohledat na netu http://www.rybarske-centrum.cz/…shimano.html

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1