Vyhledávání
Háčky bez protihrotů
19.5.2010 | Ichtyofag1 | 10.471 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
Ahoj všichni, podělte se se zkušenostmi lovu dravců na háčky bez protihrotů. Jsem v této oblasti ještě panic, potřebuju vaši radu, jak na to;-) Myslím si, že rybička z háčku bez protihrotu snadno zdrhne, jak tohle řešíte? Díky za vaše odpovědi!;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 7. října 2011 ve 14:49 @ aron
-
Nastrihej si cernou gumku (z duse tusim) a tu pichni na hacek, ktery je v rybicce. Guma klade slusny odpor, rybka nespadne. Rychle a levne
reagovat - Úterý 25. května 2010 v 15:55 ® Rybina reakce na …
-
superweb – díky za snahu
reagovatProšití rybičky znám, kamarád ji umí prošít tak, aby zůstala naživu, ale obávám se, že já tak zručný nejsem
… na něco ale určitě přijdu, a když ne, kámoš mě určitě ve štychu nenechá
- Úterý 25. května 2010 v 11:33 ® superweb reakce na …
-
tjjack> ja vim, pouzivam to v podstate od zcatku svych pokusu o lov dravcu na rybicku(tak 15 let asi). Tenkrat mi to poradil soused na chate, ktery me ucil chytat ryby
reagovatAle pro Rybinu byla zjevne nova informace ze rybicku muze prosit, proto jsem jeste doplnil co k tomu muze pouzit..
- Neděle 23. května 2010 ve 23:01 ® tjjack reakce na …
-
superweb> tyhle se používaj i k prošití rybky na candoše
reagovat - Neděle 23. května 2010 ve 13:42 ® superweb reakce na …
-
Rybina> jsou na to takovy specialni jehly – myslim ze puvodne se pouzivali na neco v normalnim siti, ale nevim na co(kdysi jsem jich par ukradl mame ze siti
reagovat). Podstatne je ze maji oteviraci ocko na navliknuti lanka. http://www.prutynavijaky.cz/…la-l100.html
- Neděle 23. května 2010 v 0:41 ® Rybina reakce na …
-
superweb – asi už víme, já a kámoš jak na to, i díky tobě… zkusíme rybku prošít pod kůží. Bude to chtít rozhodně trochu zručnosti a méně slivovice, ale my to určitě dáme, máme ryby rádi, a nechceme aby moc trpěli
reagovatDíky!
- Pátek 21. května 2010 ve 20:49 ® LuboO reakce na …
-
tucnak11> nemaj stres, nie si sam… Ale znasilnit Nastenku a zmlatit hribka, tak to tu este nikto neurobil. Urcite tu uz kdekto hada podojil, kravu naucil seno kosit, ale toto asi nikto
reagovat - Pátek 21. května 2010 v 18:26 ® tucnak11
-
superweb> Tak jisem v ryti,ja dubova hlava Nastěnku jisem znasilnil dědka hřybečka zmlatil pořadně jisem si to nepřečetl:-
reagovat - Pátek 21. května 2010 ve 14:34 ® pehu
-
Já chtám od miulého roku na feeder jedině bez protihrotu. Ryby mi nepadají o nic víc než u normálních háčků a hlavně k rybě je to mnohem šetrnější a jde háček krásně vyjmout. Největší plus je, že po každém použití podběráku jsem nemusel pracně dolovat zaseknutý háček ze síťoviny. To se mě stávalo pořád.
reagovat - Pátek 21. května 2010 ve 12:15 ® superweb reakce na …
-
no nekde jsem cetl o privazani snurkou pres lanko mezi 2 trojhacky. Zkousel jsem to, ale moc mi to neslo. Vic se mi osvedcila mala elektrkarska stahovaci paska – samozrejme s mrtvou rybkou. To pak drzi fest
reagovat - Pátek 21. května 2010 v 10:08 ® Rybina reakce na …
-
superweb…Díky moc za výstižnou odpověď!
reagovatTaky se prý používá gumový kroužek, kterým rybku na háčku zajistíš, máš zkušenosti i s ním?
- Pátek 21. května 2010 ve 2:13 ® superweb
-
Myslim ze autor mel na mysli lov na zivou rybku – ze mu z hacku bez protihrotu spadne hned po nahozu.
reagovat
Jedna moznost je aby rybka nedrzela hackem ale lankem/snurou/vlascem. Proste ji opatrne prosit pod kuzi, je to podle me pro ni i mene bolestive nez kdyz je napichla na hacku.
Druha moznost, kdyz do rybky hacek zapichnout chci (pro dany zpusob lovu je to zadouci), pouzit dvoj nebo trojhacek a na tom hacku, ktery je zapichnuty v rybce protihrot ponechat a zamacknout ty zbyvajici volne. Pro tuhle moznost vetsinou delam navazec se 2 trojhacky primerene velikosti k velikosti nastrahy, jeden kousek za hlavu a druhy zhruba do poloviny tela rybky. Sekat okamzite po zaberu a ve vysledku je to bezpecnejsi, nez s 1 jedno/dvou/trojhackem kdybych se zaskem cekal(jak z hlediska jistoty zaseku, tak z hlediska zdravi ryby) - Čtvrtek 20. května 2010 v 11:14 ® Bingo reakce na …
-
Já vím, ryby se občas sklepou, to je jasné. Ale odmítám, že by to bylo háčkem bez protihrotu. Spíš nesedící zásek, nebo mělké uchopení nástrahy.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 18:48 ® Kazan reakce na …
-
Bingo> Tak to jsi borec, mě se občas nějaká ryba sklepe.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 18:22 ® tucnak11
-
Na hačky bezprotihrotu chytam ot 2004 jedna se o gumy smačky nymfy,tak jak psal dole kamarad furt mit kontakt s rybou a prut ne tvrdy inač neni to ono.zkušenosti take,jen jak ja neberu ryby tak jednoduho pouštim ve vodě jen jak fotim tak na travičku a nebo v podběraku.Travička mokra.
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 12:15 ® Bingo
-
Chytám na jednoháčky bez protihrotů při lovu na gumové nástrahy menších velikostí. Nikdy se mi nestalo, že by mi ryba kvůli tomu spadla. Chytám s chvějivkou a tenkými vlasci. Důležité je mít s rybou stálý kontakt při zdolávání. Poddajná špice prutu v kombinaci s průtažností vlasce rybu perfektně jistí. Ani pstruh a to je extra divoch, mi nepadá.
reagovat