Chytej.cz

krmení neuvařenou kukuřicí

17.5.2010 | IV.TO.ŠIRDA | 11.115 zobrazení | 65 odpovědí

Setkala jsem se s názorem převážně seniorů ze starší generace,že když krmím neuvařenou kukuřicí,tak rybám to vadí,nafukují se,praskají jim střeva,2 měsíce neberou a jiné negativní jevy.Proto bych chtěla znát váš názor.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 17. května 2010 ve 22:56 ® osprey
osprey

Vařené žrádlo je rychleji stravitelné, lépe uvolňuje aroma a pokud jde o tu kukuřici, z kila suché je toho hrnec:-))

Krmím jedině vařenou. Do rozpraskání.

reagovat
Pondělí 17. května 2010 ve 22:54 ® Robur
Robur

ptáš se na nevařenou, nevařenou ryba dlouho tráví, to že by jí praskla střeva nevím, neznám. Rozhdoně bych si nevnadil lovný flek tvrdou věcí jako je kuku či hrách. Na chovném rybníku možná, ale otázka je, jak budou ryby kynout, když se naládují a pak budou čekat než vytráví.

reagovat
Pondělí 17. května 2010 ve 22:46 ® Leník
Leník

Ahojky, my jsme vždycky krmili vařenou kukuřicí. Dva dny před týdenním chytáním se u nás na kamnech v prádelním hrnci vařila kukuřice. Věčné míchání a podlívání, protože kukuřice vychlastá strašně vody a nesmí se připálit aby nesmrděla, mě nikdy nebavilo, ale je pravda, že ryby ji žraly jak vzteklý. My jsme na ni i chytali a kapříci ji měli rádi. Dodnes ji zkoušíme na různých místech. O nafouknutí po kuku jsem už taky slyšela, ale nikdy jsem to nezkoušela. :-) Podle mého názoru je uvařená kuku i měkčí a pro ryby chutnější a vytváří kal a vůbec, ale to je jen můj subjektivní dojem.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13524.jpg
Pondělí 17. května 2010 v 17:37 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Robur> jenže já nejsem ryba a ty jsi odpověděl stejně jako vyzrálý politik. Robur, kousek od tvého bydliště směrem na Mikulov je rybářství kde asi před třemi lety sehnali cca 2ooq levné kukuřice a vykrmili ji,tak mi vysvětli v čem a jak ji vařili? Můj TIM na našem rybníku vykrmí 150q pšenice za rok, nevaříme ji a taky nabobtnává. Kapři dobře žerou a rostou.Tvá konverzace je velmi krátká,čekám od tebe vyzrálou odpověď zkušeného rybáře.

reagovat
Pondělí 17. května 2010 v 15:17 ® Robur
Robur

zkus to na sobě, odpovíš si sama:-D

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1