Vyhledávání
Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře .
15.5.2010 | mirmen | 4.775 zobrazení | 12 odpovědí
zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. května 2010 v 17:40 ® tucnak11
-
Na krevety jisem mastit jak okouše tak lince kapry jen čerstve řadne předvařene.Hobotničku to spiše zežeru sam.
reagovata co se jedna uhořu tak pořadny homač hnojaku a nebo rousnicy 35 cm a je postarano.
- Neděle 16. května 2010 v 0:21 ® mirmen reakce na …
-
tony.bobo> to monté – nevím zda přijímá potravu a jakou, ale mořské proudy nesou zooplankton ( různá larvální stádia, jikry ryb vytírajících se do sloupce, ráčky atd .) Zkoušel jsem nedávno vnadit hlínou s příměsi nějakých japonských korýšů ( taková smradlavá kostka na strouhání – belchatan ? ), ale připadlo mi, že to úhoře či mníka spíš odradilo, do navnazeného místa nepřijelo naprosto nic, bez záběru ( na rousnici ) .
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 23:12 ® tony.bobo reakce na …
-
mirmen> tak tomu smradu věřím.Možná to bude blbost ale zkusil bych vyhledat něco o tom čím se živilo monté než dorazilo do řek.Myslím v tom smyslu že by si mohli pamatovat co baštili a na to to zkusit.Jinak taky sem zkoušel všelicos ale rousnice a jak ty říkáš rybka na širokohlavce je nejůčinější.
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 23:04 ® mirmen reakce na …
-
tony.bobo> některé lékárny klasický rybí tuk mohou navážit ( zkušel jsem před několika lety, tenkrát z lékárny ve Fakultní nemocnici v HK ). Vím, že tekutý rybí tuk lze sehnat na některých e-shopech. nijak skvělé výsledky jsem s ním neměl, občas jsem něco chytil, jindy nepomohlo nic.
Ani legendární „Sergyho smáčka ", tj. hrst rousnic nakrájená na kousky, k tomu několik ouklejí nakrájených nadrobno, do sklenice s víčkem a nechat nměkolik hodin na sluníčku zkvasit a "zamřít“. Puch porazí slona , který je deset metrů proti větru. Při namočení musela být věnována maximální pozornost, aby ani kapka nespadla na oděv. A sklenice se smáčkou alespoň několik metrů od rybářova posezu a umístěna tak, aby poryv větru nenesl odér na posez. A nedej bože, aby se to převáželo v báglu či autě a dostalo na svobodu
Mimochodem – rybí tuk velice slušně leptá různé sáčky ( mikroten apod.) a pokud se vylije v báglu, tak si rybář s tím sajrajtem docela užije.
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 22:57 ® tony.bobo reakce na …
-
mirmen> Neboj pochopil sem tě.Možná bych nejdřív zkusil kus masa napichané nebo naložené v rybím tuku.Ale kde ho zas sehnat.Zkoušel sem to v lékárně a došel mi jen nějaký drek přírodní kapky s obsahem ryb.tuku ale ryb.tuk (respektivě olej)jako nám dávali za mlada do polívky sem nesehnal.
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 22:24 ® mirmen reakce na …
-
kamos007> zajímá mne nástraha přirozeného původu, o lovu hadů na nadipovanou gumu ( molitan apod.) jsem nikdy neslyšel a ani nemám chuť se do toho pouštět
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 22:23 ® mirmen
- reagovat
- Sobota 15. května 2010 ve 22:22 ® mirmen
- reagovat
- Sobota 15. května 2010 ve 22:20 ® mirmen
-
pár ilustrací ze stránky prodejce mořských potvor
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 22:15 ® kamos007 reakce na …
-
mirmen> ale když to tak vezmeš tak to máš jako rybku tu chobotnici ne???? skus gumové aromatizované rybičky na ty by to mohlo jít ne????
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 22:00 ® mirmen reakce na …
-
tony.bobo> rousnice je v téhle době sice účinná, ale většinou na ni berou úhoříci 40–60 cm, jen ojediněle větší. Velký úhoř ( s širokou hubou ) má radši rybku ( na kterou se teď nesmí).
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 21:34 ® tony.bobo
-
Těžko říct,možná by to šlo chce to vyzkoušet ale rousnice je rousnice.
reagovat