Vyhledávání
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | 8.459 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 20. května 2011 ve 21:36 @ Pallermo reakce na …
-
http://as-fish.cz/…0-,5493.html tady novy odkaz diky
reagovat - Pátek 20. května 2011 ve 21:35 @ Pallermo
-
Dobry den chtel bych se zeptat ohledne techto navijaku co si myslite o nich staci na zacatecni kapratinu nez nasetrim na poradny odhozaky ..? a tyto pak vyuziji na feeder a normal rybareni http://as-fish.cz/…ner-6000-Kod-MIV-RMLIN60-,5493.html
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 v 16:52 ® plesoun
-
Tak už mám Okumy doma. Uvidím jak poběží u vody, návin vlasce Ok. Nacpal jsem tam skoro 600 m. Dám pak vědět. V sobotu dju na závody, pokud se tedy umravní počasí, zatíms tále prší (Rožnov p.R).
reagovat - Úterý 18. května 2010 v 19:54 ® plesoun
-
Tak po delším váhání jsem se rozhodl pro Okumy Cassieny CS 65. Ještě si je zajedu ošahat do obchodu a tam se rozmyslím. Mám stále ještě v merku Ticy Sportery SR (ale 6007 nejsou nikde skladem, tak budu muset vzti nižší řadu, ale ta mi na menší vody bude stačit). Tak asi tak, kdyby měl ještě někdo nějakou výhradu, prosím o rychlou reakci. Díky. Ondra.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 18:22 ® plesoun
-
Tož díky za rady, ale stejně se nevyjádřil nikdo k těm Okumam. Pořád váham, nerad bych koupil zase nějaké „šmejdy“ jako níže jmenované Pezony.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 17:47 ® tucnak11 reakce na …
-
plesoun> Na kapry kamarade naco vice zbytečne,maš ložisko na duležitych mistach to znamena klika hlavni a rolnička te ložisko co je + 1 to nahrazuje 3 kousky je to antyrevers ložisko.Na vlačku tak je to co innecho tam tak 5–6 a take stači naco 10 kousku to je jen finta pro zakaznika a navijak zbytečně je těžši vuli napihanym ložiskam ktere jisou uš zbytečna.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 17:27 ® plesoun
-
Na ty Dragony jsem se taky díval. Ale nějak mi padly do oka ty Okumy Cassien CS 65. Líbí se mi, že jsou celokovové, ale zase mají jen 4+1 ložisko, není to málo? To ty Okumy nikdo nezná?
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 16:54 ® tucnak11
-
Kup si ot Dragoše jisou ve slevie.Okumu 60-ku za 1450 kč a nebo Dragony 10000-ky.za 1950 kč
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 15:47 ® cormaxx reakce na …
-
plesoun> Kde ti ho doporučili,v obchodě?
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 15:09 ® plesoun reakce na …
-
Narazil jsem, nebo teda byl mi doporučen ještě jeden typ navijáku a to OKUMA Cassien CS 65 baitfeeder. Má tyto navijáky někdo? Jsou celokovové, což se mi líbí!
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 20:25 ® plesoun reakce na …
-
Ještě jeden dotaz. Mám trošku „guláš“ v rozdílech mezi Tica řady GR a SR. Která je lepší, teda spíše, čím se liší? Předpokládám, že řada SR je asi novější nebo něčím lepší řada, protože její cena je o cca 200 větší. Kamarád má řadu GR, Mám zůstat u ní, nebo vzít tu řadu SR? Jo,ještě dotaz ohledně řad 3007, , 3507, 4O07, 4507, 5007, 6007…liší se od sebe pouze kapacitou cívky?
reagovat - Neděle 16. května 2010 v 19:44 ® plesoun
-
Díky za rady. Na Tica Scepter jsem se již taky díval, ale zůstanu spíše u Tica Sportera 6007. Má je kamarád a je s nima spokojený. Dají se sehnat za 1450 ks, což se mi zdá přijatelné. Měl by někdo nějaké výhrady na tyto navijáčky? Asi budou lepší než okumy 865. Díky za rady.
reagovat - Neděle 16. května 2010 v 16:03 ® cormaxx
-
Koukni na Sceptera GF/GE a nebo Abbyse bez baitu.Do dvou litrů se vejdeš a jsou to super kolovrátky. S tátou máme Sceptery GF 3 roky a jsou pořád jak nový. Radši bych se vyhnul novýmu GX,měl jsem ho v ruce na krámě a jeho zpracování mi přišlo horší než je u našich GF…
reagovat - Neděle 16. května 2010 v 15:33 ®
-
Jestli chceš za rozumné peníze přijatelnou kvalitu, vykašli se na bait, zvykneš si bez něj rychle a kup si Tica scepter, to je osvědčená klasika a neznám nikoho, kdo má tento kolovrátek, že by si na něj stěžoval. Cena je okolo 1500 Kč.
reagovat