Vyhledávání
candát
20.5.2010 | BAlice | 4.069 zobrazení | 5 odpovědí
Dobrý den. Prosím, nemohu nikde sehnat malého candáta do studenovodního akvaria, kde mám okouny, perlíny, karase, hrouzky. Měla jsem jednoho a ten mi umřel. Nemáte někdo nějaký typ, kde bych mohla candáta v Praze či okolí koupit?. Děkuji za odpověď. Dr Beranová BAlice @seznam.cz
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 21. května 2010 v 10:48 ® kerob
-
Parkrat jsem v akvariu candatka mel (300l nadrz) a nikdy to dlouho nevydrzel narozdil od okounu, sticek, perlinku, plotic, tloustu… proste jsem dospel k nazoru, ze do akvaria se candat moc nehodi, ale treba jsem delal neco spatne (ale ostatni ryby byly v pohode)
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 23:27 ® BAlice reakce na …
-
Děkuji za úsměvnou odpověď. Beranová
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 23:25 ® BAlice reakce na …
-
Děkuji za odpověď Beranová
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 21:54 ® osprey
-
Obvykle to není problém na výlovech větších chovných rybníků, zejména dvouhorkových – takových, které se loví jednou za dva roky.
Mimo výlovy ta možnost není – pouze lze upytlačit candátího ročka nebo dvouročka na sportovním revíru.
Anebo je teoreticky možné se domluvit s majitelem revíru soukromého, kde se candáti vyskytují a čeřínkovat zcela legálně tam.
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 20:43 ® mirmen
-
- koncem léta lze občas ročky candáta ( 5 – 10 cm velké ) načeřínkovat zároveň s malými okounky .. na revírech, kde se candát úspěšně vytírá ( některé pískovny, přehrady ). Na hodně úživných vodách může mít roček v listopadu i 15 – 25 cm.
- candát je náročný na okysličenou vodu a roste dost rychle, počítej s tím, že tříletý bude potřebovat akvárko( jezírko ) o objemu několik tisíc litrů
- přítomnost okounů, perlínů a dalších rybek candáta potěší ( budeš jejich stavy muset dost často doplňovat – na kilo přírůstku své hmotnosti jich spotřebuje asi 4–5 kg ).