Vyhledávání
krmení neuvařenou kukuřicí
17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | 11.113 zobrazení | 65 odpovědí
Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 18. května 2010 v 18:51 ® Ciffik reakce na …
-
osprey> no, ale vo tom to je…ja se nehádám co je lepší a účinější, taky používám vařenou, jen tvrdím, že envařená jim nic neudělá…
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 18:29 ® tucnak11
-
Hudacy kapry nevařena kukuřyce,polamou si zuby.kukuřicu take mam jen ji uvařym
reagovata nejratši mam vařenou přenicy ,vřdycky ji mam tak s 3 kg uvařene zakrmim raketou a kapry same přyjdou bo to znaji s hovnych rybniku.
- Úterý 18. května 2010 v 18:25 ® tucnak11
-
.
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 17:43 ® kamos007
-
osprey> ale mokrá a nabotnaná je lepší, protože toho kapři tolik nesní
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 17:20 ® osprey reakce na …
-
Ciffik> Šrot používám spařený. Je to taky lepší
Ale jinak se necítím být v ohledu rybího trávení odborníkem. Pšenice se na chovných rybnících naší MO samozřejmě hází kaprům suchá.
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 17:04 ® Ciffik reakce na …
-
mannice> rád se něčemu přiučím, proto jsem zvědav,co mám špatně…s argumenty nafouknou se jdi s prominutím…něco pádného proč ne, proč jo…
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 16:33 ® Troopik
-
mannice: jj pravda ale bohužel podrobnosti kolik toho bylo vůbec neznám …
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 16:26 ® kamos007 reakce na …
-
mannice> ale ciffik ma pravdu. pokud by to ten kapr nerozdrtil tak by to vyplivnul, protože by si myslel že to není k jídlu.
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 14:31 ® džigit
-
Ten níže nějak nefachčil http://web2.mendelu.cz/…/traveni.pps
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 14:24 ® džigit
-
[PPT] Trávicí soustava Formát souboru: Microsoft Powerpoint – Zobrazit jako HTML Trávicí soustava. Příjem potravy. Zpracování potravy. Vstřebávání živin … Střevní kličky kapra. Tělní dutina kapra. Tělní dutina pstruha … web2.mendelu.cz/af224_rybari/dok%20rybari/traveni.pps
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 14:04 ® džigit
-
Sem si dovolil malej odkaz http://kzr.agrobiologie.cz/…i_ryb_MP.pdf
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 12:38 ® reakce na …
-
Ciffik> Si se z těch záplav tam u vás asi zbláznil ne?
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 12:33 ® Ciffik
-
já bych se toho nebál, co se v té vodě asi stane?…kapr přijede kuku rozdrtí na požerácích a najednou je z toho kuku šrot, by mě zajímalo kolik z těch níže reagujících lidí, co by nepoužili nevařenou kuku používá kuku šrot a podobně…kecy o nafouklých kaprech nesnáším (čím se asi tak krmí po celé republice v rybochovných zařízeních) beztak to mají z těch chemických sraček co strkaj do boilí
a teď hurá do mě
jinak kuku podle mě rozdrtí ještě určitě tloušť (chytni kousek přes 40cm a strč mu malíček do huby, sevře ti ho požeráky a celkem to štípne…má v nich sílu)
zas na druhou stranu nic to nemění na tom, že je pro mě čerstvě vařená kuku top, klidně ať mi na flek najede metrák bílé ryby
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 11:53 ® kerob reakce na …
-
Dlouholeté zkušenosti mého TIMu jsou… prosimte co je to ten „TIM“?
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:57 ® reakce na …
-
džigit> njn,a to se zas někdo nudil a potřebuje to tu trochu rozpohybovat asi
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:56 ® reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Tohle zní jako dobrá provokace:D..at je to jak je to neuvařenou určitě nekrmit
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:53 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Dlouholeté zkušenosti mého TIMu jsou takové,že při pozorování v Tovačově, po nakrmení neuvařenou kukuřicí na toto místo kapři najeli a za nimmi najeli cejni,tito cejni doslova a do písmene svými rypáky bodali kapry a ti odjeli,ale cejn vzal neuvařenou kuku na své požeráky a neměl sílu ji rozdrtit a vyplivl ji zpátky na dno, což teda kapr na požarácích tuto kuku bez problému rozdrtil.Takže zkušenost mého TIMu je taková,že uvařenou kukuřici sežere veškerá bílá ryba a neuvařenou kapr případně amur. Ale nemám zkušenosti jestli neuvařenou kuku na požarácích rozmělní i velcí cejni tzv.lopaťáci.Máte vy s tímto nějaké zkušenosti?
