Chytej.cz

krmení neuvařenou kukuřicí necteno

17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | 11.113 zobrazení | 65 odpovědí

Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. května 2010 v 18:51 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

osprey> no, ale vo tom to je…ja se nehádám co je lepší a účinější, taky používám vařenou, jen tvrdím, že envařená jim nic neudělá…

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 18:29 ® tucnak11
tucnak11

Hudacy kapry nevařena kukuřyce,polamou si zuby.kukuřicu take mam jen ji uvařym :-D a nejratši mam vařenou přenicy ,vřdycky ji mam tak s 3 kg uvařene zakrmim raketou a kapry same přyjdou bo to znaji s hovnych rybniku.:-93;

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 18:25 ® tucnak11
tucnak11

.:-D

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 17:43 ® kamos007
kamos007

osprey> ale mokrá a nabotnaná je lepší, protože toho kapři tolik nesní ;-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 17:20 ® osprey reakce na …
osprey

Ciffik> Šrot používám spařený. Je to taky lepší:-))

Ale jinak se necítím být v ohledu rybího trávení odborníkem. Pšenice se na chovných rybnících naší MO samozřejmě hází kaprům suchá.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 17:04 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

mannice> rád se něčemu přiučím, proto jsem zvědav,co mám špatně…s argumenty nafouknou se jdi s prominutím…něco pádného proč ne, proč jo…

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 16:33 ® Troopik

mannice: jj pravda ale bohužel podrobnosti kolik toho bylo vůbec neznám …

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 16:26 ® kamos007 reakce na …
kamos007

mannice> ale ciffik ma pravdu. pokud by to ten kapr nerozdrtil tak by to vyplivnul, protože by si myslel že to není k jídlu. :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 14:31 ® džigit

Ten níže nějak nefachčil http://web2.mendelu.cz/…/traveni.pps

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 14:24 ® džigit

[PPT] Trávicí soustava Formát souboru: Microsoft Powerpoint – Zobrazit jako HTML Trávicí soustava. Příjem potravy. Zpracování potravy. Vstřebávání živin … Střevní kličky kapra. Tělní dutina kapra. Tělní dutina pstruha … web2.mendelu.cz/af224_ry­bari/dok%20ry­bari/traveni.pps

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 14:04 ® džigit

Sem si dovolil malej odkaz http://kzr.agrobiologie.cz/…i_ryb_MP.pdf

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 12:38 ®  reakce na …

Ciffik> Si se z těch záplav tam u vás asi zbláznil ne? :-))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 12:33 ® Ciffik
Ciffik

já bych se toho nebál, co se v té vodě asi stane?…kapr přijede kuku rozdrtí na požerácích a najednou je z toho kuku šrot, by mě zajímalo kolik z těch níže reagujících lidí, co by nepoužili nevařenou kuku používá kuku šrot a podobně…kecy o nafouklých kaprech nesnáším (čím se asi tak krmí po celé republice v rybochovných zařízeních) beztak to mají z těch chemických sraček co strkaj do boilí :-) a teď hurá do mě

jinak kuku podle mě rozdrtí ještě určitě tloušť (chytni kousek přes 40cm a strč mu malíček do huby, sevře ti ho požeráky a celkem to štípne…má v nich sílu)

zas na druhou stranu nic to nemění na tom, že je pro mě čerstvě vařená kuku top, klidně ať mi na flek najede metrák bílé ryby

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 11:53 ® kerob reakce na …
kerob

Dlouholeté zkušenosti mého TIMu jsou… prosimte co je to ten „TIM“?

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:57 ®  reakce na …

džigit> njn,a to se zas někdo nudil a potřebuje to tu trochu rozpohybovat asi :-))

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:56 ®  reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> Tohle zní jako dobrá provokace:D..at je to jak je to neuvařenou určitě nekrmit

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:53 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Dlouholeté zkušenosti mého TIMu jsou takové,že při pozorování v Tovačově, po nakrmení neuvařenou kukuřicí na toto místo kapři najeli a za nimmi najeli cejni,tito cejni doslova a do písmene svými rypáky bodali kapry a ti odjeli,ale cejn vzal neuvařenou kuku na své požeráky a neměl sílu ji rozdrtit a vyplivl ji zpátky na dno, což teda kapr na požarácích tuto kuku bez problému rozdrtil.Takže zkušenost mého TIMu je taková,že uvařenou kukuřici sežere veškerá bílá ryba a neuvařenou kapr případně amur. Ale nemám zkušenosti jestli neuvařenou kuku na požarácích rozmělní i velcí cejni tzv.lopaťáci.Máte vy s tímto nějaké zkušenosti?

