Chytej.cz

krmení neuvařenou kukuřicí necteno

17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | 11.112 zobrazení | 65 odpovědí

Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 26. května 2010 v 0:50 ®  reakce na …

džigit> no doufám ke mě,ale když ode mě budu nahazovat v tom případě co nejdál :-D

reagovat
Středa 26. května 2010 v 0:14 ® džigit reakce na …

mannice> k Tobě nebo od Tebe? :-D

reagovat
Úterý 25. května 2010 ve 22:08 ®  reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> čim vadí převařená? :-) akorát mi praskla tak sem jí nechal dojít k tomu pšenku,pelušky a řepku a je hotovo :-) zejtr amusej jít ikdyby nechtěli :-)

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 15:50 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

mannice> hlavně ji nepřevař a přeji ,ať ti berou

reagovat
Úterý 25. května 2010 ve 14:04 ® 

tak už vařim kukuřici,krásně to tady voní :-) .. Zítra ráno jdu na ně ..

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 11:50 ® džigit reakce na …

cercer1> máš pravdu,předsedo!!! :-D

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 11:23 ® superweb
superweb

uvarena a zmrazena se dle mych zkusenosti potapi sama od sebe i bez sterku..coz me samotnyho prekvapilo – cekal jsem ze bude plavat vzhledem ke zmrzle vode v ni a kolem ni. Zrejme ale zavisi na tom, s jakym mnozstvim vody se zmrazi. Pochopitelne ze na rece se stejne odtkutali po dne – tam je lepsi nechat rozmrznout napred -, ale na rybniku bez problemu hazim zmrzle koule.
Tygri orech je nejaky vetsi partikl, oblibeny zejmena v zahranici pr lov kapru. Pry je to neodolatelna pochoutka pri spravne uprave. Ja s nim zkusenosti nemam, nebot nevim kde ho sehnat za rozumne penize. Rybarske firmy za to chteji neorazne prachy, minuly rok jsem zkousel kontaktovat dovozce ruznych orechu, ktery ho mel v nabidce(na nazev si uz nevzpomenu), ze bych mel zajem treba o 10kg, bohuzel jsem se odpovedi nedockal.

reagovat
Úterý 25. května 2010 v 1:31 ® cercer
cercer

Ať už je 16týho-zlatá rotačka!!!!!!!!! U tý nikdo nezkoumá tvrdost listu…teda…zatím..

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 22:30 ® Robur
Robur

IV.TO.ŠIRDA> tož když kapři slyšeli, že nejlepší kafe, je to, co vysere cibetka, tak si řekli, že oni budou žrát ořechy, co vykaká tygr. Prostě ořech co smrdí po kočičáku. Odolala bys tomu?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 ve 22:26 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

usťa> jsi anonym,což mě dost dráždí jako tygřici,ale co je to ten „tygří ořech“ co to žere a kde to roste?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 18:28 @ usťa reakce na …

zdarec co si myslíte o uvařeném tygřím ořechu zatěžuje také trávení ryb?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 10:49 ® cormoran reakce na …
cormoran

IV.TO.ŠIRDA> Asi jo, když můžou prdět hadi, tak proč by nemohly ryby:-)) Jinak potápěčskou výzbroj bude jednou kupovat Mařena, až se mu sejdou chechtáky, tak třeba jednou zjistíme, jak to doopravdy je, třeba všechny ty bublinky na vodě nejsou jen ze dna, ale z prdících ryb:-)

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 10:19 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

cormoran> myslím si,že i ryby prdí…proč jsou vidět na hladině bublinky? Nemyslím šumák…nebylo by špatné se potopit a zjistit to.Máš neopreny a automatiku?

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 9:51 ® cormoran
cormoran

Co když kapřík nevařenou kuku nerozdrtí požerákama a projde mu trávícím traktem bez rozložení? Není pak samotnej lov takovéto neřízené střely a načasované bomby nebezpečnej? Kdo ví, třeba prdí i ryby:-)

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 9:33 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

b.gun> díky za radu,já vyzkouším oba způsoby,kámen i štěrk…

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 7:55 ® b.gun reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> Při zamražování vlož do kukuřice šutr, který ji zatíží a ona tak po vhození do vody neodplave (případně ji promíchej se štěrkem). Velikost šutru či množství štěrku je nutno vyzkoušet praxí …

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 7:47 ® kamos007 reakce na …
kamos007

IV.TO.ŠIRDA> to musíš nechat rozmrznout.