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:28 ® džigit
-
sedum „kuku“ témat,jako ku kulí v Sarajevu
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:25 ® džigit
-
mannice> sus1 už se ptal na diskuzi s adminy,že by taky „větry“
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 10:19 ® reakce na …
-
džigit> Tohle téma,sem včera záměrně hledal kolikrát už tu můře být a celkem sem si počet
Troopik> Proto se ptám a zajímal mě nějaký konkrétní příklad.Myslim si,že v tomhle se asi dost rybářů odlišuje.Těžko říct,já osobně nemám zkušenosti s hejnama ryb,že by najeli na flek a nezbylo nic.Pořád mluvim o krmení s kukuřicí
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 7:50 ® džigit
-
Taky jsem názoru,že neuvařená kuku je hůře stravitelná.O trhání střev jsem neslyšel.Ovšem o plynatosti ze špatně uvařeného hrachu víme všichni své
reagovatostatně i u fazolí…
- Úterý 18. května 2010 v 7:42 ® Troopik
-
tak asi záleží na množství kolik toho tam dáš v poměru velikosti vody. jinak pokud by se to přehnalo mohlo by to dopadnout jako s tím hrachem. jednou takhle krmili na rybníku, kterej znám a ryby to dost odnesly prý …
reagovat - Úterý 18. května 2010 ve 2:56 ®
-
Ještě něco co by mě osobně opravdu zajímalo je množství.Určitě vše záleží na lokalitě,době lovu,množství ryb a druhu ryb atd atd..Ale kolik,nebo jaké množství si nesete na 1 denní,nebo více denní výpravy popřípadě zakrmování před lovem
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 1:45 ® reakce na …
-
kugča> vyplň profil
reagovat..no pozvolna,ono se to lehce řekne
- Úterý 18. května 2010 v 1:31 ® kugča reakce na …
-
Vařit pozvolna,ale ne pod vlivem,ať nedopadneš jako já..Usnul jsem a pak to byla celkem prdel
reagovat,voda s kukuřicí se hodně rychle vyvaří.
- Úterý 18. května 2010 v 0:38 ® CeP
-
myslim ze kdyby sucha kukurice rybu poskodila, ne-li primo zabila, tak by musely byt nase stojaky kazdou chvili posety rybami brichem nahoru. to nemeni nic na faktu, ze krmim zasadne varenou. duvody uz popsal osprey.
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 0:04 ® reakce na …
-
Cudla> hrach vůbec nepoužívám asi právě proto co sem o tom slyšel.Ale ta kukuřice mě štve,to se musí vařit asi hodně pozvolna co:)..
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 23:38 ® Cudla reakce na …
-
mannice>Vem suchej hrách nasyp ho do sklenice,až po okraj zalej vodou zavíčkuj a z 90%se sklenice roztrhne
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 23:22 ®
-
Taky sem slyšel něco o tom,že ryba může i umřít kort s tvrdým hrachem.Nevim co je na tom pravdy.Já kukuřici ani nevařim,koupim si v konzervě a víc nespotřebuju.Navíc musim se přiznat nikdy se mi to moc nepovedlo,kukuřice mi praskla a stejnak mi přišlo,že nějaká vrstva tam byla ještě tvrdší.Kde byla chyba nevim
reagovat,Byl bych i rád kdyby to tu někdo taky rozebral
- Pondělí 17. května 2010 ve 23:13 ® Cudla
-
IV.TO.ŠIRDA> Vařená jak píše osprey nemá chybu .Při velkochovech nelze metráky vařit,měla by se máčet může i překvasit,pak je stravitelná .Suchá hůř a dýl se tráví,hrách může potrhat střeva.
reagovat