Chytej.cz

Jaká je nejlepší plandavka na sumíky? necteno

20.1.2005 | Tomash | 3.903 zobrazení | 9 odpovědí

Chytejáci, letos bych se rád věnoval lovu sumců na řece Labi. Chtěl bych hlavně vláčet. Zajímá mě, jaké byste mi doporučili nástrahy – především značka, tvar a velikost plandavek. Jestli máte k dispozici i foto, tak sem s ním… Předem díky a těším se na odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 22. ledna 2005 v 15:24 ® Hrouzek
Hrouzek

Sumců už pár mám na přívlač,z toho asi 3ks do 90cm na woblera na Labi(asi 8cm Salmo štička) ve dne a pak ty další na plandavky 30–68g-stříbrné,nevim proč,ale zatim nejlepší bylo,když jsem to hodil proti silnýmu proudu a pomalu tahal po proudu(skoro až šoural po dně) a to i za tmy…(90% sumců na přívlač mám ve dne)Jinak s těma woblerama-klasicky jsem tahal proti proudu.. Mám jich asi 15–20ks největší kolem 130cm. Takže moc zkušeností nemám. Vyhledávám hlavně proudnější useky. Jinak na velké hrkací kolem 20cm woblery zatim nic moc,jenom se mi potom otočila kudla kolem 65cm…

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 ve 12:27 ® xycht

jo a tu plandavku házet pořád na stejný místo…

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 0:13 ® Tomash
Tomash

Zatím děkuji vám všem… Udělal jsem si jakousi předběžnou představu. Prosím další, nebo kohokoliv s jakýmkoliv názorem… Přidejte jej sem…

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 v 18:18 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Cau tome,jak vish,tak se na sumce taky chystam. Jen tak jsme zkoušeli jsme plandy("technic­ky,ne na zabery). Nejlip uspeli jaxon 40g(okolo 8cm,70 nebo 80kč,ted nevim) a pak jakasi neznama za 35kč(okolo 10cm). ta byla fakt super,při nahozu udelala presvedcivý pukanec a taky paradne chodila. fakt super,ale byla moc lehka. Na barve nezalezi,znamy chytil sumce se zarostenym okem-nepouzivaji je. A chtel bych ti popřat vše ne pri vypravach na fousace nasich vod.

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 ve 14:01 ® rett.rett
rett.rett

ahoj pokud jsi nějake zkoušel,tak jsi si nějaky nazor vytvoril. ja mam takovy:měla by byt těžka na bervě si myslim co se tyče sumce nesejde a hlavne by mela mit agresivni chod. jak píší damovky,sam osobně nepouzivam,ale co vim ze velmi slusne chodi jsou abu garcia UTO. jinak se priklanim taky k woblerum,ale tento rok bude taky plandavkovy!kdyz tak se ozvi.

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 ve 13:45 ® benito

Na rieky používam hlavne heinzky a tzv. obuváky. Na Dunaji,Morave,Váhu sa mi stále zdajú najúčinnejšie modely cca 12–20cm dlhé o váhe 40až80 gramov. Hmotnosť zaručuje,že dobre lietajú aj vo vetre.

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 ve 12:30 ® doktor

DAM robí klasickú lyžicu tak, že dva rovnaké plechy tesne pri sebe. Počul, že dobrá, mám ju ale neskúšal ešte. Ako pov. HaD, je tiež skôr wobler.

reagovat
Pátek 21. ledna 2005 ve 12:09 ® xycht

Jsem sumcařský embrio,ale slyšel sem že ta Heinzka je supr. před dopadem přibrzdit aby do vody padla „na plocho“.....

reagovat
Čtvrtek 20. ledna 2005 ve 23:05 ® HaD
HaD

sám jsem nikdy moc s plandama úspěch neslavil (spíš woblery), ale literatura a zkušení tvrdí, že klasická „heinzka“

reagovat