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:28 ® džigit

sedum „kuku“ témat,jako ku kulí v Sarajevu :-D

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:25 ® džigit

mannice> sus1 už se ptal na diskuzi s adminy,že by taky „větry“ :-))

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 10:19 ®  reakce na …

džigit> Tohle téma,sem včera záměrně hledal kolikrát už tu můře být a celkem sem si počet :-))

Troopik> Proto se ptám a zajímal mě nějaký konkrétní příklad.Myslim si,že v tomhle se asi dost rybářů odlišuje.Těžko říct,já osobně nemám zkušenosti s hejnama ryb,že by najeli na flek a nezbylo nic.Pořád mluvim o krmení s kukuřicí

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 7:50 ® džigit

Taky jsem názoru,že neuvařená kuku je hůře stravitelná.O trhá­ní střev jsem neslyšel.Ovšem o plynatosti ze špatně uvařeného hrachu víme všichni své :-D ostatně i u fazolí… :-D

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 7:42 ® Troopik

tak asi záleží na množství kolik toho tam dáš v poměru velikosti vody. jinak pokud by se to přehnalo mohlo by to dopadnout jako s tím hrachem. jednou takhle krmili na rybníku, kterej znám a ryby to dost odnesly prý …

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 2:56 ® 

Ještě něco co by mě osobně opravdu zajímalo je množství.Určitě vše záleží na lokalitě,době lovu,množství ryb a druhu ryb atd atd..Ale kolik,nebo jaké množství si nesete na 1 denní,nebo více denní výpravy popřípadě zakrmování před lovem

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 1:45 ®  reakce na …

kugča> vyplň profil ;-) ..no pozvolna,ono se to lehce řekne :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 1:31 ® kugča reakce na …
kugča

Vařit pozvolna,ale ne pod vlivem,ať nedopadneš jako já..Usnul jsem a pak to byla celkem prdel:-) ,voda s kukuřicí se hodně rychle vyvaří.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 0:38 ® CeP
CeP

myslim ze kdyby sucha kukurice rybu poskodila, ne-li primo zabila, tak by musely byt nase stojaky kazdou chvili posety rybami brichem nahoru. to nemeni nic na faktu, ze krmim zasadne varenou. duvody uz popsal osprey.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 0:04 ®  reakce na …

Cudla> hrach vůbec nepoužívám asi právě proto co sem o tom slyšel.Ale ta kukuřice mě štve,to se musí vařit asi hodně pozvolna co:)..

reagovat
Pondělí 17. května 2010 ve 23:38 ® Cudla reakce na …
Cudla

mannice>Vem suchej hrách nasyp ho do sklenice,až po okraj zalej vodou zavíčkuj a z 90%se sklenice roztrhne

reagovat
Pondělí 17. května 2010 ve 23:22 ® 

Taky sem slyšel něco o tom,že ryba může i umřít kort s tvrdým hrachem.Nevim co je na tom pravdy.Já kukuřici ani nevařim,koupim si v konzervě a víc nespotřebuju.Navíc musim se přiznat nikdy se mi to moc nepovedlo,kukuřice mi praskla a stejnak mi přišlo,že nějaká vrstva tam byla ještě tvrdší.Kde byla chyba nevim :-(( ,Byl bych i rád kdyby to tu někdo taky rozebral

reagovat
Pondělí 17. května 2010 ve 23:13 ® Cudla
Cudla

IV.TO.ŠIRDA> Vařená jak píše osprey nemá chybu .Při velkochovech nelze metráky vařit,měla by se máčet může i překvasit,pak je stravitelná .Suchá hůř a dýl se tráví,hrách může potrhat střeva.

reagovat