Chytej.cz

Chobotnice - jejich maso jako nástraha na úhoře . necteno

15.5.2010 | mirmen | 4.775 zobrazení | 12 odpovědí

zkoušel jste někdo kus masa z chobotnice? V současné době se nesmějí úhoři chytat z pochopitelných důvodů na rybku, mohla by ji chobotnice nahradit? Krevety jsem sehnal kdysi jenom předvařené a kromě tlouště jsem na ně nic jiného nedostal. Na rousnice se neptám, na ně a jiné žoužaly chytám už přes 30 let. Máte případně nápad na využití nějaké jiné mořské ( sladkovodní ) potvory , která není rybou a na niž by mohl velký úhoř zabrat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 17. května 2010 v 17:40 ® tucnak11
tucnak11

Na krevety jisem mastit jak okouše tak lince kapry jen čerstve řadne předvařene.Ho­botničku to spiše zežeru sam.:-D a co se jedna uhořu tak pořadny homač hnojaku a nebo rousnicy 35 cm a je postarano. :-))

reagovat
Neděle 16. května 2010 v 0:21 ® mirmen reakce na …

tony.bobo> to monté – nevím zda přijímá potravu a jakou, ale mořské proudy nesou zooplankton ( různá larvální stádia, jikry ryb vytírajících se do sloupce, ráčky atd .) Zkoušel jsem nedávno vnadit hlínou s příměsi nějakých japonských korýšů ( taková smradlavá kostka na strouhání – belchatan ? ), ale připadlo mi, že to úhoře či mníka spíš odradilo, do navnazeného místa nepřijelo naprosto nic, bez záběru ( na rousnici ) .

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 23:12 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

mirmen> tak tomu smradu věřím.Možná to bude blbost ale zkusil bych vyhledat něco o tom čím se živilo monté než dorazilo do řek.Myslím v tom smyslu že by si mohli pamatovat co baštili a na to to zkusit.Jinak taky sem zkoušel všelicos ale rousnice a jak ty říkáš rybka na širokohlavce je nejůčinější.

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 23:04 ® mirmen reakce na …

tony.bobo> některé lékárny klasický rybí tuk mohou navážit ( zkušel jsem před několika lety, tenkrát z lékárny ve Fakultní nemocnici v HK ). Vím, že tekutý rybí tuk lze sehnat na některých e-shopech. nijak skvělé výsledky jsem s ním neměl, občas jsem něco chytil, jindy nepomohlo nic.

Ani legendární „Sergyho smáčka ", tj. hrst rousnic nakrájená na kousky, k tomu několik ouklejí nakrájených nadrobno, do sklenice s víčkem a nechat nměkolik hodin na sluníčku zkvasit a "zamřít“. Puch porazí slona , který je deset metrů proti větru. Při namočení musela být věnována maximální pozornost, aby ani kapka nespadla na oděv. A sklenice se smáčkou alespoň několik metrů od rybářova posezu a umístěna tak, aby poryv větru nenesl odér na posez. A nedej bože, aby se to převáželo v báglu či autě a dostalo na svobodu :-)

Mimochodem – rybí tuk velice slušně leptá různé sáčky ( mikroten apod.) a pokud se vylije v báglu, tak si rybář s tím sajrajtem docela užije.

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 22:57 ® tony.bobo reakce na …
tony.bobo

mirmen> Neboj pochopil sem tě.Možná bych nejdřív zkusil kus masa napichané nebo naložené v rybím tuku.Ale kde ho zas sehnat.Zkoušel sem to v lékárně a došel mi jen nějaký drek přírodní kapky s obsahem ryb.tuku ale ryb.tuk (respektivě olej)jako nám dávali za mlada do polívky sem nesehnal.

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 22:24 ® mirmen reakce na …

kamos007> zajímá mne nástraha přirozeného původu, o lovu hadů na nadipovanou gumu ( molitan apod.) jsem nikdy neslyšel a ani nemám chuť se do toho pouštět

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 22:23 ® mirmen
reagovat
foto/forum/2010/th-img13444.jpg
Sobota 15. května 2010 ve 22:22 ® mirmen
reagovat
foto/forum/2010/th-img13441.jpgfoto/forum/2010/th-img13442.jpgfoto/forum/2010/th-img13443.jpg
Sobota 15. května 2010 ve 22:20 ® mirmen

pár ilustrací ze stránky prodejce mořských potvor

reagovat
foto/forum/2010/th-img13439.jpgfoto/forum/2010/th-img13440.jpg
Sobota 15. května 2010 ve 22:15 ® kamos007 reakce na …
kamos007

mirmen> ale když to tak vezmeš tak to máš jako rybku tu chobotnici ne???? skus gumové aromatizované rybičky na ty by to mohlo jít ne????

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 22:00 ® mirmen reakce na …

tony.bobo> rousnice je v téhle době sice účinná, ale většinou na ni berou úhoříci 40–60 cm, jen ojediněle větší. Velký úhoř ( s širokou hubou ) má radši rybku ( na kterou se teď nesmí).

reagovat
Sobota 15. května 2010 ve 21:34 ® tony.bobo
tony.bobo

Těžko říct,možná by to šlo chce to vyzkoušet ale rousnice je rousnice.

reagovat