Chytej.cz

Povodně 2010 necteno

18.5.2010 | džigit | 5.249 zobrazení | 31 odpovědí

Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 24. května 2010 v 9:26 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

chose120> to čerpadlo je hovado, dávej pozor ať tě nenasaje a neodplaveš do Visly byla by tě škoda, Jana a malý Pepa by plakali..:-D

reagovat
Neděle 23. května 2010 ve 21:26 ® džigit reakce na …

chose120> drž se a neboj,pokud tu zbyly nějaké ryby,necháme Ti něco :-))

reagovat
Neděle 23. května 2010 ve 21:20 ® chose120
chose120

Takhle to vypadá v Polsku.To čerpadlo je naše.Dneska jsme ho celý den skládali a bolí mě celé tělo.Zitra tam jedeme na celý tyden.Polaci jsou totalne v hajz..Ty vesnice jsou utopené a ty laguny se budou čerpat dlouho.Foceno nad Ratibořem.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13672.jpgfoto/forum/2010/th-img13673.jpgfoto/forum/2010/th-img13674.jpg
Neděle 23. května 2010 v 19:44 ® džigit reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> no to mně po… a určitě nevařenou :-D

reagovat
Neděle 23. května 2010 v 19:23 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

džigit> čertíku,nic si z toho nedělej.Mě voda zase sebrala kukuřici…:-D

reagovat
Neděle 23. května 2010 v 0:00 ® džigit reakce na …

bubu> voda je svině!Teď jsem se vrátil z 35.ohně jedné místní osady a během večera třikrát sprchlo a dokonce nám potok sebral bečky :-/

reagovat
Sobota 22. května 2010 ve 20:28 ® bubu
bubu

ta voda nedá pokoj a nedá. Dnešní přívalové deště vyhnaly Bělou na trojku

reagovat
Čtvrtek 20. května 2010 ve 14:50 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Dnešní ranní záběry z Koblova…lidé si tam prožili dosti velké peklo

reagovat
foto/forum/2010/th-img13603.jpgfoto/forum/2010/th-img13604.jpgfoto/forum/2010/th-img13605.jpg
Čtvrtek 20. května 2010 v 10:26 ® kerob reakce na …
kerob

Marvosju> mam dojem, ze ze zakona si z jedne DMS smi operator ponechat max 10%, coz mi zase prijde docela ferovy.

reagovat
Čtvrtek 20. května 2010 v 10:17 ® džigit

Marvosju> docela souhlas,což je smutné…SMS ale posílám vždy!

reagovat
Středa 19. května 2010 ve 21:53 ® Sander reakce na …
Sander

Marvosju > operátoři dárcovských sms účtují 3Kč/sms. 27Kč by měla být suma z jedné sms, určená poškozeným. Jak to funguje ve skutečnosti nevím, zřejmě se všechny peníze sejdou na účtě, který se dále dělí do obcí v závislosti na jejich zasažení povodní. Mně to přijde jako dobrá forma pomoci. 30Kč pro člověka není žádný peníz, v globálu se ale sejde relativně pěkný balík.

Jinak s tvou poslední větou souhlasím.

reagovat
Středa 19. května 2010 ve 21:46 @ top

Jsem z Karlovych Varu a chci aktivne pomoci pri povodnich..proto hledam lidi a sponzory. kdo zdarma zapujčí-obytny příves,elektro­centralu,a ruzne potřebne veci.. mužete i vyrazit semnou do postiženych oblastí..auto mam i dve volna místa kontakt toptopiccc@seznam.cz

reagovat
Středa 19. května 2010 ve 21:43 @ Marvosju reakce na …

Dobrý věčer.Před lety při prvním povodňovém neštěstí jsem přispěl čáskou 250 Kč. Nejsem žádný boháč. Při reportážích jsem viděl nešťastné staré lidi a právě kuli těmto lidem jsem se pokusil také truchu pomoci.Když jsem ale zhlédl další reportáže a zjišťoval skutečnosti, že onné psychicky zmrzačené babičky obdrželi !!!500Kč!!! a mladý ozlacený borci si stavěli barákyl mne zatvrdily v jakoukoli finanční pomoc! Balík sava a balené vody a trochu toho oblecení je samozrejmě něco jiného, ale to je tentokráte ode mne vše. Víte vůbec kolik vydělávají operátoři na dárcovských mms? K potřebným lidem se dostane jen malé procento. Proto si myslím že je na ukázce charakteru miliardových společností a managerech kteří berou nehorázné žástky, aby skutečně dokázali efektivně pomoc!!

reagovat
Středa 19. května 2010 v 16:29 ® džigit reakce na …

sethy> proti proudu času :-D špatně čteš…

reagovat
Středa 19. května 2010 v 15:40 ® kerob reakce na …
kerob

Nordboy> mas pravdu, ze zmeny v krajine udelany clovekem tomu jeste prispivaji (obrovsky lany, malo mezi, narovnany toky rek…). Kazdopadne nasi predkove mysleli hlavou a nikoliv prdeli jako ti soucasni. Kdyz voda pritekla, tak taky odtekla aniz by zanechala za sebou takovou zkazu. Predkove meli k prirode pokoru a podle toho zili, soucasnici maj pocit, ze se vse toci jen kolem nich…a az jim voda vezme barak, protoze stoji na debilnim miste a je postavenej z materialu a takovym zpusobem, ze nema sanci celit rozvodneny rece, tak si budou jeste stezovat, ze jim stat nechce dat prachy na opravu (proc taky, stat tam tu vodu neposlal…) proste klasika, ktera se opakuje s kazdymi povodnemi.