reagovat
Pondělí 24. května 2010 v 1:21 ® cercer reakce na …
cercer

Robur> sem ji zkusil a mám z ní popkorn!!!!!!!!!Dou­fám,že ten už střeva trhat nebude..

reagovat
Neděle 23. května 2010 v 19:21 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

cercer1> já ji uvařila podle „superweba“ a potom zamrazila do zásoby v kuličkách velikosti tenisového míčku a ejhle,když jsem si chtěla dneska nakrmit,tak mi kuličky odplavaly a nemám kukuřici ani rybu…možná jsem nakrmila labutě. Poraďte mi někdo lépe,prosím

reagovat
Neděle 23. května 2010 v 9:04 ® Robur
Robur

cercere, ty si ji usmaž:_D

reagovat
Neděle 23. května 2010 v 0:38 ® cercer
cercer

kua,tak mám ji jít na zejtra uvařit,nebo co???!

reagovat
Pátek 21. května 2010 v 1:49 ® superweb
superweb

Nejsem si uplne jisty jestli tohle tema brat jako recesi nebo vazne minenou otazku..pokud je to recese pak pomerne hloupe udelana, spousta lidi by to mohlo vzit vazne a nevarenou kuku zacit rvat do vody. A jestli je to mysleny vazne a autor otazky(i dalsi diskutujici) nevarenou kuku krmi, tak uz fakt nevim co si o tom myslet :-)
Nejak me nenapada duvod(krome lenosti) proc sypat do vody nevarenou kukurici. Kapr toho sezere trochu a mozna mu to ani nic neudela. Kazdopadne to bude minimalne tyden travit a dobre mu nebude.
Uvarit kukurici je pritom pomerne nenarocna cinnost – staci na den az tri namocit v mirne osolene vode a pak priblizne 3× privest k varu a nechat vychladnout(to je daleko mene energeticky narocne i rizikove(jak nekdo zminil ze usnul :-) ) nez ji varit par hodin). Behem tohoto procesu asi trojnasobne nabobtna a zacne neuveritelne vonet(krome toho ji lze behem vareni dochutit dle uvazeni – vetsinou s ni rozvarim trochu repky aby natahla olej, a pridam bud nejaky dip nebo treba jen trtinovy cukr(kaprum to moc chutna ale pomerne rychle se pak kazi)).
Celkem uspesne si tak krmim asi na 2Ha rybniku v tempu cca 20l tydne a kapri se ji nemuzou dockat :-) Kdybych tam vysypal stejny mnozstvi suchy, nikdo by si tam celou sezonu nezachytal – tot muj nazor.
Psenice je trosku neco jinyho – po namoceni nabyde tak cca o polovinu a pri vareni uz jen o malo. Tudiz ani nevarenou to asi v rozumny mire kapry tolik „neucpe“, ale varena zas lip voni(a lze dochutit).

reagovat
Středa 19. května 2010 v 17:39 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

IV.TO.ŠIRDA> Kdo je T.I.M? :-))

reagovat
Středa 19. května 2010 v 11:15 ® 1Mara reakce na …
1Mara

IV.TO.ŠIRDA> :-O já nic nepsal ? :-)

reagovat
Středa 19. května 2010 v 11:09 ® kerob reakce na …
kerob

IV.TO.ŠIRDA> …jako malej harant…ale budiz, kazdej jsme nejakej a ja se bez teto velice hodnotne informace bez problemu obejdu a ty budes mit aspon pocit, ze mas navrch… LOL :-)

reagovat
Středa 19. května 2010 v 9:52 ® džigit reakce na …

IV.TO.ŠIRDA> tvrďáku :-) Jak Jistebník,máte nějaké zprávy?

reagovat
Středa 19. května 2010 v 9:38 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kerob> naši známí na netu ví kdo je T.I.M.ví to i HaD, ale dle tvého vyplněného profilu,jsme usoudili,že ty to vědět nemusíš

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:01 ® Cudla reakce na …
Cudla

mannice> kuku namoč aspon přez noc a pak stačí hodku vařit a nechat dojít (pomalu vychladnout)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:08 ® 

Ciffik> neřešme už :-)) ,neni se co přiučit ..Já nejsem kapr,takže nevim.Ale zažil jsem,že rybáři zakrmili pár emtrů od nás kukuřicí a když sem se jich po týdnu zeptal čim a vylezlo z ních že nevařneou kukuřicí,tak mi to bylo tak nějak jasný.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 19:26 ® Jak.novi
Jak.novi

tucnak11> :-))

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1