reagovat
Středa 19. května 2010 v 15:33 ® sethy reakce na …
sethy

IV.TO.ŠIRDA> proti proudu? To by musely být nějaký turbo ryby.

reagovat
Středa 19. května 2010 v 15:21 ®  reakce na …

kerob> Myslím, že máš pravdu jen z čáti…ti naši předkové totiž takové obce, jako jsou třeba Troubky, založili opravdu s moudrostí sobě vlastní a potíže mají až současníci. Že se příroda změnila, je nezvratný fakt a troufám si tvrdit, že kromě přirozených změn je na vině i současný způsob hospodaření – obdělávání, (resp. zanedbávání) polí a pod.

reagovat
Středa 19. května 2010 ve 14:54 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Mám velký a upřímný soucit s lidmi postiženými povodněmi,ale jako vášnivá rybářka mám radost z toho,že ryby vyjedou z přehrad proti proudu a v lokalitě kam jezdívám každý rok na sumce, budou kapitální úlovky

reagovat
Středa 19. května 2010 v 11:18 ® kerob reakce na …
kerob

pierisJ> je mi jich taky lito…ale na druhou stranu, co clovek ceka, ze se stane, kdyz ma barak u reky… v tomhle smeru byli i nasi predkove o hodne chytrejsi a bud na takovym miste nepostavili nic nebo neco, cemu voda moc nevadi. Povodne byly, jsou a vzdy budou a ani komunisti nedokazali porucit vetru a desti… jinak receno, za vsechno si muze clovek sam!

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:22 ® pierisJ

je to fakt hrůza, sotva to lidi v Troubkách opraví a můžou začít na novo, nechtěl bych to zažít na vlastní kůži, je mi těch lidí fakt líto

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:16 ® džigit reakce na …

tucnak11> sem měl pauzu.Stará Poruba výpadek elektřiny…Už jsem doma a co vidím v TV…

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 17:50 ® tucnak11
tucnak11

džigit> Bečva Rožnovska klesla o 1,5 m oči pro plač jak se člověk nato diva ani spravy neposlouha tak mi lito tych lidi. aš srdce se mi kraji.:-(

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 14:39 ® džigit

a už opět prší :-/ Tady je ofi prohlášení pro Porubku

Protipovodňová opatření

Na říčce Porubce platí III. stupeň povodňové aktivity. Objemový průtok v krychlových metrech odpovídá desetileté vodě. Ve Vřesině, což je jedno z měrných míst pro Porubku, bylo v dopoledních hodinách naměřena výška hladiny 2,15 metrů a průtok 18 metrů krychlových za vteřinu. „Zabezpečili jsme nejkritičtější lokality pytli s pískem, ty jsou k dispozici i pro ochranu majetku porubských občanů. Nabízíme lidem, že si mohou zabezpečit vchody či okna do sklepů,“ uvedl starosta Poruby a předseda porubské povodňové komise Lumír Palyza. Jak dodal, porubská povodňová komise je od neděle nepřetržitě v terénu. Z preventivních důvodů rozhodla uzavřít Mateřskou školu na ulici V zahradách, která bude mimo provoz minimálně do zítřejšího dne.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 12:23 ® džigit

:-) neprší :-) O.-Poruba

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 12:18 ® džigit

Se to sune na západ http://pocasi.idnes.cz/pocasi.idn

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 12:05 ® CeP
CeP

webova kamera na obecnim urade v Troubkach : http://troubky.cz/…velky000.jpg
aktualizuj klavesou F5

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 11:59 ® džigit reakce na …

osprey> voda je prevít,před ní není kam zalézt! Já jsem na vrátnici na úřadě a první na ráně,který podává všeobecné info,tak sleduji internet,abych byl v obraze,tož jsem to tu fláknul :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 11:53 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Nelam si hlavu s rušením. Důležité je dikutovat. Rušit se dá vždycky. Máme tu mraky fór, po kterých neštěkne ani pes – jsou někde zastrčená a nepřekážejí.

Povodně jsou svinstvo – vyklízel jsem kdysi skoro celý vyplavený byt (naštěstí ne vlastní). Málokdy má člověk pocit, že je něco tak dokonale v hajzlu.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 11:25 ® džigit

10:22 V Troubkách voda dosahuje až 1,3 metru a mírně stoupá, kulminace by měla nastat během odpoledne. Povodí Moravy očekává, že pokles hladiny bude jen pozvolný, protože okolní krajina zadržuje velké množství vody. Řada obyvatel Troubek byla v noci evakuována do Tovačova a Oplocan, kde jim pomáhá psycholog.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:39 ® džigit

Ono je taky více fór na téma povodně,pokud to někomu vadí dejte hlas pro zrušit…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1